Skyltar Stockholm

Rörelse och grönska i veckans Skyltsöndag

Söndag! Och det innebär att det är dags för “Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Veckan har bjudit på fina dagar och i sig varit generös med trevligheter i olika former. Jag har också under veckan tillryggalagt några mil och varit omgiven av en hel del grönska.  Så rörelse och grönska blir den gröna tråden att följa i veckans skyltning där  Kungliga Djurgården och  Rosendals Trädgård  generöst bidragit.

I veckan tog jag pendelbåten och över till Blockhusudden på Djurgården och där startade jag min promenad längs vattnet.

Tydliga och rejäla skyltar ombord på båten. Avstånd, är det som gäller. 

Rörelse och grönska

Djurgården är populärt för hundägare och hundar och tydliga skyltar för vad som gäller finns uppsatta lite varstans. Och gratis “hundpåsar” finns att tillgå där skyltarna finns.

Stockholm. Kungliga Djurgården. Rörelse och grönska även i förhållningsregler för hundägare. Både rörelse och grönska i skylten där det tydligt framgår vad som gäller. 

Jag följde vattnet en bra bit och vek sedan av för att gå upp till Rosendals Trädgård. Och här är det inte bara en trädgård utan området är indelat i olika trädgårdar med sin speciella karaktär. Och i en av dem fann jag något helt nytt. En skulptur, “Alien Twister” .

Stockholm. Djurgården. Rosendals Trädgård. Här samsas rörelse och grönska i from av skulpturen "Alien Twister" av konstnären Alice Aycock. I den här delen samsas rörelse och grönska. I varje fall till den 27 september, för så länge pågår utställningen runt om på Djurgården.Och det gemensamma för alla verken här på Djurgården är rörelse och okontrollerbara krafter. 

Runt om på Djurgården finns sedan i början av juni snirkliga konstverk utställda. Verk som är inspirerade av naturens krafter, rörelse, leksaker och nöjesfält. Utställningen heter “Turbulence” och mer om den, konstnären och var man kan hitta alstren finns här. Skulpturerna som nu finns här på Djurgården har tidigare varit placerade på Park Avenue i New Yrok.

Paus och blomplockning

Lite förstärkning var behövlig så det blev ett besök i caféet. Ordning och reda vad gällde avstånd. Skyltar so påminde fanns både i taket och på golvet.

 

Jag hade,på vägen in mot  Rosendal sett en skylt om självplock av blommor. Och visst föll jag för frestelsen.

Och för mig, som inte har de olika blomnamnen som “bästa gren,” var det betryggande att se skyltar vid de olika raderna av blommor. Kan ju vara trevligt att veta vilka blommor man kommer hem med.

Tydliga skyltar som talade om växtens namn. För min del var denna växt en helt ny bekantskap.Och kanske kommer jag att minnas den.

Jag valde blommor med stor omsorg. Och det tog tid, beroende på att jag inte kunde bestämma mig. Men till sist var jag nöjd med min bukett, gick till kassan och betalade 45 kr.

Och en utrangerad tekanna blev helt klart en bra vas för buketten.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

38 svar på ”Rörelse och grönska i veckans Skyltsöndag”

 1. Buketten i din tekanna blev väldigt vacker! Skylten med hundpåsar är humoristisk, svårt förstås att hålla avstånd om hundarna drar husse och matte på det där sättet, i famnen på någon annan hundägare.
  Alice Aycocks konst är en skön rörelse, utan vidare, tack för den upplevelsen.
  Ha en fin fortsättning på söndagen Ditte!

  1. Jag så flera av dessa hundskyltar och fint att erbjuda gratis påsar. Men visst kan det bli knepigt att hålla reda på sina telningar. Jag ska i veckan ta mig en titt på de resterande fem skulpturerna av Alice Ayckoc som finns längs Djurgårdsbrunnnskanalen. Så det blir ytterligare en tur till Djurgården. Inte mig emot.
   Visst blev buketten fin! Och roligt att denna gamla tekanna som tillhör en servis kom till nytta. Jag tycker också buketten gjorde sig fint här. Jag tyckte det var fint att kunna plocka en bukett och ta med hem. Har ju ingen tomt och mina balkongblommor är få nu så jag brukar köpa snittblommor. Men dessa var mycket finare.
   Önskar dig också en fin fortsatt söndag.

 2. Hoppas du såg de andra fem Aycock-verken också, väldigt originellt! Inser att du måste promenera så gott som oavbrutet, så långt som du hinner och så mycket som du hinner fota! Har du stegräknare?

  1. Tyvärr hade jag en träff senare denna dag så jag återkommer i veckan och tar mig an de andra Aycockverken. Jodå, jag har en stegräknare på telefonen men jag har aldrig bråttom när jag är ute och går. Har ju oftast all tid i världen. Många pauser blir det eftersom axeln jag opererade i juli fortfarande är i konvalescenstillstånd. (Och även ryggen krånglar.) Och jag vill också ta in det jag ser och upplever. (Rundan hemifrån via Saltsjökvarn, båt till Blockhusudden, vidare Biskopsudden, Rosendal, Allmänna gränd och sedan färjan till Barnängsbryggan och promenad hem blev på 14 km. Men med pauser. )

 3. En härlig blandning här o det är så det bör 🙂 ser ut som grädde i luften 🙂 hur är ert väder idag? här är grått o trist men man blir glad hos dig Ditte ..njut o ha det bra kram

  Evas blogg

  1. Vi har haft ganska bra väder och jag har varit iväg en bit utanför stan med ena dottern.
   Trist med dimman hos dig och bra att du blev lite uppiggad av att titta in hos mig.
   Önskar dig en bra söndag, trots trist väder
   Kram

 4. Så trevligt att jag fick följa med till Rosendals trädgård med konstutställningen. Nu började jag ju längta till Stockholm!
  Jag gillar självplocket av blommor, så rolig idé! Härligt att komma hem med en egenplockad blombukett. Det blev fint med blommorna i tekannan.

  1. Välkommen med hit till Rosendals Trädgård. Jag minns att jag läst om utställningen men sedan glömt bort den. Men jag ska ta en vända till ut till Djurgården och se de andra skulpturerna som är med.
   Snittblommor tycker jag om och brukar köpa för mina balkongblommor räcker inte långt. Men nu när jag såg självplock så hängde jag på. Och visst blev buketten bra i den gamla tekannan. (Den tillhör en servis jag ärvt och är inte annars i bruk. Men nu blev den bra som vas. )

 5. Snyggt skyltat som vanligt! Den vackraste skylten är dock din egenplockade bukett som gör sig fantastiskt bra där i tekannan!

  Kram och fortsatt fin söndag!

  1. Tack! Ja, visst blev det bra med buketten i tekannan. Och nu fick den komma ut ur sitt skåp och komma till användning. (Vilket den inte gör i vanliga fall. Har flera tekannor…)
   Kram och jag önskar dig också en trevlig söndag.

 6. Riktigt fin skyltsöndag hos dig! Gillade speciellt där man fick plocka sin bukett själv.
  Den som du plockade, den blev väldigt fin i den gamla tekannan, smakfullt.
  Stor kram och trevlig fortsatt söndag!

  1. Tackar! Jag här gick den i rörelsen och det grönas tecken idag. Gott om båda- Jag vill ju ha snittblommor hemma så att plocka här var både roligare och blev billigare än att köpa. Har ju koloniträdgårdarna nära men där är det ingen självplock- Kanske skulle jag föreslå det för några. Ja, mot betalning förstås.
   Tekannan i skåpet som hör till en servis jag sällan använder blev perfekt till buketten.
   Har just kommit hem efter en fin utflykt så nu blir det lite balkonghäng med en bok i lurarna.
   Önskar dig en fin fortsatt söndag.
   Stor kram

 7. Vilken kul idé att plocka blommor och betala för vikten. Det är många år sen jag besökte Rosendals Trädgård. Du är flitig med dina utflykter och det är jag tacksam för. Kram

  1. Visst är det en bra idé att kunna plocka blommor för oss stadsbor som inte har några direkt egna att ta av. Och betydligt billigare än att köpa snittblommor.
   När det är fint väder och hälsan så tillåter så ser jag mig gärna omkring. Och möjligheterna här i närheten är många och där det också går fint att hålla avstånd. Trevligt att du är med och att du känner igen dig på Rosendal.
   Kram
   (Tänkte på dig här när jag kom hem med buketten och letade vas. En del varianter har jag men varför inte en gammal tekanna som bara står där i ett skåp. Kul att hitta nya funktioner till sina saker. Men utan dig hade jag inte kommit på det.Tack!)

 8. Vilken toppen blandning av skyltar! Skulpturerna är verkligen originella. De växer på en om man säger så. Du visade ju en häromdagen, och då tyckte jag att jag hellre hade velat ha den i silver. Ja, det tycker jag faktiskt fortfarande, men formerna börjar jag gilla.
  Vilken rolig idé med självplock av blommor. Det har jag aldrig sett förut. Å 45 kronor för den fina buketten är ju ingenting. Roligt att deras mat är svindyr, men blommorna riktigt billiga.
  Tusen tack för din fina rundvandring och länken:-)

  1. En blandning blev det. Och jag ska ta mig en närmare titt på Alice Aycocs skulpturer i veckan som kommer. Ytterligare fem av dem finns längs Djurgårdsbrunnskanalen.
   Jag tycker ju att mat och dryck på Rosendal är väl tilltaget i pris och det är inte så ofta jag tycker det. Men kanske är personalkostnaden så hög.Karin på “Pettas” som med sin man på ÅLand också driver ett café med verkligt ekologisk inriktning menar att kostnaden inte alls bör vara så hög som den är på Rosendal. Och hon vet ju ganska väl.
   Vad gäller blommorna fanns det ingen extra personal där som övervakade utan man hämtade en sax i växthuset, klippte av blommorna, gick tillbaka och fick blommorna vägda och betalade. Så kanske var det därför kostnaden var så låg. Skulle jag köpt buketten i blombutiken hade den säkert kostat 100 kr.
   Och blommorna är lika fina idag som de var i torsdags.

 9. Vilken vacker bukett ,till fint pris.
  Bra det står skyltar så man vet vad man får med sig hem!
  Minns jag också “plockat blommor” där en gång för länge sedan.
  Har köpt en del på Plantagen idag.
  Bl.a. till graven och en stor “uppsättning” som nu pryder gräsmattan utanför.

  1. Här på Rosendal finns ju så mycket och jag sk ta en vända senare och ta hem lite mer bestående växter. Fint att få med en bukett hem.Jag vill alltid ha snittblommor hemma. Ja, kanske inte sommartid, för de klarar sig inte inne i vår söderlägenhet, men i övrigt året om. Ska också göra ett besök på mina föräldrars grav i veckan men då köper jag blommor vid Solna kyrka. De har så bra växter som håller länge.
   Har en bit till Plantagen så dit kommer jag inte så ofta. Men ska ta en vända till Ulriksdal där de också har mycket fint.
   Fint att du fick köpt en stor uppsättning till er uteplats. Kanske bild kommer.

 10. Blommor är inte heller min vassaste kniv i kökslådan, kaktus kan jag men det är väl det hela 😉
  Bra sätt att köpa blommor på tycker jag, 42 kr hg verkar ju vara rimligt.

  Ha det fint nu Ditte.

  1. Jag tränar på att lära mig fler. Hemma har jag bar olika typer av orkidéer som krukväxter. Och de är tåliga. Jo, en kaktus finns också- Överlever den också.
   Men fint att plocka en bukett och ta hem. Helt ok pris om man jämför med i en butik.
   Ha det fint du också och hoppas du är piggare.

 11. Vilken fin vas till blommorna Ditte! Ja blomstren är ju också fina, det var ett härligt initiativ med självplock 🙂 Även hundbajspåsarna är ett fint initiativ, då kan ingen säga att man glömt ta med såna 😉
  Tack för en härlig promenad med fantastiskt vackra konstverk!
  Ha en fortsatt fin eftermiddag nu! Kram….

  1. Tack! Visst var det bra att en gammal tekanna i ett skåp kunde bli en så bra vas. (Har andra tekannor som är i bruk just till te)
   Perfekt med självplock. Jag har ingen trädgård längre och balkongblommorna är lite trötta. Och snittblommor tycker jag om.
   Visst är det bar med med tydliga skyltar för hundägare och även bajspåsar. Bra här! Och många hundar är det ju här-
   Jättetrevligt att du gick med-
   Kram och trevlig kväll.

 12. Vilka härliga konstverk de där snirklarna!
  Så kul å se. Käckt sätt att köpa blombuket på – och att använda en kanna, det blir så fint så, har gjort det nån gång , så vackert!
  Härlig tur Ditte och toppen skyltar i de ngröna trådens anda!
  Stor kram!

  1. Tack, Tove! Visst är skulpturen läcker!Jag ska ta en vända så snart jag kan och även se de andra. Visst blev det fint med blommorna i den gamla tekannan. Den stod i ett skåp och till ingen nytta. Men nu fick den en funktion. Te dricker jag men har andra kannor i omlopp till det.
   En fin runda blev det helt klart och vädret var på topp.
   Stor kram

  1. Tackar! Och visst är Ama-ranthen speciell. Men den fick inte följa med hem. Fanns annat i blomväg jag fastnade mer för.
   Ha det fint du också-

 13. Så fin tekanna du har! Och buketten var så klart jättefin, måste ha varit riktigt trevligt att gå där och välja.

  Konstverken, vad är de tillverkade av? Plast? Lite coola är de fast jag vet inte om jag tycker om dem… 😁

  1. Tack! Tekannan hör till en gammal servis men jag har andra som är i bruk men kom på att den här kunde bli återanvänd som vas. Och blommorna gjorde sig fint i den. Vad gäller blommor så är de nog inne på sluttampen nu men en del höstblommor fanns kvar. Får nog ta ytterligare en tur hit i veckan för jag vill även se de övriga fem skulpturerna och har vil veta mer om de vid Biskposudden so verkar tämligen anonyma. Men jag ska ringa x antal samtal idag så kanske kommer jag vidare i frågan.
   Jag gillade dessa spiraler. Tror det är en sorts återvunnen plast och med tanke på att de varit i N.Y. så lär de vara tåliga mot avgaser. Och de är det ont om på Djurgården. Ska ta mig en titt på de överiga längs Djurgårdsbrunnskanalen i veckan.

 14. Oj så fina blommor du köpte!
  Lustigt, den statyn såg jag för första gången härom dagen på Instagram ,en kollega var där och fotograferade! Roligt sammanträffade!
  Hoppas hösten fortsätter med sol och behaglig värme, snyggt skyltat!
  Kram

  1. Tackar! Blommorna var fina att ta med hem. Lite höst/sommar. Det finns ytterligare fem statyer längs Djurgårdsbrunnskanalen så jag ska ta mig en titt även på dem. Kul att din kollega varit här och sett den jag hade med.
   Visst hoppas vi nu på flera vackra dagar.
   Kram

 15. Ibland blir jag otroligt avis på utbudet i storstaden. Man hittar då allt, precis allt, bland annat skulpturerna som jag gillade skarpt. Och så kan man gå och plocka blommor, så här års. Det kan inte jag, för det råder total brist på blommor nu. Är ju beroende av naturen för att förse mig, inga planterade blommor finns annat än i kommunens blomsterkrukor på byn. Och dem ska man helst inte röra,…Du fick ihop en vacker bukett, jag kände inte heller till amaranthen, med röd stjälk, men hur såg själva blomman ut. Vilken av dem är det i den fina kannan? En väldigt bra id´e detta med självplock, även priset var ju överkomligt!
  Tack för fin skyltning! Nattikram från pörtet

  1. Visst finns det ett stort utbud här och en runda på Djurgården tycker jag om. Stoppet på Rosendal blev trevligt och fint att ta med några av höstblommorna hem. Självplock här brukar de ha under sommaren och tidig höst .Nej, kommunens blommor ska du nog int röra. Amaranthen var långsmal och med röda blommor som sitter efter stjälken. Tror lite av den syntes på bilden där dess skylt finns. Men den fick inte följa med hem så den finns inte med i tekannan som blev till vas. Priset var helt ok för blommorna och hade varit minst det dubbla om jag köpt dem i butik. Och de står fortfarande fint i tekannan.
   Önskar dig en fin måndag.
   Ska ta en vända i veckan och se resten av skulpturerna som finns längs Djurgårdsbrunnskanalen.
   Kram

  1. Ytterligare fem av skulpturerna som ingår i utställningen finns längs Djurgårdsbrunnskanalen så jag ska ta mig en titt på dem i veckan. Och stopp vid Rosendal är alltid trevligt. Blev i samband med den 14 kn promenad jag gjorde på Djurgården i torsdags.

 16. Det är fantastiskt med en stad byggd på öar. Det blir liksom en hop on hop off effekt med alla båtturer! Ljuvligt!
  Utställningar i det fria gillas. Jag är inte mycket för dom traditionella muséerna. Det blir så instängt! Här bildar ju naturen en fantastiskt fin ram!
  Kramar

  1. Att ta sig runt med båt är ett bra sätt för mig att ta mig runt.Ohc jag passar på. Båtarna tar max 50 personer och man kan sprida ut sig. Och platser finns även utomhus. Jag ska i veckan nu ta mig ännu en tur till Djurgården och se de resterande fem skulpturerna so finns längs med Djurgårdsbrunnskanalen. Blir en bra utflykt det också.
   Kram!

  1. Tackar! Jag har ju inga blommor här som kan plockas och jag tror inte koloniägarna skulle bli glada om jag försökte.Men kansek kan jag få plocka där om jag betalar lite. Hmmm. Får fundera på det. Buketten blev riktigt fin och passade bra i den gamla tekannan.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *