Resor i Sverige Resor utomlands

Resor under 2018 – Och det blev en del ….

Att resa gör jag gärna och jag har alltid gjort det. Är i princip uppvuxen på resande fot. Och resor, både korta som långa ger mig väldigt mycket och på olika sätt-  Att resa för mig innebär också, sedan många år tillbaka, att ”skynda långsamt”. Jag vill ha tid på mig och väljer hellre att se mindre men att kunna ta in det jag upplever på plats. Kvantiteten är inte  längre viktig.

En del resor blev det under året. Här Peking i mars 2018Gamla kvarter i Peking. En stad vi besökte i mars 2018.  Här bodde vi här under nästan fyra år, 2007-2011.

Resor har jag gjort

en hel del både i Sverige och runt om i världen.  Sveriges 25 olika landskap har besökt och när jag tittade efter såg jag att 56 länder i alla världsdelar, utom Antarktis, finns med på min besökslista. ( 33 i Europa och 13 i Asien, 3 i Oceanien och övriga 7 fördelar sig på Afrika, Sydamerika och Nordamerika. ) Men av olika skäl har långresorna avtagit under åren. Däremot har  kortare resor inom Europa tagit över och även resor inom Sverige. /Den spanska sommar/vinter/stugan i Torrevieja får  täta besök.

Dagens inlägg innehåller resor gjorda  mellan januari  och juni 2018. Följ med! Och i morgon fortsätter resten av årets resor.

 Januari.

Nyårsresa, jobbrelaterad sådan, till Värmland och Karlstad och med ett besök på fina Loka Brunn.  Ett besök i Karlstad innebär också en titt in på Sandgrund. Lars Lerins permanenta konsthall i Karlstad.

Här är Lars Lerins målning Selma Lagerlöfs ”Mårbacka”.

En del fina dagar tillbringades också i Stockholm och då blev det resor här av skilda slag. En resa, dock till fots, gick till Fotografiska museet där jag såg utställningen ”Fearless and Fabulous” av den kinesiska fotografen Chen Man.

Utsikt över Stockholm city från Fotografiska museet.

Och vi åkte till Spanien, till Torrevieja och den spanska sommarstugan.  Under året har det blivit sex resor hit.

Fest/fiesta i La Mata, den 22 januari, för att fira djurens beskyddare.

Februari

Vi stannade i Torrevieja hela månaden och en bit i mars. Och en del olika utflykter  blev det.  Vi besökte bl.a den fina staden Cartagena, en bit söder om Torrrevieja och gjorde även några turer upp i bergen.

Torrevieja. Så här fint kan det vara i februari.

En tur till, Alcala,  by där invånarna bor i grotthus. (Finns flera liknande runt om i Spanien. )

Mars

Nu var det dags för en återresa till Peking. Första besöket här sedan vi flyttade hem, 2011. En fantastisk upplevelse och känsla att komma tillbaka.

Kinesiska muren har vi besökt många gånger och på olika platser. Men detta var första gången vi såg den klädd i snö-

Förbjudna staden passerade vi. Tänkte på de gånger vi passerat här på cykel. Cykelbanor  lika breda som en svenska motorväg.

Utsikt från vårt hotellfönster, Holiday Inn  som ligger i det kvarter där vi bodde. Perfekt för oss. att bo just här. Välbekant. Mycket nytt och modernt har byggts i området. Och mycket av det som vi minns finns kvar i kvarteret.

Utsikt från vårt hotellrum

Och det gamla hutongområdet bakom hotellet fanns kvar. 

April

bjöd på en resa till London tillsammans med döttrarna och barnbarnet Max. Och det var på Max önskan ”Harry Potter” som skulle vara i fokus.  (Resan var Max födelsedagspresent från oss. Och ett besök på Warner Bros. Studio utanför London där många scener i filmerna spelats in fanns med i vårt program.

Max på Warner Bros. studio och här var det mycket Harry Potter.

Fina dagar hemma i Stockholm blev det också och en tur genom Stockholms skärgård, över till Åland, med Birka Paradise.

Maj

Vi styrde kosan mot Spanien,Torrevieja, igen och vidgade vyerna med en del trevlig utflykter. Mycket fint att se och uppleva.

Det blev en tur upp  till vattenfallen i Algar, några timmars bil/bussresa från Torrevieja.

Och ett besök i den vackra bergsbyn Guadalest.

Juni

Hemma i Stockholm igen och en jobbrelaterad resa till Bohuslän väntade. Vi bodde i Uddevalla och gjorde dagsturer till Marstrand, Lysekil, Fjällbacka och Smögen. En väldigt lyckad resa med fina upplevelser.  Det var tänkt att jag skulle rest tillbaka till Spanien men mina lungor var inte så bra så den tänkta resan tillbaka till Torrevieja blev inte av. Så kan det också bli-

Utsikt från mitt hotellrum i Uddevalla med den magnifika Uddevallabron i bakgrunden som går över Byfjorden.

Marstrand. Så fint! Hit återkommer jag gärna.

 

20 svar på ”Resor under 2018 – Och det blev en del ….”

  1. Ja, det blev fler än jag trodde när jag började gå igenom dem.
   Önskar er också en fortsatt fin torsdag.

 1. Det låter som en bra första halva på reseåret! Härliga foton! Jag gillar också ett lugnare tempo på mina resor. Man behöver inte se allt första gången, man kan komma tillbaka om man gillar platserna.

  1. Det var en bra första halva och en långresa per år räcker ganska bra. Denna gång blev det ju Peking. Och jag vill ha gott om tid och som pensionär har jag det så hellre kvalitet än kvantitet. Jag vill helst hinna ta in det jag upplever. Fint att läsa du också gärna har/tar ett lugnare tempo.
   Önskar dig god fortsättning och ett fint nytt reseår.

 2. Vilken fin tillbakablick på det gångna första halvåret!
  Du reser, helt klart, mycket, även om inte alltid så långt. Härligt! Resa, känns som mitt liv också, en får passa på!
  Stor kram!

  1. Visst är det lika bar att passa på. Och jag uppskattar verkligen även resorna i Sverige. både de jag gör helt privat och de som är jobbrelaterade. Numer blir det nog ”bara” en långresa per år.Känner att de tar rejält på kroppen och ska jag åka ”långt” – byta väldsdel eller flyga 10 timmar eller mer vill jag gärna resa mer bekvämt och då begränsar ju även ekonomin. Och du har ju också rest en hel del- Visst ger det mycket.
   Stor kram och trevlig kväll.

 3. Allt har sin tid som jag brukar säga.
  Men visst har du varit mycket aktiv även under 2018. Och du verkar stortrivas med alla varierade resor och njutflykter. Hoppas du fortsätter på den inslagna vägen även 2019.

  1. Visst är det så. Och en hel del resor har det blivit. Och i lagom tappning. Jag trivs med att variera tillvaron hemma i Stockholm med resor så visst blir det en del även under 2019.Och några är planerade. både de som är privata och en del av de jobbrelaterade. Men vad gäller långresor, i mitt tycke de resor som tar mer än 10 timmar, blir begränsade. Vill numer resa bekvämt och då spelar förstås den ekonomiska faktorn också in.

 4. Du är en mycket berest kvinna! Mitt resande slutade väldigt tidigt, när jag var ung var resor mitt livselixir. Sen kom annat emellan….tråkigt nog.
  Några lata semesterresor till solen har jag inte saknat, att ligga o pressa i solen har aldrig varit min melodi, men det finns alltid annat att göra. Däremot är det värre när man inte tål värme längre. Det jag märker att jag missat totalt är alla storstäder. Lite synd, kanske blir det några såna resor ännu när tillfälle ges. Det finns många städer i Europa som jag gärna skulle vilja besöka. Nu har jag förmånen att få följa med dig o några andra vänner som generöst delar med sig av ord och bild från olika håll i världen. Inte dåligt alls, jag tackar så mycket för att jag får hänga på! Kram

  1. Jag har rest mycket och det redan som barn och sedan har resandet fortsatt.Men mycket mindre numer. Åldern tar lite ut sin ”rät” i alla fall vad gäller långresor. Och visst är det ofta så att annat kommer emellan. Livet har sin gång. Pressat i solen har jag gjort men alltid varvar med annat. Och solandet betalar jag dyrt för idag genom mina solskador.Men visst är det bra att vi kan resa genom bloggar och även där ta del av varandras liv och miljöer på så sätt. Berikande! Och så mycket vi får och kan se på så sätt.
   Jag är så glad att du vill följa med mig och jag trivs med att få komma med dig till dina vackra hemtrakter. Och visst är Sverige fantastiskt.
   Kram!

  1. Tack! Ja, den dag jag inte orkar resa längre så har jag i alla fall många resor samlade både i form av dagböcker, fotoalbum, bilder och bloggen.
   Jättetrevligt att du följer med via blogg och annat.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 5. Jag har varit med på alla dina resor utan att lämna mitt hem.
  Alldeles lagom för en person i min ålder.
  Kul också att träffa dina barn och barnbarn.

  Tack och GOTT NYTT ÅR !!! Ser fram emot nya resor.

  1. Det är så roligt Ruth att du är med. Och visst är det bra att följa med på resor hemifrån. Jag tycker också det är ett bra sätt att resa på. Ja, nu har du också mött mina barnbarn och döttrar.
   Bosse och jag önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År.
   Och nya resor blir det. Både i Sverige och lite längre.

 6. Ojojoj … såå många resor du gjort under åren – så även detta år! Roligt att läsa och påminnas igen. Härliga bilder!
  Kram

  1. Tack!Under åren har det blivit många resor och åt olika håll. Numer blir de inte så långa och jag reser också mer än gärna i Sverige som jag tycker är fantastiskt. Långresorna tar på kroppen så en per år känns ganska lagom. Och turerna till den spanska sommarstugan känns ju inte mer än som en längre utflykt. Går smidigt att ta sig dit.
   Kram!

 7. Grattis till alla dina resor den som hade dom du 🙂 mkt intressant o givande förstår jag 🙂 tack för allt du delar med dig kram å fin lördag

  1. En hel del blev det och extra roligt och inspirerande att varva både med Sverige och annat.
   Önskar dig också en fin lördag.
   Kram!

 8. Så roligt att få en resumé av dina resor under första delen av året. Härligt att få resa med. Uppskattar både de nära och de lite längre bort. Nu ska jag läsa fortsättningen.
  Kram

  1. Sverige är ju fantastiskt tycker jag och sommartid är jag gärna här eller i Norden. Jag har ju turen att då och då ha ett reserelaterat arbete och det ger så mycket. Jag trivs verkligen med detta.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *