Foto Resor i Sverige Resor utomlands

Resa i blått

Och färgen är blå…Ibland görs en resa i det blå, kanske i fantasin och andra gånger är det en mer verklig resa som är blå. Jag är en blå person,  tycker om färgen blå färg i olika nyanser och ibland har jag även i  min karaktär trott att jag är en blå person med blå egenskaper. Men det verkar växla.

Jag läste just nu om hur en ”blå person” kan vara och på några punkter kände jag igen mig själv men inte på andra. Hur känner man då igen en blå person? Jo, efter att ha letat lite så hittade jag lite olika tankar om det. En blå persona kan ha lite lägre tempo än andra, (tycker nog själv att jag har ett bra tempo i det mesta) men är  omsorgsfull person vilket resulterar i att när jobbet är klart behöver det inte göras om. (Tveksamt…) Inte heller går det att stressa den blå personen med deadlines, för sådant tas ingen hänsyn till.  (Tveksamt igen)

En ”blå person” tycker om att planera och även fullfölja det som påbörjats. Kan ta ett tag, men färdigt blir det. (Stämmer bra.) Faktakoll? Den blå person letar gärna fakta, säger oftast sin mening, kan ha avvikande åsikter och ibland  ha svårt för att komma fram till vad de tycker för alternativen är så många.  (Stämmer hyfsat bra)  En blå person är oftast envis, välvillig, generös och en genuin vän.  Temprament saknas inte. (Stämmer också bra på mig som person)

Temat för veckans fotutmaning hos Sanna i Gemsweeklyphotochallenge” är  ”blå” och här blir det en resa i det blå.  Åtminstone färgmässigt.

Ålands hav.

Vidare mot Spanien och Torrevieja på Costa Blanca.

En sjöfågel tar oss med långt bort över haven.

Stora Barriärrevet på Australiens östkust blir nästa stopp och efter dykning och snorkling passade det bra med en helicoptertur för att få en  bra övrblick.

Filippinerna och den härliga ön Boracay gav oss många fina upplevelser.

Ön Koh Samui i Thailand blev ytterligare en blå bekanstskap som övergick till att bli vän. Lätt hänt!

Den blå resan hade kunnat fortsätta ett bra tag till men det mesta har ett slut och så även denna tur. Hemma igen.

Segling i Stockholms ytterskärgård är en speciell upplevelse. Så vackert! Och väldigt blått det också. 

 

 

 

 

52 svar på ”Resa i blått”

  1. Tack! Nej, en resa i och bland det blå är inte alls dumt. Att jag sedan i övrigt gillar blått passar ju bra.
   Visst kommer solen och värmen…
   Ha det bra du också.

  1. Jadå, rött är fint det också.
   Och vår vän Susan tycker att jag nog är röd-gul till karaktären.Vad som menas med det vet jag inte, men får titta efter.
   Blir spännande.
   Hur som helst så kan ju hav och himmel få fortsätta att vara blå- Och jag kommer att fortsätta att ha en del blå kläder och gilla färgen.

 1. Så fantastiska blåa foton, ett bra ord att leta fina foton på!

  Svar: My social book googlade jag på efter att en kollega lagt upp sin fina bok på facebook. Det finns en app som jag laddade ner och beställde via den denna bok! Ser att man kommer att kunna göra en bok via instgram också ”coming soon” står det. Boken är verkligen ett härligt minne, och man slipper själv klippa och klistra! Kram!

  1. Tack! Och jag är ganska blå,trodde jag. Men kanske är jag röd-gul till karaktären. En vän tyckte det och jag har nu lästa på.
   Men jag kommer ändå att vara delvis blå…
   Tack för ditt svar om boken. Och kommer instagram sedan att finnas blir det perfekt för mig. (Har ingen facebook)
   Kram!

 2. Fantastiska bilder där jag svävar och landar… Intressant om hur en blå person är egentligen också – något stämde men inte allt längre 🙂
  Här läggs detaljerna inför en presentation och att välja ut en tavla som ska med på affischeringen.
  Spänning och mitt i allt så lugn! Glädjen inför dagarna är stor 🙂
  Stor kram!

  1. Tusen tack! Jag som ju trott att jag varit en blå person och kansle fr att jag tycker om färgen och dess nyanser i sig-
   Men en vän tyckte att jag till karaktären är röd-gul så nu får jag läsa på.
   Vad spännande med både detaljern inför en presentation och att välja en tavla för affischeringen. Roligt att se vilken tavla du väljer.
   Jag delar glädjen och ser mycket fram emot min resa norröver.
   Stor kram!

 3. Vilka härliga blå nyanser! Jag gillar också blått.
  Kom också direkt att tänka på den gamla barnramsan ”Blått är flott, rött är sött, gult är fult och grönt är skönt”.
  Ha en skön kväll!
  Kram!

  1. Många olika nyanser av blått blev det och det var ju meningen.
   Och det blå förefaller lite olika blått var i världen man befinner sig. Tänk att ljuset kan ge oss alla dessa nyanser.
   Kram!

 4. När jag tänker på Ditte, då ser jag blått, framför mig. Jag vet dessutom att det är din bästa färg.
  Och du bjuder nu på så vackra himmel och havsbilder!
  Fin tolkning av ämnet Kram!

  1. Tack! Jag har tyckt att jag är blå även till karaktären men en vän som känner mig väl tycker att jag är röd- gul,
   så nu får jag läsa på vad det innebär.
   Men man kan ju tycka om en färg och till sin personlighet vara en annan. Blir ju en bra mix då.
   Kram!

 5. Det här måste jag hänga med på – gillar ju blått så mycket. Kul med egenskaperna. Precis som för dig stämmer en del in på mig. Vid min ålder nu är tempot inte bara lägre, utan lågt. De flesta projekt fullföljs, till slut! Envis, välvillig osv , helt ok och temperament JA! Fast de flesta kanske inte tror det. Hade färgen varit röd hade vi kanske passat in där också på olika punkter! Men blått är vackert och mycket behagligt. Dina bilder så vackra! Njuter av dem! Kram!

  1. Tack, vad roligt att du tycker om mina blå bilder.
   Susan skrev just att jag nog till personligheten är mer röd-gul, så nu får jag titta efter vad det innebär. Men blått tycker jag om helt oavsett. Jag tror nog att man passar in, ens karaktär passar in, på fler färger och att saker och ting ändras med åren.
   Men både du och jag har nog inslag av blått.
   Stor kram!

 6. Blå – en färg jag aldrig bär på mig, jo nu lurades jag allt, jag bär ju faktiskt jeans o de är ju blå 🙂 men nä, blått är inte min grej. Fast de var en del saker som kunde varit jag. Vilka underbara foto o i dem är ju blått helt underbart vackert.
  Undrar vad jag är för färg?
  De får jag allt googla om.
  Kramiz

  1. Tack! Och visst är det fint med mycket blått i foton. Jag är ju förtjust i hav och kombon med blå himmel är speciell.
   Det är ju väldig tur att det finns så många färger att välja blad men jag har inte enbart kläder i blått. Inte alls.
   Du kan hitta en del på internet om det här med karaktärer och färger. Men en vän skrev nu att jag nog var röd-gul. Så jag får se vad det innebär. Blått kommer jag att gilla ändå.
   Kram!

 7. Förvisso är blå en av mina favoritfärger men i ärlighetens namn var det en hel del som inte stämde. Men jag fortsätter att gilla färgen ändå och njuter av dina bilder 😀

  Kram

  1. Tack! Blått som färg tycker jag om och i olika nyanser.
   Men en vän skrev just i en kommentar att hon tyckte att jag som person är mer röd-gul.
   Får slå upp hur man är då. Men jag gillar ju fortfarande blått.
   Kram!

 8. Underbara blå foton! Jag är nog en blå persona också; har blått i olika nyanser som
  grund i vad liten garderob jag har. Kombinerar gärna med turkos och rosa.
  Men jag är inte en planerare, inte envis, har svårt att fullfölja en tidig entusiasm,
  men jag är definitivt generös och en genuin vän, och jag vill ha fakta (kan kallas nyfiken?)
  ÄLSKAR den första bilden med vår flagga i skärgården.

  1. Stort tack Ruth! Jag tycker också om blått och har gärna kläder i olika blå nyanser. Vad gäller det om personligheten får en nog ta dte med ett par nypor salt. Tror vi är ganska lika i vårt sätt att vara- och alla egenskaper behöver ju inte stämma för att man ska passa in.
   Visst är den första bilden vacker! Jag tycker också mycket om den.

 9. En blå person har jag aldrig hört talas om. Det enda jag känner till är att blått är en lugnande färg…

  Som vanligt en intressant text och helt underbara bilder, speciellt den andra:-)

  1. Tack! Det lär finnas olika personligheteer knutna till olika färger och jag har ju trott att jag var blå.
   Men fick ju förslag av en vän på att jag är röd-gul. Får se om jag kan vänja mig vid det.
   Men färmässigt är jag blå. I olika nyanser. Jag gillar ju blått.
   Bilderna fanns i arkivet och jag gillar dem alla. Var och en på sitt sätt.

 10. Hola! Eftersom jag har jobbat som chef i många år har jag gjort otaliga personlighetstester genom åren bl.a. myers-briggs men även färgtester eller DISC- tester som de också kallas. Man har oftast en dominerande färg och en ”sekundär”. Färgen är din kommunikationsstil dvs hur du beter dig bland andra och där du känner dig bekväm. Ditt beteende är naturligt och ger dig energi. Man kan ta på sig ett annat beteende i en grupp för att det ”fattas” men är det inte ditt naturliga beteende ”tar” det energi från dig istället. Jag är t.ex. gul-röd men ibland har jag som chef varit tvungen att agera blå (kontrollera människor och gå in på detaljer) och på sikt är det ”dränerande” för mig eftersom jag inte trivs att vara på det sättet. För mig är du solklart en röd-gul person Ditte! 😉
  Kram!

  1. Tack för detta klargörande! Du kan ju en hel del i ämnet, det vet jag. Så jag får kanske ändra färg.
   Kanske har jag ändå en del blått i mig…Eller?
   Och jag kan ju ändå fortsätta att gilla blått i olika nyanser.
   Kram! Och du jag har en leverans…

  1. Tack! Ja, blått blir extra vackert när det finns ett samband mellan himmel och hav. Och blått är ju min färg-
   Kram!

 11. Intressant det du skriver om ”blå persona”. Jag har aldrig tänkt på mig själv som en blå person. Har inte ett enda klädplagg i blått, inte ens jeans! Inredningsdetaljer i blått kan jag däremot gilla! Och blå himmel så klart!!!

  1. Jag tycker ju om blått som färg, men kanske är jag inte den ”blå person” till karaktären som jag trott. Får titta mer på detta.
   Vad gäller färger är det så olika vad man tycker om och tur är väl det.
   Och den färg men tycker om behöver ju inte vara den samma som ens personlighet.

 12. Fina bilder av blått och det låter som du ÄR en blå person. Själv är min favoritfärg blått, men inte ÄR jag någon blå person inte. Resor intresserar inte, och bäst trivs jag hemma. Är snabb och impulsiv …gillar naturen och allt som är vackert. Vad är man då ?? Är väl en blando kanske hihi, eller en regnbåge haha

  Härlig tolkning av blått.
  En stor kram till dig.

  1. Tack!
   Det där med färg och karaktär får man ta med ett par nypor salt, men jag tycker dte är lite kul. Har fått klart öfr mig att jag kansk einte alls är den blå person jag trodde mig vara utan snarare en röd-gul. Men jag kommer ju att fortsätta tycka om blått.Så man kan ju klart gilla en färg men till sin personlighet vara en annan. Sådant gillas!
   Att vara regnbågsfärgad är ju praktiskt. Är nog också lite så….
   Stor kram och trevlig onsdag.

 13. Spännande inlägg! Blått är även min favoritfärg och finns i många nyanser – alla vackra på sitt sätt.
  Intressant det där med olika färg på olika personligheter! Kollade hur en blå person ska vara och till viss del stämmer det – i alla fall det där med att söka fakta … och så tror jag att jag är både välvillig och generös – envis är jag och temperament har jag. känns som jag vill läsa på om de andra färgalternativen också.
  Underbara bilder!

  1. Tack! Visst är det spännande och roligt med sambandet mellan karaktärer och färger. Jag tycker ju mycket om blått och trodde att jag var en tämligen blå karaktär, men jag har förstått att jag mer är en röd-gul person. ( En väninna gav mig ytterligare tankar så nu får jag läsa på mer.)
   Roligt att du också har blått som din favoritfärg. Och många olika nyanser finns det. Vad jag än är till karaktären kommer mitt hjärta att vara ”blått”.
   Trevlig onsdag!

 14. Vilka härliga blå bilder och vilka fantastiska resmål! Jag har nyss läst boken Omgiven av idioter av Thomas Eriksson där han skriver om DISA-profiler där personlighetstyper sorteras in i färger. Det var verkligen en intressant bok och en ögonöppnare för mig. Enligt den metoden är jag nog mest grön med hel del inslag av blått. Jag kan rekommendera boken om man är nyfiken på varför en del människor är som de är :-).

  1. Tack! Och tack för boktipset! Jag fick av en väninna igår veta att jag nog inte alls är blå till min karaktär
   (även om jag tycker om blåttt) utan snarare röd-gul. Lite roligt det här med färger och laraktärer så jag ska helt klart skaffa boken.

  1. Jag vet att man kan ”googla” på färg och personlighet och en del stämmer nog.
   Fick också tips om en bok av Tomas Erikssom ”Omgiven av idioter”där han skriver om just detta.
   men jag ifck igår av en väninnan veta att jag nog inte är blå till in karaktär (trots att jag trott det och tycker om olika blå nyanser)
   utan snarare röd-gul. Så nu blir det att läsa på om det- Bara för skoj skull.
   Men du kanske är grön äver till din personlighet. Man kan nog också vara en kombination av färger.
   Lite kul är det.

  1. Vad trevligt….
   I och för sig tycker jag om många färger men jag gör mig inte i ”beige” för då blir hela jag det…

 15. Men så härliga bilder & jag vet sen innan att du är blå 🙂 vacker färg 🙂 jag är nog en regnbåge men alla olika färger 🙂 sen ligger rosa mig varmt om hjärtat 🙂 önskar dig en fin dag kram kram

  1. Tack! Jodå, lite regnbåge finns i mig också men kanske framträder olika nyanser av blått lite mer. Har ju förstått att du är mer rosa
   och du passar så bra i det.
   Här småduggar det idag, men inte gör det något.
   Kram!

 16. Även om jag nog mer dras åt det gröna hållet är ändå ett blått hav och en blå himmel det bästa! Underbara bilder!
  Stor kram och trevlig onsdag

  1. Tack! Och visst finns det många färger som är vackra. Jag är nog lite ”regnbåge” men där blått framträder tydligast.
   Och blått är vackert på himmel och hav men även det turkosa mot grönt är vackert på ett hav. I och för sig är det ju ljusets brytning
   som gör färgen, men vi uppfattar i alla fall nyanserna.
   Stor kram från ett lätt regnande Stockholm idag.

 17. En härlig blåresa. 🙂 Det är lite skoj att läsa sådana texter. Ibland känns det hemtamt. Andra gånger får det tas med en nypa salt.
  Kram

  1. Att resa i blått och även i det blå är inte så tokigt.
   Blått är ju dessutom min favoritfärg. Även din, vill jag minnas….
   Kram!

  1. Ja, resan har jag gjort i verkligheten, dock inte allt på en gång.
   Men jag har många drömmar kvar och kanske kan några uppfyllas-

 18. Så vackert du beskriver blått 🙂 Alla dina bilder blir mina favoriter… ska vara sista på segelbåten som ligger för ankar som bjuder på lite, lite mer då 🙂 Du fick in så mycket blått att man blev varma 🙂

  1. Stort tack! Blått ligger mig varmt om hjärtat och är min färg. Både själva båten som ligger för ankar och den bilden
   tycker jag också så mycket om. Ett lugn, Stockholms södra skärgård, hav, solnedgång och natur – en tillvaro jag verkligen tycker om.

 19. Ditte det här är magiska blå bilder och en känsla av frihet finns i varje bild du förmedlar love it !!!
  Tack för att du är med och tack för länken finaste
  KRAM

  1. Tusen tack! Ja, frihet är viktigt!Både den inre och yttre. Jag gläds åt att vara med och det är så roligt att ta del av andra deltagarens vackra foton och texter-
   Stor kram och många tankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *