Resor utomlands Spanien

Santander i norra Spanien – En vacker stad vid Atlantkusten

Vi kvar i den fina staden Santander som ligger vid Atlanten, alldeles vid Biscayabukten, i norra Spanien. Hit kom vi i onsdags  och vi tillbringade även gårdagen här.  Det häftiga regn som kom under onsdag eftermiddag, kväll, natt och torsdag morgon lockade oss inte att lämna stan. Men idag, fredag, så är det dags att vidga vyerna vidare längs Atlantkusten västerut.

En av flera gågator i centrum av Santander. En av  flera gågator i centrum av Santander.

Santander märkt med rött.

Vårt möte med Santander

kändes bra och än bättre efter en trevlig frukost. Vår tänkta heldagstur till området i närheten av berget Picos de Europa hade vi ställt in p.g.a. allt regn så dagen var öppen för annat. Regnet skulle upphöra vid lunchtid så någon brådska att ge oss ut på stan hade vi inte.

Frukost i lugn och ro.

Santander ligger i en del av Spanien som heter Cantabrien och har ca 180 000 invånare. (Stan ska vid ett annat tillfälle få ett eget inlägg) Kanske har flera sett namnet tidigare. Ofta förekommer i olika sportsammangang  “Banco de Santander” och visst har den banken sina rötter här.

Banco de Santander , banken, är inrymt i ett äldre vackert hus centralt i stan. Banken,”Banco de Santander” – huvudkontoret är inrymt i ett vacker gammal byggnad mitt i stan.

Regnet upphörde och vi tog oss an stan. Många vackra hus kantade gatorna både i de äldre och nyare delarna av stan.

Santander har många vackra äldre hus. Santander har många vackra äldre hus och byggda i olika stilar. 

Fina detaljer på många av byggnaderna.

Havet är hela tiden närvarande och vi drog oss dit.

Här kommer en av de brittiska färjorna i för att lägga till i hamnen.

Och när vi nu var här vid havet så bestämde vi oss för en båttur runt bukten. Det blev en fin tur trots blåst och det mulna vädret och den tar jag er med på i morgon.

32 svar på ”Santander i norra Spanien – En vacker stad vid Atlantkusten”

  1. Välkommen med! Santander är en väldigt fin stad och med mycket gammalt bevarat.Många vänliga och hjälpsamma människor har vi också stött på och det är extra roligt. Idag sol och vi tar tåget västerut.

 1. Hej Ditte!
  Så vackra hus! Ja man har ju hört om hur fin staden Santander är! Spännande!
  Hänger med… dålig info men inget ovanligt vad det gäller trafik i Spanien.
  Ha det bra!! Dåligt väder i Galicien läste jag men kanske blir bra!
  Kram P ♥♥

  1. Hej P!
   Det är bra att vara flexibel här när det gäller transporter. Och ovan vid detta är jag inte. Vackert väder nu igen och det verkar bestå ett par dagar. Idag kom vi iväg med det lilla Feve tåget. Intressant på sitt sätt. Buss mellan vissa ställen för man lägger nya spår.
   Santander är en vacker stad och i storlek så man kan gå.
   Kram😀

 2. Så skönt med bättre väder! Och en båttur, minsann!
  Många vackra sirliga utsmyckade hus med mer eller mindre blomster på balkongerna.
  God tur på rälsen nu då så visar det sig vart ni hamnar så småningom.
  Stor fredagskram!

  1. Verkligen! Och båtresan blev fin trots blåst och mulet. Men idag strålande sol och tågresa.Intressant i sig och spåromläggningar. Men vi är flexibla. Stor kram.

  1. Ja, det är fint. Och idag är det sol och allt får ett annat lyster. Har testat tåget idag. Intressant i sig. Ett litet lokaltåg med mängder av stopp.
   Önskar dig en fin helg. 😀

  1. Väldigt roligt och vackert att se denna del av Spanien. Och nu är solen framme skönt nog. Vi har det riktigt bra. 😀 Stor kram

  1. Tack! Santander är en trevlig bekantskap och bra utgångspunkt för lite tågresande längs kusten.Men spåren läggs om så det blir lite buss också. Detta är ju en vacker och grön del av Spanien och olikt mycket annat. Vi är inte ute på någon längre resa men vacker är den😀

 3. Santander ser ut att vara en fin stad men många vackra byggnader. Jag känner väl igen banken som är väldigt vanlig i Brasilien.

  Ha det fortsatt gott på er resa!

  Kram

  1. Aha, inte vist jag att spanska Santanderbanken är vanlig i Brasilien. Men nu vet jag . Har sett mycket reklam för den bla. på tv och särskilt i samband med sportsändningar. Santanderhuset såg i alla fall förtroendeingivande ut.
   Nu är solen åter på plats och både Santander och landskapet runt blir så mycket vackrare.
   Idag blev det i alla fall tåg. Så trevligt och roligt. Tur man är flexibel…
   kram

 4. Vackra byggnader.
  Det är så roligt att åka till andra ställen och se och uppleva något annat och nytt.
  Spanien har jag aldrig varit, men däremot i Frankrike flera gånger och i Portugal.
  Så det är trevligt att få se platserna med dina ögon. Skönt att det inte regnade hela tiden utan att ni fick fina promenader och en, vad jag förstår. härlig båttur.
  Trevlig helg och varm kram till dig.

  1. Visst är det. Portugal har jag besökt några gånger men vill se mer så det finns på listan. I Frankrike har jag varit en hel del men tar gärna turer dit igen . Vad roligt att du tycker om att resa med mig via bloggen och det är fint att ha dig med. Nu är det fullt upp on dagarna så mer kommer efter hand.
   Önskar dig också en fin helg.
   Varm kram

  1. Här är det ju så helt annan natur än i resten av Spanien med all grönska och även berg som inte är helt kala och brända . Bilbao har jag besökt men där ska vi vid ett annat tillfälle göra besök och kombinera med San Sebastian och franska Atlantkusten . Kul att du varit här. Och då vet du ju hur vackert det grönskar.😀

 5. Det låter så skönt och tryggt att ta dagen som den kommer. När det regnar blir frukosten längre och målet ett annat. Så ska det vara. Santander är ju ett skomärke också har jag för mig. För ett par år sedan var tv-reklamen mycket inriktad på just Santander. Roligt är att vara där man själv aldrig har varit tidigare. Ska bli så roligt att följa er på vägen.
  Även om det kanske blir lite gungigt ibland, men ni har ju vatten i ådrorna vid det här laget, så mycket som ni har rest runt om ute i världen.
  God fortsättning på resan!

  1. Tack!Ja,visst är det fint att ha det så. Att Santander var ett skomärke visst jag inte, men nu gör jag förstås det. Annars brukar banken vara med ofta på reklam och framförallt på idrottssändningar från Europa. Santander var en bra utgångsstad och extra med tanke på regnet. Nu blir inte detta en längre resa men ändå “naggande god”. Idag strålande sol och både tåg och buss har vi testat och sett fantastisk natur. Så grönt, kuperat och vackert. Flexibla är vi och det är nog nödvändigt om man ska resa så här lite oplanerat.
   Önskar er fina dagar.

  1. Nu har vädret vänt och idag har vi haft strålande sol och +23 hela dagen. Perfekt! Och tåg har vi åkt och buss. Så roligt och eftersom rälsen till detta lilla FEVE tåg läggs om på en del ställen (fick vi veta när vi kom till stationen i morse) så var det buss som gäller vissa sträckor. Så det vill till att vara flexibla. Och det är vi helt och fullt. Återkommer om dagen efter hand. Så roligt och intressant. Dessutom med underbar natur.
   Önskar dig också en fin helg.

 6. Så fint att se de vackra byggnaderna mot en blå himmel:-) Husen är verkligen vackra och jag gillar att den franska balkongen utnyttjas som”växthus”, för de balkongerna är ju i alla fall alldeles för smala att kunna sitta på.
  Kul med en båttur. Jag hänger med såklart! Älskar ju snålskjuts;-)

  PS. Racing Santander spelar bara i Spaniens andra liga och ligger just nu på nedflyttningsplats, bara som info alltså;-) DS.

  1. Tack för fotbollsinfo! Hade ingen aning om att Santander hade ett fotbollslag, men nu vet jag. Däremot visste jag att Bilbao spelar i högsta ligan och i morgon möter Atletico Madrid. Kanske dags att banken Santander sponsrar stans fotbollslag, men det kanske de gör.
   Gårdagens väder var ju inte så lyckat för en tågresa eftersom det regnade på morgonen och tågtiderna inte rättar sig efter vädret. Men idag blev det sol och dags för tåg. Mycket intressant och tur att man är flexibel och utrustad med humor. Rälsen läggs om på delar av denna smalspåriga järnväg så bussar kompletterar. Och med en annan sträckning- Återkommer till detta. Men bra blev det.
   Båtturen var helt ok trots lite mulet väder och blåst. Och kul att se Santander från sjösidan.Välkommen med.

 7. En mycket vacker stad! Synd på vädret bara, men som sagt, det råder man inte över. Sen är det väl en anledning till att omgivningarna är så vackert gröna också 🙂

  Ha en fortsatt trevlig tripp!

  1. Vi tycker ju om det gröna som ger ett helt annat liv åt landskapet än vad man ser på många ställen i Spanien. Men visst finns ett samband mellan regnet, grönskan och Atlanten. Idag blev det sol och läge att vidga vyerna per tåg. Men omläggning av spår gjorde att vi fick vara flexibla i resandet. Men bara roligt. Och flexibla är vi bra på att vara. Santander är en fin stad och omväxlande dessutom.

  1. Santander är en fin stad att besöka och bra utgångspunkt för att ta sig vidare längs kusten. Båtturen var trevlig men gjordes i blåst och dimma. Men sedan igår är solen på plats. Skönt så.
   Kram och välkommen med vidare.

 8. Oj, vilka fina hus och så skönt att vara pensionär och tidsmiljonär när vädret ändrar på resplanerna!

  1. Det är trevligt att se sig om i en del av Spanien vi inte är så bekanta med. Väldigt vackra omgivningar med stor grönska i bergstrakterna. Men kan tänka mig att både Atlanten och regnet bidrar till detta.
   Vi ska ju inte var borta någon längre tid så fint att solen återkom igår. Men man får vara flexibel med allt. Bra har vi det!
   Ha det bra ni också.

 9. Många vackra hus där! Ser ut som en trevlig stad 🙂 Skönt att vädret bättrade på sig och trevligt med en liten båttur 🙂
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  1. En vacker stad med ca 180 000 invånare. Men lugn och med mycket vatten och grönt runt sig. Och vädret har blivit bättre så vi vågat oss iväg.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *