Skyltar Stockholm

Se upp! Varning! Oväntade faror kan lura.

Redan söndag! Och det innebär också skyltsöndag som bästa bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Och med tanke på dessa  amerikainfluerade spöktider som snart komma ska, så har jag förberett mig i veckan genom att se upp.

Flera varninga har också utfärdats. (Nu tillhör jag den kategorin som vågar vägra det amerikanska påfundet “Halloween” eller som vännen Ama i stället säger “Hall o vin”. Gillar det bättre.)

Se upp!

Sett upp i veckan har jag gjort och det lite varstans runt om i huvudstaden. Kajen hos oss är vanligtvis bilfri men en och annan transport kan förekomma så det gäller att se sig för- Nu var denna bil parkerad så någon riktig fara var dte inte.

På Folkungagatan får en se upp på flera ställen. Och vid restaurang, eller vad det nu är, Punk Royal  riskeras total “överkörning”  till priset av 1500 kronor. Punk Royal ska vara en “superhipp konceptkrog” och tittar man in på hemsidan så kanske man blir lite klokare.

Vid restaurank Punk Royal i STockholm får en se upp.

Här utanför Punk Royal är det varning som gäller och att se upp.

Halt kan det också vara inomhus så här i oktober. Så att se upp även vid entrén till denna restaurang är klokt.

Halkvarning. Bäst att se upp! Eller ner.

På Gunnnarssons konditori på Götgatan, vid Skanstull, så är det varning för godsaker. Men att titta går bra det också. Men gott mat och kaffebröd och läckra praliner och småkakor finns.

Mycket gott att välja på.

Spöken finns mitt på ljusa dan. I alla fall på Drottninggatan. Varning!

Ingen rast och ingen ro. En får vara på sin vakt även vid manuella diskar.

Denna lilla godsak, trehjuling, från Good Year kanske skulle passa bra till påsk. I alla fall färgmässigt. Och så behändig som den verkar behövs nog inga restriktioner.

Svårt att se några faror med denna. Skulle passa mug bra, men i orange eller limegrönt.

Stopp!

Stannade till på Drottninggatan, utanför Regeringskansliet med Utbildningsdepartementet/Kulturdepartementet. Och här väntade jag en bra stund. Hade liksom fått för mig genom medier att det snart skulle komma att bli ett jobb ledigt på i varje fall Utbildningsdepartementet. Tänkte att jag kanske, om jag såg itllräckligt intresserad ut, skulle kunna bli “headhuntad”. Mångårig erfarenhet av utbildningsfrågor har jag, adekvat utbildning likaså, goda referenser, personlighet, entusiasm och villig att på ålderns höst se till att den svenska skolan tar några kliv framåt. Nuvarande utbildningsministern skulle ju förändra skolan på 100 dagar och inte mycket har hänt. Så kanske kunde jag lyckas bättre.  Och man vill ju också numer att fler pensionärer ska jobba. Men tyvärr- inget napp denna gång. Det stod en stoppskylt på dörren att platsen är skyddsobjekt så jag antar jag får skicka ett mail eller twittra så det blir mer formellt än att jag personligen finns på plats.

Kanske en kommande arbetsplats?

 

Och här finns fler söndagsskyltare.

 

 

32 svar på ”Se upp! Varning! Oväntade faror kan lura.”

 1. Så mycket godsaker de hade där i fönstret på konditoriet.
  Och trehjulingen hade varit smidig och bra att ta sig fram med här nere på gatorna 🙂
  Stor kram och trevlig söndag

  1. Här brukar jag stanna till men godsakerna är oftast skådebröd. Däremot köper jag då och då väldigt gott matbröd just här.

   Trehjulingen kändes stabil och vore kanske något för oss att susa runt på.

   Önskar er en fin söndag.
   Stor kram!

 2. ,-)))) Så många “se upp” och “varning” du hittade ,-)
  Förundras för jag skulle nog ha svårt att hitta någon, utom en STOPP skylt då.
  Ja det gäller att se upp eller som du klurigt skrev ner! För snart kommer den läskiga halkan.
  Vilken läcker moped eller vad den kallas!
  Sött spöke som hänger ,-)
  Firar inte, så hall o vin tyckte jag också lät bra ,-)))
  Ha en härlig solig Söndag.
  KRAM Primrose ,-)

  1. Nej den amerikanska varianten av “hall och vin” gillar jag inte så Amas förslag är klart bättre. I Sverige har vi ju sedan gammalt “påskkärringar” och det får räcka.
   Visst är trehjulingen fin! Tror jag skulle passa bra att glida omkring i den.
   Jag har haft en väldigt trevlig och omväxlande söndag så nu vilar jag mig i form.

   Önskar dig en fortsatt bra dag.
   Kram!

 3. Jag tror absolut att du skulle kunna tillföra något där, så stanna du utanför dörren, rätt som det är öppnas den säkert och du kan slinka in 😉

  1. Jag kommer tillbaka till Utbildningsdepartementet och kanske ska jag be om “audiens”. Har en del idéer om skolan, trts pensionsålder.

 4. Vilken härlig skyltkavalkad! När jag såg Kajsas tänkte jag omedelbart på KajsaLisa samt Kajsas Fisk i Hötorgshallen.

  Punk Royale har jag aldrig hört talas om, men nu vet jag var jag inte ska äta om man säger så. Hemsidan är rentav snorkig och inte välkomnande med tanke på priserna tycker jag.

  Gunnarssons konditori är alltid en höjdare och har hållit ställningen länge, alltid med samma höga kvalitet!

  Varningen hos ICA tycker jag är riktigt bra! Å trehjulingen är ju såååååå söt. Har sett många trehjulingar, men aldrig en sådan gul sak.

  Toppen skyltar som alltid hos dig. Tusen tack för dom och länken:-)

  1. Tack! Och det är roligt att verkligen skyltarna kommer till en.

   Nej, inte kajsas fisk här på kajen. Men jag funderade också en kort stund. Tänkte att de kanske metade här. Kajsas fisk gillas verkligen. Och här på kajen hos kajsas har jag tagit en glass då och då. Alltid sol, när den är framme alltså-
   Punk Royale har jag läst en del om och en får beställa bord månadsvis i förväg- Inte något för mig heller. Men tydligen för många andra. Verkligen en “konceptrestarurang”.

   Gunnarssons står sig och inga direkta nymodigheter där.

   Har också sett en del trehjulingar, men dne här var speciell.Jag fastnade både med kamera och ögon. Även den på Folkungagatan.

 5. Mums med godsaker hos Gunnarssons, visst ligger det vid Skanstull?
  Och visst skulle du Ditte passa bra som utbildningsminister!
  Fyndiga skyltar inne hos dig som vanligt!
  Kram och sovgott!

  1. Tack! Ja, en får se både upp och ner!
   Jadå, Gunnarssons ligger på Götgatan vid Skanstull. Stannar gärna till här och tittar i skyltfönstren.

   I varje fall är jag fortfarande väldigt intresserad av utbildnings och skolfrågor och det kan ju vara ett plus i sammanhanget. Att jag har mångårig erfarenhet och viss kunskap kanske kan bidra till att dte skulle bli lite fart på skolan.
   Kram!

 6. Jag ber så mycket om ursäkt att jag parkerade där 🙂 Ser att Butteriks Halloweenspöke är uppe igen testat fota det när det är mörkt. Gjort det själv och det blir bra på bild.

  1. Aha, var det du! Synd att jag inte såg dig.
   Tack för tipset om att fota “spöket” kvällstid. Ska testas och återkommer.

 7. Helt otrolig skyltning du bjuder upp med 🙂 Halkan har börjat här uppe i norr… men det kan mycket riktigt vara halt inomhus på de glatta golven med lite vatten på också. Så bra att de sätter upp sådana skyltar. Läcker liten trehjuling, är den eldriven tro?

  1. Tack! Och många “se upp” och “varningar” blev det. Och att halka vill en inte så hellre en skylt för mycket. Snart kommer väl även här halkan utomhus. Kan tänka mig att den är i full blom hos er där uppe. Så se upp!

   Jag tror trehjulingen var eldriven och då är dne ju än bättre.

   Önskar dig en trevlig vecka.

 8. Varför inte Skolverket?
  De söker lite utredare då och då.
  Jag jobbar på ett annat verk och där verkar 67 vara en lämplig ålder att gå ner på deltid. Vid min mogna ålder om 56 så har jag 7 veckors semester och med lite utredningsarbete som kan göras på distans så är jag i lägenheten i Torrevieja varannan månad i snitt? Man får det bästa från båda världar. Fast då får du nog lägga reseledandet på hyllan.

  1. Ja, varför inte? Nu passerade jag just här så kanske var det mest en stundens ingivelse. Men jag är ju 68 så kanske kvalar jag in någonstans. Perfekt att du kan “utreda” lite i Torrevieja och då få till än bättre.

   Och resledandet gillar jag ju. Men det är ju dock lite säsongsbetonat så mycket tid finns däremellan.
   Tack för bra tips!

   Och kanske ses vi någon gång i Torrevieja. Stan är ju inte så stor.

 9. En härlig blandning av varningsskyltar och lite annat! Punk Royale … hm … blev inte ett dugg klokare av deras sparsamma hemsida.
  Tror du skulle vara en resurs som skolminister! Den vi har ger jag inte mycket för.
  Önskar dig en bra dag!
  Kram

  1. Dessa skyltar mötte jag under veckan och det var en del att se upp med och för. Vad gäller restaurangen- eller vad det nu är- så skulle jag inte gärna gå dit men jag vet att dte är väntetider på minst en månad för att få bord. Nej, inte blev en klokare av deras hemsida.

   Jag får nog göra ett nytt försök där vid Regeringskansliet för jag har i alla fall erfarenhet av skola och skolledning. Men det kanske inte ens behövs…
   Trevlig måndag!
   Kram!

 10. Snyggt skyltat som vanligt även om det redan hunnit bli måndag nu. Något säger mig att jag hade fallit för en och annan frestelse där…

  Kram och ha en härlig start på den nya veckan!

  1. Tack! Jadå, redan ny vecka.
   Och visst kan en falla för lite frestelser ibland. Men nu har ni ju åftt en fantastisk frestelse att falla för och jag gläder mig med er.

   Jag önskar dig en fin vecka! Och det blir den ju…
   Kram!

  1. Ja, det vill till att se både upp och ner och helst rakt fram också.
   Och en Glad måndag är det.
   Önskar dig en fin dag!
   kram!

 11. Absolut
  Bra bilder
  Centralt
  Demokrati
  Effektivt
  Fyndigt
  Gott gottigottgottgott
  Härligt
  Intressant
  Jäklar a namma
  Kreativt
  Listigt
  Mustigt
  Närhet
  Otvivelaktigt
  Perfekt
  Riktigt
  Stort i smått
  Tillåtet
  Underbart
  Viktigt
  W?
  X:tra
  Ynnest
  Znitsigt
  Ära
  Öva
  ÅÅÅÅ
  Stor kram sister!

  1. Tack! Ja, en får pigga upp sig med lite av varje. Och så skönt att du fick sova ut.
   Önskar dig en bra dag.
   Kram!

 12. Åh Ditte, du skulle stått kvar en stund till, de vet inte vad de har missat!
  Jag missade mr B igår, jag pudrade näsan när han och S o J passerade restaurangen där vi satt!

  1. Jag får väl ställa mig där igen. Kanske har ett CV med. Nej, de vet nog inte vad de missat. Synd om dom.
   Ja, igår blev du missad. Men det kommer fler chanser och möjligheter.
   Ha dte gott! vi hörs!

  1. Tack! Ja, “Hall å vin” passar mig också betydligt bättre.
   Kvällen har varit bra med mina “Beijing ladies” i bokklubben med god mat och dryck och mängder av böcker och prat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *