Skyltar Spanien Torrevieja

Semesterkänsla

Kvällarna här är helt ljuvliga och det är då orken finns att ge sig ut på promenad och gärna kombinera den med en sen middag  när solen dalat och senare slå sig ner  på någon av restaurangerna/barerna vid den långa fina  strandpromenaden för att insupa atmosfären. Ett stort nöje är bara att sitta och se vad som händer runt om. Och kvällen blir lätt sen. Folklivet är är underhållning i sig och strida strömmar av människor, från de yngsta till de äldsta, passerar eller sitter på någon av de alla bänkar som finns. En del tar sig ett kvällsdopp i solnedgångeen.  Många barer/restauranger finns längs strandpromenaden och platserna fylls upp snabbt tropiska kvällar.  Men med envishet och uthållighet går det att få en plats på en av favoritserberingarna. Ansolut semesterkänsal

Valet för restauranger för våra middagar varierar men oftast är inte den bästa maten att få längs med restaurangerna med ett strandnära läge. Men visst finns det undantag. Och sedan beror det ju på vad man vill äta och eget tycke och smak. För vår del undviker vi de mer “skandinaviska restarurangerna” och trivs bättre bland de mer spanska eller internationella. Här utgör den norska restaurangen “Mundo Pequeño, på CallerMarcelina 44 ett undantag, och hit kommer alla nationaliteter och äter, tyvärr dock inte många spanjorer. Maten är suverän och här finns det alltid mycket att välja på och med vackra uppläggningar och serviceinriktad personal. (Restaurangen har ingen egen hemsida men finns rekommenderad på Tripadvisor. )

Idag är det söndag, skyltsöndag  som bloggvännen BP förvaltar och mina skyltar denna vecka går  i lite semestermood. Håll tillgodo!

Varmt var det igår kväll när vi gick på vår kvällsvandring.

En liten lunch/picknickväska tog vi inte med men jag såg som gjort det. 

Tydlig info om att vare sig parasoller eller solstolar får komma ner på stränderna mellan 02 på natten och 08 på morgonen. Vet att några blev bötfällda förra året då man bokat plats i “första linjen” mot havet och sedan inte var på plats. Undrar om det är kö ner till stranden vid sju för att sedan springa ner med sina saker. Skulle vilja se hur det ser ut.

Vackert kvällsljus och vi valde att slå oss ner på “Keeper´s” efter en god middag för att bekvämt i en soffa titta på både hav och ljuset. 

Sofforna och stolarna närmast strandpromenaden är reserverade för de som önskar något att dricka. Matgäster hänvisas till  matborden lite längre in. (Dock utomhus och fortfarande med god spanutsikt.) Här på Keeper satt vi länge. Ofta träffar man på vänner eller bekanta här som passerar. Så även igår. Extra roligt  var också att några av mina bloggläsare kom fram och hälsade.

Samling vid och på bänkarna. Efter någon timme fann härs inte en ledig plats att uppbringa.

Solen försvinner ner i väster och statyn “Hombre del Mar” – mannen från havet, får lite svalka i kvällningen när han tittar ut över havet.

 

 

 

 

 

 

 

 

26 svar på ”Semesterkänsla”

  1. Tycker nog att den temperaturen passar mig bättre. Men man kan ju inte alltid välja.
   Här är det nu väl hett för att jag ska uppskatta det.
   Men inne har vi ac och bra fläktar som vi alternerar med och på terrassen finns alltid skugga att hitta. Tyvärr blir det inga längre strapatser i värmen, men de får vänta.

  1. Kvällarna nu är bäst tycker jag, lite svalare. Mysigt att gå ut och äta med vänner och sedan slå sig ner och titta på folklivet.
   Jag har inte haft klocka sedan jag kom till Torrevieja och oftast tar jag numer bort den och så även hemma i Stockholm och var jag än är.
   (När jag inte jobbar elle har tider att passa förstås…)

 1. Restauranger som ligger direkt vid strandpromenaderna brukar vara populära, ganska så dyra och inte alltid ståta med den bästa maten. Vi söker oss gärna in i kvarteren vilket brukar vara ett säkert kort. Bra restauranger hittar man gärna i bostadsområden där lokalbefolkningen äter. Men visst kan det vara en tjusning i att blicka över havet när man äter…

  I dag kan vi njuta av 25 grader så middagen kommer att avnjutas utomhus i kväll.

  Kram och trevlig kväll 😀

  1. Visst är det ota så och är också. Dock finns ett par undantag. Och att äta lite “bakom” och få bra mat är värt mycket och så kan man flytta ner senare till havet för en drink.
   Så skönt att ni också nu har varmt och somrigt. Njut! Och härligt med middag utomhus.
   Kram!

 2. Härlig skyltning med hög igenkänningsfaktor 🙂 Idag såg vi en farmacia-termometer som stod på 40 grader, men det var nog ljug. Fast ordentligt varmt är det även här lite längre norröver 🙂

  Ha en skön söndagskväll!
  PS: Vi har precis stängt av AC-n som gått en stund och öppnat fönstren istället. Fläktar skönt 🙂

  1. Tackar! Klart ni känner igen er här i trakterna.
   Oj, varmt även norrut alltså och i Portugal brinner det…
   Värmen gör så att i verje fall jag inte orkar med några stordåd dagtid, men å andra sidan har jag roliga studier så sysslolös är jag inte.
   Hade tänkt att vi skulle ctklat till La Mata idag, hade tänkt mig ett bad. Men! Badkläderna är i Stockholm och här fanns inget lämpligt trots titt i 10 butiker inkl. Hababeras. Säkert finns det på La Zenia men dit orkade vi inte ta oss kommunalt.
   Skönt om ni nu har svalare och klarar er med fönstret. V har på fläkten i sovrummet om natten och kör ac i vardagsrummet och då blir det lagom.
   Ha det gott!

 3. Hej Ditte!
  Ja i dag hade jag varmast hittills på balkongen…kollade vid 12 och jag har ju skugga från dagen innan. 32 gr var det.
  Liiite hett för några större rörelser 😀 Köpte iaf en fläkt i dag då min rostiga står kvar hos Lex 😀 Nya Chinon vid Avd Alfred Nobel, målad i starkt blått och gult som IKEA 😀 Vi fick varsin vinflaska som present där. Rioja stod det 😀 Förärade C och H dom, kanske killarna vill ha när dom kommer ner. Jag fattar inte hur alla dessa stooora Chinon går???
  Finns ju en ny big bakom Habaneras CC också förutom “Storchinon” på Corters Valencianas…
  Kram P ♥

  1. God sen kväll! Varmt har det förvisso varit idag.
   Vad gäller dessa Chinobutiker kan man undra, men om de inte går ihop sig får de väl stänga. Konstaterar nu att vi inte var på samma chinobutik. Vi var till den vid Habaneras eftersom vi ändå skulle dit. Men den är ju grå och inte blå -gul. Trevligt med en vinflaska!
   Och butiken vid Habaneras är ju större än “storchinon” på Valenciana.
   Hoppas du nu inte blåser bort av fläkten…
   Kram!

 4. Åh, ett sånt lugnt och skönt inlägg..jag njuter av bilder och dina rader….önskar ja var där!
  Ha en fortsatt skön söndagkväll! Kram ♥

  1. Tackar! Ja, dagarna här blir ganska slöa. Jag skulle ville göra mer, men när det är +32 så är inte min ork på topp.
   Kanske blev den bättre med något av dina träningspass. Borde testa!
   Har ju flera timmars studier var dag så sysslolös är jag inte. Men det är å andra sidan roligt och intressant
   Nu njuter vi hemma på terrassen och det är fortfarande varmt, +29.
   kram!

 5. Här var det som mest 25,4 grader, vilket är helt okej!
  Älskar inte bara dina toppen skyltar utan även bilderna som visar hur man njuter av kvällslivet i Spanien. Så borde det vara på Döda Torget i Täby, även om det inte finns havet bakom utan bara ett fontänspel…

  Med andra ord så njöt du av en toppen kväll som du delar med dig. Tack för det:-)

  Å stort tack för skyltningen och länken också:-)

  1. Tack! Så bra att det fina vädret jag skickat nu anlänt och dessutom stannar ett tag.
   Ja, njuta av kvällslivet är vi bra på, lite segare dock dagtid. Men vi har fläkt och ac och jag mina studier. Så det går bra.
   Kanske kan Döda Torget hos er produkutvecklas. Och havet kan man ju klara sig utan.
   Vi hade en mysig kväll och den blev sen…

 6. Gokväll!
  Vi har rena spanienvärmen också. Fortfarande + 24. Inte dumt?
  Va kul att min kvaterskrog finns med på Tripadvisor. Det visste jag inte.
  Nu har den varit stängd ett par dar, då chefskocken har gift dig och de närmaste inom Mundo var med. F.d servitrisen Tammy flög fr England för att vara med.
  De s
  Ser just nu på rapport att Cinderella kört in i kajen vid Nacka. Vidare om detta kommer väl.
  Så härligt att på kvällskvisten att sitta på Keepers. Förstår att Ni njuter.
  Många kramar/A-K

  1. Så skönt att det fina vädret kommit till Sverige. Jag har ju skickat en del…
   Mundo är ju väldigt bra och inom alla avseenden. Såg att det varit stängt…
   Såg att Cinderella II, skärgårdsbåten och inte kryssningsfartyget, kört in i kajen vid Nacka strand. Trist!

   Vi hade en mysig kväll med både middag och senare satt vi länge på Keepers.
   Ett par bloggläsare kom fram och hälsade, några jag inte kände sen tidigare, och det var jättetrevligt.
   Många kramar och nu hemma på terrassen.

 7. Underbara tider när väder och mat tilltalar oss. Det är bara att ta för sig och njuta av det som livet ger. Ha det gott i ert andra hem! Kram

  1. Jadå, men hett är det. Har nästan känts svalare i Thailand när vi varit där,
   men å andra sidan kan jag där vistas vid havet och i skön skugga och bada mellan varven. Är ju inte direkt på stranden…
   Men vi njuter här av sköna kvällar, lite svalare.
   Kram!

 8. Ja du beskriver det så bra för sådär känner jag med, kvällarna är ju så ljuvliga förstår jag 🙂 ja du/ni gör så rätt i det ni gör 🙂 njut på å kram

  1. Kvällarna här är bäst för mig och det är då jag prkar med att göra mer än att vara hemma. Idag +32, men vi var ute en vända mitt på dagen
   och det tar på krafterna. Dock blev det en jättegod lunch i samband med det.
   Hoppas du haft en bra dag och att det fina vädret består.
   Kram!

  1. Dagarna hade jag gärna haft betydligt svalare eftersom det i mitt tycke är för hett för både cykelturer, långpromenader och andra mer fysiska aktivitetet.Jag är inte så mycket för att sitta still direkt..
   Men jag har jobb att göra s det är helt ok och vi har bra ac och bra fläktar och på terrassen finns alltid skugga. Skönt så.
   Men kvällstid rör vi på oss och då blir dte sköna långpromanader och middag med vänner. Och gärna en lång stund på Keepers.
   Kvällarna uppskattar jag verkligen.
   För min del blir det bra att komma hem til den mer svalare, svenska, sommaren med en massa roligheter där också.
   Ha det bra!
   Kram!

 9. Så trevligt det ser ut där vid strandpromenaden med alla restauranger … härliga bilder och toppenskyltning med många bra skyltar!

  1. Tack! Här är verkligen trevligt och alla, gammal som väldigt ung samlas. Ett uteliv som är så enkelt och väldigt trevligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *