Skyltar Stockholm

Sett i veckan – Humor och en del rött i Skyltsöndag #311

Söndag! Och det innebär att det här på bloggen åter är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Skyltarna,med en del humor och en del röda inslag, har jag sett under veckan och på olika platser i och runt Stockholm. Håll till godo!

Nacka strand och det nya området Kajen. Här finns olika restauranger och där alkohol serveras. Och utanför detta finns ett område med “foodtrucks” där ingen alkohol serveras. Gränsen är uppmärkt men kanske inte så framträdande.

Sett i veckan 

Förra söndagen var jag på en tur till Nacka, en grannkommun till Stockholm. Här blev det dels ett besök i Nacka strand och dels ett besök på en handelsträdgård- Och visst fanns det skyltar.

Nacka strand.Sett i veckan. En Foodtruck som säljer massor av energi.Också sett i Nacka strand. Här kan man alltså köpa energi. Bra att veta. Enligt reklamen ingår B-vitaminer, hög coffeinhalt och mer koffein i form av “guarana,” som ska vara ett naturligt koffeintillskott.

Några penséer köpte jag på handelsträdgården men den här ekologiska “Penis Chilin” fick stå kvar på sin hylla. Namn efter utseende. 

I Stockholm kan man nu runt om på stan och även i tunnelbanan se olika reklamskyltar . Och här handlar det om olika varumärken som deltagit i en tävling, “Guldägget.”(Mer info via länken.)  Tävlingen går i olika klasser och syftet är “att lyfta  den svenska kreativa kommunikationslösningen”

Stockholm. Sett i veckan. Olika reklamskyltar som varit med i tävlingen Guldägget om de bästa reklamskyltarna. I veckan har jag sett flera av dessa reklamskyltar som varit med i tävlingen. Och visst finns det humor med här

Stockholm. Ytterligare en av Guldäggetskyltarna jag sett under veckan. Och det finns många av dem.Ännu en av  “Guldäggetskyltarna” som jag sett nyligen. “Enabler of Freedom” – Möjliggörare till frihet. Nåja! Högt siktat är kanske hälften vunnet. Bra i så fall av ett korvbröd.

I Gamla stan är det många butiker som rear ut sina varor. Säkert är orsaken till det att  besöksunderlaget är klent.

Stockholm. Djurgården. En skylt jag sett i veckan som talar om att tomten inte är en toalett. Bra initiativ!Sett i veckan på en tomt när vi gick längs Djurgårdsbrunnskanalen.  Förstår  absolut att skylten kommit upp på förekommen anledning.

Runt om i Stockholm växer det  upp olika mottagningar där man kan testa sig för Covid -19. Bara att gå in.

 

Till sist. Jag har en runda som jag ofta går här hemma på Söder, längs kajen österut. Mot inloppet till  Stockholm. Och på vägen dit, under Danvikstullsbron, såg jag i veckan en målning av en schimpans.

En målning med ett tydligt budskap- “Sluta scrolla”.  (Tror att penoil  som står under är färgen man målat med)

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

28 svar på ”Sett i veckan – Humor och en del rött i Skyltsöndag #311”

  1. Tackar! Ja, mycket ser jag under veckans promenader och brist på skyltar är det inte-
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram

  1. Visst är den sista skylten speciell. Bra gjord och med ett klockrent budskap. Toalettskylten är säkert uppsatt på förekommen anledning. Och bra är den.
   Önskar dig en trevlig söndag!
   Här blir det promenad nu. Mulet tyvärr men det ger energi att komma ut.

 1. Chimpansen var så fint målad, och med ett budskap också!
  Penischilin var ju rolig! DU har hittat perfekta skyltar denna söndag.
  Ha en fortsatt fin söndag!
  Kram

  1. Tack! Jag har varit ute en hel del i veckan och gott om skyltar har det varit. Chimpansen tyckte jag var så fin och piggade upp den här trista väggen under bron. Och budskapet tyckte jag var bra.
   Har just kommit in efter en långrunda i de nya skorna men det var riktigt “bitigt” ute.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram

 2. Ersätter gärna vatten med champagne, fast på arbetstid skulle min chef nog reagera negativt på det, vilken tråkig människa 😉
  Vaccineringen har ju tagit fart nu äntligen, det har man ju väntat på länge nu.
  Energidrickan från cocacola står jag över tror jag bestämt, har provat en för ett tag sedan, halva åkte ner i vasken….urk.
  Fin skyltning här denna gången också, bra jobbat.

  Ha en fin söndag Ditte.

  1. Tack! Nej, bubbel på arbetstid annat än Loka/Ramlösa vore nog ingen hit. Bäst att avstå.
   Hoppas nu det snart är din tur för vaccinering.Här i Stockholmstrakten har det rullat på bra och det är positivt.
   Energidrycker dricker jag inte alls. Men man kunde inte undgå att se reklamen.
   Önskar dig också en fortsatt fin söndag och en bra jobbdag i morgon.

  1. Nej, ingen tävling direkt men alltid roligt att höra vad andra tycker. Chimpansen här under bron och med sitt budskap fastnade hos mig också.
   Önskar dig också en fin kväll-

 3. Ytterligare en sådär Skyltsöndag, där du har överträffat dig själv:-) Älskar varenda en av skyltarna. Tycker den rostiga lådan vid food trucks är så himla fyndig. Tänk dig en informationen på 1970-talet – omöjligt. Det var inte bättre för. CocaCola ger sig in på allt möjligt nuförtiden. Konkurrensen av bland annat Red Bull är nog mördande.
  Penis Chili – jaha! Så du tycker att namn efter utseende – hahaha! Alltså jag ser då inte alltför många likheter med… ja, du vet vad jag menar:-)

  Guldägget har ju funnits sedan 1960-talet och det är kul att det finns kvar. Den med korven var aningen långsökt om jag ska vara ärlig, den med osten låg inte långt efter…

  Åsså har vi då apan. Vet inte om jag är dum (troligen), men den målningen förstår jag inte. Graffittin är enastående bra, men budskapet förstår jag inte “Sluta scrolla pencil”. Du får hemskt gärna förklara för mig…

  Som sagt – vilken Skyltsöndag! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack! En del skyltar har jag ju sett under veckan. Den rostiga lådan vid Nacka strand gillar jag också. Och budskapet är ju skrivet med liten stil
   Jag skrattade åt Penis Chili hade inte sett det varianten tidigare. Men nu hette den så. Jodå, jaf förstår precis vad du menar utan detaljer.
   Guldägget kände jag bara till ytterst lite men de har nu reklamskyltar runt om i stan och på tunnelbanestationer. Korven förstod jag inte men tyckte den var lite kul. Osten var enklare att begripa och i mitt tycke ganska fyndig.
   Vad gäller chimpansen så är budskapet “sluta scrolla” och jag förstod det som att det står “penoil” är färger som använts till att måla med. Men jag kan ha fel.

 4. Snygga och trevliga skyltar du bjuder upp med. Schimpansen (stavas det verkligen så?) blev min favorit. Nu vart jag sugen på en varmkorv som kvällsmål, jag tror det finns en öppnad Sibylla påse i kylskåpet, även Rydbergs räksallad 🙂 Osten gjorde mig också sugen men den tog slut går 😉 Igår dök det upp en bild på ansiktsboka där en god vän seglade en tur på 12 timmar uppemot Värmdö med en kompis som hade lagt i… jag beskrev runt Waxholm på bilden… M blev riktigt impad hur jag kunde beskriva så bra på platsen. Stockholms skärgård är så vacker. En fin veka till dig nu.

  1. Tack! Du har stavat rätt till schimpans och jag hade missat “s”. Jag gillade också den. Här i stan och på tunnelbanan har nu mängder äv liknande reklamskyltar dykt upp och de har varit med i den här tävlingen. Korvbrödets budskap är lite otydligt men visst tittar man en extra gång. Likadant med osten.
   Stockholms skärgård är fin och den kan du ju och har goda erfarenheter av den.
   Önskar dig också en bra vecka.

 5. Det var en snygg markering för gränsen av alkoholområdet.
  Coca-Cola bilen var läcker men drycken avstår jag gärna!
  Chilin kände jag till, för jag har en kollega som gillar chili, som brukar prata om olika chilisorter och de ska helst vara starka/heta. Vet dock inte styrkan på just den här.
  Så sant att det inte är lätt att vara ett varumärke med tanke på affischerna och deras budskap. 😉 Slussens skyltar är roligare! 😀
  Fina brickor och ja, visst blir det en del rea när butikerna inte fått sälja som vanligt.
  Trist att det behövs skyltar för människor, annars brukar det ju handla om att man inte får rasta hundar.
  Schimpansen var en fin målning men vi hoppas väl att de inte ska behöva surfa på en platta.

  1. Jag tyckte också en rostiga behållaren med den diskreta texten var bra. Och den markerade vad som gällde. Coca Cola dricker jag inte men bilen här lade man ju märke till.
   För mig var den här chilin var ny för mig och det är nog namnet på de flesta av dem.
   Jag tycker också Slussens skyltar är bättre men just nu verkar det vara en kampanj på dessa i stan. Tror de vunnit ett pris en den här “Guldägget” tävlingen.
   Schimpansen tycker jag är fin där den sitter under Danvikstullsbron. Och budskapet att sluta scrolla gillar jag. Alltför vanligt idag när man ses att telefonerna är i ständigt bruk.

  1. Visst gör det!Och jag gillade budskapet här “sluta scrolla”. Alltför vanligt idag att man inte pratar utan pysslar med sina telefoner i stället. Gammal som ung…

 6. Ibland kan jag inte låta bli att vara lite avis på det enorma utbudet du har av skyltmaterial! Samtidigt tycker jag det är så kul att få en air av den stora världen med de mest flashiga skyltar! Fast, flashigast var ju inte dass-skylten men det temat brukar jag också kunna hitta, liksom även denna vecka, “ler” Mycket skryt tycker jag att du har hittat, visst kan man vara stolt över sin produkt…men…
  Det såg trevligt ut i Nacka strand, inga bostäder där nära kajen? Shimpansen, ja vad säger man, tycker den prydde sin plats! Kram

  1. Jag rör mig mycket så jag ser en hel del skyltar under “gång”. Jag är så förtjust i dina skyltar och tycker det är så bra att vi delar med oss av både skyltar och en vardag vi har. Tänk, så mycket vi får uppleva och ta del av. Visst är det skryt i reklamskyltarna. Var nog en av aledningarna till att de vann någon kategori här i tävlingen. Just nu finns många liknade runt om i stan. Är kanske en kampanj.
   Nacka strand är trevligt. Nej, inga bostäder direkt vid kajen utan en bit upp på berget.
   Schimpansen är fin här under Danvikstullsbron och budskapet “sluta scrolla” gillar jag. Alltför många håller på med sina telefoner i tid och otid när man ses.
   kram

 7. Låter spännande att besöka alkoholområdet. Känner inte igen skyltarna trots att jag åker så mycket kollektivt. Kul streetart, gillar uppmaningen i den.

  1. Den diskreta skylten på det rostiga kärlet gillade jag. Inga stora pekpinnar. Jag har sett de här ost och korvbrödsskyltarna både på stan och i tunnelbanan under veckan och mest vid olika hållplatser.
   Schimpansen piggar upp här under Danvikstullsbron och budskapet gillade jag helt klart.

 8. Haha! En Penis Chili hade jag nog inte kunnat låta bli att köpa 😀
  Jag förstod nog inte riktigt humorn i Guldägg-skyltarna. Har kanske inte riktigt vaknat till ordentligt än.
  Snyggt skyltat!

  Ha en fin start på veckan!

  1. Tackar! För min del fick alla chilifrön vara kvar. Har sällan lyckats bra med dem för de har samlat på sig en del ohyra. Men kanske dags för ett nytt försök.
   Guldägg-skyltarna är ett par exempel, såg många olika i veckan, exempel på detta med kommunikation och reklam. Osten har ju tagit ställning och bytt sida och så blev det ju det amerikanska valet också. Man bytte sida.
   Korvbrödet är lite knepigare och kan nog tolkas på fler sätt. Tyckte också det kändes som långsökt att det skulle vara en möjliggörare till frihet. Men korven ligger i mitten och balanserar och frihet handlar ibland en hel del om just att balansera.
   Önskar dig också en bra start på veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *