Foto Resor i Sverige Resor utomlands

Riktning – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Riktning är ordet att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Utmaningen i sig är att med bild /och/eller/ text – tolka det angivna ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med.

En av karusellerna på tivolit i Torrevieja tar resenärerna med på en tur i olika riktningar.

Riktning?

Väderstreck, rörelse, kurs,  eller linje var några synonymer som infann sig när jag funderade på veckans temaord. Alltså att vara på väg åt något håll. Eller stanna upp och fundera över vilken riktning man ska ta. Och efter hand skymtade fler ord förbi. Även de i olika riktningar. Ofta är jag själv också på väg någonstans. Jag kan vara det i tankarna och jag kan vara det mer fysiskt. Så veckans riktning i riktningen blir ”på väg”. På olika sätt och platserna varierar.  Denna gång med arkivbilder- Välkomna med.

 

På väg ut i världen

Riktning mot Tibet och Lhasa. Med tåg från Peking.Från Peking. Tåg i riktning mot Tibet och Lhasa.

På väg på en flotte södra Kina, i Yangshou. Bland ”Sockertoppsbergen

I Peking är det ofta liv och rörelse. Både på mindre och större gator. Ofta i dubbla riktningar

Här är det dubbelriktat och visst fungerar det med lite god vilja.

El är på väg åt olika håll och riktningar. Och i Peking fungerar oftast elen. Men jag förstår att man som besökare i stan kan tvivla.

Chackpong, ”vår” lilla lantligt belägna thailändska by, ett par timmars bilresa sydost om Bangkok, finns  fortfarande aktivt med i våra tankar. (Var  senast där i december 2016)

 

En scooter är ett bra sätt att ta sig fram på och tar en i alla riktningar. Roligt att köra är det också.

Och i lite lugnare tempo går det när de thailändska fiskarna ska ta sig in mot stranden med sin fångst. (Inte alltid det blir någon.)

 

Även hemma i Sverige bär det av åt olika håll. Och via mitt roliga resejobb blir det  åt olika håll-

– Bl.a  till Ångermanland. Här Högakustenbron i riktning söderut.

Ulvön, också i Ångermanland, segeltävling och båtarna vindriktning är viktig. Här  en som ”kryssar” sig  i mål. (Vinden kommer snett framifrån)

 

Titta gärna in här för att läsa och se fler av veckans olika riktningar.

38 svar på ”Riktning – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Massa olika sorters riktningar. Modigt av dig att köra scooter utomlands i den trafiken.
  Förstår vägmärkena, men tilläggstavlorna här helt obegripliga =) Ha en fin eftermiddag

  1. Olika riktningar blev det. Men just scootern är ett bra sätt att just ta sig fram i olika riktningar och här där vi brukade vara, på den thailändska landsbygden, var den perfekt och tog oss just runt i olika riktningar.
   Vad gäller tilläggstavlorna är de en utmaning att förstå…

 2. Så många häftiga riktningar! Blev så imponerad av sockertoppsbergen, de har jag aldrig sett förut!
  Å snacka om elkablar där i Peking, jösses!
  Höga kusten -bron är så vacker!
  Å fin bild på dej och scootern!
  Jättefina tolkningar av riktning!
  Kram

  1. Tackar! Många riktningar finns det och för mig är ordet riktning oftast förknippat med en rörelse och att vara på väg.Sockertoppsbergen gör verkligen skäl för namnet. De ser ut som just sockertoppar. Vi var här i trakterna i en vecka för många år sedan sedan och cyklade runt en hel del och kunde också ta med cyklarna på träflottarna. Praktiskt. Scootern hyrde vi ofta i Thailand och ett perfekt sätt att ta sig i olika riktningar.
   Kram!

 3. Man kan också rikta blicken upp mot skyn, som ett exempel.
  Fina tolkningar av riktning, som du visar.
  Jag fastnade särskilt för elkablaget i skyn. De brukar vara ett snärje utomlands, men i Thailand tog de priset. Jag blev helt förstummad.
  På torsdag har jag riktning Värmland.
  Stor kram!

  1. Tack! Visst kan man det. Och det gör jag också. Och även i skyn är det viss rörelse och molnen är oftast på väg någonstans. El som tar olika riktningar har jag sett runt om i världen, men den verkar oftast nå fram.
   Trevligt med riktning Värmland på torsdag. Här blir det också en riktning snart. Men inte helt bestämd ännu.
   Stor kram!

 4. Vi färdas ständigt i olika riktningar var vi än ska, både inomhus och utomhus. 🙂 Kul att du fick med karusellen och dess riktningar som kan ge en och annan illamående eller härligt adrenalin. 🙂

  1. Visst gör vi. Både fysiskt och tankemässigt. Karusellen här på tivolit tar alla riktningar. Men just karuseller undviker jag numer. Blir så illamående.

 5. Vilken härlig tolkning som bjöd på lika härliga bilder! Elhärvan slog verkligen mesta jag sett och det känns som ett underverk att elen kan fungera. Ibland är svenska normer ganska så praktiska 😉

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Elhärvan här är en av många i Peking, men elen brukar fungera riktigt bra. Visst kan svenska normer vara bra , men vad gäller Gotland nu med alla sina elabrott så hjälps det ju inte med de svenska normerna. Och vad gäller riktningar så är jag ofta i rörelse, på olika sätt och åt olika håll. Om inte annat så i tankarna.
   Kram från terrassen i sena kvällen och fortfarande +24. Behagligt.

 6. Suverän mix av riktningar och håll. Då du även har en segelbåt med ingår även synonymen kurs i din tolkning. Å den roligaste bilden var nog el-spaghettin. Trodde jag hade sett det värsta i Spanien, Grekland och Turkiet, men där hade jag fel. Elhärvan i Peking slår nog alla el-spaghettin jag någonsin sett.
  Sedan extra plus för flygplansbilden. Så himla läckert med planets röda motor.
  Bra jobbat där:-)

  1. Tack!En blandning blev det. Och för mig är riktning oftast förknippad med rörelse och det i sin tur tar mig ofta på en resa. Och seglat har jag gjort en del och även hållit kursen/riktningen. Elspahettin är en upplevelse och elen tar oftast rätt riktning i Peking. Har sett många härvor världen runt och med mer eller mindre fungerande sådana. Men i Peking är det ok med funktionerna. Flygplansbilden gillar jag också och det bär ju av i ”rätt” riktning. I alla fall i en riktning.

 7. Lätt som en plätt, detta tema för en världsresenär som du! Du har ju varit i samtliga riktningar förstår jag? Hur är det med USA och Australien? Besökt dem också? Förr i tiden var Nya Zeeland ett önskeresmål för mig, nu inser jag att det får bli i nästa liv när jag är piggare, rikare och yngre…
  Du såg cool ut där på skotern. Förstår att det var ett enkelt sätt att hitta rätt riktning ut från city! Härligt inlägg, jag har inte ens kommit till planeringsstadiet ännu. Men det brukar lösa sig..
  Kramen

  1. Temat var svårt denna vecka och jag funderde en hel del. Men det är roligt att se var tankarna hamnar. Jag har varit i alla världsdelar. Jag bodde ett år i N.Y. och var tillbaka i USA med döttrarna och deras pappa många gånger. Jodå, Australien och N.Y.har vi besökt och det på en ”Jorden-runt.resa” vi gjorde 2005 och som jag planerat åt oss. Vi var borta i nästan tre månader men hade noga valt vad vi ville uppleva. Så i USA blev det ”bara” Hawaii. USA lockade inte mer. Nu blir det inte så många och långa resor. Men några till ska det bli. Har en önskan om att barnbarnen, mina döttrar med familjer och vi ska resa till Sri Lanka. Hoppas det blir av. Har ju varit där, men det är länge sedan nu. (Både döttrarna är födda där.) Jag trivs väldigt bra hemma i Sverige och det finns så mycket fint att se och uppleva här.
   Du brukar få till temaorden så bra så jag är spänd på din tolkning.
   kram!

 8. Du har verkligen rest i alla riktningar! Kul att se dina bilder från olika platser i världen. Den där flottfärden ser helt fantastisk ut men att köra scooter känns lite riskabelt med tanke på hur trafiken kan se ut i Asien. Så härligt att se en sommarbild från Ulvön, det känns som det var länge sedan nu är mörkret och kylan börjat ta över.

  1. Rest har jag gjort mycket men dte har minskat på ”ålderns” höst. Nu reser jag mer än gärna även i Sverige och har ju dina hemtrakter som en av favoritresmålen. Så vackert. Flottfärden i södra Kina är minnesvärd och vi hade med cyklar och kunde sedan fortsätta med dem tills det var dags för nästa flottfärd. Där, på landsbygden i Thailand, där vi bodde var det ingen större fara, men jag hade inte kört i Bangkok eller andra större städer. Här var det mest i lantliga omgivningar. Och visst fick Ulvön var med. Har tyvärr inte ännu besökt andra öar här i skärgården. Men vackert är det och kanske blir det någon gång.

 9. Härliga bilder du bjuder på som vanligt, kul att följa med. Elen ser ju lite så där ut…men funkar det så är det ju bra. Kram och ha en skön dag.

  1. Tack! Och trevligt att du följer med. Elen fungerar oftast bra i Peking men jag undrade också i början. Fanns mycket där att undra över men det mesta fungerade bra. Bara lite ovant.
   kram!

  1. Tack! En blandad kompott blev det. Och rörelse, resa och riktning passar bra hos mig. Även tankarna kan gå i vissa riktningar. Visst är det bra ibland med arkiv att plocka från.
   Kram och trevlig onsdag.

 10. Här var det väldigt många olika riktningar – härlig tolkning! 🙂

  Fast om man ska kryssa är det nog bäst att vinden kommer SNETT framifrån. Kommer den rakt framifrån kommer man nog inte nån vart alls – om man inte dejsar då 😉

  Ha en härlig dag!

  1. Tack! Olika varianter av riktningar blev det och en del rörelser. Visst ska vinden komma snett framifrån. ”Snett” föll bor så jag får ta fram det igen på tangenterna.
   Önskar dig också en fin dag.

 11. Vilka sköna resebilder du bjuder på i olika riktningar, njuter av att se dem och för mig är en riktning till södra Europa något jag drömmer om vintertid – men inte riktigt aktuellt ännu, tyvärr för ung.
  Att ha ett resejobb förstår jag är intressant men kan nog samtidigt vara påfrestande ibland. Gillar din resande riktning.

  1. Tack! ofta blir det resor eller rörelse jag tänker på när det kommer till riktning. Men även tankarna rör sig åt olika håll. Jag är pensionär sedan i stort sett 2011 men jobbar då och då inom resebranschen. något jag verkligen trivs med. Jga har varit lärare, på grundskolans alla stadier och för vuxna så tålamodet har tränats under många år. Men visst kräver resejobbet en del både vad gäller att vara rejält förberedd och att ha tålamod. Men det är så roligt.

  1. När jag tänkte på riktining så blev det rörelse av något slag.Och att resa gilla jag och där rör det sig också. Sen kan ju även tankarna röra sig, men då kan det bli rörigt värre. Flygbilden gillar jag också. Men oftast är fönnstern på planen så repiga att även bilden blir det. Elkablarna gillar jag på så sätt, att det trots dessa trassel, sällan är trassel med elen.

  1. Ja, det blev så. Och rörelse är ju så mycket. Har både nu och vid tidigare utmaningar varit så roligt att se olika tolkningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *