Skyltar Stockholm

Sett i veckan i Stockholm – Skyltsöndag #407

Söndag igen! Och här i bloggen innebär söndagar också att det är skyltar av olika slag som gäller. Detta är ett bildtema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar och där skyltar har huvudrollen. Så “Skyltsöndag” är det alltså varje söndag, året om och med väldigt fri tolkning. Dagens bidrag är ett urval av skyltar jag sett i veckan under ett par Stockholmspromenader i olika stadsdelar.

Stockholm. Kungsgatan.Kungsgatan var förr “Stockholms paradgata” . En gata som går från stadsdelen Kungsholmen till Norrmalm. Här finns mängder av butiker och skyltarna är många. 

Skyltar jag sett i veckan

I en klädbutik på Södermalm blev jag lite konfunderad, Var det kanske så att det även erbjöds fotvård här. Eller var det en skylt till lyst. Tyvärr, ingen fotvård.

Alldeles nära korsningen Kungsgatan ligger butiken Cordon Bleu en köksbutik. Här såg jag en nätt lite kaffebryggare, en mockabryggare,  lagom för ett par koppar. (Hur den fungerar går att se i länken.) Blev intresserad, men inget köp denna gång.

Stockholm. Kungsgatan. Sett i veckan. Dessa behändiga mocka kaffebryggare såg jag i ett fönster på butiken "Cordon Bleu". Sett i veckan. Behändig kaffebryggare. Finns i olika färger och olika mönster på kopparna som ingår.

Vidare mot Vasastan. På Rörstrandsgatan, i Birkastan såg jag den här lilla skylten; Salong Pottan. Undrade först om detta var en frisör. Fastnade för “budskapet”.

Stockholm. Vasastan. Salong Pottan. En av de många skyltar jag sett i veckan och extra lagt märke till. En av de skyltar jag sett i veckan och som jag noterade extra var denna; Salong Pottan.

Vid ett annat tillfälle var vi till en annan del av Vasastan, till Sibirien där vi hade ett par ärenden att uträtta.  Namnet kom  av att denna del av Stockholm i slutet av 1800-talet låg avsides .Här hade vi två uppdrag. Ett var att besöka en linnebutik för att se om vi kunde lämna i gamla linnehanddukar. Den butiken hade upphört så vi gick vidare till Stockholm Ost & Chark på Birger Jarlsgatan.

Ett par uppmaningar fanns på vår väg.

Trist att en liknande skylt ens ska behövas. Antar att den gäller både två och fyrbenta varelser.

Datorfria tider och skyltar om detta blir alltmer vanliga. Och visst är det  ullt förståeligt. En del besökare sitter med en kopp te och en tepåse och upptar ett helt bord  en hel dag. Inte direkt lönsamt för caféägarna.

Från Stockholm Ost & Chark

Pastaavdelningen.Här finns förutom mängder av olika pastasorter också en del recept. Här ett recept på pasta carbonara. 

I butiken såg jag ekologisk läsk. Helt nytt för  mig. Å andra sidan dricker jag inte läsk. Inte annat än i blandningen gin&tonic.

Och visst fanns det ett recept på just gin och tonic. En favorit hos mig. Har också testat detta recept med gurka och svartpeppar. Helt ok. det också men originalet med bra gin och bra tonic vinner hos mig.

Sett i veckan och ett lite nytt grepp. Reklam för hur en gör gin&tonic lite nyttigare. Med hjälp av en gurkskiva och svartpeppar. Men kanske än nyttigare utan gin. Sett i veckan, reklam för gin & tonic. Nog första gången jag noterat detta i en “vanlig” butik. (Tror knappast jag ens sett drinkreklam på Systemet.) Lite nyttigt? Tveksamt. Men ganska kul. 

Avslutningsvis några tänkbara ord jag såg i ett skyltfönster.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

32 svar på ”Sett i veckan i Stockholm – Skyltsöndag #407”

  1. Tack! Tycker det är roligt att se skyltar när jag är ute och går. Och en del fastnar mer än andra.
   Halvsol här och har varit ute ett varv på 4 km och nu blir det ett till. Dock lite kortare.
   Njut av sol och en skön promenad.

 1. Vore väl fint om folk lärde sig att urinera på rätt ställen, men visst, nöden har ingen lag sägs det ju men i detta avseendet så är jag beredd att säga emot.

  Recept på en god GT behöver jag inte, jag kan det där. 😉

  Ha nu en fin fortsättning av denna söndag Ditte.

  1. Säkert är skylten befogad men tror inte den har effekt på andra än möjligen hundägare. Skylten finns på ett hus längs en tämligen vältrafikerad gata. Och chansen att det är annat än män och hundar som inte kan hålla sig är inte så stor.
   Kul att du också gillar GT.
   Önskar dig också en fin kväll och bra start på veckan.

 2. Vilken bra, trevlig och varierad skyltning denna vecka 😀 Lite lustigt med fotvårdsskylten där inne i butiken. Att man inte urinerar ute mot en vägg borde vara en självklarhet tänker jag men tydligen inte. Varierade öppettider var också bra.

  Önskar en fortsatt fin söndag!

  Kram

  1. Tackar! Jag har ju traskat på en del och mött en del roligare varianter av skyltar. Tror klädesbutiken kommit över skylten och tyckte om den. Kul av dekoration.
   Detta är den första skylt jag sett angående urinerandet men säkert på förekommen anledning. Hos oss på kajen finns det skyltar dr hundägare ombeds att inte låta hundarna använda uteplatserna som toalett. Och det är behövligt. TYvärr. Mest gäller det “mini” hundar som ska märka revir kors och tvärs.
   Vad gäller krukmakeriet trodde jag först det var en frisering. Men icke. Kul skylt var dte.
   Önskar dig också en trevlig kväll
   Kram.

 3. Bra med datorer rid. Är ju ett otyg att ockupera ett bord en hel dag!
  Carbonara och GT. Gott! Fast kanske inte i kombination.
  Vara vänlig, det kostar så lite. Men ibland så är man fylld till brädden med frustration. Då kan det vara svårt…God eftermiddag! Kram

  1. Visst är det!
   Jag gillar också carbonara och GT men som du, så tror jag de smakar bäst var och en för sig.
   Visst kan det vara svårt med vänligheten och leendet ibland. Absolut. Men jag gillade budskapet.
   Önskar dig en trevlig kväll och en bra start på veckan.
   Kram

 4. Sista skylten =)

  Du har minsann sett många skyltar i veckan. Ovanlig skyltning i klädbutiken – de har ju vanliga tavlor också på väggarna. Nu blev jag sugen på pasta carbonara….det kanske får bli det någon dag nu till veckan. Ha en solig eftermiddag!

  1. Visst är sista skylten bra. Och på flera sätt. Jag har gått en hel del i veckan och i olika delar av stan och skyltarna finns där ganska ofta.
   Jag tror att klädbutiken kommit över den gamla neonskylten och att det utgör en del av inredningen. Men kul var den.
   Stockholm Ost & Chark hade en del recept lite varstans i butiken och vi tyckte det var extra roligt.
   Pasta Carbonara gillas här också.
   Lite sol har vi haft men mycket moln också. Blev en runda längs med kajen och den var frisk.
   Önskar dig en fin kväll.

 5. Här var det blandat och glatt. Fin kombination med dina promenader. Läsken såg inbjudande ut… men man dricker ju sällan läsk. Jag har sett det där med dator på ett ställe här med… man kan ju förstå det när dom vill ha in kunder.

  1. Jadå! Har mest varit inne i stan i veckan på mina rundor och det är alltid roligt att se vad en stöter på i skyltväg. Läsk dricker jag inte alls. Inte annat än bra tonic i en drink.
   Här är det bra att att det under lunchtid och även annars ibland är datorförbud. På mindre ställen jan ju datorfolket uppta många bord och just köpa en kopp te eller kaffe och sitta här i flera timmar. Inget några caféägare kan leva av. De större kedjorna kanske inte bryr sig men det är ju de mindre caféerna som många gärna besöker. I alla fall här i stan-

 6. Fotvårdsskylten är ju väldigt fin. Synd att det inte fanns fotvård där. Gissar att det är som du själv antog, till lyst.
  Kaffebryggarna för två, jättefina, snygga, läckra
  Salong Pottan, så lustigt namn. Måste nog googla nu 🙂
  Ekologisk läsk hade vi i Pettas café också men den var från Tyskland, denna från Italien.
  Tack för skyltarna Ditte, fina allihopa!
  Trevlig kväll!
  kram

  1. Jag tycker dessa gamla neonskyltar är så fina. Jag tänkte att det kanske fanns fotvård att tillgå här bakom jeansen. Men så var dte inte. Skylten var till dekoration.
   En liknande kaffebryggare har vi haft som vi köpte i Spanien men den blev kvar där. Så jag ska nog satsa på en sådan. Helt ok.pris också-
   Salong Pottan, (en länk fanns med i inlägget) trodde jag var en frisering först. Men så var det inte. Bra med ekologisk läsk. Hade inte sett den. Kul att ni hade ekologisk läsk på Pettas.
   Stockholm Ost & Chark var en trevlig butik.. Blir fler besök här,
   Kram och trevlig kväll-

 7. Du brukar ju alltid ha ögonen med dig när ju tittar på Stockholm med “skyltglasögon”. Och den gångna veckan har du nästan överträffat dig själv. Vilken härlig skyltskörd:-)
  Gissar att klädesbutikens ägare älskar gamla neonskyltar oavsett “produkt”. Läckert och med aha-effekt:-)
  Salong Pottan – hahaha:-) Åsså gäller det ju att hundarna är läskunniga, eller åtminstone hundägarna. Tänk att en sådan skylt behövs år 2023…
  G&T reklamen överraskar. Kanske Systembolaget borde göra ett studiebesök i butiken. Gurka i drinken okej, men inte svensk gurka som inte smakar någonting. Och svartpeppar – nja…
  Tusen tack för länken och din härliga skyltmix:-)

  1. Tack! Jodå, skyltögonen brukar vara på när jag är ute och det är jag mycket. Men inser att jag nu , denna vecka lär få hamstra skyltar. PÅ fredag “smäller” det ju. Lär ju inte komma åt så mycket då på ett par veckor. Å andra sidan får jag väl ta ett par skyltar i taget.
   Funderade först på om det fanns fotvård i butiken men insåg snabb att så inte var fallet. Skylten är läcker-
   Salong Pottan trodde jag var en frisör. Men icke. Mycket snygg keramik finns
   Urineringsskylten var nog väl placerad. hoppas hundägarna och herrar kan läsa och förstå den. Men den var tydlig.
   Visst var GT reklamen bra. Och oväntad . Jag föredrar nog en traditionell GT.
   Jag gillar verkligen skyltsöndagarna och får nu se hur jag ska klara mig nr jag inte kan traska runt. Men jag är ju envis.

 8. Trevliga skyltar, just det där med att kissa sett sådana förr, dock ser det sällan ut att någon följer uppmaningen ändå 🙂 ha ha trevligt med vänner o god mat en fin lördag hade du då förstår jag ..hoppas söndagen blir fin i sitt slut kram

  1. Tack! Kul att titta efter skyltar och det finns ju en hel del.Nej, tyvärr är det ju mest hundars ägare och män som har svårt för att veta var de ska kissa.
   Har haft en bra helg och det blir även en trevlig och välfylld vecka.
   Kram och trevlig kväll.

 9. Så fina skyltar du har hittat! Kul med en gin och tonic skylt i en vanlig butik. Å Salong Pottan lät ju spännande! Snygg fotvårdsskylt, fast i en klädbutik “ler”.
  Nu ska jag skynda vidare mot jobbet…
  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Tyckte själv jag hittat några riktigt bra. Och visst var det kul med GT recept i den här butiken. Salong Pottan trodde jag först var en frisör. Men icke. Insåg att fotvårdsskylten var till “pynt” . Men lite kul var den.
   Ännu en jobbnatt? Önskar dig en hyfsad jobbnatt.
   Kram

 10. Fotvårdsskylten var häftig, var ligger butiken? Även om man tycker att det är synd att urineringsskylten behövs så går det inte attlåta bli att dra på munnen. Läcker kaffebryggare.

  1. Fotvårdsskylten fastnade jag för och jag tror den finns i en butik här på Söder, på Södermannagatan. Kanske “Grand Pa” men säker är jag inte.Jag drog också på munnen när jag såg urineringsskylten. Hundägare och män borde känna sig träffade.
   Kaffebryggaren ska jag köpa. Gillade den och vet att det blir bra kaffe. Vi hade en liknande i Spanien

 11. Snygga och kul bilder allihopa!
  Den sista är absolut bäst. man ska alltid söka möjligheterna. För de finns fast kanske inte just så som man trodde.

  Jag har kommit igång lite grand med datamanualen nu. Nej, de åker inte ut från Skövde hem till mig. Men jag har en kontakt ifall, som kan komma hit, eller så åker jag till Skövde med datorn jag har.

  Trevlig kväll och stor kram!

  1. Flera fina promenader har det blivit i veckan och skyltarna har också funnits inom räckhåll.
   Fastnade också för sista skylten.
   Vad roligt att du är i gång lite med datamanualen. Och fint med en kontakt. Har en vän här som fått liknande hjälp men då hemma. Men det skiljer sig säkert åt mellan regionerna det också.
   Lycka till.
   Varm kram

 12. Vilka härliga skyltar du hittat! Fotvårdsskylten är riktigt snygg och Salong Pottan med varierande öppettider. Vilket perfekt koncept. Riktigt kul att följa med på din skyltpromenad.

  1. Jätteroligt att du var med. Trodde första att Salon Pottan var en frisering men så var det ju inte. Och neonskylten inne i klädbutiken var något udda och oväntad. Men den var till “lyst”.
   Önskar dig en bra vecka.

 13. Skylten med Fotvård var fin men kan kanske vara som kuriosa i butiken.
  Salong Pottan var ett roligt namn som jag googlade och fick veta att det var en keramikverkstad. 🙂
  Gillar verkligen Salong Pottans skylt, den är nog veckans bästa skylt!
  Information om datorfria tider på caféer behövs.
  Fin och tänkvärd sista skylt.

  1. Skylten med fortvård var mer som kuriosa men den var lite oväntad här i klädesbutiken.
   Jag trodde att salong Pottan var en hårfrisering vid första anblicken. Men såg sedan att det var en keramikverkstad. (Tror jag länkade dit)
   Visst är deras skylt bra.
   Datorfria caféer kommer mer och mer. Bra, tycker jag så att även andra kan få plats som kommer för att fika Ett café ska ju inte vara en arbetsplats annat än i nödfall-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *