Allmänt

Repriser – Selfie #13″

Dags för en ny omgång av “selfie”. Med ord och denna gång är det visst fokus på  repriser Det är  bloggvännen Klimakteriehäxan som bjuder in till omgång #13 omgång av SELFIE. Det hela går  ut på att du som är med svarar på 12 nyckelord som skapar en kedja. Varje svar ska börja på den sista bokstaven i föregående svar. Ibland blir det, precis som i ett korsord, ganska knepigt. Å andra sidan finns det ofta flera lösningar. Ett ord eller flera i svaren, du bestämmer själv. Häng gärna på och lämna då gärna en kommentar hos Klimakteriehäxan (länk ovan) så att andra också kan ta del av just din SELFIE!

Stort tack, Aina för att du håller oss i gång.

Och när det nu den här veckan handlar om repriser så tar jag med ett par av mina favoritbilder i repris. Favoriter var och en på sitt sätt. Lite knepigt tyckte jag det var att gå i mål men det gick.

Bild i repris. Från Tibet under an fantastisk resa dit i slutet av april och början av maj 2009.

Ytterligare en bild i repris. En favorit det också. I Kina på och en ganska orörd del av den kinesiska muren vid Simatai åkte jag över floden i en sele. Ytterligare en bild i repris. Här i Kina och jag tar mig ner från en orörd del av kinesiska muren och över floden.

Repriser

1. Alltid till frukost: Yoghurt (naturell och osötat  med hemgjord granola eller färsk frukt i)

2. Omläst bok: Teskedsgumman (Teskjekärringa – av den norske författaren Alf Prøjsen )

3. Flerårigt plagg: Nappajack ( svart jacka i tunt skinn med rött sidenfoder)

4. TV- program: Att skapa en Putin”

5. Reser ofta med: Nöje

6. Barnslig favorit: En Nalle Puh

7. I filmens värld: Hopkins (Anthony – “När lammen tystnar”)

8. Museum att återvända till: Stadsmusee(i Stockholm)

9. Kläder jag köpt två av : T- tröja

10. Frukt jag aldrig får för mycket av: Ananas (färsk och med lite salt och nypressad lime på)

11. Kollar på nätet: Svårt att svara på

12. Ord jag längtar efter att få höra: Åter fred i Ukraina – Putin har lämnat och avgått.

30 svar på ”Repriser – Selfie #13″”

 1. Heisann, minner dukker opp …. Teskjekjerringa så vi ofte på bibliotekets TV. Har aldri hørt om at noen har salt på ananas, er det godt????
  Og Nasse Nøff er også et kjært minne for flere av oss . T-skjorter får vi aldri nok av! Ha fine dager framover, Ditte ;:OD)

  1. Jag är ju till hälften norska och satt framför den norska barnetimen och lyssnade när Alf Pröjsen själv läste Teskedsgumman. Senare lästa jag den på egen hand flera gånger både på norska och svenska.
   Bitte lite salt och lime på färsk ananas tycker jag är så gott- Men annars bara lime pressad över blir en bra brytning.
   Önskar dig också fortsatt fina dagar .
   Ha det gott.

 2. Mångas våra önskeord!
  Nalle Puh är en cool varelse. Har så mycket klokt att säga oss alla.
  Nappajacka, det låter mjukt och gott!
  Maken äter osötad yoghurt till frukost. Alldeles för surt för mig!
  Bilden från Kina: modig kvinna! Jag säger bara Hu !
  Ha en fin dag i sommaren! Kram

  1. Vi är nog som EU överens i sakfrågan.
   Nalle Puh har hängt med länge och sedan många, många år nu finns hans hos min dotter. Men jag har ytterligare några Puh hos mig.
   Nappajackan med det röda fodret är så skön och nästan som att ha handskar som en jacka.
   När det nu var repris fick ett även ett par bilder som är favoriter komma just i repris.Vad gäller att passera floden hängandes i sele var detta i samband med en lägerskola och vi gjorde en hel del. Och de flesta eleverna i klass 4-6 tog sig parvis över till andra sidan på detta sätt. Jodå, alla hade intyg från sina föräldrar om att de fick. Några få gick ner och runt. Valfritt.
   Regn och mulet hos oss idag men vi hoppas på sol i morgon.
   kram

 3. Jag äter ofta naturell yoghurt till frukost. I den brukar jag ha någon frukt och eventuellt müssli. En bra start på dagen helt enkelt.
  Ja, vi är nog många som önskar höra dem orden men tyvärr tror jag att det dröjer. Dock har jag mer än gärna fel där…

  Kram och god kväll!

  1. Just detta att man ofta är en vanemänniska till frukost men inte till andra måltider funderade jag på. Tror ingen vill äta liknande lunch eller middag dag ut och dag in. Men just frukost är lite annorlunda.
   Att Ryssland skulle lämna Ukraina tror jag också kommer att dröja men önska kan man ju.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

  1. Visst vore det befriande med fred i Ukraina. Önskar verkligen att det blev så snarast.
   Jag tycker även vaniljsmak är god på yoghurten men man får kolla sockerhalten lite extra-

 4. Din frukost är väldigt lik min! Jag har soyayoghurt och egen granola. Men äter också en havrefralla som jag bakat med vegansk pastej på (som jag också gjort). Så god frukost och bra start på dagen (särskilt eftersom jag blir serverad varje morgon).

  1. Soyayoghurt tar jag också ibland och egengjord granola som inte är så söt. Vill också gärna ha färsk frukt till frukost- Havrefrallor bakar maken ofta och då jästa över natten så de är varma när jag äter dem- Låter spännande med havrefrallor med vegansk pastej.
   En god frukost i långsam takt tycker jag om. Och tiden har jag.

 5. Nalle Puh är ju helt klart en favorit! 🙂 Kul att du fick ihop allting. Och roligt med repris-fotona också. Såg häftigt ut att åka nerför muren!

  1. Vad roligt att du också gillar Puh- Jag fick jobba lite med tanarna innan jag var i mål för jag vill ju att det jag har med också ska vara en del av mig.
   Och är det repris kunde några bilder också få vara med i repris. Båda har fina minnen med sig .

 6. Vad gäller svaret på sista frågan är nog alla deltagare helt överens… Sedan lärde jag mig nåt nytt – Ananas med salt och lime var en helt ny kombination för mig. Måste testas – helt klart.
  Ja, vem kan glömma skräckfilmen “När lammen tystnar”. Den var så banbrytande att jag nästan minns hela filmen, vilket jag sällan gör med filmer eller tv-serier.
  Naturell yoghurt med müsli är min mans dagliga frukost. Konstigt det där med frukost egentligen. Man äter samma frukost (nästan i alla fall) hela tiden. Det skulle vi aldrig göra med lunch och/eller middag.

  En jättekul selfie:-)

  1. Tack! Här tror jag att vi som deltar är som Eu i detta fall.Eniga.
   Jag tycker att ananas är väl söt men med lite lime och havssalt på så blir det i mitt tycke perfekt. Annars kan man bryta av med bara några droppar lime på.
   “När lammen tystnar” minns jag också. Den har etsat sig fast.
   Tänkte just som du. Vi är vanemänniskor till frukost men resten av måltiderna vill vi variera.
   Ni hoppas jag på att det trista vädret hos oss i Torrevieja ska variera sig tills i morgon och bjuda på lite sol.

 7. Söt Nalle. Nalle Puh är charmig med kloka ord ,-))
  Jättefina bilder,-)
  Satt uppe sent till lite över 1 på natten innan jag var klar, då var jag trött så jag hade svårt att tänka ,-)
  Teskedsgumman är fantastisk ,-)
  Tycker du klarat din Selfie jättebra ,-)) När lammen tystnar har jag sett, ibland behövs lite skräck, fast mer sällan nu.
  Ha det underbart där nere ,-)) KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Bilderna är repriser men jag gillar dem verkligen. Nalle Puh är en favorit. Verkligen. Och så klok.
   Jag tyckte det var knepigt att hitta det som ändå speglade en bit av mig så det tog tid.
   “När lammen tystnar” var verkligen hemsk. Men jag minns den fortfarande. Kommer nog inte att se om den ytterligare.
   Idag har vi i stort sett haft heldagsregn. Trist. Men vädret kan en ju inte bestämma. I morgon lär det bli bättre.
   Ha det fint du också.
   Kram

 8. Instämmer i många av dina svar bla. om Teskedgumman, Nalle Puh och Ananas. Har aldrig provat ananas med lime och havssalt, Det ska bli. Ja, när lammen tystnar minns man verkligen, trots att det var hiskeligt länge sedan jag såg den. Ditt sista svar är jag helt med på! Ha det gott!

  1. Vad roligt att du kände igen dig i en del av mina svar. Ananas är ju väldigt sött men lite havssalt på och npgra droppar lime så blir det en brytning jag tycker om. Annars bara lime-
   Ska genast in och läsa hos dig.

  1. Tack! Var knepigt tycker jag att hitta dela av mig här. Men det gick.
   Ösregn här idag så väl trist. Men har pysslat lite med växterna mellan skurarna och en ny passionsblomma dök upp. Mängder av knoppar finns. Jätteroligt att den trivs.
   Önskar dig en bra fortsatt vecka.

 9. Du lyckades bra även denna vecka! Jag tyckte det var svårt – eller så var det oväsendet i huset just nu som distraherade mig 🙂
  Nalle Puh … absolut en favorit 🙂
  Ha det bra!
  Kram

  1. Tack! Jag tyckte också det var svårt att “gå i mål” och det tog tid. Och med oväsen kan jag tänka mig att det var än knepigare. Ska in och läsa
   Ja, Nalle Puh håller alltid.
   Önskar dig en fin torsdag. Här ser vi solen just nu och det är alltid något.
   Kram

 10. Snyggt flätad selfie igen!

  Just nu har jag gått bananas på bananer. För ett tag sen var det jordgubbar, men det ena behöver ju inte utesluta det andra 🙂

  Just nu ser vädret helt underbart ut, men tydligen ska det komma en skvätt regn igen framåt eftermiddagen. Nåja, vi får njuta så länge finvädret varar 😀

  Ha en härlig dag!

  1. Tack! Jag vill gärna ha färsk frukt på morgonen men kanske inte just bananer. Men ibland så…Och man kan ju variera efter tycke och smak.
   Trist med gråväder men lite sol nu piggar upp. Hemma i Stockholm har det ju varit sol i stort sett hela mars
   Önskar dig också en fin torsdag.

 11. Yoghurt och kvarg är ganska lika och säkert en väldigt vanlig frukost. Teskedsgumman och Nalle Puh är stora favoriter. Du hade många bra svar även om bokstäverna var lite “svåra”. Ha det gott i värmen. När jag vaknade i morse var det -5. Kram

  1. Precis som flera andra tänkte jag på att just frukosten ter sig ganska lika. Ibland lunch också. Men i övrigt vill man ju ha variation på det ätbara.
   Roligt att du också fastnat för Nalle Puh och Teskedsgumman. Tror de håller sig.
   Jag tyckte att det var knepigt denna gången för det vill ju till att få in en del an en själv i det hela.
   Gårdagen bjöd på en hel del regn och olika nyanser av grått, dock ca +15. Men dag har vi sol och just nu på morgonen är det + 15 i skuggan. Bra så.
   Önskar dig en skön torsdag.
   Kram

 12. Den där bilden från Kina får mig att rysa. Hu!!!! Sen undrar jag över det där med ananas – med salt och lime? Lime är ett måste till papaya, men jag har aldrig prövat ihop med ananas. Funderar dessutom på om jag gjort fel som valt bort “När lammen tystnar” – avstod den eftersom jag trodde att den var alltför ruggig! Härlig selfie igen, tack för det!

  1. Härlig minne från Kina ! Och du ska veta att detta var i samband med en lägerskola vi hade här på muren och i omgivningarna runt med elever i klass 3-6. Och de flesta kastade sig ut här parvis. Jodå, alla hade intyg från föräldrarna att de fick göra hoppet. Och de som inte ville kunde gå ner.
   Jag tycker lime smakar bra till många mer exotiska frukter och även ananas. Lite salt till blir det där lilla extra till det sötsura.
   Jag har sett när Lammen tystnar två gånger men ser den helst inte en tredje gång. Verkligt ruggig.
   Den här selfiesen var lite knepig att få till men jag gillar ju utmaningar. Lika roligt som vanligt och du har så bra nyckelord.

 13. Hej, jag måste säga att det inte är ofta jag ätit färsk ananas i mitt liv. Tipset du ger med salt och lime, wow! Jag kan tänka mig att det förhöjer smaken. Jag undrar om jag någonsin kommer till en fil/yoghurt-period i mitt liv, har försökt så många gånger men faller alltid tillbaka till gröt-och mackor. Men yoghurt i och till maten njuter jag gärna av.
  Anthony Hopkins i sin ansiktsmask, burr, en fantastisk skådespelare!
  Hoppas ni snart får njuta av riktig vår som du sedan snällt skickar vidare till oss häruppe i norr!
  Kram

  1. Jag äter gärna färsk ananas om jag är där de växer men kan även köpa hemma. Limen gör ofta susen till de lite sötare frukterna och just toll ananas tycker jag även att lite salt blir gott.
   Någon grötperson har jag aldrig varit. Maken däremot. Men fil eller yoghurt passar min mage bra.Vad gäller yoghurt i matlagningen så använder jag det flitigt.
   Visst är Anthony Hopkins bra! Och i många roller-
   Idag har solen varit mer närvarande. Riktigt behagligt.
   Och visst delar jag med mig av våren när den blir lite mer stabil.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.