Resor i Sverige Stockholm

Roligt resejobb väntar – Dalhalla och en hel del annat

Gårdagskvällen tillbringade vi  på balkongen. Solen sänkte sig sakta och vi åt en sen middag under bar himmel.  VM-fotbollen, matchen Belgien och Brasilien ville vi se och hade ställt teven i dörröppningen. Riktigt spännande. Och seger för Belgien. Kanske otippat – men välförtjänt. Den ljumma sommarkvällen lockade oss att sitta kvar länge och klockan  22 var temperaturen fortfarande +23. Njutbart. För min del väntar ännu ett roligt resejobb  i helgen och jag satt kvar på balkongen, i fotogenlampans sken, till efter midnatt. Ren avkoppling att göra den sista repetitionen av all fakta inför resan och samtidigt omslutas av den ljumma julikvällen.

Vacker julikväll och vi tillbringar den på balkongen.

Värmevärkets skorsten speglar sig i kanalen

Roligt resejobb

blir det i helgen. En resa till Dalhalla, utanför Rättvik och en konsert med  Malena Ernman, Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer och trombonisten Nisse Landgren. Det kommer att bli en fantastisk kväll i en otroligt vacker arena. Det gamla kalkbrottet i Dalhalla. Det är tredje året nu som jag har förmånen att få jobba med den här resan och det är så roligt. Även i år bor vi i Tällberg, Dalarna. Värt ett  besök i sig.

Dalhalla , att få leda en resa hit är ett roligt resejobb. Dalhalla, det gamla kalkbrottet, är en fantstisk arena.

Helen Sjöholm och Malena Eenman har roligt tillsammans på Dalhalla Dalhalla 2017 konsert med Malena Ernman och Helen Sjöholm.

Roligt att se Malena Ernman med gäster på Dalhalla. Här Sarah Dawn Finer. Dalhalla 2016 då Sarah Dawn Finer gästade Malena Ernman.

Ett fullsatt Dalhalla, mellan 5000 och 6000 personer i publiken. (Antalet beror på om det är ståplatser m.m.

Föreställningen är slut men Dalhalla strålar ändå-

Gomorron! Och  trevlig lördag! För mig väntar nu en händelserik helg.

 

 

 

36 svar på ”Roligt resejobb väntar – Dalhalla och en hel del annat”

  1. Tack själv! Hoppas nu du får ordninga på saker och ting.
   Vi är framme i fina Tällberg och har checkat in. Utsikt över Siljan och solen skiner fint. Blir nog en toppenkväll på Dalhalla.
   Kram!

 1. Så härligt att få jobba sig fram till Dalhalla och sedan där förstås och tillbaka igen. Härligt, härligt!
  Tänk ändå att ni har så mycket varmare än vad vi har här på vår blåsiga ö. 15 grader var temperaturen hos oss i går kväll. Ungefär lika nu, nordan ligger på och det mulnar på. Och det får gärna komma regn, men jag tror att det blåser bort som vanligt.
  Ha nu en fin händelserik helg med skönsång och glada människor!

  1. Jag tycker detta med resjobben är så roligt och stimulerande. Så mycket jag får se och uppleva. En hel del är det att plugga in och söka fakta om, men det tycker jag också är roligt. Sen ska det ju sitta kvar också- Men stödanteckningar har jag.
   Regn nu är nog en bristvara på många ställen men ni har haft det betydligt blåsigare och svalare. Hoppas regn kommer och att blådten sen drar sig vidare.
   Är säker på att det blir en jättefin kväll på Dalhalla och vädert tycks vaar med oss i år igen.
   Önskar dig en fin helg.

 2. Underbart att ni kan sitta ute så långt in på kvällen och njuta av sommarvärmen!
  Så roligt med en jobbhelg till Dalhalla 🙂
  Stor kram och ha det så trevligt!

  1. Man är ju inte alls van vid detta att sitta ute så sent och att det är ljumna kvällar som det varit nu ett tag.
   Jätteroligt med jobb i helgen och så roligt både med Tällberg och Dalhalla. Jättefint väder dessutom.
   Ha det bra ni också.
   Stor kram!

 3. God förmiddag! Jag har aldrig varit i Dalhalla men sett konserter på TV. Fina artister, ju, blir säkert kanon!
  Önskar dig en underbar jobbhelg med allt detta vackra.
  Stor kram!

  1. God eftetrmiddag! Har just checkat in på hotellet i tällberg med fin utsikt över Siljan. Allt borgar för en härlig kväll på Dalhalla och vädret är verkligen med oss. Och fotbollen hinner vi också se innan avresan .
   Stor kram!

 4. Visst har vi härligt väder.
  Satt också utomhus igår och åt middag.
  Hoppas du får det trevligt i Dalhalla och kan följa fotbollen på något sätt.
  ska cykla ner till centrum och känna på “pulsen” innan matchen.
  Visas på storbild på Rådhustorget.
  Titti

  1. Har just anlänt Tällberg med min grupp och checkat in. Och visst ser vi matchem här på hotellet. Spännande. Hoppas Sverige tar hem det.
   Strålande vackert väder så det blir säkert en fantastisk kväll i Dalhalla.
   Önskar er en fin “titt” på matchen.

 5. Åh vad trevligt och kul att få komma upp till Dalhalla igen och höra dessa fantastiska artister uppträda!

  Ha det toppenbra på resan och se till att dina gäster sköter sig 😉

  1. Jättetrevligt! Har just ankommit Tällberg. Så vackert! Ser ut att bli en ljuvlig kväll i Dalhalla. Och vilka braiga artister det är!!!
   Önskar er en fin lördag.

 6. Vilken fantastisk helg som väntar er! Nytta med nöje minst sagt 😀 Lycka till med uppdraget men jag är säker på att du klarar det galant!

  Kram och trevlig lördag!

  1. Tack! Det känns väldans bra och det kommer bli en toppenkväll på Dalhalla. Vädret är verkligen med oss.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Tack!v Visst är det en fin kombo! Och väldigt rolig!Och det kommer att bli en fantastisk kväll på Dalhalla.
   Kramar!

  1. Tack! Vi har haft en väldigt fin resa hit upp och konserten på Dalhalla var så bra. Att vi sedan fick en väldigt vacker kväll med blå himmel bidrog till att konserten och hela upplevelsen blev så bra. Artisterna var verkligen bra. Är så glad att jag jobbar med detta som jag tycker är så roligt.
   Kram och natti.

 7. Gokväll!
  Jag önskar dig en trevlig kväll på Dalhalla. Fina artister är det ju.
  Jag har varit där en gång för länge sedan med fina artister, men kommer inte ihåg vilka?
  Vi hörs när du kommer hem.
  Kram/A-K

  1. Tack! Vi har haft en jättefin kväll på Dalhalla och även vädret var perfekt. En toppenföreställning och fantastisk kävll på alla sätt.
   Vi hörs.
   Stor kram!

 8. Gårdagskvällen spenderade du och jag på ungefär samma sätt. Jag satt uppe till klockan ett och läste en bok, dock inte till skenet av en fotogenlampa utan en riktig lampa;-) Sedan är min utsikt såklart inte alls i klass med din, men jag nöt ändå av värmen. Ha en riktigt fin resa till Dalhalla nu!

  1. Att sitta ute är verkligen härligt dessa ljumma kvällar. Och om man läser tittar man ju ändå inte ut så mycket. Men känslan av att sitta ute uppskattar vi ju båda.
   Konserten på Dalhalla i kväll var väldans bra och lång. Många extranummer och det gillades. Vädret var dessutom ljuvligt så det kunde inta varit bättre. Tack, resan känns väldigt bra och upplägget är dessutom jättebra med övriga besöksmål-
   Nu dags för lite sömn.

 9. Ja vi har verkligen haft underbara kvällar hela denna sommar! Bara att njuta! Förresten, jag giiade verkligen inlägget från Monteliusgatan och Mariaberget häromdagen! Nu är jag så avis på dig, som åter får jobba i Dalhalla! Ha en trevlig tur och hoppas att du fick en trevlig grupp även denna gång!

  1. Visst är dessa kvällar njutbara! Vad roligt att du tyckte om inlägget från Mariaberget och Montelisuvägen.Här uppe är så fint- särskilt dessa vakcta dagar. Jag har haft en fantastisk dag och kväll. Konserten på Dalhalla var verkligen jätte bra och sicken kväll. Även vädermässigt helt perfekt. Visst har jag tur som får jobba med detta som jag tykcer är så roligt. Och en fantastisk resegrupp är det.

 10. Vilken härlig resa du är ute på igen. Dalhalla verkar vara något alldeles i särklass. Jag skulle nog njuta av de fina artisterna i den miljön. Ha det så bra… ta hand om dig. <3
  Kram!

  1. Vilken förmån att både jobba och kombinera det med en härlig konsert på Dalhalla. Miljön är fantastisk och artisterna var så bra. En magisk kväll i det vackra sommarvädret blev det. Du hade verkligen tyckt om detta.
   Kram och natti.

 11. Jag förstår att ni njuter av er utsikt, den är fantastiskt ju 🙂 ja du har ju roligt jobb med dina resor 🙂 kram å fin söndag

  1. Vi bor bra här! Och i dessa ljumma kvällar är det extra njutbart att sitta ute på balkongen både att titta ut och att läsa in material-
   Resejobbet är så roligt och ger väldit mycket på så många sätt. Men också mycket att plugga in.
   Kram och trevlig söndag.

 12. Så fantastiskt vacker Dalhallas scen ligger. Jag har nog hört talas om den tidigare, men aldrig sett bilder vad jag minns!

  1. Dalhalla är verkligen en otroligt fin arena. Och ett besök här när det är helt utsålt och drgya 5000 personer finns på plats är alldeles speciellt. Fler bilder och mer text kommer på måndag.

 13. Eran balkong har möjligheter och njutet stort – och jobbresor som helt klart går i njutets tecken när en hamnar på så fina ställen!
  Stor kram!

  1. Visst är det mycket som piggar upp och berikar! Och jag tar det gärna till mig.
   Stor kram!

 14. Det är tråkigt att även detta fantastiska ställe som i sig är en upplevelse också drabbas av ekonomiska problem. Operan har väl fått stryka helt på foten tror jag, men jag är inte så insatt, ser bara rubrikerna fladdra förbi. Och det var förra året man talade om att det var kris på pengar. Kulturen är ett sårbart område men med de stora stjärnorna på scen och fullsatt läktare borde det ju gå ihop sig tycker man.
  Trevlig fortsättning på måndagen, vi har mulet idag, det är kanonskönt att städa!

  1. Operaföreställningar ges fortfarande men i mindre omfattning. DEt är väldigt dyra produktioner och då krävs det också ett utsålt, eller näst intill utsålt Dalhalla. Och Dalhalla kräver mycket av artisterna som är där. Det är ju ingen folkparksscen direkt. Men Malena Ernman med gäster har i nästan 10 år fullt Dalhalla. Bra jobbat! Och detta behövs för det kostar ju att driva Dalhalla också. Visst är kultur ett sårbart område.
   Önskar dig också en fin fortsatt måndag.
   Kram!

  1. Dalhalla är verkligen en upplevelse och en vacker sommarkväll än mer. Och med dessa artister….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *