Foto Resor i Sverige Resor utomlands

Resa-Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Resa är veckans ord att tolka i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig  går den ut på att med en eller fler bilder, kanske också med text, tolka det angivna ordet. Här är det verkligen är fritt fram för egna funderingar och tolkningar. Och alla som vill är välkomna att vara med. (På hemsidan,länk ovan, finns orden veckovis angivna för hela året och i år är det olika verb som gäller)

Att resa

är något jag i stort sett gjort sedan jag föddes, dryga 70 år sedan. Min mamma var norska och vi har under både kortare och längre perioder bott och rest en hel del i Norge. Den första resan dit gick med tåg och ägde rum i juni 1949. Och på den tiden  var man tvungen att ha pass mellan de nordiska länderna. Något som kom att försvinna i en överenskommelse i slutet av 1950-talet.

Schweiz. Basel. Mellanlandning på väg till Mallorca. Mitt livs första resa med flyg och jag var 11 år. Min första resa  med flyg gick 1960 till Mallorca. Jag var 11 år och skulle åka på en charterresa tillsammans med mina föräldrar i två veckor. Planet hade ingen tryck kabin så jag hade ont i öronen hela resan. Här mellanlandning i Basel och en glass piggade upp lite grann.

Resor, långa eller korta, har alltid intresserat mig och varit viktiga för mig, på olika sätt. Mest har jag nog uppskattat möten med människor, att få nya erfarenheter och ta del av  en annan kultur.  Just genom resandet har jag också lärt mig mer om både mig själv och andra. En kunskap som jag verkligen värdesätta. Tyvärr, kom det en pandemi 2020 som begränsade  mycket av det mesta. Men visst siktar vi nu framåt inför 2021. På alla sätt.

Temaordet den här veckan tyckte jag var svårt. Inte svårt i sig, men jag hade svårt att begränsa och bestämma mig.  En resa är ju också en förflyttning så där landade jag.

 Att flyga och vandra

Mongoliet och på väg in mot Kina och Peking. Att resa med flyg är oftast bekvämt och man spar tid. Tid som oftast inte är obegränsad. Att resa med flyg har sina fördelar och fungerar bra på många sätt. Visserligen ser man oftast inte så mycket under själva resan men visst spar man tid. Och oftast är ju inte den oändlig. Här, en tidig morgon och vi närmar os Peking.

Ibland när man flyger in mot Peking så kan man se kinesiska muren från luften. Mäktigt i sig. Men det är  än mäktigare att gå på detta underverk. Vi har gjort det många gånger under åren vi bodde i Peking och på olika platser i Kina. Men för ett par år sedan vandrade vi här i snö och det var speciellt.

Här är vi ute och vandrar på “muren ” i mars månad. Och någon trängsel är det inte eftersom vi valt en mindre turistisk del.

Äldsta barnbarnet, Max, fyllde häromdagen 11 år. Åren har gått så fort. Jag var inte i Sverige när han föddes med i april, när han var tre månader gammal reste han den långa vägen till Kina och Peking.

Kinesiska muren. Barnbarnet Max gjorde sin första resa till KIna och Peking som tre månaders baby. Och det kom att bli fler resor hit under årens lopp. Barnbarnet Max gjorde sin första resa till Peking i april 2010, tre månader gammal.  Och visst blev det ett besök på “muren” redan då.  Här med moster Helen och mamma Liv (Till höger) Men det hann bli fler under årens lopp. På nästa bild  ska Max snart bli hela tre år. 

Cykel, tåg och båt

Att cykla gör vi ofta om vi är på resor. Väldigt smidigt att hyra cykel och mycket hinner man både se och uppleva.

En cykeltur på landsbygden i Yangshouområdet i södra Kina . Många möten blev det på vägen. 

Tåg är också ett trevligt sätt att färdas på något vi gjorde då och då under våra år i Peking.

Peking. Att resa med tåg är en speciell upplevelse. Här med tåg från Peking till Lhasa i Tibet. Att resa med tåg är en speciell upplevelse. Här reser vi från Peking till Tibets huvudstad Lhasa.

Mycket att titta på längs vägen. Och kameran är framme-

Lhasa med omgivningar mötte oss med fantastiska landskap och enorma kontraster. Svårt att ta in. Och minnesvärt är alla fina möten vi fick ta del av på olika sätt.

En båttur på en klarblå lite insjö  strax utanför Lhasa hade jag inte tackat nej till. Så vackert! Men vackert att se även från land. 

Så till sist landar jag både kroppsligt och mentalt hemma i vackra Sverige. Här hade jag bara tänkt mig en bild. Men lite variation fick det bli. Och det blå går igenom. Jag har besökt alla Sveriges landskap och har många favoriter, var och ett på sitt sätt,  men det får bli en annan resa en annan gång.

Stockholms skärgård besöker jag gärna och ofta blir det en båttur hit ut. Här Sandhamn.

 En resa till Höga kusten gör jag också mer än gärna.

 

Titta gärna in här för att se fler tolkningar av veckans tolkningar

 

 

52 svar på ”Resa-Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Kors! Vilket perfekt ord för dig!
  Vi åkte också tidigt till Mallorca och mellanlandade i Basel. Bodde i Arenal. Jag tror året var 1958.Jag undrar om vi inte flög med Transair och jag bestämde mig där och då att bli flygvärdinna. Det vet vi ju hur det blev med det! 🙂
  Övriga bilder från Kina är så fina att det suger i restarmen, men med lite tålamod blir det väl en tid efter covid-19 får vi hoppas!

  1. Här var du en bit före och inte minst din mamma- Jodå vi bodde i Arenal, i “Can Pastilla”. Vi åkte med Transair och utan tryck kabin.
   Minns mina öron och hur förtvivlad jag var. Trumhinnan sprack innan vi landade i Palma.
   Jag ville inte bli flygvärdinna för efter att trumhinnan spruckit ville jag inte flyga mer. Men vi kom ju hem. Tror det åtgick en del mutor.
   Visst suger det i resetarmen men vi lär få skynda långsamt.
   Kram

 2. Nu syns det vem du är lik på första bilden. Din mor upp i dagen. Otroligt så många resor du gjort både förr och nu. Där är jag begränsad men nöjd ändå.
  Många kramar till Dig och Bosse. Saknar er.

  1. Just här kan jag nog vara lik mamma men oftast är det pappas jag mest liknat.
   Många resor har det blivit genom åren, både längre och kortare. Men alla resor, oavsett om de är korta eller långa, tillför olika saker.Utan Torrevieja hade vi inte träffats. Ett fint möte.
   Kramar till dig från oss.

 3. Tack för trevligt rese -inlägg och vad kul se översta bilden.
  Stor igenkänning angående klädseln på dig och din mamma!
  Min allra första resa var också med tåg, Stockholm-Gävle någon månad gammal…..sedan har det rullat på.
  2020 mitt mest resefattiga år på närmare 30 år eller så.

  1. Ja, att resa har jag också gjort hela livet- Både långt och kort och jag är också förtjust i att resa i Sverige och de övriga nordiska länderna. Men just som du skriver så har ju 2020 var ett väldigt resfattigt år. Men vi hoppas på att 2021 ska bli bättre i alla avseenden.
   Önskar dig en trevlig kväll.

 4. Du har verkligen rest otroligt mycket och besökt många länder. Visst är det berikande att resa och uppleva nya miljöer så jag hoppas att vi kan göra det snart igen. Blir det inte utomlands så ska vi inte glömma bort vårt eget land som verkligen är fantastiskt.
  Själv flög jag första gången när jag var 4 år och resan gick från Malmö till Köpenhamn. Helt otroligt att det fanns en flyglinje mellan städerna.
  Som vanligt kompletterar du med många härliga bilder 😀

  Kram och got tisdag!

  1. Tack! Det var knepigt här att välja inriktning och begränsa mig. Hade några förslag och drog sedan lott. Och jag fick inte ändra mig.
   Jag är väldigt förtjust i Sverige och reser gärna här- Väldigt gärna. Men det ena har aldrig uteslutit det andra innan pandemin dök upp. Spännande att flyga från Malmö till Köpenhamn. Trodde inte heller att en sådan flyglinje funnits.
   Vet att vi när vi skulle till Mallorca åkte bil till Malmö för flyget avgick från Bulltofta. Och natten innan övernattade vi på ett värdshus i Skanör.
   önskar dig också en trevlig tisdag. Ska nu ha bokklubb via Zoom och det ska bli roligt.
   Kram

 5. Fina bilder, den första var ju underbar, dom solglasögonen med 50-talsbilar i bakgrunden. Snacka om nostalgitripp, du var mallispionjär där.
  Den slingrande kinesiska muren blev en fin vy, men mest av allt fastnade jag för bilden på konduktören och tågvagnen, vet ej varför.

  1. Lite av “mallispionjär” var jag nog. Vet att andra barn och vuxna som var med på resan inte åt glass och inte drack läsk med is. Men mina föräldrar tyckte att det gick ju bra. Den infödda befolkningen gjorde det så det kunde ju inte vara problem. Och det var det inte heller. Men för många av det försiktigare gardet blev det problem.
   Tågresan, tåget i sig, konduktören – ja hela tågresan till Lhasa på 48 timma blev helt fantastisk. Ett minne för livet. Besöket i Tibet också.

 6. När jag såg att temaordet var resa tänkte jag automatiskt på dig. Det är ett ord som passar perfekt in på ditt liv efter vad jag läst här i bloggen. Du har visat så många härliga bilder från olika delar av världen och något som jag tycker är speciellt kul är det att vissa inlägg jag gjort om platser mina adventskalendrar har du besökt. Det sätter lite extra piff på det hela eftersom jag inte själv sett platserna i verkligheten. Kram

  1. Tack! även om jag är väldigt förtjust i att resa, både långt och kort, så var det ändå svårt att veta hur jag skulle fundera . Jag fick dra lott och sedan inte ändra mig utan ta det som kom upp. Och en resa består ju av flera delar, både yttre och inre.
   Extra roligt att jag besökt plaser du haft med i dina adventskalendrar och det blir ju en ny dimension för mig också.
   Kram

 7. Du om någon är en globetrotter av klass. Med resor du gjort. Samtidigt som de yttre resorna finns där synliga har du säkert gjort många inre resor. Vilken tur att du inte kände motstånd efter din första “öronresa”.
  Du kan inte ha haft lätt att välja till detta trevliga tema.
  Kram från Visby

  1. Jag har genom åren gjort en hel del både yttre och inre resor och de flesta har varit berikande på olika sätt.Första resan var hemsk och öronen värkte hela resan till Mallorca och hela vägen hem. Men så småningom kom ju tryck kabinerna och då gick det ju lättare. Att välja bilder och fundera blande resor var knepigt men jag drog lite lott.
   Karm från Stockholm

 8. Här är det verkligen RESLUST som gäller, har jag förstått. SÅ söt bild där, den första, där du fick trösteglassen efter ont i öronen. Elva år och på Mallis, jag som inte ens har varit där 😀 Har inte blivit så bara.
  Utav alla färdmedel så har nog jag varit mest förtjust i att resa med tåg, sen kommer båt.
  Vackra bilder, vackra minnen.
  Fin tolkning.
  Trevlig kväll och stor kram!

  1. Tack! Jadå! Många resor blev det från ett par månaders ålder och upp till nio år och då på tåget mellan Töreboda och Oslo/Lillehammer. Vad gäller resan till Mallorca hade jag så ont i öronen och trumhinnan sprack innan vi hann landa. Kan tänka mig att det blev många glassar där som tröst.Jag gillar också att åka tåg och har testat det runt om i världen på olika håll. Många möten har det blivit på de resorna. Men om vi rest långt har vi oftast kombinerat flyg med andra färdmedel. Cykel eller scooter har vi nästan alltid ordnat på plats, där det varit möjligt och lämpligt. Båt har vi rest med i olika sammanhang och tycker om det också. Minnesvärt är Hurtigruten och mycket för att den blir ganska personlig. I övrigt har vi seglat en del och gillar det också.
   Önskar dig också en trevlig kväll.
   Stor kram

  1. Vad roligt att du kom till Kina och besökte “Muren” och hade med dig de dina. Kan förstå känslan. För mäktig är den på olika sätt.
   Vi bodde i Peking i nästan fyra år så besöken på “muren ” blev många och på olika delar av den. Men alltid speciellt. Och visst har det blivit en hel del resor under åren och jag är uppväxt med att resa och ha fortsatt.

 9. Då hr du utvecklat ditt resande om man säger så – från charter på 1960-talet till aningen mera avancerade resor många år senare. Älskar den gamla bilden och du är dig verkligen lik. Kan hålla med Ann-Kristin att du på just den bilden liknar din mor, men på alla andra bilder jag sett är du en kopia av din pappa.
  Bilder från Kina med muren och Max är så fina. Det ska böjas i tid, helt klart:-)
  Kul att du tog med två bilder från Sverige också. Egentligen är det inte så värst mycket kontrast mellan Lhasa och fotona du lägger upp från hemmaplan, eller vad tycker du?

  1. Ja, utvecklar resandet har jag och med god support från mina föräldrar. Här på bilden hade jag så ont och var riktigt ledsen. Pappa lyckade passera gränsen här i Basel på flygplatsen och ta sig in i Tyskland för att köpa glass. (TYskland “ägde” då en del av flygplatsen.) Ingen annan kunde passera, men han lyckades. Sedan sprack trumhinnan innan vi landade i Palma. Gräsligt ont. Just här på bilden var jag nog kanske lik mamma men i övrigt är det som du säger pappa som jag alltid liknat.
   Det var ju en upplevelse att Liv och Johan reste till Peking med Max sm tre månaders baby och det var då mitt första möte med honom. Och klart att han skulle med till “muren”. Sen kom ju max att göra flera besök i Kina och det blev alltid också en repris av “Muren” . Max utbrast som treåring” mormor jag älskar att gå på kinesiska muren”.
   Jag reser ju också gärna i Sverige och både Höga kusten och Stockholms skärgård finns bland favoriterna.
   När jag tänker på Tibet så är det för mig stor skillnad men det beror kanske också på allt runt om. För den resan och den i Sydamerika, runt Kap Horn, är bland de mest minnesvärda jag gjort.

 10. Ojojoj, vilket tema, som klippt och skuret för min “Globkompis”, eller hur?
  Förstår att du tände till och bra blev det ju också…förstås!
  Jag behöver inte kommentera så mycket, du vet vad jag tycker och tänker kring detta vårt älskade tema. Vi är båda födda till resenärer, vi har många, många länder och ännu fler städer med gemensamma minnen, var för sig.
  Bilden av dig på tåget till Lhasa…det kunde ha varit jag, eller rättare sagt, det är jag, men inte då, inte samtidigt. Jag satt där medan nästan hela vagnen hade fått höjdsjuka…och jag njöt och åter njöt av den fantastiska naturen.
  Cést La Vie Ditte, det var då, nu är nu och vi kan inte annat än hoppas…och hoppas…
  Kram och stort tack för läsningen och bilderna!

  1. Veckans ord blev nästan för mycket. Jag hade så många tankar men fick dem inte att gå ihop. Bestämde mig för att skriva ner fem av dem och sedan låta maken dra en av lapparna för då var jag “tvungen” att ta det. Kan inte direkt säga att jag blev så nöjd med inlägget och där jag hamnade. Men så är det ibland. Tåget och resan till Tibet med naturen utanför är ett extra ordinärt minne fr mig. Och vi har ju gjort denna resa båda två men inte samtidigt. Tänkte på dina fantastiska bilder när mina lite “futtiga” bilder kom med. (Men den kameran jag hade då var betydligt äldre och ingen systemkamera.)
   Men minnena och upplevelserna finns. Och alla möten.
   Visst är det så att nu är nu men mycket finns med i bagaget. Och visst hoppas vi och hoppas igen.
   Kram

 11. Den lilla flickan blev sig väldigt lik även som vuxen! Absolut kunde man känna igen fina Ditte! Jag skulle gärna färdas med tåg nu på äldre dar, inbillar mig att det är bekvämt men inte lika stillasittande som att resa med buss. Du är ju så berest, men än sitter lockelsen i och du vill ut och se mera! Jättefint inlägg !!
  Kram

  1. Tack! Roligt att du kan känna igen mig från bilden. För jag hade så ont i öronen och var så ledsen. Trumhinnan sprack sedan innan vi landade på Mallorca så det var en ledsen tjej som mötte Mallorca. Jag åker gärna tåg men är det långa sträckor så kan det först bli flyg och sedan tåg.
   Jag reser ju också gärna i Sverige och i Norden och tycker verkligen om det.Även Baltikum. Var så sorgsen i sommar att jag inte kunde resa till Finland. Men kanske 2021. Jag önskar att jag kan resa igen men tyvärr är mina begränsningar nu vad gäller ryggen stora så tiden får utvisa. Men jag är en envis typ.
   Kram

 12. Men Max tänk att vara på “muren” vid tre månaders ålder för första gången ,-) At få uppleva och resa så mycket måste ha varit så kul o intressant, att få se hur andra människor i andra länder har det, vilken lärdom!
  Kul att dina föräldrar tyckte om att resa och det har sått ett frö som du har sått vidare. Mina föräldrar tyckte om att vara hemma utom att pappa ville till sin släkt i Skåne, verkar ha varit ett intressant liv du haft, vi min man och jag har rest en hel del med våra barn ,-))
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Max kom till Peking med sina föräldrar när han var tre månader. En lång resa blev det och det blev också mitt första möte med honom.Så fint! Och klart han skulle med till Kinesiska muren.
   Jag reser och har rest mycket i Sverige,Norden och Europa och uppskattar det också väldigt mycket. Men det har blivit en hel del mer långväga resor också. Och alla resor tillför något på olika sätt. Kan glädjas extra år fina möten.
   Och nig var det så att mina föräldrar gav mitt intresset för att resa och jag gav det vidare till döttrarna. Vi har rest mycket tillsammans och fina minnen har vi också tillsammans.
   Jag vet ju att du och din man gjort många spännande och roliga resor och det har varit roligt att läsa om den. Förstår att ni också rest en hel del med era barn. Så roligt!
   Kram

 13. Detta tema passar dig verkligen som handen i handsken och det är så roligt att se dina bilder från olika resor och få drömma sig bort en stund från mörkret, kylan och snön.

  1. Jag reser ju också gärna “kort” och inom Sverige som jag tycker är fantastiskt. Och Höga kusten har ju kommit att bli en verklig favorit,liksom Bohuslän. Tyvärr blev det ingen resa i somras men jag hoppas på 2021. (Hade ju med en bild härifrån)
   En del resor har det blivit och fint att ha med möten, erfarenheter och upplevelser både från de mer långväga och mer kortväga resor.

 14. Hola! Men alltså hur gullig är du på fotot från mellanlandningen! 😘 Du ser inte helt nöjd ut – och det förstår jag med sprucken trumhinna och allt… 😢 Tycker att du är en blandning av din mamma och pappa utseendemässigt! Och vilken lyx att få åka på resa med flygplan till Mallis på den tiden!

  Kram ❤️

  1. Resan var hemsk. Och jag hade så ont. Minns klänningen som var så populär då med “bardotmönster” efter “Brigittte Bardot”. Kanske var jag här som 11- åring en blandning av mamma och pappas men kom mer och mer bli lik pappa. Vad gäller själva resan så kunde jag helt klart undvara just den. Men minns att jag hade två toppenveckor på plats.
   Kram

 15. Härligt att få se foton från dina fantastiska resor, alltid lika roligt att se. Och visst är det spännande med alla möte och kulturer!
  Tack för att du delar med dig! Imponerande att du var på Mallorca redan 1960 (mitt födelsesår) men trist med dina onda öron!
  Må så gott!
  Kram!

  1. En del resor har det blivit, likspm många möten, berikande erfarenheter och fantastiska upplevelser. Fint att ha med sig vidare i livet.
   Minns så väl resan till Mallorca och de två veckor vi var där och nya spanska vänner som jag fick helt nära hotellet och som jag lekte med. Tror vi talade på lite engelska men annars med kroppsspråket. Minns också att trumhinnan hann spricka innan vi landade i Palma.
   Ha det bra du också.
   kram

 16. När jag såg veckans ord så tänkte jag direkt på dig och på Ama 🙂
  Du är dig precis lik om man tittar på bilden där i Basel!
  Många fantastiska resor har du gjort – ett härligt inlägg!
  Kram

  1. Tack!Jag tyckte ordet var svårt att tolka eftersom jag inte kunde välja inriktning. Jag vill helst också få inlägget att hålla “ihop” och inte spreta åt alltför många olika håll. Här i Basel hade jag så ont i öronen och var väldigt ledsen. Och trumhinnan sprack sedan innan vi landade på Mallorca.Tror det gick åt många glassar för att få mig glad igen.
   Många resor har det blivit och jag tycker ju också att Sverige är fantastiskt och att det ska bli resor här i sommar. Hoppas!
   Kram

 17. Visst var veckans temaord svårt! Ja, vi hade nog samma problem där både du och jag 🙂 Härlig tolkning med superfina bilder från ditt urval. Bilden på dig som liten är verkligen hur bra som helst!

  Ha en riktigt fin dag!

  1. Tack!Jag tyckte också det var svårt och en extra bild kom med.Jag hade skrivit fem olika inriktningar på olika lappar för att begränsa mig och sedan fick Bosse dra en lapp. Och den inriktningen fick det bli.Här i Basel, där vi mellanlandade på en militiärflygplats, lyckades pappa ta sig över till den tyska delen för att köpa glass. Den ende som lyckades med det.Glassen gav viss tröst. Men trumhinnan sprack sedan innan vi landade på Mallorca och jag kan än idag minnas hur ont det gjorde.
   Önskar dig också en fin dag.

 18. Ett tema som passar dig perfekt! Så många fina bilder du visar. Tack för en resa ut i stora världen! Men hu så ressugen jag blir men det är bara att inse att några längre resor inte låter sig göras. Men också en kort resa kan bjuda på omväxling och spännande upplevelser så jag ska inte beklaga mig.
  Ha det gott och var rädd om dig!

  1. Tack!Ett på sätt och vis enkelt tema men ändå svårt. Detta med att begränsa sig och hitta vad jag ville ha med. Och att resa tycker jag om. både de kortare och längre varianterna. De kompletterar varandra. För att just begränsa mig skrev jag fen olika lappar med egna förslag och sedan fick maken dra en lapp och det jag tänkt där fick det bli. Och jag “fick” inte ändra mig.
   Ha det fint du också och var försiktig

 19. Wow en tuff resa för en liten kille på 3 månader, men klart att han ville besöka mormor =)
  Jag förstår att du rest mycket i livet och att du dessutom besökt alla landskapen, det är mer än vad jag har gjort Östersund är det längsta norröver jag varit och det var med flyg och det är över 30 år sedan – var på ett förbundsmöte eller om det var ett årsmöte inom scouterna, ja jag minns inte. Jag vet att det var min första flygresa och hon jag åkte med var två år äldre och jag är inte säker på att hon flugit innan heller. Men det gick ju bra, det var ju inrikes…..i värsta fall hade vi väl ringt hem och så hade de fått hämta oss , vi var ju bara 90 mil hemifrån =) Flyg upp och nattåget hem….. måste ju varit mitt första år på gymnasiet. Oj, här blev världens utsvävning…..
  Ha en bra kväll efter mycket regnande idag har det nu övergått till att snöa igen, det är nog inget vidare resväder för de som ska hem efter jobbet nu. Skönt att jag slutade tidigt idag.

  1. Resan gick väldigt bra för Max men det var nog lite knepigt och spänt för föräldrarna. Men de fick plats längst fram vid en vägg och Max fick en sorts säng man fäster där och det underlättade förstås- Jag tycker om att resa och både här hemma i Sverige, i Norden och längre bort. Men jag inser ju nu med min rygg att det blir knepigt i fortsättningen. Kul att ni flög till Östersund och en erfarenhet rikare blev ni ju båda-
   Ren och grått här också så jag är glad för den sköna långpromenaden vi gjorde igår. Idag fick det bli en kortare runda.
   Skönt att du är hemma och hoppas du får en skön kväll. Och jag ska in och glädja mig åt en ny pion.

  1. Tack! Och jag håller helt med. Den inre resan är det största behållningen och det vare sig man reser kort eller långt.

 20. Roligt att få se dig på resande fot med familjen i unga år.
  Jag känner igen det där med att ha ont i öronen vid flygresor som barn vilket var besvärligt.
  Vi gillar också at cykla när vi är på semester för man får uppleva så mycket mer då och lär sig hur platserna ser ut och hittar lättare.

  1. Detta var min första flygresa och med ett plan utan tryck kabin så innan vi landade på Mallorca sprack min ena trumhinna. Jag hade så ont. Och det hela resan. Gruvande mig för att behöva flyga hem två veckor senare. Trist att du också känner igen dig i detta med att ha ont i öronen vid flygresor.
   Vi cyklar och vi går och tar oss kommunalt om det gäller längre sträckor men det är ju det som är extra roligt med att resa. Ofta blir det också en inre resa på olika sätt och det vare sig man reser långt eller kort.

  1. Tack! Ja, åren har gått och mycket har hänt. Men intresset att resa finns kvar. Både långt och kort.

 21. Ditte – resa, detta verb är ditt!
  Vem är du lik, var har du varit – inte varit kanske?
  Att känna en resande i resor som du det ju som en ynnest att resa i -med och till när det beger sig!
  Stor kram!

  1. Tack! Ja, det har ju varit så. Just nu vilar sig det yttre resandet i form. Men det finns en del inre resor att ta sig an. Ja, du – Vem är jag lig och vart har jag varit. “Rörelse i vila” eller “Vila i rörelse”. Stämmer så bra.
   Alltid så roligt när du är med mig.
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *