Resor i Sverige

“Route 154” – Ett svenskt motell med retrokänsla

Välkomna till Route 154, ett svenskt motell som finns i Älvsered. Ett motell med härlig retrokänsla. Här spenderade vi en natt i samband med vårt besök på Gekås Ullared  som vi gjorde i veckan. Och valet av boende just här blev väldigt bra, bara 18 km norr o Ullared.  Och var ligger då Älvsered? För egen del hade jag inte innan vår planerade resa till Ullared hört talas om Älvsered. Men nu har jag det.  Älvsered är en tätort med 500 invånare och ligger i Falkenbergs kommun, i Hallands län och hör till  landskapet Västergötland. (Det är den sydligaste tätorten i Västergötland och den nordligaste tätorten i Falkenbergs kommun.)

Att vi skulle bo över i närheten av Ullared var klart från början. Men de mer bekväma boendealternativen som fanns i Ullared var slutsålda och någon stuga med självhushåll hade vi inte tänkt oss. När vi så plötsligt  av en slump hittade motell Route 154 bokade vi genast ett fyrbäddsrum. Ett bra beslut.

Route 154

förknippar jag starkt med USA och Kalifornien och jag har vid ett par tillfällen åkt den. En vacker turistväg som är dryga 50 mil lång. Men här i Älvsered var det ett motell med detta namn. Ett ganska  enkelt men väldigt trivsamt boende med bar, restaurang, en 18 håls minigolfbana inomhus och en stor samling klassiska fordon. Den amerikanska retrokänslan var påtaglig och mötte oss vid entrén och i receptionen. (Men det är ett svenskt par som äger och driver motellet)

I  receptionen till “Route 154” finns denna Bel Air soffa. Som hämtade från en amerikanare, en Chevrolet. Och visst slog jag mig ner. 

Vi fick ett rejält tilltaget fyrabäddsrum. Räknade ut att det var ca 32m2 och då exklusive det stora badrummet. Här fanns allt vi behövde.

Ett stort, ljust och  fräscht rum.

Rummet var också utrustat med matbord, kylskåp och vattenkokare. Och i korridoren utanför fanns ett skåp med glas och koppar. Extra kuddar fanns också i en av  garderoberna i rummet.

Besöket på Gekås i Ullared blev väldigt lyckat och William som önskat sig en resa hit var jättenöjd. Jag tog det hela som ett studiebesök och måste tillstå att det blev ett lyckat och väldigt roligt sådant. Och väldigt roligt att spendera tid med William och döttrarna.

I bottenvåningen på “Route 154” ligger baren och restaurangen och här kan man strosa runt bland mängder av gamla motorfordon. Några är till salu, en del är sålda och andra finns här av intresseskäl.

Motell Route 154 bjuder verkligen på en miljö utöver det vanliga. Så mycket roligt att titta på. Ett skylteldorado dessutom. Återkommer med fler av dem i morgon.

William ville spela minigolf och här finns en 18 håls bana som tidigare fanns i Slottsskogen i Göteborg. (Ingen kostnad för att spela utan den ingår i boendet. )

 

Både före och efter middagen 

tittade vi runt bland alla gamla bilar. Och som jag förstod det var det veteranbilar. Alltså äldre än 30 år. En diger samling.

 

Några av skönheterna. Vet att denna Volkswagen är från mitten av 1960-talet och den var såld.  Den gula bilen är gammal men jag hittade inget märke. Den blå är en “Sting Ray Corvette” troligen också från 60-talet. 

Också såld. En “bubbla” från 60-talet med skidställ och skidorna fanns på.

Middag och frukost

För oss blev det en sen middag. Väldigt rejält tilltagen och god och lagad i samband med att vi beställde maten. Och med priser  på allt som var  långt från de i  Stockholm. Vad sägs om 129 kr för en bra varmrätt? Glömde helt bort att föreviga det hela.

Frukost hade vi beställt till klockan 08 eftersom det blev ytterligare ett besök i Ullared på vägen hem. (Frukosten ingick inte i priset utan den köpte vi till) För min del spenderade jag den timmen i varuhusets restaurang och samlade ihop alla intryck från en för mig helt ny upplevelse.

Resan hem till Stockholm var lika lång som resan hit men nu gick den i uppehållsväder. En stor fördel. Och dotter Helen körde  oss tryggt hela vägen.Tacksam för en rolig resa, fina upplevelser och helt nya erfarenheter.

Jättetrevligt var också att Sara, Helens bästa vän sedan 7 -års åldern och hennes mamma Britt var med.

Frukost i restaurangen. Här ser det ut som om Britt fått en hatt i form av en lampskärm-

26 svar på ”“Route 154” – Ett svenskt motell med retrokänsla”

 1. Vilka bra och trevliga dagar som ni fick tillsammans. Hotellet såg fint och fräscht ut så det var säkert ett bra val. Lite udda men spännande stil.

  Kram och god lördag!

  1. Roligt med dessa två dagar tillsammans. Motellet var riktigt bra och med god service, bra mat och fräscha rum. Vårt var verkligen jättestort.
   Vi gillade stilen just för att det var så personligt och retrokänslan påtaglig.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

  1. Det blev ett lyckat besök här och i en miljö som var lite annorlunda. Väldigt trevliga ägare där nog inget var omöjligt att ordna.
   Både bilarna, de övriga motorfordonen, golfbanan och annat gav en skön stämning och inte minst retrokänslan-
   Jag åt en riktigt god schnitzel och övriga åt, lax, hamburgare och kyckling. Allt var bra. Och olika val av sallader, såser och potatis.

 2. Ser ju hur fint ut som helst. Tycker att stället kan te sig lite tråkigt, när man ser det utifrån. Men oj, så föl jag hade. Minigolfbana inomhus. Förstår att det var populärt hos William. God lördagseftermiddag: Kram!

  1. Instämmer helt i att utsidan är jättetrist.Vi undrade när vi kom…Men ägarna berättade att de satsat på att göra klart rummen och invändigt. En bra tanke och de var riktigt bra.
   Men läget här med sjön bakom och nära till mycket väger upp liksom att ägarna var så trevliga och tillmötesgående. Hoppas det ska gå bra för dem.
   Önskar dig också en fin eftermiddag och kväll.
   Kram

 3. Älvsered, känner jag till redan ifrån min barndom. Har för mig att mina föräldrar beställde varor ifrån Älvsereds postorderföretag. Det var ett bra sätt att inhandla saker, då det var långt till affärer.
  Trevlig utflykt du fick vara med på. Skulle gärna vara med på allt utom att besöka Ullared varuhus. Det tilltalar inte mig, men kanske någon gång blir det av.
  Häftig soffa, den gillar jag.
  Så stor minigolfbana inomhus. Förstår att barnbarnet ville spela, det skulle jag också ha velat.
  Så roligt att se alla fina bilar. En speciell känsla har jag ju så klart för “bubblan” eftersom jag har jobbat inom Volkswagen koncernen i många år.
  Förstår att du hade fin behållning av resan och framför allt, umgänget.
  Trevlig helg.
  Varm kram!

  1. Helt rätt vad gäller postorder. Just här i huset, som nu är motell, låg Älvsereds postorder. Jag hade glömt det men mindes när ägarna berättade det.
   Vad gäller varuhuset så kan jag förstå dig. För vår del var det William som hade önskat sig en resa hit när han var sjuk och nu kunde den bli av. men vi hade tur och det var gott om plats på varuhuset, alls ingen trängsel och gott om sittplatser i varuhuset. Restaurangerna var många så där satt jag också och vilade när ryggen klagade. Vi fick ett par fina dagar tillsammans och vårt boende var också trevligt.
   “Bubblorna” fanns kvar men var sålda. Riktiga pärlor. Vad roligt att du jobbat inom Volkswagenkoncernen! Förstår då att dessa från 60-talet känns igen.
   Ett bra studiebesök blev det och nu har jag för första gången varit här. Men det blev ju inte direkt så mycket shopping för någon av oss och det var heller inte syftet. Och William var så nöjd med att ha varit här och glad över det Lego han fick.
   Jag är så glad över tiden vi fick tillsammans och den är värd så mycket.
   Önskar dig också en fin helg.
   Stor kram

 4. Vilket mysigt ställe. Bara älskar baksätetssoffan! Nu när jag tänker efter så hade en klasskompis till mig på högskolan en liknade soffa- så jag har också provsuttit. Förstår att du tycker att resan var lång, jag tycker att det räcker med milen vi har dit. Ha en bra kväll!

  1. Vi hade himla tur att det var fullbokat i Ullared på hotellet. Detta blev så bra. Härlig retromiljö och verkligen personligt. Kul med bilutställningen/ motorfordon och minigolfbanorna-
   Vi valde ju att bo kvar och det underlättade ju. Men kämpigt för dotter Helen att köra ner i ösregn. Hem gick det ju bättre med uppehåll.
   Väldigt trevligt hade vi i alla fall och William var så nöjd.
   Önskar dig en fin kväll.

 5. Vilka fina dagar ni verkar ha haft. Och kanske tur att hotellet I Ullared var fullt för detta verkade ju hur trevligt som helst.
  Stort kram

  1. Vi har haft det så bra och motellet blev ett jättebra val. Väldigt personligt och trevligt, Tror Patrik hade gillat bilarna här. Inte minst bubblorna. Minigolfbanorna var också roliga.
   Stor kram

 6. Vilket underbart hotell! Ett för mig helt nytt koncept kan man väl säga. Det hotellet måste man väl bara älska. Å alla fina veteranbilder som man får “på köpet”. Dom som kläckt idén till hotellet har verkligen tänkt outside the box. Rummet var ju riktigt stort dessutom. Ingen trängsel där inte. Helt klart ett ställe att rekommendera!

  1. Vi gillade verkligen detta boende. Snarare ett motell i amerikansk retrostil i de allmänna utrymmena. Motellrummen var väldigt fräscha och nyrenoverade Utsidan på byggnaden har de inte åtgärdat utan är samma som den var när Älvsereds postorderföretag låg här. Men å andra sidan ser man inte utsidan inifrån.
   Personlig service och välkomnade ägarpar där inget var omöjligt gjorde sitt till för trivseln. Och roligt att bo på något som verkligen är personligt.
   God och prisvärd mat var det också.

 7. Häftigt hotell! Kul med alla bilarna och med minigolfbanor inomhus. En lyckad resa på alla sätt och vis!
  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. Motellet var verkligen en upplevelse och bidrog helt klart till mycket på resan. Så roligt att se både bilar och annat som fanns här.
   Hela resan blev så lyckad.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram

 8. Vad ovanligt men trevligt och fräscht hotell. Kul särskilt för den som gillar bilar. Men mysigast att umgås med de dina kan jag förstå. GeKås, där har jag inte varit på på länge, men såg Pernilla Wahlgren show igår tillsammans med min dotter som kom ned för en blixtvisit enbart för showen – och Pernilla pratar ju om en del om sin klädkollektion på GeKås och då blev allt både min dotter och nyfikna på ett besök 🙂
  Ha en fortsatt fin söndag!
  Kram Christina

  1. Vad trevligt att se Pernillas show. Läste att hon ska turnera med den.
   Motellet här i Älvsered var verkligen en överraskning och visade sig bli ett riktigt bra val. Vi hade lång resa så att bo kvar hade vi bestämt oss för långt innan. Och eftersom barnbarnet för länge sedan önskade sig en resa hit var det fin att den nu blev av. Han var supernöjd. En trevlig resa blev det för oss alla tillsammans.
   Vad gäller Pernillas klädkollektion vet jag inte så mycket. Såg en del plagg men inte direkt i min stil. (Du kan se den på Gekås hemsida)
   Ingen av oss var egentligen här för att handla för det kan vi ju göra hemma. Men en trevlig tur blev det och Williams önskan blev uppfylld.Jag hade inte varit här tidigare så nu har jag vidgat vyerna med ett studiebesök här.
   Önskar dig en trevlig söndag
   Kram

 9. WOW! Vilket läckert motell! Soffan på första bilden var ju helt underbar 🙂
  Hmm… Undrar om det var Patrik som hade köpt den där Folkan som var såld… 😉

  Ha en skön söndag!

  1. Motellet var en riktig fullträff. Vad gäller Folkorna var båda sålda och jag tror inte det var till Patrik. Skickade dock en separat bild till Ami på dem.
   Önskar dig också en trevlig söndag.

 10. Hej Ditte!
  Har heller aldrig varit i Ullared 🙂 Panik på så stora varuhus 🙂 Joanna brukade förr åka med ett tjejgäng och hyra stuga och ha kul 🙂
  Älvsered har du aldrig hört…det har jag…är tillräckligt gammal. Det fanns ju en katalog med kläder förr i världen. Kanske dom första som fanns…Tror nog min mor skickade efter nåt nån gång. Gardiner eller nåt 🙂
  Härligt motell och gamla bilar är kul!!
  Kram P ♥♥

  1. Inga problem med vare sig storleken eller trängsel. Jag har mött större varuhus än det här i Kina men visst är det stort. Vi hade jättetrevligt och det var ju Williams önskan att få åka hit och nu kunde den bli verklighet. Vi var ju inte direkt här för att handla för det kan vi ju göra hemma. Mne roligt hade vi och boendet var så bra. En upplevelse i sig.Jodå, motellet är inrymt i den gamla postorderfabriken. Och jag minns katalogen härifrån.
   Nu är jag flera upplevelser och erfarenheter rikare.
   Kram

 11. Oh, vilket mysigt motell! Det är jag mycket mer impad av än av varuhuset! Ska verkligen ha det i åtanke om jag rör mig åt det hållet eller någon närstående som letar boende . Ja tänk att priserna på restaurang kan skilja så, jag har lite svårt att förstå, Visst, storstäder tenderar att vara dyrare men varför? Utbudet är jättestort så det borde vara konkurrens? Jag förstår i alla fall att du hade en lyckad upplevelse, och kanske en som du inte valt om inte tillfället dykt upp!
  Kram

  1. Vi gillade verkligen motellet och inte minst retrokänslan.Dessutom så trevligt på alla sätt Inte minst att spendera tid med de mina.
   Varuhuset blev också ett trevligt besök och det var ju gott om plats. Och nu har jag ju varit här.
   Prismässigt var motellet väldigt bra och vi var supernöjda med allt. Stockholmspriserna är höga på sina ställen men folk kommer ju ändå och då kan man ta betalt.
   Kram

 12. Vilken härlig road trip ni gjort.
  Har inte varit på Gekås på mycket länge.
  Trots att jag är västgöte så trodde jag Älvsered låg i Halland, där ser man hur fel man kan ha. Undrar om inte vår kung hade sin skräddare där, men är inte säker, kan ha förväxlat det också.
  Ha det bra!

  1. Det blev en lyckad tur på alla sätt. Jag hade ju aldrig varit här så det blev ett intressant och roligt studiebesök.Älvsered ligger helt på gränsen till Halland men dock i Västergötland. Jag är ju också västgöte men från Skaraborg. Född i Mariestad.
   Vad gäller kungen och skräddare har jag ingen aning. Men jag vet att motellet där vi bodde är inrymt i den gamla postorderfabriken: Älvsered.
   Ha det bra du också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *