Resor utomlands Spanien Torrevieja

Se sig omkring

Att  se sig omkring – vare sig det är hemma, i närheten av där man bor eller längre bort finns det alltid saker som på olika sätt fångar ens uppmärksamhet och som dessutom varierar efter tycke och smak. Jag kan fastna för mycket och ibland blir det detaljer och andra gånger mer helheter.  Jag kan också påverkas av många olika saker där ofta miljöer och människor som jag på olika sätt möter/mött för kortare eller längre stunder kan stanna kvar.  Men som så mycket annat  stannar vissa ögonblick, händelser och personer kvar och blir mer bestående och annat fladdrar vidare.

Idag är det söndag och det innebär att jag tänker i skyltväg. Bloggvännen BP förvaltar skyltsöndagstemat och hos henne  finns förutom de egna ”knorriga skyltarna” många olika skyltningar som är väl värda att tittas på. För mig blev den röda tråden idag inte färgmässigt röd, även om rött finns med i flera av bilderna. Tankemässigt hamnade jag annorstädes.

Dagens skyltbidrag.

En strandrestaurang i vårt thailändska paradis  Skylten talar för sig själv.

Maten är som skylten. Man blir glad av att äta och se den. Så gott och många skaldjursrätter finns på menyn.

Mer ögongodis. Läckra frukter och grönsaker i stort utbud hittar jag på marknaden i Torrevieja. Bra priser!

Färgglada marknadsblommor till en av veckans blombuketter och blommorna säljer sig utan skyltar. 

Bagerier med färskt bröd i stort urval och olika prislägen uppskattas. Svårt att välja.  Ibland är priserna per kg bröd och inte per styck så man kan få fråga. Bra språkträning blir det.

En liten del av vår ombyggda närbutiks ostsortiment och man är välkommen att provsmaka. Tydliga priser är angivna och det är per kilo. Svårt att välja för det finns mycket som är gott.

Hmm…Hur gör jag här? En rondell i Nerja med tillhörande parkering mitt i. Eller? Nej, jag förstår men tyckte p-skylten var strategiskt placerad.

Gårdagens fullmåne har ingen egen skylt men den kan visa vägen ändå.  Och om den blir rätt elller fel, vad det nu är, blir en helt annan fråga.  (För min del är jag här hemma i den spanska sommarstugan när bilden tas.)

 

Den röda tråden som inte alls är röd idag.  Har ni kanske listat ut den.  Rätt svar är valfrihet/att välja – något som i alla lägen är viktigt för mig. Jag vill inte fastna.

 

 

 

 

 

24 svar på ”Se sig omkring”

 1. WOW! Det var då en himla tur att du la in tre skyltar som inte hade med mat att göra, för annars hade jag nog dreglat ner tangentbordet fullständigt:-) Alla bilder är helt suveräna och ettan och tvåan tar priset!
  Å än en gång lyckades du med att fota en suverän fullmåne. Vi såg den inte igår på grund av alla moln, men i fredags försökte jag mig på ett foto igen. Ingenting att skriva hem om om man säger så. Men visst var månen återigen nästan lika stor som supermånen!?

  Tusen tack för din bästa skyltning hittills! Stort tack för länken också:-)

  PS. Du är också så duktig med röda trådar i dina skyltserier. Ytterligare en sak som jag är dålig på… DS.

  1. Tack och tack!
   Nej, det får vara måtta på matbilderna.

   Månen här syntes fint igår kväll men jag fick inte till detaljerna med den här kameran.
   Men den syns i alla fall och inga moln skymde när jag var ute.

   Vad gäller dessa röda trådar är just den röda färgen en bristvara hos mig, men kanske kan en tråd/sammmanhang skönjas. (Tanken är så.)
   Jag tycker ofta jag hittar dessa ”röda trådar” och klara sammanhang i din skyltning och den har dessutom alltid en hel del knorrar och ger mig goa skratt blandat med en allvar och tänkande.
   För egen del får jag jobba på dem- Men övning brukar ge resultat.

  1. Tack! Jag grunnade också på om man skulle köra tvärs genom rondellen men något inom mig bromsade. Tur det.

 2. Gokväll!
  Härliga bilder på skyltsöndagen. Skulle köpa paprika i tisdags och priset var 64:- per kilo. Du får jämföra nästa fredag. Tyvärr har jag inte kilopriset på de spanska apelsinerna vi köpte.
  En liten stilla undran? I vilken affär säljes ostarna?
  I morse hade vi – 12 gr men nu kl. 18.00 är det -3 grader.
  Ha det fortsatt gott i sommarstugan.
  Många kramar till er båda/A-K

  1. Gokväll! Tackar! Ostarna säljs på DIA och där finns nu också en bra manuell disk. Hela butiken renoverades och var stängd i drygt en vecka.
   Nya frukt och grönsaksdiskar samt en bra bröddisk finns också. Perfekt!
   Ska titta på paprikapriset här på fredag och också jämföra med butikernas priser. Återkommer.
   Vad skönt med lite värme hod sig också. Här har det varit ganksa mulet idag men det är nu fortfarande +16.
   Många kramar till dig från oss båda.

  1. Det är DIA på Valenciana som byggt om ut och till och nu fått manuell ostdisk och köttdisk och en hel del annat som känns fräscht.
   Merkadona är ju fortfarande mycket större liksom Consum men detta var ett lyft helt klart.
   Kram! Vi hörs och ses!
   Trevlig kväll.

 3. Mums vilka bilder på god färgglad mat i alla former! Och ostar…älskar ost!
  Grönsakerna här i Sverige just nu är så dyra, de färska alltså, så det går inte att köpa. Men butikerna ber om ursäkt och hänvisar till kylan som har ställt till det i världen. Tur det finns morötter 🙂
  ..och du tippade rätt vad gällde vinnarna i gårdagens mello! Jag med , grattis till oss!
  Kram och ha en trevlig kväll!

  1. Tack! Och visst är färgglad mat extra god att äta. Man äter ju även med ögonen.
   Trist med dyra grönsaker men å andra sidan ska de resa långt så går mycket smak dessutom förlorad och de smakar inte så mycket.
   Vi har gott om grönsaker i Spanien till de vanliga priserna som är låga så kanske är det mer exporten som drabbats.
   Men jag tror också att de svenska handlarna vill göra så stora vinster och dessa blir inte möjliga om redan ursprungspriserna blir högre.
   Tyckte melodierna som vann och gick vidare igår var helt ok och Mariettes riktigt bra. Grattis till oss. Men programledarna är inte mina favoriter, dock imponerade Davids schlagernummer stort på mig.
   Önskar dig också en bra kväll och lugn natt om du jobbar.
   Kram!

 4. Tycker också om att välja. Jag handlar i olika affärer. Jämför priser och ordnar därefter.
  Du har helt klart en tråd genom ditt inlägg!
  Bra tänk.
  Skyltsöndagskram!

  1. Tack! Visst är det viktigt att kunna välja och jag vill gärna ha den friheten. Vi har ju den möligheten, men jag har besökt länder där valmöjligheten är begränsad och då får man förhålla sig till det som gäst i det landet. Men jag kan ju också välja vilka länder jag besöker och där ligger en stor frihet som jag verkligen uppskattar.
   Trevlig kväll!
   Stor kram!

 5. Jag tyckte verkligen att du hade en röd tråd med en massa bilder av det alla sinnen kan njuta av. Ett verkligt nöje att scrolla vidare i inlägget. 🙂
  Ha en fin vecka!
  Kram!

  1. Tack! Ja, sinnena kom med och fint om det förmedlades. Jag delar gärna med mig.
   Önskar dig också en bra vecka och kanske nu med mindre hosta.
   Kram!

  1. Jag hoppas att jag inte ska fastna, mentalt eller fysiskt, utan kan fortsätta att vara nyfiken och se mig om.
   Ost är ju mer Europeiskt men jag kan tänka mig att ni har gott om varan när ni är i Italien.

  1. Att kunna välja och att ha förmånen att göra det är viktigt. Men så ser det ju inte ut överallt i vår värld.
   Jag tittar ofta på de bilden och familjen som driver restaurangen är glada för det lilla de har och alltid välkomnande.
   Maten och strandläget är så mysigt så vi har varit här många gånger sedan vi 2009 första gången kom till vår lilla thailändska by.
   Och det är dfint att vistas här under parasollerna i en solstol även dagtid.( Numen kan jag inte det, men jag kan tänka…)
   Maten och miljön är lika fin till lunch.

 6. Trevligt som vanligt hos dig.
  Färgglatt och fint i stånden.
  Det ser så gott ut med all frukt, alla ostar och blommorna så vackra.
  Fullmånen skulle jag ta en bild av, men det bidde inget. Eller inte något bra i alla fall.
  Blev så full i skratt då du skrev om ”ögongodis”. Jag har en väninna som är 87 år och så fort hon ser en snygg karl så säger hon ”oj ögongodis”.
  Trevlig dag till dig och varm kram.

  1. Tack! Ja, det är mycket färger överallt och man blir pigg av dem.
   Är glad att vår närbutik nu fått en så bra ostsisk och även en bra manuell köttdisk, den ligger bara 300 meter bort men inom ytterligare några minuters promenad har vi många bra butiker att välja bland men att ha en bra butik nära har stora fördelar.
   Vad roligt med din väninna och ”ögongodis”. Ska minnas detta.
   Önskar dig också en fin dag. Jag bjuter nu på terrassen med eftermiddagskaffet.
   Stor kram!

 7. Nej fastna, det vill man inte om det inte råkar röra sig om en spännande bo! Det ser verkligen tilltalande och lockande ut med alla ostar, bröd och blommor. Något säger mig att jag inte hade kommit tomhänt därifrån… En mycket märklig skyltning där med rondellen och så parkeringen som pricken över i!

  Önskar dig en fortsatt bra dag 😀

  Kram

  1. Visst är rondellskylten rolig. Lite klurig att begripa men man får försöka-. Här är det gott om det mesta och glada färger piggar upp.
   I butikerna är det heller inte så trångt så man kan gå länge där och botanisera och ofta kommer några godsaker med hem. Mer trångt är det förstås på fredagsmarknaden men man kan ta de mer framkomliga grönsaksgatorna. Finns några att välja bland.
   Önskar dig också en trevlig måndag.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *