Resor utomlands Skyltar

Resande bidrag i veckans Skyltsöndag

Söndag! Och dags för den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkningen. Veckans bidrag är resande  skyltar och hämtade från några platser vi besökte under den resa vi nyligen gjorde i Sydamerika. Skyltarna har några veckor på nacken men jag tycker de har sin plats i detta eminenta tema.

Pingviner och Falklandsöarna hör ihop Och en pingvintidning har sin givna plats i detta resande inlägg. Givet namn på lokaltidningen på Falklandsöarna.

Resande skyltar

Först ut är är Falklandsöarna, en ögrupp i södra Atlanten, nära Argentina. Öarna tillhör trots sitt läge Storbritannien och om detta har det krigats. Argentina tycker att Falklandsöarna hör dit eftersom det är landet närmast. Men invånarna vill tillhöra Storbritannien och detta har det röstats om i olika omgångar. Och den brittiska närvaron är påtaglig på olika sätt.

Tidningen kostar 2£ och jag tror den kommer ut en gång i veckan.

Stanley på Falklandsöarna drar trots sitt fjärran läge till sig många resande. En skylt som visar på några av sevärdheterna i Stanley, huvudorten på Falklandsöarna.

Att Falklandsöarna är brittiskt går inte att ta miste på. Här det lokala postkontoret där rött, vitt och blått gäller.

Fler resande skyltar kommer från Uruguays huvudstad Montevideo.

En resande skylt från Montevideo, Uruguays huvudstad välkomnar oss på olika språk. Här välkomnades vi redan  på kajen och på olika språk.

Uruguays flagga ville inte riktigt fladdra i vinden så maken fick vara behjälplig.

En restaurangtoalett i rött. Men ingen skylt om hur man skulle få till spolning. Men jag lyckades efter ett bra tag hitta den lilla knappen.

Montevideos hamn öppnade 1901 och är en  av de större hamnarna i Sydamerika. Hamnen  ligger i norra delen av den gamla stan och är betydelsefull för hela landets ekonomi. Just bukten här i Montevideo var en av anledningarna till att staden kom till.

Om man kommer resande per båt till Montevideos hamnmöts man av gammalt och nytt. En stor hamn dit  många fraktfartyg och många kryssningsfartyg anlöper.

 

Från Montevideo och till Buenos Aires i Argentina.

En resa som tog oss en natt till sjöss men hela tiden inomskärs i “viken”.  Och i Buenos Aires, som i hela Argentina är tangon viktig.  På huset står det “Caminito” som är en mindre gata, nästan som ett utomhusmuseum med sina färgglada hus i stadsdelen La Boca. En spännande och fascinerande stadsdel att besöka och det var också här tangon kom till.

 

El Ateneo är en spännande bokhandel i  Buenos Aires som är inrymd i en gammal teater byggd i början av 1900-talet-  Bokhandeln är väldigt välbesökt och har 2019  av National Geographic blivit utsedd till världens vackraste bokhandel.

 

Jag har sett butiker som har öppet 24h/dygn men här i Buenos Aires var det första gången jag såg en butik som hade öppet 25h /dygn. Kanske är det så att den här stan har ett dygn med 25 h för att man ska hinna med.

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

 

 

26 svar på ”Resande bidrag i veckans Skyltsöndag”

  1. Detta med att ha öppet 25h/dygn var helt nytt för mig.Visserligen hade Buenos Aires det där “lilla extra” och det gällde tydligen även öppettiden här.
   Och uttrycket att bara lämna fotavtryck kvar känns angeläget på många platser

 1. Det var en imponerande öppettid minst sagt! Någon som har hittat lösningen på att dygnet borde ha mer än 24 timmar 😉 Snyggt skyltat som vanligt hos dig!

  Kram och god söndagskväll!

  1. Tack! Visst var det en generös öppethållning. Men jag undrar fortfarande var den extra timmen kommer ifrån. Lär inte få något svar.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

 2. I natt å hade vi ju bara 23 timmar på dygnet! Men ljuset återvänder sakta men säkert!
  Hoppas du mår bra och njuter av att vara hemma igen!
  Härliga skyltar från er resa!
  Kram och ha en trevlig söndagkväll!

  1. Ja, detta med timmar tycks variera en del.Jag har ingen smärta längre och det är då skönt att vara hemma. Resan var väldigt lyckad och eftersom jag inte haft ork i veckan att hitta skyltar fick dessa vara med. Och jag tycker de var värda en Skyltsöndag.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

 3. Vilken kanoooooon skyltmix från Sydamerika. Totalt lyckat kan jag säga. Så bra att du la upp dom. Hoppas du har många fler skyltar kvar på lager.
  Brukar ju såga att skyltar man hittar i utlandet är ofta mycket roligare än här hemma. Precis det har du bevisat med ditt bidrag.
  Gillar alla skyltar men precis som Emma tyckte jag om texten på Stanleys karta. Mycket trevligare med denna uppmaning än med en förbudsskylt. Skylten från La Boca är en höjdare liksom öppetskylten, som helt klart fick mig att skratta.

  Tusen tack för en härlig Skyltsöndag och länken:-)

  1. Stort tack! Jag hade några skyltar kvar och de passade bra nu när jag inte hunnit ut här för att “reka”. Och visst kan man hitta roliga skyltar utomlands. Men vad gäller bidragen i Skyltsöndag tycker jag att det finns mycket bra hemma också.
   Öppetskylten grunnade jag över och rolig är den. Stanleyskylten gick i positiv anda och visst är det trevligt. Tidningen “Penguin News” gillade jag också. Fyndigt namn på lokaltidningen.

 4. Det är skoj detta med skyltar, för hade vi inte varit med på Skyltsöndag, så hade vi inte tagit många av dessa foton 😀 Inspirerande!
  Jag hade tänkt mig att fotografera en del uppe i det vackra Ed, men därav intet, för lördagen bjöd på gråväder och lite regn. Idag stor sol men då var jag på resande fot.
  Så skönt att du bättrar på dig!
  Jag önskar god natt, för helgen var mysig och fin men den tog på krafterna mentalt. Men nu känns det bra.
  Stor kram och krya på dig!

  1. Visst är det så och man ser skyltar med helt andra ögon också.
   Jag är väldigt glad över att jag fick så bra och snabb vård på sjukhuset.Och det gjorde att jag när smärtan försvunnit och inflammationerna minskat så kunde jag få åka hem och fortsätta kurera mig.
   Förstår att ditt besök i Dalsland tog rejält på krafterna och hoppas du kan vila dig nu.
   Stor kram.

  1. Tror du hade gillat baren tillhörande den röda toaletten. Pingvin Nytt tyckte jag var ett fyndigt namn på lokaltidningen på Falklandsöarna.Trist bara att jag inte köpte ett exemplar men hade inte växlat till lokal valuta.

 5. Vilken smäktande tangotavla jag får se, vill ha! Jag har verkligen tangon i blodet, min mamma släpade med mig på eftermiddagsdans redan som tonåring, man gick direkt efter jobbet, alla var nyktra, o var där enkom för att dansa! -Jättemånga fina skyltar, men så har du ett urval som få andra! Jag vet inte varför men jag gillar namnet Montevideo extra mycket, det sitter så skönt i munnen. Var det där toaletterna var röda? Jösses. Ja mycket har ni säkert sett under alla resor som fått er att tappa hakan en aning? Kram och tack för toppenhärliga skyltar

  1. Tack! Ja, är man i Argentina så är tangon viktig.Och det var i stadsdelen La Boca och här på gatan den uppstod. Berättas det i all fall.(Ler inom mig när jag minns din beskrivning av hur du höll på att bryta ryggen i en tango. Ja, inte åt ryggen utan åt din beskrivning med stor humor)
   Och upplevelser av dans och tango har du ju sedan tonårstiden.
   Hela toan var väldigt röd, även belysningen, så jag hade svårt att se var man skulle trycka för att spola.
   Nu är nog reseskyltarna slut och det var bra att jag hade några kvar för veckan som gick var jag inte direkt så alert och kunde röra mig i större utsträckning.
   Kram och jag önskar dig en bra start på veckan.

 6. Gomorron Ditte! Som vanligt ett intressant inlägg och en bra sammanfattning av er fantastiska resa!
  Det brukade vi skoja om på jobbet …………… dygnet får 25 timmar om man jobbar på lunchen också.

  1. God förmiddag!
   Lite sen här idag. Ja, det var kanske så de tänkte här i butiken att om lunchen jobbades in så får dygnet 25 h. Ska tänka på det.
   Resan var väldigt lyckad och fina minnen och upplevelser att ta med oss vidare.

 7. WOW! Här fick jag inredningstips ifall vi ska göra om i badrummet nån gång 😉

  Härlig skyltning med hög igenkänningsfaktor! 25 timmar per dygn… Det vore inte dumt det 😀

  Ha en finfin måndag! (Fast nu får faktiskt vädret ta och skärpa till sig…)

  1. Här var toaletten helt i rött så redan när jag var där gick tankarna till dig.
   Och 25 h /dygn – undrar hur de får till det. Men i Buenos Aires verkade det mesta möjligt.
   Förstår att det var hög igenkänningsfaktor i inlägget.
   Vad gäller vädret tycker jag både solen och den blå himlen haft tillräcklig paus och borde skynda sig att framträda.
   Önskar er också en bra måndag.

 8. 25 timmar i dygnet är nog en ordentlig bedrift. Skickligt! 🙂
  Pingvinnytt, så härligt. Tänkte på dig när vi var i Lissabon och på deras akvarium där vi träffade några charmiga pingviner.
  Ha en fin måndag och hoppas du mår helt ok igen Ditte!

  1. God förmiddag Karin!
   Visst kunde det vara bra ibland om dygnet hade 25h.Men å andra sidan så skulle man nog då önska sig ännu en. Är glad för den tid vi har och sen får man använda den tid man har.
   Jag skrattade gott när vi passerade Pingvinnytt och hade gärna köpt med mig ett ex. men hade inte den lokala valutan i form av Falklandspund.Men en bild fick jag med mig.
   Försår att ni haft en fin resa och hoppas få läsa om den. Kul att ni mötte pingviner i Lissabon och charmiga är de.
   Tack,jag håller på att återhämta mig och det känns nu ganska bra och jag är smärtfri.
   Önskar er också en bra start på veckan.

  1. Jag tyckte också det var ett roligt namn och så passande på lokaltidningen här. Och pingviner finns det gott om. Kugghjulet kändes välkomnande när vi kom till Montevideo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *