Resor i Sverige Resor utomlands

Resor under 2019 – En sammanfattning från januari till juni

Även tidigare år har jag så här i slutet av december sammanfattat året som gått och på olika sätt. Jag gör det både vad gäller resor i det privata och i jobbet och jag gör det även i andra sammanhang med saker och ting jag upplevt vad gäller övriga händelser jag upplevt under gångna året. Det som har hänt är ju historia men från den kan jag ta med mig  mina erfarenheter in i framtiden.  En hel del resor under 2019 har det blivit och jag hoppas på fler kommande år.

Och vad gäller resor så samlar jag inte på länder eller platser utan först av allt på upplevelser och möten. Så jag vill gärna  ha god tid på mig. Skulle det sedan bli så att det tillkommer några länder som jag ännu inte besökt så är de varmt välkomna att på en plats. (Räknade häromdagen till att jag hitintills besökt 58 länder i sex av sju världsdelar. (Skulle gärna också besöka Antarktis men tveksamt om det kommer bli så. Det är väldans dyrt att göra en resa/expedition dit.)

Det blev en hel del resor under 2019. Det blev en hel del resor under 2019

Resor under 2019

Nyåret 2018-2019 och stora delar av januari tillbringade vi i den spanska sommarstugan i Torrevieja. Och här  blev det en del utflykter.

Till Torrevieja och den spanska sommarstugan blev det många resor under 2019. Till Torrevieja och den spanska sommarstugan blev det  blev många resor under 2019. Och många promenader längs havet. 

På  utflykt till den närbelägna staden Callosa.

I slutet av januari och ett par veckor in i februari var vi i Stockholm men passade på att ta en tur över till Åland. Skärgården är lika vacker alla årstider.

Soluppgång vid Kobba klintar strax utanför Mariehamn, på Åland.

I mitten av februari och en bit in i mars väntade en fantastisk resa. En långkryssning i Sydamerika med start i Santiago de Chile och avslut i Buenos Aires i Argentina. Målet var att runda Kap Horn innan vi fortsatte österut mot Falklandsöarna och sedan norrut via Montevideo i Uruguay för att nå Buenos Aires i Argentina.

I stort vår resrutt. Och den absolut bästa bland resor under 2019. Resan kvalar jelt klart in bland de fem bästa jag gjort i mitt liv. I stort sett vår resrutt och den absolut bästa bland resor under 2019.  Ja, helt klart kvalar resan in bland de fem bästa jag upplevt.   

Santiago de Chile. En spännande stad där gammalt och nytt fint samsas. Smogen ligger tät över staden, som ett lock. Santiago ligger i en sänka och är omgiven av höga berg.

Vi lämnade Santiago och reste ut till hamnstaden San Antonio och klev på vårt kryssningsfartyg, Star Princess, som skulle bli vårt hem för några veckor. Naturen växlade och ju längre söderut vi kom ju mer påtagligt blev det att vi närmade oss Antarktis.

Patagonien- andlöst vackert. Här utanför Puerto Montt.

Vi fortsätter söderut och närmar oss världens ände, världens sydligaste stad.  Nej det är inte staden Trosa utan i stället staden Ushuaia som ligger på Eldslandet i södra Argentina.

En av flera höjdpuntrer från våra resor under 2019 var att möta soluppgången strax utanfö rvärldens sydligaste stad, Ushuaia. En av flera höjdpunkter av våra resor under 2019 var att i soluppgång närma sig Ushuaia.

Det blev en del olika möten

under reseåret 2019. Ett speciellt sådant blev det vid Kap Horn när Stilla havet mötte Atlanten. Ett rejält möte.  En av anledningarna till det var att det blåste 35 meter/sekund – orkan i vissa av vindbyarna. (Storm  är 24.5 – 28.4 meter/sek och svår storm från 28.5 – 32.6 meter/sek och sedan kommer orkan vid 32.7 meter/sek)

Kap Horn i sikte. Tyvärr kom vi inte helt runt. Men nästan. Ett minnesvärt möte på avstånd . 

Vi lämnade Kap Horn och fartyget styrde vidare rakt österut och nu i Atlanten. Så småningom kom vi till Falklandsöarna.

Fascinerande. Vi tog oss en titt både på huvudorten Stanley  och förstås även på pingvinerna. Och det fanns gott om dem. Jätteroligt att se dem i deras naturliga miljö.

Visst måste pingvinerna på Falklandsöarna vara med bland möter i resor under 2019Visst måste pingvinerna på Falklandsöarna ha en plats bland möter i resor under 2019.

Uruguays huvudstad Montevideo blev nästa stopp efter Falklandsöarna.

Och att Montevideo är en stor hamnstad är påtagligt. Och påtagligt är också att den ligger vid kanten av den ”Blåa Atlanten”. (Stundtals är Atlanten chokladfärgad här p.g.a. avrinnningar från bergen ovanför staden. )

Sista stoppet och resans slutpunkt blev Argentina och Buenos Aires.

Buenos Aires och den färgglada stadsdelen La BocaLa Boca, en färgglad stadsdel i Buenos Aires.

Mitten av mars och det blev ännu en vända till den spanska sommarstugan i Torrevieja. Skön vår och härliga promenader längs havet.

 

Och här blev jag rejält överraskad och firad av vänner. En jämn födelsedag hade  ägt rum.

Fina vänner som uppvaktade! Stort tack!

 När vi ändå var på plats så tillbringade vi även största delen av april i Torrevieja och passade också på att vidga vyerna. Vi reste bl.a. söderut till den charmiga lilla byn Mojacar.

Mojacar, en  charmig och bilfri by i regionen Andalucien. 

Fler resor under 2019

Månaden maj delade jag mellan Stockholm, Köpenhamn och Torrevieja.  I mars när jag ”nollade” fick jag av dotter Helen en resa till Köpenhamn. Och i maj reste vi dit. Vi fick ett par  väldigt fina dagar trots att Köpenhamn en av dagarna inte bjöd oss på sitt bästa väder. Men ett jättebra boende, Köpenhamn i sig och trevligheter i största allmänhet gjorde den här resan så bra.

En dag regn och nästa sol. Här uteliv i Nyhavn.

Slutet av maj och början av juni ännu en vända till Torrevieja.

Tankebänken, en av mina favoritplatser vid havet i Torrevieja.

I början av juni var det dags för en resa inom Sverige. Och den gick till Arvika i Värmland. Här skulle min vän Tove ha vernissage.Och klart att jag ville vara på plats. Fina och väldigt roliga dagar.

Tove och vännen Elaine, också konstnär funderar över tavlornas placering. Och jag dokumenterar.

32 svar på ”Resor under 2019 – En sammanfattning från januari till juni”

  1. Fler kommer. Har tiden från juli till december kvar. Jätteroligt att du är med.
   Önskar dig också en fin lördag.

 1. Oj, här har du hunnit före mig med råge. Jag sitter precis och funderar över min 2019-krönika och sammanfattning…och så behövde jag en paus och hamnade här hos dig…förstås. Samtidigt försöker jag knyta ihop vår senaste tripp i ord och bild. Orden går lätt, men bilderna tar ju en hiskelig tid att redigera, så vi får se vad som kommer först.
  Intressant är det och det var ju genom vår (på var sitt håll) första resa 2019 som vi träffades i bloggvärlden.
  Ser fram emot fortsättningen och hoppas att jag får till något själv innan årsskiftet. Ha det gott och tack för titten och påminnelsen.

  1. Jag började fundera häromdagen och idag blev det ett halvårs sammanfattning av de privata resor vi gjort. Jobbresorna finns i ett eget inlägg. Och visst tar det tid att få ihop bilderna. Och du som har så många fina bilder. Men jag väntar så gärna på dina inlägg med alla vackra bilder. Tänkte just idag på att det var ju här bland pingvinerna på Falklandsöarna samt i B.A. vi hittade varandra. Är så glad för det. Fortsättningen kommer efter julhelgen.
   Ha det gott du också.
   Många tankat till dig.

   1. Stort tack! Och julen kommer vi att spendera norrut. Lite i era trakter men på finska sidan. Så det blir ännu en resa innan året är slut.
    Önskar er också en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

 2. Många intressanta resor, inte minst Eldslandet och Falklandsöarna! Ja, när man sammanställer blir det mycket … 😉

  1. Såg ju att ni också idag hade en sammanfattning av ert reseår. Och jag började fundera på mitt för några dagar sedan. Just när man sammanställer blir dte så påtagligt vad som hänt. Och resan runt Kap Horn går lätt in på fem i topp.Å andra sidan är det svårt att jämföra resor. Men jag har tre i topp och det är vår jorden runt resa, denna runt Kap Horn och resan till och i Tibet. Sedan är resan till Sri Lanka när vi adopterade döttrarna i en egen klass.

 3. Det var väl ”bara” del 1 av rese- och ”äventyrsåret” 2019. Är riktigt glad att jag fick åka snålskjuts med dig. Gillade såklart er kryssning bäst. Ja inte kryssningen utan orterna ni hade förmånen att besöka. Förstår att du klassar den resan som topp 5. Den var ju en ”once in a lifetime”-resa.
  Å som jag känner dig lär du fortsätta med resandet även 2020, och jag hänger på:-)

  1. Ja, detta var del 1- resten kommer efter julhelgen. Jättetrevligt att du åkte med. Platserna vi besökte på kryssningen var speciella och minnesvärda och till flera av dem måste man liksom åka båt. Jodå, det kan gå att flyga men inte direkt till Kap Horn.
   Och om ryggen bär och hälsan står mig bi så har vi planer för 2020- Absolut.

 4. Du är en globetrotter i ordets rätta bemärkelse och tycks ha resandesjäl till stor glädje för oss som läser din blogg. Alla bilder är fina, men soluppgångsbilderna är i en klass för sig. Ser framemot fortsättningen!

  1. Tack! Ja, en del resor har det blivit genom åren och det blev en del även under 2019. Och visst är bilden med soluppgången över Kobba klintar fin. En favorit. Och det är så trevligt att du är med- Funderar på alla samtal vi kunde ha. Fortsättning kommer efter julhelgen.
   Ha det allra bäst där ni är-

 5. Härligt resehalvår som du visar! Den mest fantastiska resan var självklart med kryssningsbåten till Sydamerika och Kap Horn. Vilka upplevelser! Ja, jag har ju haft förmånen att ha ”rest” med dig via bloggen.
  Upplevelser är en stor del av livet. Jag vill gärna själv ha utmaningar.
  Trevlig julresa nu och God Jul! Stor kram!

  1. När jag funderar över året så blir det som en naturlig del att resor också kommer med- Men det finns ju mycket annat också. Och visst är resan i Sydamerika och Kap Horn ett fantastiskt minne. Bland de bästa resor jag gjort. Sedan är det svårt att gradera. Och jag vet att du och andra rest med mig. Så trevligt. Ohc visst är upplevelser, små som stora, något vi tar med oss vidare. Och utmaningar vill jag också gärna ha och tar dem gärna.
   Ja, i morgon eftermiddag blir det av- Spännande och lite annorlunda.
   Önskar dig också en fin helg och en God Jul.
   Stor kram

  1. Ett fint reseår har det varit och ser fram emot 2020 och nya resor. Önskar dig också en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt Å.r

  1. Att resa har jag nog gjort sedan jag föddes. Och det var mina föräldrar som gav mig detta intresse. Ett intresse som har hållit i sig genom alla år och som jag fört vidare till de nu vuxna döttrarna och till barnbarnen. Och att resa långt eller kort spelar ingen roll. Det är möten och upplevelser som är viktiga.

 6. På god tur hela året – och tack för del 1 – särskilt tack för dagarna i juni! Vi ses ju 2020 igen, men inte i konstens sammanhang vad vi nu vet 🙂
  Stor kram!

  1. Ja, det blev många ”goa turer” under året och alla minnesvärda på sitt sätt. Och resan i konstens och vänskapens tecken till Arvika har en speciell plats hos mig. Och visst ses vi 2020. Väldigt gärna!
   Stor kram

  1. Jag har ju nu möjligheten att som pensionär resa när som och passar på så länge jag orkar och kan. Dock har långresorna blivit färre i takt med ökad ålder. Att resa har jag nog gjort sedan jag föddes och mina föräldrars intresse för att resa gav de vidare till mig. Och jag har gett mina döttrar det….

 7. Så intressant att läsa om dina besök på olika platser. Det är spännande att få veta lite mer om platser som inte är så vanliga turistmål. Det enda jag kände igen på dina foton var Nyhavn, för där har jag varit många gånger. Jag kan ju ta mig dit på nolltid. Det måste vara ett önskejobb du har att jobba som reseguide. Ska bli kul att först få läsa om andra hälften av privatresorna och senare jobbresorna.

  1. Vårt besök i Köpenhamn blev väldigt lyckat. Dock hade vi missat den danska högtiden ”stora bededagen” så då var i princip allt stängt. Men nu var det så. Så härligt att bo nära Köpenhamn. En stad jag är väldigt förtjust i. Har dock lite längre hit.
   Vad gäller jobbresorna har jag redan gjort en återblick på dem och vill du läsa så finns det inlägget här. Återblick- Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge Och visst har jag ett fint jobb som guide/reseledare. Det är så roligt och intressant.
   Önskar dig en fin fjärde advent.

 8. Så kul med återblickar, och så tacksamma vi är att få följa med dig på dina resor här på bloggen.
  Magisk solnedgång där!
  Ha en trevlig advent!
  Kram

  1. Jag har i flera års tid gjort en sammanfattning både av resor och av året som gått. Blir lite som att ta en repris på det som hänt innan man gpr vidare in i 2020.
   Önskar dit också en fin fjärde advent.
   Kram

 9. Härligt att få återuppleva era fantastiska resor så här i din årsresumé! Ni har verkligen hunnit med mycket … och mer kommer förstås!
  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. En hel del resor har det blivit både i jobbet och privat och det är roligt att göra en sammanställning. Blir en bra överblock. Och den kan man uppleva lite av det hela igen.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram

 10. Vilka härliga resor! Förstår att nästan-rundandet av Kap Horn var den allra bästa för året. Pingisarna på Falklandsöarna var hur kul som helst att se! 🙂
  Ser fram emot nästa sammanställning 😀

  Ha en fin fjärde advent!

  1. Vad gäller resan i Sydamerika så är det ju hög igenkänningsfaktor för dig. Och här blev det många fina godbitar som serverades. Har sparat alla.
   Nästa ”resa” kommer strax före nyår. Och idag väntar en julresa i form av något helt nytt för vår del. Återstår att se vad och hur det blir….
   Önskar er också en fin fjärde advent.

 11. Så många härliga resor du gjorde under 2019 och vad jag förstår är inte sista ordet sagt. Nu är ni väl på väg så jag önskar er en härlig resa!

  Kram

  1. Många fina och varierade resor blev det. Både privat och i jobbet. Och några till kommer. När jag gör sammanställningen så blir det som att uppleva resan på nytt. Ja, kanske inte resorna till Torrevieja då. Men det blir en del spanska utflykter och det är alltid roligt.
   Vi är strax på väg och det ska bli ”intressant”. Blir säkert bra! Saker och ting blir ofta det en gör dem till.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *