Skyltar Stockholm

Sett i går på Södermalm – Skyltar med olika “röda trådar.”

Söndag! Och det innebär att det här på bloggen är dags för “Skyltsöndag” – den sista för år 2020. Detta är ett fototema som bloggvännen BP förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri. Veckans bidrag  “sett i går”, är från mina hemmakvarter på Södermalm i Stockholm och fångade under gång. Och skyltarna i sig har några olika röda trådar. Även förutom att den röda färgen finns med i alla bilder. Mer eller mindre.

Gårdagen bjöd på lite snö i huvudstaden som fanns kvar från juldagens snöfall. Men idag är snön här i Stockholm ett minne blott och är  ersatt av regn och blåst.

Sett i går på Södermalm

Stockholm. Södermalm. Sett igår. Vinterlandskapet fanns kvar på elskåpet på Södermannagatan. Men brevlådan hade nog tomten redan häntat. Sett i går. Vinterlandskapet som någon byggt upp på Södermannagatan fanns kvar. Men brevlådan var borta. Å andra sidan har tomten nog tömt den till jul- På den lilla smala skylten står det “Håll avstånd”. Och budskapet “Allt kommer att bli bra” finns också med.

Även på det fina  pepparkakshuset  finns en liten skylt “Allt kommer att bli bra”

Sightseeingbåtarna som passerar i kanalen ser jag ofta. De slussar och  tar sedan en tur in i Mälaren innan de någon timme senare kommer tillbaka. Förr gick båtarna från april-oktober. Men nu verkar de köra hela året om. Och några resenärer var med.

Med tanke på detta med beredskapen och framförhållningen här i landet var gäller COVID 19 så är det intressant att se hur man också kan agera. Och tämligen raskt.

Sett igår. Nödläge i Shunyi i nordöstar delen av Peking. Här jobbar man snabbt med smittspårning.Sett igår. Här avvaktar man inte….

 

Kvarteren runt Nytorget på Södermalm är omtyckta och är också ett både krog och cafétätt distrikt. Här finns också en hel del butiker i det mindre formatet och området känns som en stad i staden. Förr om åren har kvarteren här vår, sommar och tidig höst lockat många besökare. Flera gator har då varit bilfria och caféer och restauranger har flyttat ut i gatan och kunnat ta emot fler besökare. Noterade det särskilt när jag passerade, eller slog mig ner här i somras.  Även då var det distans som gällde.

Här vid Nytorget finns kedjan Urban Deli. Och man har kombinerat det bra. (“Saluhallen” är dock i det mycket lilla formatet men har liksom butiken väldigt bra varor med kvalité. Manuell disk finns)

Sett igår. En del besökare har även annandag jul slagit sig ner på uteserveringen. Och infravärmen bidrar säkert till det.

På Nytorget var det gott om barn som lekte och flera hade tagit med sig fika för att ses utomhus. Men här kunde jag förstås inte undgå att se denna läckra hyrcykel. Det är den amerikanska firman Lime som ganska nyligen placerat ut ett antal el cyklar i Stockholm

Stockholm. Södermalm. Elcyklar från Lime. Sett i går för första gångenSett i går för första gången. Och dessa elcyklar syns verkligen.

Mer av det röda

Här längs Skånegatan är det också gott om restauranger och caféer. Och vad gäller restaurangerna är det bara att välja vilken typ av kök/mat man vill äta.

Här passerade jag den spanska restaurangen El Clasico. Såg dock inga som satt utomhus. Men inne fanns gott om besökare. Och avstånd mellan borden och gästerna såg jag genom fönstren att det var.

Jag fortsatte en bit till längs Skånegatan och kunde här också få smaka på en bit av Thailand och det på restaurang Koh Pagnan.Här har vi varit då och då och att komma in där är som att lite för stunden vara i Thailand. (Barn brukar tycka extra mycket om den tämligen exotiska miljön) Jodå, vi har varit där på denna thailändska ö, Koh Phagnan. I ett par oomgångar. Men  det är länge sen nu.

Jodå. Jag vill visst smaka på en bit av Thailand. Men inte just nu.

Lite mer av Thailand. Hemma på kajen.

Stockholm. Södermalm. Sett igår utanför restaurang Thaiboat. En snögubbe med en ananas på huvudet. Idag bortregnad. Sett igår hemma på kajen. Utanför restaurang Thaiboat. En snögubbe med en ananas på huvudet. Idag var han ett minne blott. Han hade blåst och regnat bort.

Så lite thailandskänsla hemma på kajen.  Och med  gårdagens snö.

Stort tack till BP och alla andra för det här skyltåret. Och visst ses vi nästa år igen.

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

 

30 svar på ”Sett i går på Södermalm – Skyltar med olika “röda trådar.””

 1. Kul se dina skyltar med tema rött.
  Snabba åtgärder i Kina, man kan säga ytterligheter med tanke på Sverige.
  Koh Phangan har jag besökt i Thailand, också för länge sedan.
  Minns de härliga baden speciellt.
  Snö i natt, nu regn….

  1. Igår var ju snön kvar och både den och en del rött lyste upp. Idag hård blåst och regn. Går inte ut idag så det får bli dubbelt i morgon.
   Kan tycka att myndigheterna här är mesiga. Inga snabba handlingar. Nu när planet kom från London som inte skulle ha med passagerare så visst man inte hur eller vad som skulle göras. Kan ju inte vara så svårt att fatta beslut. Karantän och test hade ju varit passande.
   När vi bodde i Peking blev det en del turer till Thailand, Vietnam och Filippinerna.(Från Peking är det då en ganska kort resa.)
   I Thailand var vi ibland på Koh Samui och tog då båten över till Koh Phagnan.
   Önskar dig trevlig söndag.

 2. En snygg och varierad skyltning bidrar du med som vanligt. De två första bilderna känns hoppfulla och vi får hoppas att det stämmer. I en del länder agerar ledningen verkligen på studs men så fungerar det inte i Sverige. Här är vi hela tiden två på bollen vilket känns mindre bra.

  Kram och god söndag!

  1. Tack! Ja, det är både roligt och hoppfullt att landskapet efter en vandalisering blev uppbyggt och sedan dess varit intakt.
   Jag blev så förvånad över att man här i Sverige inte alls reagerade när planet från Storbritannien landade med passagerare. Och ingen test och ingen karantän. Så varför har vi regler.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram

  1. Kul här med snögubben men ananas. Lite ovanligt och en morot var ju näsa- Och jag åt en igår. Ja, delar av en. Resten sparade jag till i dag.

 3. Roligt att tomtelandet är kvar som är i det lilla formatet. 🙂
  Turbåten ser också liten ut på fotot, nästan som en leksaksbåt.
  Fint med julpyntet utanför Urban Deli och bra med infravärme för de som vill fika utomhus.
  Härligt röd elcykel men det ser lite kallt ut med snö på sadeln.
  Restaurang Koh Pagnan har jag hört talas om vid flera tillfällen men aldrig besökt. Får nog testa den vid tillfälle.
  En sån söt liten ovanlig snögubben med ananasfrisyr, härligt röd mun och orange näsa. 🙂
  Ja, just det! Det är ju sista skyltsöndagen för i år! Det missade jag.
  Tack själv för alla skyltsöndagar och visst fortsätter vi nästa år med nya skyltar. Ha en fin söndag!

  1. Blev glad när jag såg att tomtelandet var intakt. Och det har fått vara så nu ett bra tag. Dock är brevlådan borta men den har kanske tonten tagit han om. Turbåten är inzoomad men den tuffar på några gånger om dagen och med besökare med. Och Stockholm är fint även sett från vattnet.
   Koh Phagnan är trevlig och väldigt “kitchig”- Men vi har ju Thaiboat här på kajen som har väldigt god mat och är trevlig i största allmänhet.
   Ja, årets sista skyltsöndag. Men det kommer ju ett nytt år och visst skyltar vi vidare då.

 4. Den röda tråden var ju till stor del kulinarisk utan julmat;-) Extra pus där!
  Elskåpets utsmyckning är så fin, och det måste ju vara någon som sköter om den och “uppdaterar” installationen. Gillar sådana entusiaster.
  Kina, japp! Där tvekar man inte utan stävjar en tredje våg direkt. Vilken kapacitet dom har. Då är det nästan skrattretande att tänka på flygplanet med 29 resenären från England som landade på svensk mark trots förbud. Gissar att det inte hade hänt i Kina…
  Ja, vem hade trott för ett år sedan att folk skulle sitta på en uteservering annandag jul vid 0 grader och/eller träffas med termos ute i en park… Som tur är är det ju relativt milt ute…
  Den högst individuella snögubben är ju lite fulsöt och originell, eller var rättare sagt. Men det går ju att återanvända “tillbehören”;-)
  Tusen tack för att du har skyltat och länkat alla 52 söndagar i år. Hoppas du vill fortsätta även 2021:-) För självklart lver Skyltsöndag vidare även nästa år:-)

  1. Ja,julmaten är ju ingen hit här hos oss heller. Men det röda gick ju igenom i alla bilder och bjöd på skylar från våra hemmakvarter. Och viss social känsla. Så roligt att elskåpet efter en vandalisering har fått vara ifred. Jag har ju passerat i stort sett varje dag.
   Ja, visst är det märkligt här att ingen riktigt vet eller har ansvar/befogenheter vad som ska göras. Ett BA plan landar och passagerare kliver iland och ingen vet vad som ska ske. Puh! Nej, detta hade inte hänt i nOrge eller Finland heller. Kina är snabba och har inga långa startsträckor.
   Här sitter folk verkligen på uteserveringarna. Kvällstid är det nog färre men med infravärmen så är det ju fullt möjligt. SEr ju också att restaurangerna av och anpassat sig väldigt mycket till avstånd och tycker folk här är bra på att hålla dem.
   Snögubben vid Thaiboat med sin ananas tyckte jag var personlig. En liten kulturkrock.
   Jag har verkligen gillat Skyltsöndagarna och hänger absolut på 2021.-
   Tack för årets skyltningar.

 5. God fortsättning Ditte! Jo jag reagerade direkt det här med med nödläge i Peking. Här vet man inte vad de håller på med ärligt talat. En kompis till mig flög hem till Thailand några veckor före jul, han satt 16 dagar i karantän, han sa dödsoffren där och det var väldigt få, typ 60 st då på alla miljoner… hans fru ingår i ngn sk räkning av folk. ..en annan bekant flyttar också ned under vintern satt lika många dagar i karantän för att överhuvudtaget få komma in i landet… här i svedala flyger det in ett helt plan från Storbritannien. Nu ska jag inte ösa mer galla vi tar dina trevliga skyltar som lyser upp. Sista bilden från glaskuporna var riktigt vackert. Cykeln var riktigt läcker. Vi skoter om oss.

  1. Tack, Åke! Jag önskar dig detsamma. Ja, här verkar det helknasigt nu. Först ska inte plan från GB få landa och när de gör det med passagerare så vet man inte hur eller var man ska göra- Alla skyller på alla.. Vet att det är väldigt hårt i Thailand med karantän och man får bekosta hotellkarantänen och kan heller inte på egen hand välja hotell.Men jag hade ju med en skylt om detta hur snabbt man agerar i Shunyi strax utanför Peking.
   Fint att strosa runt här och med kameran i sällskap. Absolut mer uppiggande än Coronan.
   Sköt om dig du också.

 6. Finfina skyltar så här på årets sista skyltsöndag, vintriga och fina.
  Gillar skylten “Allt kommer att bli bra”
  SÅ vackert det är utanför många restauranger också!
  Nu måste ja grusa vidare….ha det gott!
  Kram

  1. Tack! Jag höll mig igår hemma på Söder och här finns en hel del att fästa ögonen på.
   En skön promenad och roligt att se att utelivet pågår fast det är kallt. Infravärme gör mycket till.
   Önskar dig en lugn jobbnatt.
   Kram

 7. Härliga skyltar och kul att följa med runt. Fina bilder. Här är det blåsigt och 4 plusgrader. Inget julväder precis. Jag önskar dig god fortsättning och ta hand om dig. Kram på er.

  1. Tack och trevligt att du gick med.Igår var det riktigt fint med snö och ett par grader minus så det blev en skön runda här hemma på Söder. Alltid lite att titta på. Men idag är snön borta och det har regnat och blåst rejält hela dagen. Drog in dagens runda idag.
   önskar dig också god fortsättning och hoppas ni haft en så bra julhelg som möjligt.
   Kram!

  1. Var nog lika bra för snön är tung. Men ändå kul att se snön på plats där den hör hemma. Men idag är snön borta och det har regnat hela dagen och blåst rejält. Glad för att jag passat på att vara ute när det varit fint väder.

 8. Härligt med lite jul-och vinterkänsla i storstan. Men de flesta vill ju inte ha den, den orsakar oftast bara trafikkaos. Men så här i julhelgen är väl inte trafiken så intensiv. Vår snö smälte bort idag, så på eftermiddagen var det inte kul att gå landsvägen fram när en decimeter snömodd svischade rakt över benen på oss för varje bil som passerade.
  Snögubben med ananas på huvudet var härlig, kreativt! Och cyklarna gillas, hyr man dem av Uber, taxifirman?
  Sen kan jag inte låta bli att jämföra (precis som du) hanteringen av covid i olika länder. Läste denna notis om Kina och samtidigt läser man om planet från Storbritannien som tilläts landa och passagerarna fick spridas för vinden för att i bästa fall gå o testa sig (högst frivilligt) när de kommit hem. För att det saknas logistik för testning på flygplatserna. Jag bara baxnar!!!Hur många hinner de smitta med det nya viruset tro???
  Tack för härliga vinterbilder och skyltar, ingen gammal skåpmat här inte, ut i ovädret bara, det är ju skyltsöndag!
  Kramen

  1. Visst är det ofta trassel med snön här i stan och den är redan borta idag. Regn och hård blåst. Men fint i två dagar var det. Här var det helt torrt på trottoarerna så det var halkfritt. Men annars när det är snö här så är det knepigt att ge sig ut.
   Cyklarna är ganska nya och man hyr dem och som jag förstått så har Uber ett finger med. Och cyklarna syns. Snögubben med sin ananas på huvudet och morot till näsa blev lite thai-svenskt och passade så bra här vi Thailboat. Men han blev kortlivad.
   Just som du tänkte jag när det gäller Sverige och hur man hanterade, snarare inte hanterade, att ett plan från B.A. landar på Arlanda med passagerare trots att de inte skulle ha med sig några. Och vad händer? Inget för ingen vet vad de ska göra. Här i landet finns i alla fall en stadsminister som är ytterst ansvarig. Finland och Norge kan ju hantera saken.
   Nej, ingen skåpmat i bilderna utan de tog jag i går när vädret var bra och snön var kvar.
   Kram och natti

 9. Vilken söt snögubbe, kreativt att använda en ananas till huvudbonad.. Kanske hade de slagit vad om att äta upp snögubbens hatten …….
  Ha en bra måndag, nu ska jag bege mig till jobbet några timmar.

  1. Visst var snögubben fin och kul här vid restaurang Thaiboat med en snögubbe med en ananas på huvudet. Tyvärr smälte den bort igår. Den liksom resten av snön. Väldigt hård blåst och regn hela dagen igår.
   Önskar dig en ok jobbdag.

 10. Snyggt skyltat igen! En fin röd tråd också 🙂 Gillar verkligen installationen med vinterlandskapet. Bra att det har stå kvar nu, men trist att brevlådan fick fötter…
  Cykeln var verkligen färgglad också 😀

  Ha en riktigt fin start på veckan!

  1. Höll mig i närområdet men här finns alltid en del att fästa blicken på. Blev så glad att vinterlandskapet nu fått vara intakt. Brevlådan fick fötter men en tanke är att !tomten” kanske tömt den. Hoppas.
   Här är väldigt grått och mörkt idag. Men kanske kan det ljusna fram på dagen. Hoppas.
   Önskar dig också en bra vecka.

 11. En härlig skytpromenad … och en massa fina bilder! Så trevligt att se att tomtelandskapet på elskåpet har fått stå ifred!
  Önskar dig en fin mellandagsvecka!
  Kram

  1. Tack! Och en fin dag var det så en runda i närområdet lockade. Väldigt roligt att se tomtelandskapet intakt.Antar att det kommer att plockas ner nu till nyår.
   Väldigt grått och mörkt här hos oss idag men hoppas på lite ljusare under dagen. Vill gärna ut en vända-
   Önskar dig också en bra vecka.
   Kram

  1. Jullandskapet piggar upp och jag har stannat till en stund varje gång jag passerat. Landskapet blev vandaliserat vid ett tillfälle men byggdes upp igen och har sedan stått intakt. Bra så! Många förskolebarn har gått hit och också haft med sig små figurer.
   Önskar dig också fortsatt fina dagar.
   Kram

  1. Visst är det fint! Och nu har det fått stått orört ett par veckor efter att det vid ett tillfälle blivit vandaliserat.
   Önskar dig också fortsatt fina dagar. I alla fall kanske lediga sådana…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *