Stockholm Trevligheter

Resemässa i Stockholm ombord på fartyget Silja Serenade

Att resa tycker jag om och det gäller både kortare resorna och de längre. Igår blev det en kort resa inom Stockholm  med buss och tunnelbana ut till Värtahamnen och till fartyget Silja Serenade. Hit var jag, med många andra, inbjuden till Stockholm & Helsinki B2B Travel Show. En sorts resemässa/utställning  där resebyråer, researrangörer, resebeställare, utställare, bloggare, media och representanter från företagsvärlden kan mötas.

Resemässa i Stockholm ombord på Silja Serenade Ombord på Silja Serenade som här ligger vid kajen i Värtahamnen i Stockholm. 

Fartygsterminalen i Värtahamnen är verkligen stor. Här checkade jag in för att komma ombord på fartyget.

En resemässa

hölls den 5/9 här i Stockholm och idag, den 6/9, sker motsvarande i Helsingfors, också ombord på Silja Serenade. Detta är ett av rederiet Tallink/Siljalines Helsingforsfartyg) På plats fanns ett  40-tal olika representanter från resesektorn med flygbolag, hotell, kursgårdar, företag inom resebranschen och olika turistbyråer.

Resemässa pågår.

Mitt första stopp blev  vid “Relais &Chateaux”- I denna kedja ingår en mer exklusiv variant av boende –  ofta på slott eller herrgårdar och där miljön, komforten, servicen, mat och dryck är högst väsentliga.

“Relais & Chateau” gjorde här  reklam för boende i Beneluxländerna, Skandinavien och östra Europa.

Nästa stopp och samtal blev det hos  Sri Lanka. På Sri Lanka har jag varit och det är ett land jag nu, när det inte är så oroligt, gärna skulle vilja åka tillvaka till. Att sedan mina döttrar är adopterade därifrån gör att landet har en extra plats i mitt hjärta.

Sri Lanka lockad. Ett väldigt vackert land som i mitt tycke har “allt”.

Spanien fanns representerat och här med Fuerteventura.Överlag var det en resemässa i mindre skala men ändå trevligt att vara på plats. Dags att efter rundvandring mingla och ta för sig av de godsaker som bjöds.

Mat och mingel

Och just när jag slagit mig ner med två välfyllda tallrikar och ett glas bubbel  ser jag ett välkänt ansikte,Peter från FREEDOMtravel. Väldigt trevligt att ses igen. Var länge sedan senast.  Och så roligt att få höra mer från och om den fantastiska de gjort runt om i Europa under två månader med husbil.  Visserligen har jag följt dem via deras fina och givande blogg men extra roligt att få höra mer. Och inget foto blev det…

Lite stärkande och matigare  och lite sött. Gott var det.

Ett trevligt besök

blev det ombord på Silja Serenade. Men jag hade väntat mig “mer”. Saknade fler turistbyråer som jag ofta tycker har mycket att tillföra och inte då enbart vill sälja sina produkter. Var i förra året i november på en annan typ av resemässa i Stockholm, Travel News Market som jag tyckte tillförde mycket mer inspiration. Kanske återkommer den även i år.

 

26 svar på ”Resemässa i Stockholm ombord på fartyget Silja Serenade”

 1. Du måste ju vara absolut “rätt person” att bjuda in på resemässa. Du reser mycket och framförallt, har rest mycket, dessutom kunnig, nyfiken och ja helt enkelt perfekt för en sådan mässa.

  Maten ser väldigt god ut! Sri Lanka, jag vet inte så mycket om det landet, mer än det varit oroligt och drabbats av en del väderkatastrofer – om jag inte minns fel! Men det jag sett av Asien (endast Vietnam) plus att jag har ett fadderbarn i Kambodja gör att mitt hjärta klappar litet extra för den delen av världen.

  1. Resemässor kan vara väldigt givande men den här var tämligen “nischad” och mest inriktiad på resebyråbranschen. Intressant det också men en del väldigt exklusiva varianter. Sri Lanka är ett land vi har funderingar på att resa till och med döttrarna deras respektive och barnbarnen. Landet har ju varit hårt dranbbat av både krig och en del naturkatastrofer men en resa dit skulle ge oss mycket på olika sätt. Jag jobbade 1980 i THailand , på gränsen till Kambodja, i ett flyktingläger dit många kom direkt från “Dödens fält” just i Kambodja. Många lämlästade barn och vuxna var det. En otrolig erfarenhet och så starkt. Även mitt hjärta klappar för Asien och av många anledningar. (Har ju rest där en hel del under åren vi bodde i Peking och både före och efter det.

 2. Ler lite åt första bilden? Atlantisskylten hade jag som riktmärke när jag skulle hittar rätt hiss till min hytt. Kom sedan på att jag lika gärna kunde gå i trapporna, men från samma utgångspunkt. Hade lite svårt att komma rätt om jag varit högst upp på båten. Kom av hissen i fel ände ibland???
  Kram/A-K

  1. Fartyget är ju stort och lätt att trassla bort sig. Nu var jag bara här i ett par timmar och i ett begränsat område så ut kom vi innan fartyget kämnad ekajen.
   Kram och trelvig kväll.

 3. Hej Ditte ja du skulle ha mer material om resor så många du har gjort så anmäl dig till nästa gång .Jag har nog varit på dom flesta av dina resor .Snart får vi regn här nere men jag tror inte på det innan jag har blivit blöt ???????

  1. Hej Erkki! Ja, en del resor har jag gjort genom åren och jag fortsätter ett tag till. Jättetrevligt att du är med via bloggen.
   Kanske kan lite regn i Torre friska upp luften. Jag har förstått att det fortfarande är tämligen varmt hos er. Men om det blir regn återstår ju att se förstås.
   Ha det fortsatt bra.

 4. Det låter trevligt med en resemässa. Dels att få lite nyheter och matnyttig information, dels genom att träffa andra med liknande intresse. Jag tycker det är väldigt intressant att läsa om resor i olika bloggar för det ger en personlig bild av resmålet vilket jag gillar.

  Kram och god kväll!

  1. Det var trevligt men gav inte så mycket som jag hoppats. Hade önskat att flera länders/regioners turistbyråer varit med. Men å andra sidan kostar det en hel del för utställarna att vara med.
   Jag läser också många resebloggar och det är både givande och intressant med personliga erfarenheter och från olika resmål.
   Kram!

 5. Vilken rolig idé med en resemässa på Silja Serenade. Annorlunda tänk och troligen betydligt billigare för utställarna än att betala dyr monterhyra på Stockholms- eller Kistamässan. Å så roligt att du träffade Peter, men vilden dödssynd att glömma fota honom;-)

  1. Det var så inspirerande att prata med Peter så samtalet blev det viktiga. Men jag bukar komma ihåg kameran. Mässan gav denna gång inte så mycket för min del, men det var trevligt ändå. Och en del tog jag med mig. Men jag tror det kostade en bra slant ändå för de som var här. Men säkert billigare än Kista och Stockholmsmässan. Mässan skulle ju också vara i Helsingfors idag.

  1. Kul att se och ta del lite av vad som hände inom resesektorn. Men här var det ganska”smalt. Men trevligt var det och god mat fanns att stärka sig med.

 6. Några trevliga timmar fick du och lite gott i magen, trots att utbudet av turistbyråer inte var så stort? Kul att du träffade Peter, ja vilken resa de har varit ute på!
  Det var länge sedan jag åkte med någon av Silja-båtarna, kanske dags snart?
  Kram och sov gott!

  1. Jadå! Och en del nya impulser dyker alltid upp. Jättetrevligt att träffa peter och få höra mer om deras långa resa i Europa. Jag har följt den via deras blogg men att få höra mer gav fin inspiration.
   Länge sedan jag åkte med Silja. Vi bor så nära Vikingbåtarna att det har blivit de vi tagit till Åbo oc Helsingfors. Den nya Siljateminalen är gigantisk och det var kul att även se den.
   Kram och trevlig fredag.

 7. Så härligt att bli bjuden på resemässa …och på fina Silva Serenad, som jag faktiskt åkt till Helsingfors med en gång. Gott att äta ser jag också att ni fick.
  Ha en fin helg!
  Kram!

  1. Trevligt var det och och en del “matnyttigt” fick jag på på olika sätt. Och en resemässa men mingel gör också att nya tankar om resmål kommer fram.
   Önskar idg också en fin helg.
   kram!

 8. Så praktiskt att ha mässan på en färja – enkelt att flytta på den till nästa stad då 😀

  Trevligt med mässa, mat och mingel – och temat “resa” är ju aldrig fel 🙂

  Ha en fin fredag!

  1. Visst är det praktiskt. Här skulle ju mässan flyta med till Helsingfors på kvällen. Trevligt var det om än ganska “smalt” vad gällde resor. Och temat resa gillas.
   Trevlig fredag!

  1. Jadå, men lite väl “smal” vad gällde utställarna. Sri Lanka finns så småningom med i planerna. Men det är på lång sikt. I övrigt inget direkt från mässan, men ändå roligt att titta runt och prata med olika utställare och andra besökare. Där får man ju också idéer.

 9. Vad trevligt att fått följa med på resemässan så här dagen efter! Jag fick även denna inbjudan men det är för dyrt oh idskrävande att åka på en mässa när man bor norr. Det är ju resa man vill göra. Dessa gånger saknar jag utbudet i Stockholm men trivs ändå bäst här. Ser att det fanns mycket som var intressant at få fördjupa sig om på mässan. Kul!

  1. Mässan var i det “smalare” formatet och om man bor här så är det lätt att ta sig dit, men inte att resa långväga i från. Du har så mycket annat hos dig. Träffade förra veckan en person jag känner som också bor i R där du bor, Lars Gyllenhaal. Känse någon du känner. Jag var på hans “boksläpp” på Armémuseum. Skrev om det här https://dittemitti.se/historisk-resa-svenskar-i-strid-mot-hitler/.
   Önskar dig en fin helg.

 10. Så trevligt att du var inbjuden på den mässan! Roligt att träffas och prata och få lite nya idéer!
  Stor kram och trevlig fredag…..(musik idag)

  1. Lite tips blev det men också gott att äta och dricka samt lite mingel.
   Vad trevligt med “musikfredag” . Hade gärna varit med.
   Stor kram!

  1. Jättetrevligt att träffa Peter och extra roligt att få höra mer om er fantastiska resa. Klart att du har svårare att komma ifrån ….Men här missade du inte så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *