Foto Resor utomlands Tema

Rör – “Något som rör sig” har “Hoppat på tåget” idag. Avgång #8

Lördag! Och dags för en ny bloggresa och nytt bidrag  till “Hoppa på tåget”. Avgångar sker varje lördag och då är jag med jag och tolkar de givna orden. Fri tolkning gäller.  Här på resan är det bloggvännerna Tove  och  Karin (Äventyret framtiden) som kommer att turas om att vara lokförare. Hos Karin och Tove  finns också instruktioner till tågresorna. Idag är det avgång nummer 8 och ordet som medföljer på resan är “rör” på olika sätt. Och  idag är det arkivbilder som får hänga med resan.

Under mars månad har Karin varit lokförare och övriga  ord som följt med på de resorna  har varit  kamouflage, glas och post.  Stort tack Karin för ditt engagemang.

Stockholms ytterskärgård. På väg till Söderarm. Och här är det vatten som rör sig kring vår båt. Vatten som rör sig. Här är vi på väg med båt  ut till Söderarm i Stockholms skärgård. I havsbandet till Ålands hav.

Rör

har många olika betydelser. Och i dagens tolkning har jag har valt att fundera vidare på ordet rör i betydelsen något som rör sig. (Andra medresenärers tolkningar tittar jag inte på förrän jag publicerat mitt  eget inlägg.) Inlägget blir också en resa i sig eftersom vi rör oss till havs, i luften och på land.

Kryssning i norra Norge. Här är det molnen som rör sig och fjorden ligger helt blank. Här, långt uppe i norra Norge, var vi på en fjordkryssning och det var fascinerande att se hur vattnet var helt lugnt men se molnen som rör sig.

Södra Kina på en flod. Stundtals rör sig träflottarna långsamt eftersom et då och då blir kö där vattnet är grunt. På annat vatten.På en flod i södra Kina tog vi med våra cyklar på träflottar. Vi rör oss framåt men stundtals var det också ganska trångt här. Lite av “flottstockning”.

Peking. Ritanparken. Gott om fiskar som rör sig i en av dammarna. Och några napp har det blivit. Vi är kvar i Kina. Nu i Peking. Här vid en damm i Ritanparken. Ett söndagsnöje för stora och små  kan vara att fiska  i en av dammarna.  Och det ser visst ut att vara gott om fiskar som rör sig. 

I Peking är trafiken tät. Men det brukar fungerar fint att ta sig framåt för både bilar, fotgängare, mopedister och cyklister.

När jag tänkte på rör så kom också skridskor upp bland tankarna.

Mer från Peking. Skridskoåkning med några av mina elever. Och givetvis åkte jag också. 

Många gånger, inte minst på långresor,  är det praktiskt att flyga.

Högt uppe i det blå.  Vi är på väg hem.

Hemma händer en hel del och utsikten från våra fönster kan bjuda på allehanda underhållning. Dels händer mycket i kanalen, i Hammarbyslussen och på kajen. Men även i högre upp kan det vara viss rörelse.

Globen/Avicii Arena ligger ca. 500 m bort. Här en inzoomad bild.Ett par som jobbar och som rör sig på fasaden framför Globen. Inzoomad bild med Globen/Avicii Arena som skymtar i bakgrunden. Den ligger ca. 500 m från oss fågelvägen. Här lyckades jag på huset framför Globen få en bild av ett par som rör sig på fasaden. 

Slutligen. Barnbarnen.  En hoppfull blid  som jag blir glad av att se. Full av rörelseglädje.

Bilden är tagen av Liv Viberg. Barnbarnens mamma 

I april

tar Tove över som lokförare och  orden som då gäller är: 1/4 prenumeration, 8/4 prestation, 15/4 presentation,  22/4 pikant och den 29/4 sjunga

Övriga som är medresenärer
i Hoppa på tåget-temat är länkade här :
Besök dem gärna för att se deras tolkningar av ordet rör

 

38 svar på ”Rör – “Något som rör sig” har “Hoppat på tåget” idag. Avgång #8”

 1. En trevlig och lite annorlunda tolkning som kompletteras av passande bilder. Kul! Rörelse är ju något som pågår hela tiden, dag ut och dag in. Jag valde också att utgå från verbet röra men ur en annan infallsvinkel.

  Nu önskar jag dig en fortsatt fin lördag!

  Kram!

  1. Tack! Jag såg ju att du också var inne på en annan variant av rör. Jättebra! Och det är ju det som är roligt med att fundera på ord och deras betydelse och att varianterna blir många.
   Jag fick fundera ett tag så att det blev viss begränsning. För det är ju mycket som rör på sig-
   Önskar dig också en fin lördag-
   Kram

 2. Avslutningen uppskattade jag extra mycket – tänkte på de fina, orange jackorna. Så läckert! Man blir glad av att se killarna:-)
  Sedan är du den första deltagaren av temat som INTE visar rör som i vatten-/kopparrör med mera. Då jag är oteknisk har jag iofs lärt mig en massa om rören som befinner sig i vår tvättstuga, men fotogeniska är de ju inte direkt…
  Så istället njuter jag av saker som jag förstår – här hos dig:-)
  Stort tack:-)

  1. Tack! Tänkte faktiskt på dig här med killarna klädda i orange och i ett hopp. Du hade nog hoppat med dem. Och en ser att de rör sig i hoppet.
   Var helt inne på en annan typ av tolkning av rör än de som en kan ta på. Och så blev det. Även Paula och Znogge har hamnat lite utanför rören som substantiv Kul!
   Visst är det roligt med olika tolkningar av ett ord och hur olika en tänker.

  1. Jag gillar att fundera över ord och olika betydelser. Och ofta finns det ju många variater. Visst är bilden av barnbarnen fin. Och rör-elsen märks ju verkligen .
   Kram!
   Önskar dig en fin kväll.

 3. Ett väldigt rörligt fint inlägg med mycket rörelse över stora delar av världen där du har rört dig!
  Det är ju så, att allt är en rörelse på sätt och vis, även varje andetag.
  Du/ni har upplevt mycket fint, kan jag konstatera när jag ser alla dina foton! Är det Koi-fisk de metar ? Kanske du vet? Fotot av barnbarnen är verkligen hoppfullt!
  Tack för alla länkar Ditte!
  En skön rörelse önskas för din del!
  Kram

  1. Tack! Ja, rör i sig kan ju betyda väldigt mycket och jag fastnade här vid en annan betydelse än kanske de rör en kan ta på. Det är mycket som rör sig så jag fick också begränsa mig en del.Men tankarna fortsatte-
   Ja, många resor har det blivit och minnena är också många.
   Vad de metar här i dammen i Ritanparken i Peking vet jag inte- Men de såg ut som lite större guldfiskar. Men det var det inte. Så mycket vet jag.
   För egen del kämpar jag på att få en kropp som rör sig som den tidigare gjort.Vet att det tar tid.
   Kram

 4. Så fin bild på Dina barnbarn i orange 😍
  De som RÖR-de sig på Globens utsida var inte höjdrädda.
  Fina bilder och bra tolkning 👍

  1. Tack! Och visst är det kul att fundera över ord och olika betydelser.Barnbarnen är så gulliga och orange piggar ju upp. Och de rör ju på sig här i hoppet.
   Blev lite förskräckt när jag såg de som jobbade vid huset på Globen. Och visst rör de också på sig.
   Önskar dig en trevlig kväll och en fin helg-

 5. Rör som i rörelse tänkte jag inte ens på. Smart! Många upplevelser har ni i bagaget och så klart massor av bilder att kunna hämta in för tolkningarna. Tack för den rörliga resan 🙂

  1. För mig kom detta med att något rör sig nästan genast upp i huvudet. Kanske beroende på att jag just nu rör mig mycket och alltid har gjort sedan jag var liten. Mängder av resor har det blivit i livet så detta med att vara i rör-else även där är naturligt. Och jag hoppas och önskar många fler resor av skilda slag..

 6. Jag älskar bilden från planet med bergstopparna nedanför. Vart är den tagen?
  Och så känner jag igen Finnairs logga på vingen. Dom tycker jag är väldigt trevliga att flyga med.

  1. Tack! Visst är den fin. Och det är Anderna och vi ska gå ner för landning i Santigao de Chile för att senare bege oss ut på en kryssning och runda Kap Horn. En fantastisk resa .
   Finnair reser vi gärna med och har gjort det mycket. Kul att du också tycker om att resa med dem.

 7. Ja nog har du rört på dig i dina dar, från syd till norr och från öster till väster över jordklotet. Fantastiska minnen att vårda. Ingen människa skulle kunna få mig att sitta i en sele och hissas upp på husfasaden, nix! Den rörelsen avstår jag helt klart ifrån!
  Åka skridskor gillade jag skarpt som barn men sen? Har aldrig testat hockeyrör eller andra rör senare i livet…
  Fin tolkning Ditte, barnbarnen rörelse var klart snyggast!
  Kramen

  1. Jodå, så har det varit. Och ne hel del minnen har jag med mig. Och detta att det rör sig hade ju både du och jag med oss idag i temat. Att vara utanpå en husfasad så högt upp är inget för mig men ja var framme med kameran.
   I Peking blev det också en del skridskoåkning men jag vet att jag lärde mig att åka tidigt. Mamma tränade med mig på “rör” när jag var fem år. Och då var det rör en sattes på pjäxor och med skruvar. Kanske hade du också sådana-
   Och visst är barnbarnens rör-else här i orange härlig. Deras mamma tog bilden.
   Varm kram

 8. Det är fint uppe bland molnen, jag har fotat mycket så och tittar ut och tänker mycket. Är något speciellt och förunderligt med.

  Men finast tycker jag bilden på barnbarnen är. Färgerna och att den lilla killen är så koncentrerad, stora killen mer van och inte samma höjd för honom.
  En fin rörelse. Och skridskor, även om jag inte ser dem men vad kul det är, ja var🙂vet inte om jag åker det någon mer gång men älskade farten och rörelsen. Och roligt att se dig med eleverna.

  1. Visst är det fint att sitta uppe bland molnen och blicka ut,liksom känslan av att sväva.Roligt att vi delar detta.
   Bilden på barnbarnen som här hoppar och fångas i det de rör sig tycker jag också så mycket om. Och inte minst deras orange regnkläder. Och just hur de ser ut när de hoppar. Kul att du också la märke till det.
   Nej, skridskorna kom inte med. Det var en elev som tog bilden så den “viktiga detaljen ” kom inte med. Men de fanns där . “Rör” var det vi åkte på. Så roligt för bilden togs kanske 2008, så det är många år sedan. Jag har åkt mycket skridskor och minns att mamma lärde mig åla på rör som skruvades fast på pjäxorna. Då var jag nog fyra-fem år.
   Men senare, som vuxen, blev det mycket långfärdsskridskor.Men nu inser jag att detta både med skridskor och skidor får vaar kvar som fina minnen.

  1. Absolut! Och själv kämpar jag på. Visst är bilden på killarna fin. Och de rör ofta och gärna på sig.

 9. Va kul med en annorlunda tolkning av ordet “rör”, jättekul att se bilderna till temat. Kul med fotona från Kina. Bilden från norra Norge är ju magisk, och inte minst sista bilden på barnbarnen!
  Ha det fint!
  Varm Kram

  1. Tack! Ja det var här jag hamnade . Och det är ju mycket som rör sig och på olika sätt.
   Svårt att begränsa bilderna men jag är också väldigt förtjust i bilden från Norge där molnen rör sig och bilden på barnbarnen , som dottern tagit. Fina killar som rör sig-.
   Ha det fint du också.
   Varm kram

 10. En riktigt fin och varm tolkning som visas upp. Jag älskar ju hav och vatten så jag sitter bara och njuter. Att åka skridskor har varit en av mina stora intressen vintertid sedan barnsben.

  1. Tack, Åke! Ja, vi gillar ju båda hav och vatten. Och jag är också förtjust i det som rör sig på olika sätt. Tyvärr var inte själva skridskorören med här på bilden men en får tänka sig dem. (En elev tog den och missade skridskorna) Minns mina första “rör” och hur mamma skruvade fast dem i mina pjäxor och sedan tränade med mig att åka. Kanske var jag då fyra år- Då fanns inte de skridskor som senare kom med kängor till utan kängan var en skidpjäxa.

 11. Härliga barnbarnsbilder! Fylld med rörelse!
  Att röra mig på Globen, högt över marken… usch så otäckt.
  Här rör sig snöflingor sakta mot marken.
  Så tråkigt!God söndag! Kram

  1. Tack, jag tycker också om den bilden Och visst kan en se att de rör sig-
   Igår rörde sig även här snöflingorna mot marken och jag piggade då upp mig med att läsa om er fina utflykt till Hornborgarsjön och Falköping .
   Mulet idag och nu bara +2.
   Värmer upp mig med att se skidåkning på tv-
   Önskar dig en trevlig söndag trots snön.
   Kram

 12. Rör-lighet i rör-elsen en fin tolkning och det finns gott om de båda tagna ur en rörlig värld som din.
  Varje bild visar det så tydligt, och något rör som rör kom ju med.
  Det är just så vi tänker vi lokförare med att ge ett ord och lämna fritt om det så blir verb, substantiv eller ur någon annan ordklass.
  Och att visa upp barnbarnens är ju klockrent 🙂
  Ha en fin söndag!

  1. Jag tycker ju om att fundera på ord och deras betydelse och många gånger finns det ju flera sätt att tolka ordet. Väldigt roligt också att se hur andra som är med har tolkat ordet. Både denna avgång och även tidigare.
   Vilden på barnbarnen tycker jag också är så fin och en ser tydligt att de rör sig här i hoppet.
   Önskar dig också en fin söndag-

  1. Tack! Jag tycker det är roligt att fundera över ord och olika betydelser och inte minst att se hur olika tolkningar det kan bli.
   Bilden på barnbarnen som hoppar tycker jag är så fin och man ser hur de rör sig i hoppet.
   Önskar dig också en fin söndag-

 13. Läste ju st hos Znogge och det är en kul tolkning 🙂 hoppas allt är bra hos dig här har vi lite vår nu så skönt 🙂 önskar dig en skön söndag kram

  1. Roligt att fundera över ord och deras betydelse och hur olika det kan bli men också lika.
   Inte så mycket vår här idag men hoppas den snart kommer tillbaka.
   Ha en bra söndag.
   Kram

 14. Fina tolkningar tycker jag, verkligen bra jobbat Ditte.
  Läst ikapp lite här och konstaterar att det går framåt efter din operation.

  Ta hand om dig Ditte, jag är imponerad över dina ansträngningar efter operationen.

  Bravo.

  1. Tackar! Gillar ju att fundera över ord och deras betydelse så detta ord-tema passar mig bra.
   Visst går det framåt för mig efter operationen men stundtals är det riktigt ont.Är ändå glad att jag i veckan testat att ta mig fram kommunalt för att komma ut är också viktigt.
   Tack för omtanken och jag kämpar på.
   Önskar dig en fin söndag.

 15. En fantastisk tolkning av dig … och du har ju verkligen rört på dig på alla sätt och vis! Därtill såå passande bilder! Tack för det!
  Kram

  1. Tack! En del rör blev det men mer i form av rör-else. Men det gick ju bra det också. Väldigt roligt också att ta del av andras tolkningar. Ett ord men ändå så olika.
   Kram från ett snöigt Stockholm.

 16. Substantiv, verb, reflexivt verb… Grunnade på alla alternativ först, men sen dök min starka idé upp, och då försvann verben. Bilden med cyklar (som inte syns) på flottar blir ju dubbel, flottarna verkar vara gjorda av bamburör… Trevliga rörliga bilder! Följande ord blir jobbigt, min tid att ägna mig åt det är ytterst begränsad…

  1. Visst är det roligt att fundera över ord och se var en hamnar. Jag tycker också det är roligt att se andras tolkningar. En del snuddade vid mina tankar och andra var en bit ifrån.
   Flottarna var gjorda av bamburör och att ha med cyklarna på dessa och kombinera cykelturer men turer på dessa flottar var en upplevelse. Vi bodde dessutom ute på landet mitt bland risfälten och cykelturerna här är minnesvärda.
   Önskar dig en bra vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *