Skyltar Stockholm

Rörelse i variation – Veckans tema i ”Skyltsöndag”

Det är den första söndagen i september och Stockholm bjuder på en strålande vacker sensommardag. Och söndag innebär att det är dags för den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Veckans skylttema hos mig är rörelse i variation.  Fångat i veckan.

En uppmaning till  Stockholmstrafikanter. ”Visa mer hjärta i trafiken”. Här leds cykeln där det var trångt. Inte så ofta förekommande.

 Rörelse

av olika slag ser man överallt  i Stockholm. Mycket är i rörelse eller rörligt. Ibland också rörigt. Men det finns många gånger en ordning i det som kan tyckas oordnat.

En av busslinjerna hos oss kör en bit på kajen innan den svänger upp på vägen igen. Och ibland får de samsas när de möts.  En ska ner på kajen och en ska upp därifrån. Trång men visst går det.

Bussar i rörelse. Trångt att mötas vid kajen i Norra HammarbyhamnenBussar i rörelse. Går fint att samsas för att köra upp/ner från Hammarbykajen.

Det rör sig även en hel del på Hammarbykanalen. Det tämligen vackra vädret i veckan har lockat  många båtägare att ta sig en tur. Kanalen har varit full av liv och rörelse i veckan.

Många båtar har varit i rörelse i Hammarbykanalen i veckan.  Båtens namn  ”After ski” vittnar om att det förutom ett båtintresse här också finns skidintresse. I varja fall efter skidåkningen.

Och det pågår ju också en valrörelse. Inne i sin slutspurt där met mesta av ”guld och gröna skogar” utlovas. Såg den här ICA skylten i Sickla köpkvarter och tyckte den var riktigt fyndig.

En av flera liknande skyltar som ICA hade i Sickla. Kanske finns de även på andra platser.

Händer har rört sig här under Skanstullsbron. Och kanske har de även spelat Yatzy.

Skanstullsbron på Södermalm är populär och inte endast för bilar som passerar  och graffitimålare utan här finns också ”Trädgården” -ett jättestort område, inomhus och utomhus som har konserter/restauranger/bar/musik /nattklubb/teater/musikfestivaler och mycket annat. Vet att det sommartid lockar mängder av besökare.

Trädgården, under Skanstullsbron, skjuder av olika aktiviteter. Och ibland är här verksamheter för både barn och de som passerat 50. 

Skrivrörelse. Hittade dessa tankar vid busshållplatsen igår.

En annan sorts aktivitet- Pop Up Ping Pong. Längs Årstaviken fanns pingisbord, bollar och racket till utlåning. Sjöutsikt ingick. Har mer och mer sett här på Söder, i olika grönområden, popup parker/sommargågator att man lite sneglat på Kina och börjat ta efter detta med att röra sig lite extra under lättsamma former

Längs Årstaviken, på Södermalmm, såg vi ett pop up pingisbord som lockade till rörelse. Visst lockade det med ett parti.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

 

 

26 svar på ”Rörelse i variation – Veckans tema i ”Skyltsöndag””

 1. Vilka härliga rörelser hos dig! Jag gillar det som spontant uppmuntrar till att vi rör på oss. Vi har utegym och utomhuspingisbord på skolan. En bra kombination för nytta med nöje och det passar alla åldrar! Även i centrum av arbetshålan finns ett pingisbord och rackets till utlåning. Tyvärr nappar få på det vilket är väldigt synd…

  Kram och ha en härligt solig söndag!

  1. Tackar! Och visst är det fint med just det spontana i att röra på sig. Har set att även fler skolor här i stan har saker som inbjuder till rörelse och det har kommit mer och mer. Lovvärt. Utegymmen har också kommit mer och mer. Troligen är tankarna om dessa hämtade från Kina där de länge funnits tillgängliga för alla. Men visst är det synd att fler inte nappar på pingis och annat när det ändå finns.
   Nu ska det fina vädret få besök av mig. Strålande sol och +23.
   Kram och trevlig söndag

 2. Det var rörelse åt alla håll och kanter hos dig idag! Bravo!
  Utegymmet, som finns vid Vänerns strand, används titt som tätt. Många cyklar och går i denna stad. Att röra på sig är A och O.
  Två underbart soliga helgdagar på raken, det tackar vi för! Blir som lättare då.
  Tack för skyltningen och stor kram!

  1. Gott om rörelse i olika sammanhang blev det idag. Utegymmen är ju väldans bra och här kombineras de ofta med promenader och löpning i olika sammanhang och så året runt. Sitter nu på balkongen och njuter och det är full rörelse på vattnet med massor av båtar. Härlig sensommardag är det- Just nu +20 här. Här ska det vackra vädret fortsätta och det tas tacksamt emot. Har mycket roligheter nu i veckan.
   Stor kram och trevlig kväll.

  1. Jadå! Nu när det är svalare och lungorna bättre så blir det en del steg varje dag. Och i rörelse ser man andra rörelser av olika slag.
   Kram!

 3. Härliga skyltar och rörelser! Den där After-ski-båten vore kanske nåt för oss i skid- och båtgänget? 😉

  Sprang förresten på B (”sprang” är kanske att ta i 😉 ) som var ute och promenerade i värmen. Han var lite jetlaggad efter den tidiga flygningen ned 🙂

  Ha en fin söndagskväll!

  1. Tackar! Ja, en del rörelse blir det nu varje dag när temperaturen är lägre. Och mycket rörelse av skilda slag hinner jag också se.Båtens namn var roligt och man kan ju tänka sig att ägarna är skidintresserade. B berättade att han träffat på er och även han gillar att röra på sig. Men han tyckte det var varmt.
   Här sitter jag fortfarande på balkongen och det är riktigt skönt. Lika bra att passa på.
   Trevlig kväll, det som är kvar av den.

  1. Jag tänkte också genast på Peking och kände mig hemma här vid pingisbordet. Rolig idé att ha det här längs vattnet också.

  1. Jag rör mig ju mycket. Går ofta mellan 5 och 10 km /dag och då är det mycket man hinner se. Jag har ju inte bråttom utan kan stanna och se vad som är på gång.

 4. Härligt med ett eget tema till Skyltsöndag. Det har du iofs alltid, vilket är så himla roligt. Å du kommer liksom alltid på nåt som är annorlunda – urbra!
  den där gula cykelvästen har jag aldrig sett, den är verkligen bra!
  Hur man kan kalla en båt till After Ski är mig en gåta, men rätt så fyndigt!
  Veckans favo är helt klart ICAs affisch! Otroligt fyndigt! Deras reklambyrå var verkligen på bettet och i tiden där.
  Lappen med tankarna vid busshållplatsen är ju rörande och riktigt fin.
  Åsså gillar jag pingisbordet med de fina solrosorna.
  Ja, vilken toppen skyltning du fick till… igen!
  Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack! Ganska ofta hamnar jag i ett tema till Skyltsöndag men det blir nog bara så. Inte alltid uttänkt i förväg. Västen tyckte jag var bra för i stan är det mer cyklister än bilar man får se upp med. Namnet ”After Ski” var lite roligt. Och klart personligt på en båt. Men jag tror de åker skidor vintertid. Kanske…ICA Kvantum i Nacka hade fler liknande skyltar och de var väldans bra allesammans. Rörelse i variation blev det. Pingisbordet testade vi. Riktigt kul.

 5. Fina Stockholms skyltar i rörelse! Och visst är det underbart med lite sensommarvärme!! Det får gärna fortsätta lite till!
  Varm Kram och ha en fortsatt trevlig kväll!

  1. Tack!En hel del rörelse är det i stan och på olika sätt. Visst är det skönt med sensommarvärmen. Bara att tacka och ta emot. Njuter fortfarande på balkongen och det är riktigt behagligt. Ska ut i skärgården nu ett par dagar och hoppas att det fina vädret består.
   Kram och trevlig kväll. Det som är kvar av den…

 6. Vilket varierat inlägg du lyckats få till, här finns verkligen det mesta! Men den handskrivna lappen, var den inte konstigt uttryckt? Vad eftersöker den som skrivit?
  Nå, alla har vi knäppa ideer ibland, jag gillade den cyklande damen!
  Kram

  1. Vad gäller lappen vid busshållplatsen så är det en form av diktgrupp, @ Diktektiven som finns på Instagram. Jag blev förvånad att lappen satt där och läste. Ett foto blev det också. Jag tänkte mest att ensamheten kan ta sig så olika uttryck och ibland kan man inte uttrycka vad man känner. Tror nog det var så förr i större utsträckning. Nu när det är svalare passar jag på att vara ute och promenera en hel del och mycket ser jag undre tiden. Har tränat på att ha ögon och kameran med mig.
   Kram och natti.

 7. I Dina trakter händer det grejer 🙂 Här hos mig har vi ett mysterium: Saknade plommon på 4 hus bort… Men åh så vacker seglare med det namnet! Jag har alltid föreslagit kvinnliga namn på båtar. Det finns ju flera fördommar för sånt 😉 Min första segelbåt jag köpte hade namnet Mainella. Skylten åkte av redan dagen efter köpet, men den fick ligga kvar inuti för man döper aldrig om en åt heller… En trevlig vecka till dig!

  1. Jadå! Jag är ju ute och går en hel del så en får ha ögon och kamera med sig. Hade någon räknat plommonen? Oj då…Ja, jag har inte varit i trakterna. Och visst är båtar i största allmänhet damer. Men när stora Lodbrok passerar här, ja, den/han får knappast plats i vare sig kanalen eller slussen så tycker jag nog att det är en han. men kanske bara en fördom. Båten ”After ski” var det första gången vi såg här. Kanske långväga ifrån. Annars minns jag många namn på de båtar som passerar Våra båtar har nog haft ”flicknamn”. Men någon hade inget namn alls och det var vår sista så den döpte vi till Maxie. Det var dessutom en Maxi 77.
   Önskar dig också en bra vecka. För egen del ska jag ut ett dygn till dina Sandhamn. Så båtar återkommer jag till i veckan. Eller nästa skyltsöndag.

 8. Skanstullbron!!! Det var ju där jag startade min seglats upp till Sundsvall med kompisens Lennarts Shipman 28:an (nu såg jag den bron)

  1. Vad roligt! Jag känner ju väl till båten och bron tittar jag på just nu. Strålande sol i Stockholm idag också och det har varit många båtfarare i kanalen under helgen. Bron är ganska ofta med på bilder jag tar från balkongen.

  1. Tackar! Jag är ute och promenerar en hel del nu när vädret åter för mig är ”gåbart” och en del ser jag under gång. Man får ha ögon och kameran med sig.
   Kram och trevlig måndag.

 9. Hej Ditte!
  Så trevliga bilder! Särskilt under Skanstullsbron. Innan fästet åt vi världens godaste filé Mignon en gång i tiden…sen bytte dom ägare så var det ett minne blott.
  Kram P ♥♥

  1. Tack! Nu huserar Trädgården här och som är ett välbesökt ställe och lite av allaktivitetsställe med musik olika framträdande osv. Restaurang finns också men i annan stil än förr, om man så säger. Men Trädgården är väldigt populärt och rymmer många människor. Ja. våra minnen har vi och de är ju inte direkt tunga att bära med sig.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *