Resor i Sverige Resor utomlands

Reseåret 2019 fortsätter – Från juli till december

Första delen av reseåret 2019, januari till och med juni, presenterade jag här för några dagar sedan. Och det blev en del. Men utöver de resor jag gjort privat tillkommer många fina jobbrelaterade resor för  Triangelresors räkning. (Den resebyrå där jag arbetar som guide/reseledare) Resor både inom Sverige och utanför landets gränser. Alla minnesvärda och givande.

Reseåret 2019

har varit innehållsrikt och väldigt varierat och kantat av många härliga upplevelser och fina möten. Något jag gärna tar med mig vidare in i 2020.

Juli

Sndra delen av reseåret 2019 inledde vi med att i juli ta en kryssning itll Visby. Andra delen av reseåeret 2019, reste vi på en kryssning till  Visby.  Och här hade vi turen att  pricka in en av dagarna på Almedalsveckan.

En vacker dag i början av juli tillbringade vi i Visby. Och att detta är rosornas stad är påtagligt på många platser runt om i stan.

Tillsammans med barnbarnen och döttrarna blev det också en väldigt trevlig dagstur till Furuviksparken utanför Gävle.

 

Augusti

En kryssning över Ålands hav och med fokus på skaldjur.

 

Och mer båtresa blev det.  En väldigt trevlig utflykt, en “njutflykt”  till vänner i Gustavsberg ett par mil öster om Stockholm.

Reseåret 2019 har innehållit en del båtresor. Här dock en kortare variant till Gustavsberg genom Baggensstäket. Reseåret 2019 har innehållit diverse båtresor. Här en kortare variant genom Baggensstäket för att besöka vänner i Gustavsberg.

 

September

Här fick jag plötsligt möjlighet att göra en resa till Österrike och med  Salzburg som bas. Härifrån blev det många fina utflykter  och även Salzburg i sig bjöd på mycket av det mesta.

Reseåret fortsatte med en tur till Österrike och staden Salzburg. Reseåret  2019 fortsatte med en tur till Österrike och staden Salzburg.  Här utsikt över staden med omgivningar  från borgen.

Utflykt till Volfgangsee och byn Sankt Wolfgang.

Vi gjorde också en dag en avstickare till Tyskland och upp till Hitlers “Örnnäste”.

 

Det blev även en vända till Torrevieja och den spanska sommarstugan.

Morgonpromenad längs havet i Torrevieja .

 

Oktober, november och december

anlände i rask takt. Och i oktober hade vi planerat en tågresa längs den spanska Atlantkusten. Men den blev inte riktigt som vi tänkt oss.  Men det blev väldigt bra ändå-

 

Här den fina lilla byn San Vincente de la Barquera – alldeles vid kanten av den blåa Atlanten.

 

Från Atlantkusten och Bilbao flög vi till Torrevieja där vi  var kvar till slutet av november.(Tanken var en tågresa genom Spanien men så blev det inte)

Konstaterade att det blivit många  resor till och från Torrevieja under året. Och många goda tapasluncher. 

Och i går, den 26 december avslutande vi reseåret 2019 med den julkryssning vi gjorde från Stockholm och upp till Kemi i norra Finland.

Kemi hamn möter oss med vitt i olika nyanser.

Snart blir det årsskifte och jag ser fram emot vad 2020 har med sig och vad jag kan bidra med. Nytt år och förhoppningsvis nya möjligheter till möten, resor och upplevelser.

34 svar på ”Reseåret 2019 fortsätter – Från juli till december”

 1. Oj, va’ mycke’ du hunnit med på ett år. Jag önskar jag hade samma energi, men jag får nöja mej med dina reseberättelser och kanske, kanske får även jag ändan ur vagnen vid nåt tillfälle.

  1. Jag har ju rest en hel del i “resejobbet” men även privat har det blivit en del- Många upplevelser och fina möten har följt i resornas spår. Du lägger ju din energi på mer hantverksmässiga finesser och det är ju toppen. Skulle jag göra det skulle det bli besvärligt för maken. (Jag har ju “tummen mitt i handen) Tror han är nöjd med att jag tar mig an resorna.
   Ha det gott och trevlig helg.

 2. Vilken härligt reseår ni har haft! Ibland har man tur (pricka in Almedalsveckan) och ibland lite mindre tur (trasslet med Atlantkustresan), men det är ju lite det som är tjusningen med att resa – även om det inte går precis som man tänkt sig så kan det bli bra ändå! Sen gäller det ju att vara hyfsat resvan och flexibel, och där fyller ju ni kvoten med råge 🙂

  Ha en härlig mellandag!

  1. Vi är nöjda med vårt reseår och det blev en bra blandning med varierade upplevelser/resmål och många fina möten. Jag har ju också haft förmånen att få resa en hel del i “jobbet”. (Ja, inte den stressiga pensionärsjobbet utan det för resebyrån)
   Och visst, alla resor blev inte helt som planerat men det blev bra ändå. Resvana och flexibla är vi och visst underlättar det i resandet. Detta är ju något ni ju också tränat upp under alla års resande.
   Önskar er en fin lördag.
   Idag från ett soligt Stockholm.

 3. Vilket fint reseår du har haft. Varierande och något för alla skulle jag vilja säga!
  Nu står ett nytt reseår för dörren och lite har vi planerat till och med bokat. Jag antar att det är likadant för er! Kramar

  1. Ett omväxlande och trevligt reseår tycker jag vi haft.Och visst finns lite planer inför 2020. Jag vet att det blir en del jobbresor och de ser jag alltid fram emot. Att det sedan blir en del annat också räknar vi med. Några resor är inbokade men de är ganska få. Vi får nog öka takten här. Vda roligt att ni planerat och bokat. Spännande! Och jag hänger gärna med.
   Kram!

 4. Många trevliga resor har det blivit för dig! Och du gillar ju att se dig omkring så jag gissar att även nästa år kommer innehålla en hel del resor 😊
  Stor kram

  1. En del resor har det blivit och både privat och i resejobbet. Och visst ser jag mig gärna omkring.vad gäller inför nästa år återstår att se men jag vet att det blir en hel del jobbrelaterade resor. Och den spanska sommarstugan väntar förstås på oss.
   Stor kram

 5. I sanning ett omväxlande reseliv har ni haft under året som gått.
  Jag gissar att inkommande år redan är fyllt av många resor kors och tvärs.
  Ha ett gott slut Ditt! Snart ringer det nya året in.
  Pst, rosorna i Visby tar priset, så himla vackert

  1. En del resor har det blivit men som du vet så samlar jag inte på länder eller platser utan med på möten och upplevelser. Och allra helst i lugn takt.
   Planerna inför nästa år är inte så många men jag vet att det blir en hel del jobbresor. Så roligt! Även på den privata sidan blir det nog en och annan tur men vi planerar inte så långt i förväg utan får se vad som dyker upp.
   Visst är rosorna i Visby vackra! Och hit till Gotland skulle jag gärna återvända under nästa år.
   Önskar er också ett riktigt gott slut och ett fint 2020.

 6. Rest var det här; rest både här och där
  resandet du håller så kär
  Resenär resenär
  res när res fjärran
  Tack för medföljarmöjlighet du ger.
  Visst lägger du in Karlstad under året?
  Du vet att du är välkommen 🙂 och så satsar vi på tradition visit Ekerö Elaine.
  Stor kram

  1. Alltid så roligt att du reser med mig. Så fint sällskap! Och visst lägger jag i Karlstad till mina resmål för 2020. Och likaså ett besök på Ekerö hos Elaine. Fina möten och upplevelser som jag redan ser fram emot.
   Många tankar!
   Stor kram

 7. Vilket fantastiskt reseår det varit för dig. Variationen har varit stor och du /ni har sett mycket. Bättre än så kan det knappast bli.

  Kram och ha en fin lördag!

  1. Många möten och upplevelser har ingått i resorna och det är också sådant som jag har med mig vidare. Resmålen har varierat och varit en bra blandning.Och jag har ju förmånen att även få resa en del i mitt jobb och så lär det bli även inför 2020- Och en del privata resor blir det också. Men vi planerar oftast inte så långt i förväg.Ibland är det ju dagsformen som får avgöra.
   Kram och trevlig lördag.

 8. Det är roligt med årskrönikor och så fint att andra delen kom nu…har undrat lite om det bara skulle bli en halv? Har följt med på alla dina resor, men man glömmer ju efter hand, så lite påminnelse skadar inte.
  Önskar dig ett fint avslut på 2019 och ser fram emot reseåret 2020, både för egen del och för att få följa med på dina resor.

  1. Visst är det! Och bra att för sig själv sammanfatta resor och upplevelser. Jag vet att du varit en trogen följare och det har varit väldigt trevligt och inspirerande att du varit det. Nu får vi se vad nästa år för med sig. Men jag hoppas på en del resor med fina upplevelser och möten.
   Jag ser väldigt mycket fram emot att få ta del av era resor under kommande år.

 9. Alltid kul att sammanfatta året, och mycket kul har du hunnit med! Så spännande att få följa med här på bloggen. Rosorna i Visby går inte av för hackor!
  Ha det fortsatt gott!

  1. Jag brukar fundera över årets resor och har nog alltid gjort det och så även innan jag skrev om detta på bloggen. För mig blir det som att göra reorna en gång till och jag brukar fundera över upplevelser och möten. Även vad jag tyckte var extra bra eller mindre bra. Jätteroligt att du hänger med. Och Visbyresan var väldigt lyckad. I år ska vi se om Birka kör hit Almedalsveckan för jag gillar egentligen det fartyget bättre.
   Ha det fint du också.
   kram

 10. Ni har verkligen hunnit med en hel del under året som gått, och om jag känner dig rätt så lär det inte bli mindre under 2020. Härligt att kunna åka snålskjuts med dig. Tack:-)
  Fantastiskt fina bilder förresten:-)

  1. Tack!En del resor har det blivit med fina upplevelser och möten. Även i jobbet har jag haft förmånen att resa en del och jag har verkligen tyckt att det gett så mycket och på olika sätt- Om nästa år vet man inte så mycket. Hälsan är ju en faktor som spelar in. Och stundtals kan den spela huvudrollen. Hur som helst så är det väldigt roligt att du hänger med med roliga, uppmuntrande, fina och raka kommentarer.

  1. Vad roligt om jag kan inspirera dig.Och vad gäller resor så är det möten och upplevelser som jag gärna tar med mig vidare. Väldigt spännande också att ta del av olika kulturer. Och rest en hel del, det har jag.

  1. Jag har rest sedan jag var liten och intresset fick jag av mina föräldrar. Och sedan har att resa blivit en del av mig. Och jag har gett intresset vidare till döttrar och barnbarn som med stor entusiasm tagit det till sig. Länder och platser samlar jag inte på, inte sedan ett antal år tillbaka. Men möten och upplevelser och ta del av andra länders kulturer.
   Vad som i år blir i resväg är en ganska öppen fråga men jag vet att jag jobbmässigt kommer att resa en hel del. Hoppas på olika resor även i det privata. Men vi får se vad som händer. Och du är välkommen med.

 11. Åhhh så många njutflykter du varit på, både längre och kortare, privat och jobbrelaterat och alla har det gemensamt att dom gett dig nya, fina minnen och jag är så tacksam över att du delar med dig! Furuvik är det enda jag kan säga att vi har gemensamt i ditt inlägg, några av mina första skolresor gick dit 🙂
  Ha en fin söndag, Ditte…..och sen ser vi fram emot år 2020

  1. Jag uppskattar resor av alla de slag.Och jag reser gärna i vårt vackra land. Sverige har så mycket fint att erbjuda. Jag har ju ett jobb som ger mig möjligheten att fördjupa mig en hel del i Sverige och det gör jag gärna. Och visst är det bra med Blogglandia där vi kan följa med varandra. Tänk så mycket vi upplever tillsammans. Delad glädje är ju dubbel glädje.
   Vad roligt att vi har Furuvik gemensamt. Och en fin park är det. Minns att jag också varit där på skolresa för sådär en 52 år sedan.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Och visst ser vi fram emot 2020-

 12. Så många fina resor ni hunnit med.
  Att resa är berikande.
  Ser fram emot att få följa med på nya resor under nästa år.
  Gott slut på 2019 😊

  1. En hel del resor har dte blivit och både privat och i mitt resejobb. Och visst är det berikande att resa.Många möten och upplevelser.
   Fler resor blir det även under 2020 både privat och i jobbet.Och det är bara roligt.
   Önskar dig också ett gott slut.

  1. En del resor har det blivit, både privat och i mitt resejobb. Och Österrike är fint och så alla årstider. Har varit där en hel del vintertid och åkt skidor och det är också en upplevelse jag tycker om.

 13. Vad roligt att läsa om ditt reseår 2019 och så många fina platser du hunnit med. Jag kan också konstatera att vi promenerat på samma gata i Visby, har en nästan identisk bild därifrån. 🙂

  1. Många resor blev det privat och även många resor i mitt “resejobb”. Nu får vi se vad 2020 för med sig i resväg men att det blir en del vet jag. Och likaså i jobbet. Vill minnas din bild från denna lilla gata i Visby. Kan tänka mig att den är väl fotograferad.

 14. Så många härliga resor du har gjort! Att återkomma till Spanien många ggr under året låter helt ljuvligt. Tack för alla inlägg och ser framemot ett nytt reseår!

  1. En del resor blev det, både längre och kortare och till Spanien känns det nästan som om vi haft klippkort. Vad roligt att ni hängt med.
   Jag hoppas också på ett fin kommande reseår och ser fram emot det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *