Allmänt

Resklar och Stockholm väntar på mig

Så var det dags för mig att lämna Torrevieja och byta ut den spanska sommarstugan för ett tag. Redan igår var jag resklar och med Stockholm som väntar tycker jag att det blir ett väldigt bra och trevligt byte. Vad gäller värmen så lär det inledningsvis inte alls vara någon skillnad. Och Stockholm är alltid Stockholm. Ser fram emot att träffa döttar, barnbarn och vänner. Lite resejobb blir det och  även ett par läkarbesök för att titta till min hud.

Gårdagens promenad i skymningen med ett par trevliga pitstop och en bit mat blev en fin avslutning denna gång.

 

Resklar

var jag efter en mysig frukost på terrassen och i lugn takt gick vi till flygbussen med avgång klockan 10. Och mindre än en timme senare hade jag passerat säkerhetskontrollen  på Alicante flygplatsoch hittat mig en lugn bloggplats.

Resklar. Flygbussen kör från busstationen i Torrevieja till Alicantes flygplats på 50 minuter. Bekvämt!Färgglad flygbuss- Priset för resan mellan Torrevieja och Alicantes flygplats är 7 eoro. Helt överkomligt. 

På väg genom Torrevieja…

Har en stund på mig till boarding och utgår från att planet går på tid, 12.25. Så sent i eftermiddag eller tidigt i kväll hoppas jag kunna njuta av balkonghäng hemma på Söder i Stockholm.

Önskar alla en fin lördag.

44 svar på ”Resklar och Stockholm väntar på mig”

 1. Välkommen hem Ditte!
  29 gr i skuggan har jag…lite väl häftigt 🙁 Hoppas resan går bra!
  Maratonlöparna verkar ha det lite jobbigt 🙂
  Vi hörs! Kram P ♥♥

  1. Tack! Sitter nu bekvämt tillbakalutad i planet och lindrar mina sår med fuktig trasa. Varmt hemme är det och jag är glad att jag inte ska ut på någor maraton.
   Många tankar till dig.
   Vi hörs och ses.
   Kram!

 2. Hoppas att resan gått bra o att du får njuta av balkonghäng hemma i Stockholm i kväll ! Du är en riktig envis kämpe du, Ditte! En förebild. Det är inte roligt när orken tryter. Håller med. Att vara flexibel underlättar. Helt klart. Trevligt med utflykt till Mil Palmeras. Vi gjorde en utflykt dit i början av april o jag förstår att promenaden till stranden tog 20 min. Det var en bit med bil till o med. Då var vi glada att vi kunde sitta ute o äta, om vi satt i solen! Så var vädret då! Me gusta todo azul! Allt gott o kram!

  1. Jag är på väg och vi startade i tid. Ser fram emot både Stockholm och balkonghäng. Och kämpar på gör jag. I morse var det inte alls piggt….
   Mil Palmeras blev en fin utflykt och lite skugga fanns att itllgå. Bra så. och solskärm på. Varmt var det att gå ner till havet och upp till bussen men så är det ju denna årstid. lite skugga hittade vi som skönt var.
   Önskar dig också det bästa. Vi hörs!
   Stor kram!

 3. Varmare i Stockholm än Frigiliana!
  Men det passar mig bra som det är mycket uppför/nerför i byn.
  Åh vad trevligt det är här.
  Precis åter från lunch med tapas och sangria och vidunderlig utsikt.
  Trevlig helg önskas dig.

  1. Så är det nog nu. Även varmare än i Torrevieja. Frigiliana är så vackert så passa på att njuta av allt inkl. Utsikt god mat och dryck. Önskar er fortsatt fina dagar och en fin helg.

 4. Hoppas att resan går bra och att du hinner hem för balkonghäng i värmen. Just nu har vi lite moln på himlen. Tänker på de krakar som sprungit Stockholm Maraton idag. Att de törs i värmen!
  Det ska bli trevligt att se dig som hastigast i morgon. Men om du är trött och har ont så kan vi höras på annat sätt.
  Många kramar/A-K

  1. Hola! Har nu en timme kvar till landning och resan har gått och går riktigt bra. Ser fram emot en balkongkväll- Och visst kommer jag ner till fartyget i morgon. Perfekt med en prommis dit. Vi hörs per telefon om var ni kommer in.
   Att springa maraton känns som i överkant, men dför akka kenyaner blrr det säkert bra. DE är ju vana vid värmen. Hoppas bara att det inte blir olyckor p.g.a värmen.
   Många kramar och trevlig kväll.

 5. Välkommen hem till Söder!
  Vi måste försöka ses innan vi åker ner till Torrevieja den 14 juni
  Birgitta S

  1. Tackar! Det känns jättebra att vara här hemma igen. Var ju ett bra tag sedan. Men det är varmare här än i Torrevieja.
   Vore jättetrevligt att ses.
   Vi hörs av i veckan!

 6. Det blir nog ingen större skillnad på väder när du kommer till Stockholm. Hoppas att resan har gått bra och att utlovat balkonghäng blir njutbart! Kram

  1. Stockholm bjöd på varmare väder än Torrevieja. Väl varmt i mitt tycke. Men balkonghäng blev det ikväll Och en ilsken truthona med ungar i närheten störde friden. Anser inte att trutar eller måsar ska vara inne i stan…
   Kram!

 7. Vädermässigt byter du i skrivande stund inte ner dig och dessutom får du träffa nära och kära. Mycket bättre än så kan det väl inte bli. Hoppas att hemresan gick planenligt och att det inte var för mycket trafikkaos i huvudstaden.

  Kram och god lördagskväll!

  1. Nej, vädermässigt är det varmare här i Stockholm, men det kan jag just nu avstå från. Mina sår kliar och svider av hettan och när jag vblir svettig.
   Hemresan gick galant och inget trafikkaos i huvudstaden. Löparna had enog gått i mål när jag kom in med bussen.
   Satt länge på balkongen och visst är det skönt att vara hemma igen.
   Kram och natti!

 8. Hej Ditte! Förstår att du är hemma i Stockholm nu, efter din buss- och flygresa. Nu är det varmt! Här i Lidköping är det nästan rekord. Jag h ar 28 grader på balkongen och i morgon väntas 30 grader, sen vänder det nog lite grand.
  Ha det så gott i vår vackra huvudstad och vi hörs av när det passar!
  Stor kram!

  1. God sen kväll! Har pustat en stund på balkongen och nu väntar sängen. Och visst är det varmare här hemma än i Torrevieja. I Stockholm ser det fina vädret ut att stanna, dock lite svalare.
   Jag hör av mig i morgon!
   Stor kram!

 9. Temperaturmässigt var det också lätt för oss att acklimatisera oss när vi kom hem i början av maj, och värmen har ju fortsatt! Vi har nuddat 30grstrecket flera dar och idag var det dessutom väldigt kvavt! Torkan är jobbig men i övrigt njuter Jag!
  Här en skön stund på balkongen, vi hörs!

  1. Här har dte varit varmare dagar än de vi haft i Torrevieja. Men det var skönt att slå sig ner på balkongen och ta in den svenska sommaren. DEt doftade t.o.m. hit upp från syrenerna nere på gatan. Många båtar var det också i kanalen. En skrikande trutmamma störde friden men hon har väl ungar i närheten.
   Natti!
   Vi hörs!

  1. Tack! Det känns fint att vara hemma och jag slog mig ner i kväll på balkongen. Verkligen behagligt. Men varmare här än i Torrevieja. Förutom en trut som skriker sig hes, har nog ungar i närheten, var det så njutbart.
   kram!

 10. Planet verkar ha haft ett väl fungerade wifi. När jag skriver det här sitter du säkert på balkongen här i Stockholm och njuter av kvällsvärmen och utsikten. Åsså missade du ju första molniga dagen på två veckor också. För just nu är det “som vanligt” en klarblå himmel.
  Välkommen hem till ett Stockholm när det är som allra bäst:-)

  1. Tack! Känns bra att vara hemma igen. Jodå – jag har suttit på balkongen i kväll. Jätteskönt och många olika båtar i kanalen. Det enda störande momentet är en ilsken trut som skriker. Tror hon har ungar i närheten.
   Wifi på planet fungerade riktigt bra. Kan ju variera. När vi åkte till Alivante i april var planet helt nytt och hade inte hunnit få något wifi.

 11. Hola! Välkommen hem! Maratonlöparna sprang förbi vårt hus så J och jag bänkade oss i två campingstolar utanför porten. Hade sonen sett oss hade han kallat det ”pensiovarning”. ? Mkt praktiskt. Vi brukar annars stå nere vid Slussen och titta men nu var det både bekvämt och nära när man ville fylla på bubbelvatten och pudra näsan! ?

  Vi kan väl höras för att bestämma tid och plats för överlämning av kuriruppdraget?
  Kram ❤️

  1. Hola! Tackar! Jättefint att vara hemma igen. Tillbringade en ljuvlig kväll på balkongen men dessa måsar och trutar stör lugnet. Ja, en och annan vattenscooter också. Perfekt att sitta utanför er port på parkett för att se maratonloppet. Varför stå i sol när man kan sitta bekvämt och hos er välja sol eller skugga. Nästa år kanske sonen sitter med…
   Vi hörs. Kuriruppdraget är i hamn och med mig.
   Kram!

 12. Välkommen hem igen Ditte! Vädret skiljer väl inte så mycket och du har det säkert skönt där på din balkong 🙂
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

  1. Tack! Jättefint att vvara hemma igen. Jag undviker ju solen men det var väldigt skönt att sitta ute i går kväll. Dock är måsarna och en trut störningsmoment. De verkar då inte sova. Tror måsen har ungar på taket i grannhuset och passar dem. Truten verkar intresserad av dem…
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram!

  1. Tack! Det är alltd fint att komma hem till kajen och Stockholm. Och nu är det ju verkligen både soligt och varmt.

 13. Inte dumt att åka hem till värmen kan tro 😉
  Vi är också på g, fast inte norrut. Kul att röra lite på sig 🙂
  Förut hade vi bilen på flygplatsen, men nu tycker vi att flygbussen funkar hur bra som helst. Dom gjorde ju lite olika försök förut, med blandade resultat. Nu är den himla bra och tur att det är såpass många som nyttjar den så den förhoppningsvis blir kvar också.
  7 euro är ett bra pris. Förut kostade den nåt i stil med 6,92. Hur kan man sätta ett så knasigt pris? 😀

  Ha det skönt i Svedala nu! 🙂

  1. Jag tycker ju om att vara i Sverige sommartid så nu blir det ett par veckor med både jobb, semester och läkarbesök.
   Spännande att se vart ni tar vägen. Och jag hänger ju med.
   Flygbussen är perfekt och med utökade tider så är den än bättre. Med det nya priset på 7 euro går det också snabbare med biljettförsäljningen i både Alicante och Torre, i luckan. nNdrar hur det förra priset ens kom till.
   Strålande högsommarväder här och varmare än i Torre. Inget regn heller. Skickar lite sol till er.
   Trevlig söndag.

 14. Välkommen till Stockholm och sommar. Jag smet iväg i fredags och njuter värmen på torpet men åker tillbaka i kväll. Får se hur länge jag kan dra ut på återfärden.
  Kram

  1. Tack! Ja, det är mer sommar i Stockholm än det värmemässigt var i Spanien. skönt med torpet lugnet och allt annat vackert. Klart du vill dra ut på vistelsen i det längsta. Fullt förståligt.
   Kram!

 15. Välkommen hem till Stockholm, säger även jag. Har läst att du redan hunnit med balkonghäng. Hoppas det blir mycket sådant i sommar för både dig och mig!

  1. Tack! Känns fint att vara hemma igen. Ohc när det är skugga eller kväll är det fint att vistas på balkongen. Men det är söderläge så mitt på dagen blir det varmt även under markisen-
   önskar dig också fortsatt fina dagar.

 16. Välkommen till Sverige!
  Hoppas resan gick bra och att du nu får njuta av barn och barnbarn!
  Stor kram och trevlig söndag

  1. Tack! Resan gick bra och det är jättefint att vara hemma igen. Och vad gäller vädret är det ju i toppform.
   Många tankar till dig.
   Stor kram!

 17. Välkommen hem till Stockholm igen! Och hoppas du hinner njuta av den svenska högsommarvärmen något också innan det blir svalare temperaturer igen…

  1. Tack! Det känns väldigt bra att vara hemma igen. Och varmare här än i Spanien. Jag försöker ta i kapp sommaren och får ligga i. Men det ska nog gå.
   Trevlig kväll och jag önskar dig en bra start på veckan.

 18. Ni har de bästa av världar, Spanien och Stockholm ,-)
  Förstår att du längtar efter din familj!
  Fin buss.
  Hoppas resan gick bra och du nu njuter av att vara hemma ,-)
  Varm Kram Primrose ,-)

  1. Tack, det känns fint att vara hemma igen. Resan gick bra och att igår, fram på kvällskvisten, slå sig ner på balkonen var så skönt. Jag satt länge ute och tittade på båtar och allt som rörde sig.
   Kram och tankar till dig.

 19. Åh va skönt du haft det, men här hemma är ju det underbart nu 🙂 fina bilder som alltid o tack för du följde mig under resan stor kram fina du

  1. Jag har haft det väldigt bra i Spanien och varit bort ai nästan sex veckor. Väldigt skönt att nu vara hemma ett tag. Har förstått att du haft det jättebra och det är ju så man önskar att en semester ska bli. Det var roligt att följa med dig till Evia. Har ju varit där ett par gånger för sådär en 25 år sedan.
   Kram!

 20. Så mysigt att byta boende ibland, blir aldrig långtråkigt då. Så fina bilder du visar jag har kikat på dina inlägg.
  Varmt har det varit men nu är det skönare ( enligt mig ) Kram.

  1. Tack! Vi trivs med att byta boende nu och då. Men den svenska sommaren vill jag ju inte missa. Och visst är det skönt nu när det inte är så hett. Lagom är bäst tycker jag. Och i solen är jag ju inte.
   Kram och jag önskar dig fina dagar i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *