Foto Resor utomlands

Sälja – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Sälja är veckans ord att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge.  Utmaningen i sig går ut på att med en eller fler bilder, kanske också med text, tolka det angivna ordet. Orden vi fått att tolka detta år är verb och det är fritt fram för egna funderingar och tolkningar. Och alla som vill är välkomna att vara med. (På hemsidan, länk här ovan, finns temaorden angivna veckovis för hela året.)

Vädermässigt har det varit ett par ostadiga dagar och jag har delvis ägnat mig att städa och sortera i bildarkivet. Ganska god ordning var det men nu är den snudd på perfekt med en hel del bilder som också fått lämna arkivet. Så i dagens inlägg är jag på resande fot, både bildligt och i tankarna. En resa tillbaka till Thailand. Till landsbygden och området runt om till den den lilla byn Chackpong. Här, vid havet, dryga 20  mil sydost om Bangkok är turisterna få och det känns fortfarande som det Thailand jag besökte första gången 1980. ( Då jobbade jag här i ett flyktingläger och har en del speciella minnen därifrån. Ibland kan västerländska tankar och handlingar ställa till det. Inlägget finns här om du vill läsa. Ibland kan en vit lögn få passera)

Runt om längs stränderna finns det ofta stora bilar som säljer olika badleksaker. Och utbudet är väl tiltaget.

Sälja

Och visst finns det mycket som kan vara till salu. Här på den thailändska landsbygden är det roligt att köra runt och botanisera både bland upplevelser och varor.

Thailand. Mae Phim. Denna kvinna med sin ambulerande butik ville gärna sälja ananas och juice till oss. Damen här med denna ambulerande butik ville gärna sälja juice och frukt till oss. Och visst fick hon det. (Observera barnet som sover i hängmattan som följer med sin mamma till jobbet,)

När vi är här hyr vi alltid en snabbgående scooter / lätt motorcykel och vi tar gärna turerna till grannbyar och och marknader

Thailand. Chackpong. En lokal butik som ofta får sälja både frukt , ägg och grönsaker till oss. Här en av “våra” mer lokala frukt och grönsaksbutiker.Och denna butik får ofta sälja  diverse varor till oss. 

En tur på scootern in till Ban Phe, “vår” närmaste stad. Mycket trafik är det men man kommer snart in i hur man ska köra. Thailand har ju vänstertrafik så man får de första dagarna på scootern fundera lite extra på vad som gäller.

En hel del butiker finns och ibland är det klokt att parkera scootern och promenera mellan de små butikerna .

Thailand. Ban Phe. En lokal marknad. Denna dam hade en hel del att sälja. Och visst köpte blev det en del som fick följa med hem. Ett besök på en lokal marknad i Ban Phe. Och denna dam hade en hel del att sälja, så visst blev det en del inköp.

Apropå det ätbara

På en av marknaderna, helt nära “vår by”, fanns många olika maträtter till salu. För egen del slog jag till på en papayasallad.

Ytterligare en favorit med mycket frukt till salu.

Thailand. Chackpong. Fiskarna hoppas på att få tillräckligt med fisk så att de kan sälja den vidare. Fiskarna har ett hårt jobb och hoppas på att få tillräckligt med fisk i näten så att de kan sälja den till restauranger. Men ibland är det ganska tomt i näten. 

Små familjerestauranger är det gott om och vi besöker dem gärna.

På den här lilla restaurangen, alldeles vid havet, slår vi oss gärna ner och äter en god lunch. Här finns det också ibland färsk hummer till salu som man kan få tillagad och med sig hem. 

En favoriträtt. Vad gäller thailändsk mat är den, liksom en hel del annan mat från Asien favoriter. (Lagar också gärna asiatisk mat hemma.) Viss känsla av Thailand kan jag också få här hemma på kajen, på restaurang Thaiboat ,som ligger nästgårds

Och utsikten ingår.

Titta gärna in här för att se fler av veckans tolkningar.

28 svar på ”Sälja – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Toppeninlägg! Det känns nästan som att vara på resande fot och det är bara att hoppas att få uppleva miljö. mat och varuutbud “live” igen. Thailändsk mat är så underbart god och oftast vacker.
  Ha det gott!

  1. Tack! Ja, jag känner nu verkligen ett “sug” efter Asien igen. Men det ser inte just nu så lovande ut på resefronten tyvärr. Mne fina minnen finns och lite mer ordning i arkivet blev det.
   Ha det gott du också.

 2. På långresa med dej! Alltid lika trevligt!
  Vi har besökt Engelsons i Falkenberg i dag. En butik där man säljer fritidskläder.
  Jistanes vad man fick sälja där. Det var mycket folk i butiken, att man fick ha kö utanför.
  Dom fick sälja en hel del till oss också ! Bra grejer för den som är mycket utomhus!
  Tack för intressant inlägg! Kram!

  1. Kul att du var med! Och gårdagen lämpade sig bra för att sortera bilder och resa i arkivet. Inser att det kommer att dröja ett bra med några Asienresor.
   Vad trevligt med Engelsons i Falkenberg. Har hört talas om butiken men aldrig varit där. Jättebra att köpa sådant som är passande för utebruk. Inser att jag också skulle behöva komplettera en del av den varan.
   Önskar dig en fin fortsatt tisdag.
   Kram

 3. Tack förFINT inlägg som förstås passar mig bra.
  Thailändarna är bra på att sälja.
  Vips kan det öppna något nytt hemma i byn.
  Ja på andra ställen också förstås.
  Vilken intressant historia den med de djupfrysta hönsen. ( Ej läst tidigare ).
  Kan förstå han blev “bestört” när han såg de!!

  1. Tack! Och jag tänkte både på dig och en Thailandsvän när jag skrev inlägget. Och jag inser ju att det kommer att dröja innan vi kommer att kunna åka hit igen. Tyvärr.
   Ja, en rejäl kulturkrock blev det här med hönan, men det blev ändå ett gott slut. Västerländska tankar fungerar inte alltid.
   Trevlig kväll.

 4. Du har verkligen bott lite varstans o världen =) Ingen barnomsorgen där…..måste varit ensamt att vara barn och flacka runt och sälja saker. När jag läste att ordet var sälja så poppade en sånge upp, -Kom och köp konserverad gröt…..allt går att sälja med mördande reklam, kom och köp konserverad gröt!
  Avigt att köra på fel sida.

  1. Ja, jag har även bott då och då i Thailand. Nej barnomsorgen får man ta hand om själv men barnen brukar hitta varandra och leka.Tänkte också på denna gamla sång. Och visst kan det mesta säljas. Även utan så mycket reklam.
   Tar ett litet tag att komma in in “vänstertänket” men det går ganska snabbt.

 5. Love it!
  Det var inte bara ett säljande utan ett riktigt matigt inlägg också. Helt i min smak med andra ord:-)
  Just råvarorna är ju så himla attraktiva och jag känner nästan doften. Dessutom har vi ju ungefär samma smak vad gäller mat – vi älskar det asiatiska köket:-)

  1. Tackaar! Jadå matigt också och även säljande. En bra kombo. Saknar Thailand och inser att det kommer att dröja innan det kan bli en resa hit. Vi har ju vår lilla by där turisterna är få.
   Det asiatiska köket testade här hemma i kväll igen. Och det blev så gott. Men än bättre är det ju på plats.

 6. Verkligen bra jobbat med temat sälja, och fantastiska färgglada foton från Thailand, jag har inte varit där…ännu!
  Nu blev jag sugen på thaimat igen, kanske få bli en tur till Thaiboat igen!
  Må så gott!
  Kram

  1. Tackar! Och här var det att förena nöje med nytta. Är så glad för alla gånger vi varit i Thailand men inser att det kommer att dröja till nästa gång. Och nyttan var att jag rensat och sorterat i bildarkivet.
   Thaimat är så gott. Och kanske kan vi ses på Thaiboat när ni är tillbaka i stam. Och kanske även en drink här hemma innan.
   Ha det fint du också.
   Kram

  1. Tack! Ja, att rensa och sortera i arkivet var som att komma tillbaka till denna thailändska by med omnejd igen. Fina minnen.
   Kram

  1. Thailand, och denna lilla by ligger oss varmt om hjärtat. Men inser att det nog kommer att dröja innan vi kan ta en ny tur till Asien. Men nu har jag städat en del i bildarkivet och sorterat så det blir som att resa lite på nytt.
   Önskar dig också en trevlig onsdag.

  1. Tack! Ja en resa till Thailand i samband med att jag städade och ordnade med bilder blev trevligt. Antar att det i övrigt kommer dröja tills vi kommer dit.
   Stor kram

 7. Många strandleksaker, undrar var dom hamnar, turisterna lär knappast ta med dom på planet hem. Härlig streetviev , alla telefon och elledningar minns man. Härlig strandbild på slutet.

  1. Dessa strandleksaker tror jag inte så många turister köper men jag har sett thailändare som gör det. Vet att jag köpt ett par luftmadrasser att ha på plats. Trevligt i sig, men de har fått stanna kvar.
   Har fina minnen härifrån vår lilla by som är också bortom nästa all turism. Och det gillas.

 8. En miniresa i minnets landskap med dig, underbart!
  Och vilken härligt fräsch mat…mmm lite för långt till närmaste tai-restaurang här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *