Allmänt Trevligheter

Selfie #5 – Vi testar igen – Ny ordlek

Igår publicerade bloggvännen Klimakteriehäxan en ny liten ordlek, En SELFIE, selfie #5 i ordningen. Det handlar inte om ett egentaget foto utan det är ord som gäller. Tolv saker handlar det om och den första punkten på listan handlar om mig och sedan blir det mer eller mindre personligt. Och tämligen personligt blev det idag.  Varje svar ska börja på den sista bokstaven i föregående svar. Förra veckan och även veckan dessförinnan tyckte jag  att det stundtals var ganska knepigt  att få till svaren, men denna vecka var gick det betydligt lättare.

Här  nedan kommer “mönstret” till en ny SELFIE i ord. Tolv saker handlar det om. Häng gärna på. Du kopierar och lägger in dina egna svar och är precis så kortfattad eller mångordig som du känner för! (Om du är med  i “leken” så skriv gärna en kommentar till Klimakteriehäxan, länk ovan, så kan fler ta del av dina svar)

Dags för selfie #5. En lek med ord med utgångspunkt från mig själv. Dags för “selfie #5 – En lek med ord

Selfie #5 – VI testar igen – Ny ordlek

Och visst är det en hel del av mig som finns med;

1.       Där började jag skolan: Fåberg (en liten by strax utanför Lillehammer i Norge där jag som 6-åring gjorde entré)
2.       Bok: Gansterprinsesssan (en bok av Helen Stommel Olsson)
3.       Äter gärna: nypotatis
 Nypotatis som jag just tagit upp och som vi odlat hemma på balkongen i en kruka. 
4.       Väder: sol (extra fint i fjällen och i kombination med skidåkning men i övrigt vistas jag inte i solen men gillar den)
Vemdalen. Skidåkning. Gärna i sol. Stämmer bra in här i selfie #5.
 I selfie #5 återkommer jag till skidåkning som är ett stort intresse. Eller i varje fall varit. Nu begränsar ryggen en del. 
5.       Konsert: Lisa Nilsson (gärna på Dalhalla, i mitt tycke fantastisk arena)
Konsert med Lisa Nilsson och Malena Ernman på Dalhalla. 
En konsert i ett fullsatt Dalhalla som tar ca 6000 personer är en upplevelse. (Och jag hade förmånen att vara här i Dalhalla på jobbresa.) Och fullsatt var det när Lisa Nilsson var här tillsammans med Malena Ernman m.fl.
6.       Nyttigt: nötter
7.       Abba-låt: Rock me
8.       Färdigmat: Enebackens delikatessköttbullar
9.       Skrämmande: rån (av alla slag inte minst mot äldre och barn)
10.    Roligt för barn: Nalle Puh (uppskattad av många vuxna också och en av mina favoriter)
11.    Ömtåligt: hackkyckling
12.    Grönsak: gurka (gärna pressgurka eller inlagd)

36 svar på ”Selfie #5 – Vi testar igen – Ny ordlek”

  1. Tack! Jadå, det är helt ok och ingen Covid eller omicron i närheten heller. Inte ännu.
   Hoppas du mår bättre.
   Kram och trevlig tisdag.

  1. Jag har haft förmånen att ha jobbresor till Dalhalla men har även varit där några gånger privat. Arenan är ju helt fantastisk och inte minst en vacker sommarkväll.
   Nypotatis är så gott och några få får vi i ett par krukor på balkongen.
   Jätteroligt att “selfien” rullar på. Du får ihop frågorna/påståendena väldigt bra.

 1. Dalhalla är mäktigt!
  Nypotatis perfekt att ha i kruka på balkongen, snart funkar det att börja odla igen….bara lite vinter till först – idag snöar det.
  Ha en fin eftermiddag!

  1. Dalhalla är jag väldigt förtjust i och har haft nöjet att vara där både privat och på fina jobbresor.
   Vi har ett par krukor med potatis på balkongen men någon större skörd blir det förstås inte. Har även ett par krukor i den spanska stugan där vi sätter potatis.
   Fint väder idag så det har både vädermässigt och upplevelsemässigt varit en fin eftermiddag.
   Trevlig kväll.

 2. Det är alltid trevligt att få veta lite mer om människan bakom bloggen.
  Nalle Puh är en klok liten nalle som uppskattas av såväl stora som svår. Förstod dock att författarens son inte hade det så lätt under sin uppväxt utan blev väldigt retad av andra elever.

  Önskar en fortsatt fin tisdag!

  Kram

  1. Jag tycker ordlekar är roligt och här får en klura lite extra för att få det att stämma in. I alla fall hyfsat.
   Nalle Puh är en favorit på flera sätt. (Har också läst att författarens son hade det knepigt i skolan men har inte läst så mycket mer om det)
   Önskar dig också en bra tisdag kväll.
   kram

 3. Så soligt att läsa dina svar! Som alltid lite knepigt att få ihop det, men lättare den här veckan än förra 🙂
  Önskar dig en fin fortsatt tisdag!
  Kram

  1. Visst kan det vara knepigt att “gå i mål”. Men jag tyckte också det var lite enklare den här veckan men det varierar nog med det första ordets slutbokstav.
   Sol här idag och ett par minus så det blev en trevlig runda och även ett museiebesök. På Stadsmuseet.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 4. Vilken söt sliten Nalle Puh ,-))) Älskad!
  Kul att läsa mer om dig.
  Fina svar. hackkyckling skulle jag önska att ingen skulle få vara!
  Dalhalla ser så mysigt ut, och vackert. Unikt ställe.
  Men har aldrig själv varit där.
  Sol härligt, har varit en vårvinterdag här. Så troligtvis samma för dig.
  Hur länge bodde du i Norge? Älskar Norge. Men har ingen anknytning till landet, tycker det bara är SÅ vackert ,-)
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Nalle Puh, den större, är gammal och älskad. Han var min men min dotter Helen fick honom i samband med att hon var sjuk 1985 och sedan dess är han hennes. Och han vårdas ömt. Nalle Puh, den mindre, fick jag av en elev på 1990-talet.Och han är hos mig.
   Nej, hackkyckling ska ingen behöva vara.
   Kändes som om det var lite enklare för min del den här veckan och svaren stämde in ganska bra på mig.
   Dalhalla är verkligen så häftigt. Har haft förmånen att leda resor dit några gånger och även varit där på konserter privat. Och tur med vädret har vi alltid haft.
   Min mamma var norska och pappa jobbade delvis i Norge så jag bodde där halvårsvis fram tills jag var 7 år. Men sedan var jag där väldigt mycket för mormor fanns ju där och många släktingar. Så jag var tvåspråkig. Idag kan jag fortfarande prata och förstå norska perfekt men inte skriva.
   Ha det fint du också.
   Kram

 5. Usch! Hackkyckling! Gräsligt!
  Besökte Dalhalla för ett samtal år sedan. Robert Wells, Rhapsody in Rock. Vackert…men jag fick träsmak. Inga bekväma sittplatser…och längtar konsert.
  Gurka är gott… speciellt i texturen.
  Kul att läsa dina svar! Kram

  1. Nej, “hackkyckling ” ska ingen behöva vara.
   Till Dalhalla brukar vi allttid ha med sittdynor, men jag vill minnas att vi haft “vadderade” stolar, i alla fall de senaste åren. (Vi brukar sitta på bänk 12-15 så kanske det är mjukare där. ) Har haft förmånen att ha haft jobbresor hit men har även varit privat och det är en arena jag verkligen tycker om. Vilken akustik och miljö! Och ett utsålt Dalhalla är ju speciellt. (Har nog varit det när vi varit)
   Tur med vädret också.
   Kram och trevlig kväll.

 6. Så kul att läsa andras svar i Klimakteriehäxans roliga selfie, men det tar sin tid, och man får fundera länge ibland! Roligt att lägga in lite bilder också tycker jag. Jag hade så svårt att hitta någon mat på N, men så kom jag på nudlar, som jag dock inte äter så ofta, ser att du hittade nypotatis, såklart, hur gott som helst! Va härligt att kunna skriva SOL på väder, och visst längtar jag efter sol och skidåkning!
  Dalhalla är en fantastisk arena, och Lisa Nilsson är inte dum hon, inte Malena heller, har lyssnat på Malena på Dalhalla, tror hon hade Tommy Körberg som gästartist då.
  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Visst är det! För min del gick ganska ok denna gång.Förra veckan och veckan innan fick jag klura ett bra tag. Jag var inne både på nektarin, nypotatis, nudelsallad (vietnamesisk men mango och räkor och lite till…) och naanbröd.
   Sol och skidåkning i kombination gillar jag. I övrigt gillar jag sol men ska inte själv vara i den. Inte längre.
   Jag är väldigt förtjust i Dalhalla som arena och när jag varit på plats har det varit utsålt och det ger ju en extra stämning.
   Häftigt med Malena Ernman men Tommy Körberg som huvudartist.
   Har ju haft en del jobbresor hit men också varit på Dalhalla privat. Hoppas det kan bli ett besök i år med en jobbresa.
   Kram och trevlig kväll.

 7. Härligt att läsa dina svar. Svaren på nian och tian har vi gemensamt. Jag gillar den där ordleken, dör den kompletterar man inte på tre röda, åtminstone inte jag. Gissar att den understa nallen är/var din. Du har kanske sparat den…
  Dalhalla har jag aldrig besökt förutom “med dig” då du bloggat om besöken. Stämningen och akustiken måste vara något alldeles speciellt. Å färskpotatis, speciellt som i ditt fall egenodlade – MUMS:-)

  1. Visst är det en rolig ordlek. Denna vecka tyckte jag det gick lite enklare för mig. Men mycket beror på det första ordet. Nalle Puh d.ä. var min, men jag gav den till dotter Helen 1985. Hon hade då kraftig halsfluss och missade en tv-inspelning, “Jul Nygammalt” med Bosse Larsson, så Puh fick bli hennes.Och sedan dess är han hennes. Den yngre Puh fick jag av en elev på 90-talet som visste att jag gillade Puh.
   Dalhalla är en fantastisk arena och det har varit så roligt att ha varot där några gånger. Och visst har jag bloggat om resorna dit.Vet att du hängt med.
   Nypotatis brukar vi ha ett par krukor på balkongen men det är en liten skörd det är fråga om. Även i Spanien har vi ett par krukor med potatis. Bara för att det är kul

 8. Jättebra svar på frågorna, speciellt vurmar jag för den ömtåliga hackkycklingen! Enebackens köttbullar är goda, finns väl på Lidl. Brukar köpa färdiga köttbullar men nu har jag ett stort lass i frysen av hemgjorda frikadeller.
  Dalhalla vill jag gärna besöka när jag nu bor i länet så hör det ju till. Dock avskräcker långa konserter mig, så jag gör hellre en visit när arenan står tom, hihi
  Kram från pörtet

  1. Det blev svar som speglade mig ganska bra och det gick ganska snabbt att svara. Förra veckan och veckan innan fick jag klura betydligt mer.
   Hackkycklingar ömmar jag för och har gjort under alla år som lärare. Och jag har fortsatt att göra det och reagera om jag ser något som inte är ok. Jadå, Enebackens delikatessköttbullar finns på Lidl och vi gillar dem.
   Dalhalla är värt ett besök även utan konsert.Absolut! Och säkert kan du få till ett besök. Det är en fantatsisk arena och jag har verkligen uppskattat att komma hit både privat och i resejobbet. Men jag kan förstå dig vad gäller en lång konsert. Men det är paus.
   Kram

  1. Du är nog för ung men familjen hette Clarin och min väninna hette Carin Clarin.
   Tänk om det är någon du känner till.

 9. Jag har inget minne av henne. Kollade med mamma och hon kände igen namnet och ville ha det till egen företagare och att hon bodde i ett vitt tegelhus på Jönköpingsvägen, några hus bortanför där jag hyrde på 90 talet. Men lite häftigt att du varit i Bodafors, jag är ju rätt säker på att du besökte skoaffären och kanske fikade du på Bagareboden.

  1. Vad kul! Jodå, ett vitt tegelhus var det och egen företagare vet jag att pappan var. Skoaffären besökte vi och Bargareboden, men jag vet inte om den hette så. Det finns jag inte.

 10. Jag har bara sett konserter från Dalhalla på TV, men det måste vara fantastiskt att vara där på plats. Lisa Nilsson gillar jag liksom Malena Ernman. Visste du förresten att Lisas pappa är från Åstorp. Jag vet inte riktigt när han flyttade här ifrån, men det är åtskilliga år sedan. Hans bror bodde i kvarteret bredvid vårt.. Kram

  1. Dalhalla är mäktigt! Och roligt att även på tv se konserter härifrån- Jag har gjort en del jobbresor hit och några privat. Kanske blir det en tur i sommar.
   Jag visst inte att Lisa Nilssons pappa var från Åstorp men jag vet att han senare bodde på Tyresö, strax söder om Stockholm. Här växte också Lisa Nilsson upp Vet att han var/är musiker-
   Kram!

 11. Så kul att läsa och det var väldigt mycket dig!
  Jag hade potatis i en stor kruka på balkongen förra sommaren, skoj. Inget är som eget!
  Mycket har jag varit på i Sverige ändå men inte Dalhalla, skulle vilja!
  Skidorna gav jag bort för 10 år sen, min rygg fixade inte detta. Sigge och jag åkte annars långfärds. Kul att åka på Hornborgasjön och Vänern bl.a. och på Mösseberg.
  Så du gick 1 klass i Norge, sedär!
  Trevlig kväll, stor kram!

  1. Ja, det blev en del av mig och det stämde fint med begynnelseordet . Det styr ju en del.
   Dalhalla är en fantastisk arena i sig och ett fullsatt Dalhalla med artister man gillar och vackert sommarväder gör det väldigt speciellt.
   Jag bodde ju en del i Norge fram tills jag blev 7 år så nästan hela klass 1 gick jag i Norge fast jag bara var 6 år. Jag fick börja skolan eftersom mina kamrater gick. Det var då varannandagsskola. Vet att vi gick ett par km till skolan och lika långt hem. Vintertid åkte vi skidor.
   Önskar dig också en fin kväll-
   Stor kram

 12. Januari och februari är tydligen utmaningarnas månad. Roligt att andra hakar på, men jag brukar passa. Har väl dålig fantasi!
  Kramar

  1. Att leka med ord gör jag gärna . Fantasin här är inte heller så framstående men jag har lyckats gå i mål i alla fall.
   Önskar er fortsatt fina dagar. Och visst är vi avis. Helt klart.
   Kram

 13. Snyggt hopflätad selfie igen 🙂
  Dalhalla verkar onekligen vara ett perfekt ställe för konserter (om vädret är bra). Har aldrig varit där, men självklart sett föreställningar där på TV. Fast det blir ju inte alls samma upplevelse…

  Ha en fin liten lördag!

  1. Roligt att leka med ord och sedan förstås att gå i mål. Men jag vill ju att det ska stämma hyfsat med mig också- Lite enklare denna gång än förra veckan.
   Dalhalla är en fantastiskt arena. Miljön och akustiken är enastående.
   Att vara här är en verklig upplevelse och jag har haft tur att gånger med vädret.
   Önskar dig också en trevlig “lill lördag”

 14. Så roligt att läsa och se dina bilder i detta tema. Intressant att få veta lite mer om dig.
  Dalhalla, där har vi också varit, hur pampigt och stort som helst, en härlig plats och det är så stort där.
  Skidor tyckte jag om att åka som barn men tappade intresset då jag ramlade och gjorde mig illa, bröt svanskotan och allt vad det var. Usch! Någon skidåkare blev jag aldrig.
  Odlat potatis på balkonen nu?
  Jag älskar gurka, men inte inlagd, färsk ska den vara.
  Sköt om dig Ditte.
  Varma kramar.

  1. Jag tycker det är en rolig ordlek och det kan vara lite klurigt att “gå i mål”. Men denna vecka var det lite enklare för mig med mindre funderande.
   Visst är Dalhalla speciellt. Roligt att läsa att du också varit där. Och allra finast är det ju i vackert väder.Har haft tur de just med vädret de gånger jag varit där.
   Ja, skidor kan då ställa till det.Och illa gick det ju för dig när du föll.
   Just nu vet jag inte hur ryggen skulle tycka att det är att åka men jag skulle gärna testa för att få veta.
   Färsk gurka är jag också förtjust i men pressgurka eller inlagd gurka jag själv gör tycker jag också om. Men tur att vi kan tycka olika ,
   Tack, är lite orolig för mitt smärtplåster jag ska börja med idag. Inte plåstret i sig men biverkningarna som är många. Men friskt vågat..
   Var rädd om dig du också och gå försiktigt om du ger dig ut.
   Varm kram

 15. Heisann, du var så heldig å få s på vær du: SOL. Det ønsker vi alle å få!!!! Og så mye eldre Lisa Nilsson har blitt siden jeg så henne på TV sist, det betyr vel at jeg er blitt like mye eldre! Ho er jo en kjær norgesvenn. Ønsker deg en go´hæj ;:OD)

  1. Här hade jag tur. Och lite berodde det på Norge och där jag börjads skolan, strax utanför Lillhammer i Fåberg. Sen kom solen efter hand-
   Nog blir vi alla äldre. Bara att konstatera. Jag är förtjust i Lisa Nilsson och det har varit så fint att vara på konserter med henne.
   Önskar dig också en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *