Spanien Torrevieja

Samling

Mycket folk är det nästan överallt och stundtals kan det kännas trångt, men det är övergående. Om någon vecka så är det lugnt igen och många har då återvänt till sitt första/andra hem. Men Torrevieja lever verkligen upp denna vecka, precis som många andra spanska orter gör både vid kusten och i inlandet. Att vädret är  behagligt gör ju att i stot sett allt liv flyttas utomhus. Denna långfredags eftermiddag är det  nu + 26 med lite soldis och liknande väder bjöd oss gårdagen på. Perfekt!

Till havs är det inga större samlingar trots att det ligger mängder av fritidsbåtar i stans olika marinor.

Större samlingar är det på pLaya del Cura en av stränderna inne i stan.

Vi hade bestämt träff med vännerna Anna Carin och Krister för promenad och lunch men de flesta restaurangerna vid paseon, strandpromenaden had vare sig lediga bord eller stolar och heller inga platser i skuggan. Men vi var tålmodiga och gick till slutet av Playa del Cura där vi hittade en för oss  “ny” restaurang, La Estaca, (nyrenoverad och med nya ägare) som dels hade lediga bord i skuggan och dels hade en meny med mat som kändes tilltalande. I Torrevieja finns det många restauranger som erbjuder dagens meny till lunch för mellan 8 och 13 euro och där dryck oftast ingår. Även à la carte rätter serveras om man hellre vill ha det. Dagens lunchmeny brukar serveras mellan klockan 13 och 16.30 och sedan stänger restaurangerna ofta någon timme innan de öppnar för middag vid 19 – tiden. igen. (Menyer serveras också kvällstid men kan då vara ett par euro dyrare och ha ett annat utbud)

I lunchmenyn ingick bröd med alioli och tomatröra, sex olika förrätter att välja bland (sallad, grönsakssoppa, ägg med skinka, bläckfiskringar, skinkkroketter, och äggröra med räkor) sex olika varmrätter (lasagne, kyckling med currysås, paella, panerat kalvkött med tomatsås, lax och spagetti carbonara) samt dessert och dryck. Klart mycket prisvärt och gott var det också så hit kommer vi att återvända.

Maten är uppäten och det enda som kvarstår är en del av desserten, mangosorbet.

 Fredagsmarknaden, som fortfarande ligger kvar mitt i stan, hade lockat till sig otroligt mycket folk, har nog aldrig varit med om liknande. Rejäla folksamlingar på många av marknadsgatorna.

Här en av frukt och grönsaksgatorna som vi hamnade på av misstag. Att det står en stoppskylt kändes idag överflödigt för stopp var det ändå. Men å andra sidan är ju detta i vanliga fall en bilgata, denna likväl som de andra marknadsgatorna. Idag blev det en marknadstur med Susan, men det kändes inte kl att i trängseln gå/köa sig fram genom de gator vi brukar besöka. Men skoutbudet hos Susans favoritstånd ville vi inte missa och där hittade jag fina skinnsandaler för bara 20 euro. Perfekt! Sedan var det ju oliverna som var viktiga.

Susan granskar skoutbudet.

Utbudet av olivförsäljare är stort och provsmakningar erbjuds. Men även här finns favoritförsäljare.

Visst tar det på krafterna att gå på marknaden och lite extra idag så visst blev det ett “pitstop” på det vanliga stället men inte med det “vanliga” marknadssällskapet. Men trevligt hade vi idag också, precis som det brukar att vara.

Kunde inte motstå att ta denna bild. Undrar om det annars är hunden som är förare, men det är ju en perfekt parkering. Ett riktigt föredöme.

 

 

 

30 svar på ”Samling”

 1. Vilken meny och till det priset! Förstår att ni kan tänka er att återvända dit. Provsmakning av oliver hade inte varit något för mig men Husse hade garanterat fastnat där. Skorna däremot…

  Hoppas du får en fortsatt fin långfredag!

  Kram

  1. Här är det ofta bra priser på menyer och oftast är de dessutom goda. Och gillar man inte oliver så gör man inte, men det finns annat att gilla – skor och väskor t.ex.
   Långfredagen blev bra och det har även påskafton varit.
   Kram!

 2. Sista bilden gillas skarpt! 🙂 Skolådan hade jag nog stannat till vid en stund.
  Vad är det egentligen med skor? Speciellt som det bästa jag vet är att gå barfota, hihi….

  Kram ♥

  1. Vi stannade vid skolådorna och jag blev med skor. Hittar jag ett par är det bara att slå till. Inne går jag oftast barfota och givetvis på lena sandstränder, men i övrigt i stan vill jag ha skor. Men visst har skor dragningskraft på oss.
   Kram och natti.

 3. Tack för att jag kan komma in här hos dig för att värma upp mig. 2,4 plusgrader (just nu – 0,5), då behövs 26 grader för att tina upp.
  Bra att ni hittade ett bord i skuggan för att äta lunch. Lite varmt i solen och 26 grader – även för mig;-)
  Såg bilder på marknaden även på Ama’s blogg. Nu har jag ingenting emot trängsel, men även här måste jag säga att det är aningen för mycket. Att vara sardin i 26 grader är ju inte så kul. Men toppen att du hittade sandaler och oliver -” mission accomplished” liksom:-)

  1. Jag är ju helst inte i solen alls utan min kropp och framför allt ansiktet måste ha skugga för att må bra.
   Men fint att du blev lite uppvärmd. Har skickat mer sol och väeme men öeveranstiden verkar lång. Kanske beror det på påsken.
   Det var alltför mycket folk idag på marknaden så vi uträttade det vi skulle och drog oss sedan undan mot lugnare trakter.
   Stan har ju fått många besökare nu til påsk och de verkar ha delat upp sig mellan stränderna, marknaden och restaurangerna.

 4. Ja, väldigt passande parkering för rullstol med hund. Vem är det som är bunden till rullstolen…..
  Det är ingen höjdare när det är sådan folkmassa på marknaden som nu vid turisttider.
  Hoppas ni fann det ni behövde….
  Vilket härligt avslut på förmiddagen att äta lunch med svalka. Trevlig Fredag och kram

  1. Vi undrade just också vem som behävde vad.
   Nej idag var det ovnligt mycket folk men det är ju påsktider och hela stan känns välfylld denna vecka. Det blev ett
   kort marknadsbesök och vi hittad esnabbt dte v skulle ha och slog oss sedan ner bortom alla människor.
   Har varit ute pch sett aftonens procession och det var mäktigt även idag.
   Stor kram!

 5. “Samling vid pumpen, Tunabergare hitåt,
  Alfred har di slagi så han ligger och blör …

  Men var är min mössa
  å var är min flicka
  Å var är buteljen jag hade te dricka …”

  Ser inte ut att vara den sortens samling du skriver om,
  men det ser hemskt ut med sån trängsel.

  En härlig, solig dag i Herndon. Barnbarn, som fyller 30 i dag, är här
  med sin lilla Annabell, som fyllde 2 den 4 april. Njuter!
  Glad Påsk!

  1. Dina versrader känner jag igen, men det var ingen sådan samling idag. Det var mer folk än vi ens kunnat tänka oss så vi blev mycket kortvariga på marknaden.
   Så härligt med barnbarn som fyller 30 år och så lilla Annabell på två år- Förstår att du njuter av de dina och det vackra vädret.
   Glad Påsk önskar vi dig.

 6. Hola! Hahaha!! Fotade du mig och Jimmy Choo när vi inspekterade skobeståndet? Det missade vi – men bjuder på såklart! Ser ju mer än lovligt skeptiska ut… och extra jobbigt att inspektera okulärt är det ju när Jimmy får hänga på istället för de rosa, slipade. Allt blir liksom lite oskarpt – och då snackar vi innan marknadsvinet. 😉 Men han är ju så snyyyygg så ibland måste han prioriteras!

  Tack för idag! Som alltid lika trevligt i ditt pigga sällskap! 🙂

  Kram!

  1. Ja, du och Jimmy är ett fint par. Och visst är han supersnygg och passar dig perfekt.Klart han måste prioriteras.
   Skor måste också inspekteras och det grundligt och nu var ni ju två. Du och Jimmy. Har börjat gå in mina nyförvärvade skor här hemma så kanske de är klara när det kommer till juni.
   Tack själv! Jättetrevligt och roligt.
   Kram!

 7. Sist vi var nere så gick vi faktiskt förbi och såg att de hade renoverat och öppnat den “nya” restaurangen La Estaca.
  Det såg ju väldigt trevligt ut där, så det lär nog bli ett besök där när vi kommer ner. Kul att se lite kändisar!
  Härligt att du hittade ett par sandaler på marknaden, bra pris var det också.
  Här var det bara +2,0 på dan och just nu är det -3,1 grad !
  Ha en fortsatt trevlig påskhelg!
  Kram!

  1. La Estaca var riktigt trevlig och här finns ju så många bra restauranger men det är roligt att prova lite “nya”.
   Susan och jag hade en trevlig marknadstur men det var extremt trångt på vissa av gatorna. Men det är ju påsk och “alla” är här.
   Jag är glad för mina sandaler eftersom jag har så svårt med skor och lika bra att köpa när jag hittar några som passar.
   Här har vi idag haft +25 och stundtals lite soldis men behagligt.
   Skickar lite sol och värme.
   Kram!

 8. Ser fräscht och fint ut på bilderna! Vädret här hemma är inget vidare så solskenet får du gärna skicka hit en smula av…
  Vad spännande med så många olika olivsorter – blir nyfiken på ditt Torrevieja.
  Lite väl mycket folk på det där torget i mitt tycke bara.

  Ha en fortsatt fin påskhelg!
  Kram Christina

  1. Jag skickar gärna lite sol och värme. Vi har gott om varan så jag kan gärna dela med mig.
   Just nu är det mycket folk här och på marknaden var det exytremt trångt. Så är det inte annars. Och man kan undvika frukt och grönsaksgatorna där det är som trängst.
   Önskar dig också en fin påskhelg.
   Kram!

 9. Åh dessa underbara olivvarianter som man kan hitta på marknader… Härligt väder ni har! Antar att det ska bli lite skönt när “påskens turistboomnare igen.” är över och det blir lite lug

  1. Här finns det ett stort utbud av oliver i många olika stånd, frukt, grönt, blommor och allt man kan tänkas att behöva.
   Även en del annat…
   Nästa vecka blir det lugnare igen och då återstår det att se om marknaden flyttat utanför cebtrum. Den har likson varit på väg dit i flera år. Men nu ska det visst ske.

 10. Hej Ditte!
  Kul att det är ny restaurang där i Cura-svängen 🙂 Den förra el förrförra satt jag alltid på förr när jag var ny i Torre….Tror den hette España…originellt.
  Marknaden vågar jag inte ge mig in i…har hänt att man blivit instängd 😀
  Tack för i går kväll! Lyckades somna fast jag stank rökelse…
  Kram P ♥

  1. Restaurangen här är nu renoverad och det är roligt att prova lite nytt och med blandad mat. Laget är ju också bra.
   Marknaden var synnerligen välbesökt igår så det blev ett ganska snabbt besök för oss.
   Tack själv! Och det var mäktigt att se processionen även om vi gav oss efter ca halva. Men då hade vi å andra sidan sett Jesus i de flesta situationerna.
   Skönt att du kunde somna trots rökelsebesvär.
   Kram!

 11. La Estaca har vi inte prövat hittills, innan – när det var España – var vi där några gånger, men då var det liksom ett lite enklare “hak”. Måste nog testa nån dag tror jag 🙂

  Marknaden på långfredagen har jag lärt mig att undvika – den hårda vägen. Fastnade en gång på “vår gata” på väg upp mot grönsakerna och kom varken hit eller dit. Det stod tvärstill! Jösses om det hade utbrutit nån sorts panik, vad som helst hade kunnat hända. Det var det året när dom precis hade byggt murarna runt fälten så man inte kunde fly ut där heller. RIKTIGT obehagligt!

  Ha nu en riktigt fin påskafton! 🙂

  1. La Estaca har ni genomgått en större förvandlling och var välbesökt och vi tycket att maten var bra. Men det finns ju å andra sidan många ställen här med bra mat.
   Susan och jag tog ett kort varv för det var liksom att köa sig fram. Och hoppas innerligt att ingen blev sjuk just igår. Jag gillar inte när det är så trångt, men man får undvika fruk och grönsaksgatorna. TRångt är det ju förstås oavsett.
   Önskar er också en trevlig påskafton.

 12. Härligt och vem kan motstå skor??? kvinnor nej hoppas du blir nöjd 🙂 oj så mkt folk där är o värmen är hos er kan jag tro 🙂 glad påsk fina du kram

  1. Skor och väskor gillas, men jag har svårt med skor eftersom mina stortår är lite deformerade.
   Mycket folk var det på marknaden så vi blev inte alls långvariga. Men det är just nu till påsk många besökare i stan.
   Skön värme har vi och njuter av den.
   Önskar dig en fin påskafton.
   Kram!

  1. Tack! Här har vi haft fina dagar nu och skön, lagom, värme som gör att det är skönt att gå långa promenader och ta cykelturer.
   Skönt att ni har ljusare dagar och lite sol är alltid njutbart.
   Glad PÅsk!
   Kram!

 13. Så bra att jag fick veta att den restaurangen har god mat! Vi har gått förbi många gånger men aldrig varit inne!
  Och trevligt marknadssällskap fick du också ser jag! Kan bara tänka mig hur roligt ni hade! Ni är lika pigga båda två 🙂
  Stor kram och ha en trevlig påskafton!

  1. Restaurangen var helt ok med många rätter att välja på. Marknadsbesöket var trevligt men alltför trångt denna långfredag så det blev en kort runda. Roligt hade vi helt klart, och det brukar vi ju ha på våra rundor där.
   Önskar er en fin påskafton!
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *