Torrevieja

Sen eftermiddag och vi går längs havet i Torrevieja

Det är sen eftermiddag och dags för en promenad. Som vanligt drar vi oss ner till havet. Och att det bär neråt tänker man inte så mycket på. Inte förrän det blir dags att gå hem. Då blir lutningen mer märkbar men någon brant backe är det inte frågan om.

Jag kan inte med bästa vilja i världen påstå att mina dagar här i Torrevieja nu är så aktiva. För mig är det alltför varmt att ta ut svängarna annat än på mornar och sena eftermiddagar/kvällar. Och dessutom begränsar min trasiga rygg mig en hel del. Vad gäller aktiviteter dagtid blir det ibland en vända ut och träff med vänner, ofta i skuggan på  en tapasbar.  Men inga större utsvävningar lockar när termometern är runt +30 grader.  Inte heller har några cykelturer direkt lockat i värmen. Skuggan hemma på uteplatsen och placerad i min “skuggstol” är behagligt. Som sällskap finns gott om böcker, radioprogram, korsord och inläsningslitteratur för sommarens kommande jobbresor. Så tillvaron är verkligen vilande utan att den står still.

Torreveja. Sen eftermiddag och solen leker "titt ut" mellan" palmbladenSen eftermiddag eller tidig kväll. Klockan har hunnit bli 18 och solen leker “titt ut” mellan palmbladen.

Sen eftermiddag

och vi drar oss ner mot havet. Det fläktar behagligt och vi rör oss i skuggan.

Rutsystemet på “Playa del Cura”, en av stränderna inne i stan, fungerar fint och det blir ingen trängsel. Funderade på om badleksaker ska finnas inom rutan. 

Här på en stol under parasollet har en av vakterna sin plats. De håller ett öga på badgästerna och ser till att man håller sig inom sin ruta. Längs stränderna här  finns också livräddare som sitter i sina torn och har god uppsikt över se som badar.

Torrevieja. Medelhavet. Playa del Cura. Sen eftermiddag är en bra tid för ett bad eftersom solen då inte är så stark Sen eftermiddag är en bra tid att ta sig till stranden för att bada. Och jag ska nog endera dagen/kvällen ta mig ett dopp. Noterade att det fanns olika varianter av badleksaker i modell större att hyra. Men tror jag lämnar dem därhän.

Stranden lockar många, men inte alls mig och uppenbarligen inte damen här heller. Att sitta och läsa en bok i skuggan av en kiosk verkar behagligt.

Torrevieja. Playa del Cura. Behagligt att en sen eftermiddag sitta i skuggan och läsa och med havet framför sig. Behagligt att sitta och läsa i skuggan en sen eftermiddag. Havsutsikt och en skön bris ingår.

Vi går vidare längs havet

och hamnar vid nästa strand, Playa de Los Locos, de galnas strand”. Även den stranden ligger Torreviejas centrala delar.  En strand som också är mycket välbesökt men här känns det mer öppet och det blåser ofta en skön bris från havet. Namnet kommer från början av 1900- talet då det här i närheten låg ett sjukhus för psykiskt sjuka.

Playa de Los Locos är bitvis stenig och en egen stol är bra att ha med sig. Och givetvis ett parasoll. Ser man folk här på stranden utan parasoll är de troligen inte spanjorer.  

Gott om plats både bland stenarna och i sanden. Och barer/restauranger ligger här, som längs andra stränder i stan, helt nära. 

Vi sätter oss en stund i skuggan på en bar innan vi beger oss hemåt. Havsutsikt ingår.

(Vanligtvis är vi ju  inte här sommartid och om vi varit det brukar vi åka hem runt midsommar eller strax efter. Men det har hänt att vi varit här i juli. Vid ett tillfälle och det var i juli 2013 då vi  också blev med “sommarstuga”. Och det mest av en slump.)

 

28 svar på ”Sen eftermiddag och vi går längs havet i Torrevieja”

 1. Härligt blåa dagar! Förstår om ni ville åka ner och titta till det, men som sagt att åka hem till midsommar och njuta av den svenska sommaren är nog ändå att föredra. Men inget är ju som det brukar i pandemin. Nu får du samla mod och ta ett svalkande dopp! Ha en bra fredag =)

  1. Blå dagar är det! Och varma! Vi åker hem nästa vecka så vi hinner även med den svenska sommaren. Vill inte missa den. Jag samlar mod och ska bada innan jag åker hem. Absolut.
   Önskar dig också en fin fredag.

 2. Hej Ditte!
  Ja det är för varmt helt klart! Här hemma också men bara 25 i dag. Inne är det olidligt. Gammalt hus tjocka väggar…Fast då borde det ju vara svalare inne…Får inte ihop detta 🙂
  I morgon lördag tipsar jag om hyllning av Habanerasånger kl 22 på Playa del Cura.
  Önskar ju så att jag var där…älskar Habanerasånger. Kanske ingen tävling i år heller men duger bra med inhemska. Har ju varit tävling i Eras del Sal minst 60 ggr.
  Kramar! P ♥♥

  1. Tack för tipset! Hade missat det. Men vi ska ut och äta i morgon kväll så då passar dessa Hananerassånger bra som dessert fram på kvällen- Har upplevt detta en gång tidigare och då var det en tävling. Minnesvärt-
   Kram!

 3. Att bada är ju inte min grej trots att det är ganska skönt med svalka vid höga temperaturer, jag nöjer mig med att hålla mig i skuggan så gott det nu går.
  Men visst är det skönt med lite bris emellanåt, blir ju lätt lite för mycket annars kan jag känna.

  Tackar för denna tur, ha en fin kväll Ditte.

  1. Nej, vad gäller bada så gör jag det då och då men mer i stillhet. Skuggan tar jag mig gärna an och den passar mig bäst. Särskilt vi havet med en skön bris.
   Önskar dig också en fin fredag.

 4. Nej det lockar inte med alltför långa promenader när det är väldigt varmt.
  Hög temperatur även hos oss i norr idag men ska gå en sväng till kyrkogården.
  Eventuellt vattna lite, har varit problem med deras sprinklers i veckan.
  Otäckt med värmen i Canada och nordöstra USA.
  Vilken maktlöshet.

  1. Lagom av allt, även värme och kyla, är ju bäst- Riktigt illa med Canada och n.ö USA.Vi försöker här att ta oss 6-8 km /dag men delar upp det i omgångar och då fungerar det helt ok Värmen är möjligen ok men jag vill också ha skugga.
   Låter lagom med en vända till kyrkogården-
   Önskar dig en trevlig fredag.

 5. Tack för turen. Skulle gärna ta en tur till det stora blå…och dessutom i! Måste vara supergott vid det här laget!
  Man behöver inte göra så mycket när det är varmt… eller när man är ledig. Lite rörelse och en bok på det, det är ju perfekt!
  Kram!

  1. Nej, man måste inte göra så mycket. Jag mår bra av att röra mig men tyvärr har ryggen trilskats en del med mig en del så jag har inte kunnat göra riktigt det jag velat. Men att vistas i skuggan på terrassen med en god bok i sällskap och ta en behaglig promenad morgon och kväll vid havet är helt ok. det också.
   Hade planer på cykling men alla backar och hettan gör att jag avstår.
   Kram

 6. Ännu en trevlig promenad i fina omgivningar. Det passar ju bra att tillbringa tiden med inläsning på hemmaplan med tanke på kommande arbetsrelaterade resor. Så roligt att de blir av.

  Kram och god fredagskväll!

  1. Vattnet lockar på olika sätt liksom skugga. Och det är lika bra att nu börja repetera en del inför resor. Några blir av och andra tyvärr inte. Men situationen är som den är.
   Njuter en stund nu på terrassen, fortfarande varmt, +28, efter att ha sett Spanien spela mot Schweiz på spansk tv. En upplevelse i sig och de spanska kommentatorerna är verkligen entusiastiska. Spansk vinst efter straffar kändes roligt.
   Önskar dig också en trevlig kväll.
   kram

 7. En härlig bild med kvinnan som sitter på sin rollator framför en kiosk med kalla drycker och njuter av en bok. Ett helt underbart foto:-)
  Rutsystemet är alltså tillbaka från ifjol. Det verkar ju funka, men stränderna är ju fortfarande långt ifrån fullbelagda. Men spanjorer har ju sin semester i augusti.
  Så du planerar några jobbresor under hösten i Sverige. Jättekul att allt börjar normalisera sig igen. Äntligen!

  1. Visst blev fotot bra! Här finns mycket av det mesta och jag tycker så mycket om att äldre likväl som yngre har och hittar sin plats.Japp, rutsystemet är tillbaka och verkar fungera väldans bra. Förra sommaren var vi ju inte här men jag vet att det var igång då och fyllde sitt ändamål. En hel del spanjorer är redan på plats och fler droppar in nu i juli och inte minst i augusti. Så rutorna är bra. Skulle behövas på många platser även i Sverige efter vad jag sett på bilder från fullpackade stränder.
   Några jobbresor blir av, vilket är jätteroligt. Och andra blir det inte. Knepigt nu med Finland och allt som gäller och resebyrån har ju minst en månads framförhållning så man kan ju inte direkt ändra när länder ändrar.
   Har just sett matchen Spanien – Schweiz. Tufft och så jämt. Väntar på din analys i kväll eller i morgon.

 8. Gillar också bilden på damen med en bok, ser ljuvligt avslappnat ut! Kände ju igen det spanska ordet “locos”, och undrar då vad “poco loco” betyder, googlade såklart och fick svaret “lite galen” , kul med ord man känner igen!
  Fina somriga foton, men jag förstår att det är varmt där nu, här hemma är det också ovanligt varmt, skulle behövt AC i vår lägenhet!
  Skönt med en terrass för dej att vara på i skuggan.
  Ha det fortsatt skönt!
  Varm Kram

  1. Det är så roligt att se att man kan sitta i skuggan lite vid sidan av med sin bok och ändå vara . Visst är det roligt med ord man känner igen och slår man upp dem minns man dem ofta än bättre.
   Varmt är det så jag är glad för den ac vi har. Skönt att få extra svalka mellan varven. PÅ uteplatsen kan vi alltid få skugga och markisen är bra solskydd. Har förstått att det varit hett även hemma-
   Idag ska det bli upp mot +33 så vi tog en promenad tidigt och såg hur stan vaknade till liv.
   Ha det fint du också. Så bra det går. Många tankar och en varm kram

 9. Visst söker man sig oftast ned mot havet om man inte har några ärenden som kräver att man går åt nåt annat håll 🙂
  Härliga bilder!

  Ha ännu en fin dag!
  PS: Kul att Spanien gick vidare – då har vi ju kvar ett hemmalag att hålla på i alla fall 🙂

  1. Tack!Ja, så blir det ju.Och man blir ganska bra på att leta upp skugga och vet var den kommer och när.
   Visst var det roligt att Spanien gick vidare men det satt “långt inne”.
   Trevlig lördag.

 10. Härligt att promenera längs stranden.’
  Gick en lång strandpromenad i förrgår, men vi har ingen promenad här, utan går i sanden. Promenader finns i städerna här omkring.
  Gillar dessa små kioskos vi har lite överallt här.
  Önskar er en skön helg!

  1. Visst är det. Jag undviker sanden eftersom jag där så nära havet inte kan få någon skugga om solen hunnit upp. Mornar och kvällar är det skönast att ta en tur för mitt på dagen tycker jag det är alltför hett. Men gärna då en plats i skuggan vid havet på en bar.
   Önskar dig fina dagar.

 11. Över 30 plus är definitivt onödigt varmt, så jag förstår att du tar det lite lugnt i skuggan. Men det är varmt i Värmland också, även om det är betydligt glesare mellan palmerna!

  1. Visst är det oc idag har de hotat med +32 så det blev en tidig runda för oss. Har förstått att det är varmt hemma också och antar att du också gärna tar dig till skuggan.
   I skuggan trivs jag i och på uteplatsen finns den att få hela dagen. Skönt så. Och jag tar också gärna att en fläkt för lite rotation på luften- Markisen är också bra att rulla ut.
   Säkert har du andra träd som ger betydligt mer skugga än just palmerna.

 12. Mitt på dagen orkar man nästan inte promenera nu. Men kvällarna är sköna!
  Ses lite senare 😀
  Stor kram

  1. Nej, men man får ta mornar och kvällar till hjälp och idag lär det bli riktigt hett. Skönt att det finns lite skugga och ac.
   Ses senare
   Stor kram

 13. Trevligt att även barnen har en lekplats, man kan ju inte bada hela långa dagarna. Den där roliga klättergrejen med ett nät i, den ser ut att kunna bli het i solen. Men jag hoppas jag har fel.
  Är det bestämt med dina resor nu, att de blir av under sommaren? Ser mycket annonser om resor, både båt- och bussresor till många destinationer ända ner i Europa.
  Mitt största bekymmer nu är att hitta vägar som inte är asfalterade där det blir för hett för Daniels tassar. Vi lyckas skapligt, men oftast måste man passera några kortare sträckor med asfalt ändå. Kram från pörtet

  1. Här finns mycket ordnat för barn och det är sällan spanska föräldrar tillbringar en heldag på stranden med dem- Och när de är där är det också ett par parasoller som är med så barnen ska få skugga. Vi var förbi här sen eftermiddag men tror inte alls det var varmt för flickan lekte här länge. TRor man är bra på att an och avpassa lekredskapen här eftersom det ofta denna tid på året är varmt.
   Jag vet att jag ska till Höga Kusten den 15/7 och några dagar framöver. Ett av mina absoluta favoritresmål men troligen blir det inte Finland med Valamo och Helsingfors. Knepigt med alla bestämmelser. Europa är ju knepigt nu så det jag ev. skulle ha blir inte. Alla som åker med oss måste vara vaccinerade eller ha färska PCR test och så även inom Sverige för det är ju buss. Betydligt färre resenärer är det också i bussen.
   Förstår att detta med varm asfalt är knepigt för Daniel men kanske ger värmen snart med sig. Har här sett att man har med sig vatten och duschar tassarna.
   Kram från terrassen och +29. Blir ac på i natt.

 14. Ser härligt ut, men förstår om du tycker att det är varmt! Vi tycker nästan att det är lite väl varmt i Sverige just nu 😉 Men bäst att inte klaga, för då kanske sommarvärmen försvinner 😉 Ha det fint!!

  1. Vi har haft det riktigt hett på slutet och just luftfuktigheten på 83% och + 33-34 grader blev väl mycket. Orken att göra så mycket finns inte men å andra sidan har jag jobbat en del inne med ac:n på och läst massor. Bra det också. Kvällar och mornar är perfekt att ge sig ut en sväng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *