Stockholm

Repris – Och en uppiggande första tisdag i november

Så är november månad här och efter ett uppehåll på några veckor är  jag och väninnan Agneta igång igen med våra trevliga tisdagspromenader. Jodå, vi rör oss även andra dagar i veckan också, men just tisdagar brukar vi spendera tillsammans.  Och vi rör oss då både innan och utanför tullarna. Allt efter väder, tycke och smak. En del platser vi tar oss an utanför citykärnan har vi tidigare inte varit så välbekanta med. Men det har vi ändrat på. Och innerstan har alltid något extra även om det blir en repris.

Vackra blommor till försäljning på Östermalmstorg i Stockholm. Ett torg från 1600-talet som genomgått en hel del förändringar sedan dess. 

En repris

och en trevlig sådan blev det igår. Snarare två repriser. Och vi börjar vid Östermalmstorg. I saluhallen. Hit tar jag då och då en vända och det är alltid lika inspirerande. Ofta blir det några inköp och ibland lunch. Att det nu är pågående höstlov blev vi påminda om direkt Många turister är i stan på besök och många infödda stockholmare hade också sökt sig hit denna tisdag. Tanken på att slå oss ner tog vi bort direkt. Köerna till de olika restaurangerna var långa.

Stockholm. Östermalms saluhall. En favorit i repris.Östermalms saluhall. En favorit i repris. Och här kan man ta många repriser.

 Fisk och skaldjursavdelningarna är flera och i anslutning finns ofta en restaurangdel. En hel del färdiglagade rätter, eller nästan färdiglagade, finns också att ta med sig.

Fiskspetten för 165 kr är ugns eller grillfärdiga. Så goda. Lax, hälleflundra, marulk, scampi, rödlök, paprika och zucchini finns på dessa.

Stockholm . Östermalmshallen. Mycket gott. Dessa fiskspett tar jag gärna repris på. Dessa fiskspett tar jag gärna repris på. (Liknande fiskspett  och annat utbud som här i Östermalmshallen finns även i Hötorgshallen,vid Hötorget.Ofta till lite mer förmånliga priser)

Stockholm. Östermalmshallen. Restaurang Tysta Marie. Hade gärna tagit en repris av en av dessa jättegoda räksmörgåsar. Jag hade också gärna tagit repris på en av dessa helt ljuvliga räksmörgåsar hos Tysta Marie/Melanders. Nu var det för tidigt för lunch och dessutom kö för att få bord. Men jag kunde i alla fall titta på dem.

Frukt, grönsaker och svamp. Vackert upplagt och färgsprakande.

Östermalmstorg kändes lite öde denna första tisdag i november. Visserligen hade man i ena hörnet satt upp ett gäng färgglada bänkar. Spännande form men jag vågade inte testa att slå mig ner för hur skulle jag komma upp.

Absolut en färgklick på Östermalmstorg. Men några av bänkarna hade ju kunnat vara lite högre.I alla fall i mitt tycke.

Nybrogatan söderut. Östermalmshallen till höger.

Vi lämnade  saluhallen och Östermalmstorg och skulle komma att ta oss an mer färg och form. Mer om det i morgon.

 

24 svar på ”Repris – Och en uppiggande första tisdag i november”

 1. De där bänkarna hade inte jag heller vågat mig på!!
  Östermalmshallen alltid trevligt.
  Ett tag sedan den besöktes, får bli ändring på det framöver.
  Fortsatt fin onsdag.
  Duggregn i norr men inte så kallt i alla fall.
  Håller mig dock inomhus.

  1. Bänkarna piggade upp det i övrigt gråtrista Östermalmstorg. Men saluhallen lyste desto mer av färg. Så roligt att botanisera här och alltid bra kvalité på det man köper.
   Duggregn här också men jag gick 15 000 steg igår så idag blir det bara en kortare sväng-
   Trevlig onsdag

  1. Här är det alltid trevligt att ta en titt men att äta denna dag var ingen idé. Många besökare från resten av landet. Och vi kan slå oss ner en annan vecka.
   Färg nu piggar helt klart upp.
   Stor kram

 2. Så mycket med färggranna råvaror. Förstår att du blev intresserad av att inhandla lite.
  Det är inte ofta jag har varit där i Östermalmhallarna så det var trevligt att se på allt och vandra där ett tag.
  Blommorna är så vackra, vilka härliga buketter.
  Men bänkarna. Otroligt. Är det bara ungdomar och de som är alerta i kroppen som får sitta och vila?
  Ha det fint och tack för att jag får njuta av fina bilder.
  Varm kram!

  1. Ett besök i Östermalmshallen är trevligt även om man inte handlar något. Så mycket färg.
   Hallen är nyligen renoverad men den gamla miljön är helt bevarad och det var fint att se.
   Blommorna och bänkarna var det som lyste upp på det i övriga grå torget. Men bänkarna? Hur har man tänkt här. Såg inte ens yngre personer som slog sig ner. Jag behöver ofta sitta en stund och här hade jag kommit ner men aldrig upp utan en vinsch.
   Trevligt att du var med.
   Ha det fint du också.
   Varm kram

 3. Har faktiskt inte besökt Östermalmshallen sedan den renoverats. Så tusen tack för alla intryck. Känner nästan doften av fiskarna. Måste säga att Östermalmstorg nästan liknar Hötorget med sin blomsterförsäljning. Så uppiggande när det är grått ute. Bänkarna såg bra ut på ritningen. Ytterligare ett exempel där designen slår funktionen. Suck.

  1. Jag har varit här en del och den ser ungefär ut som förr. Nu finns det även, t.ex vid Tysta Marie, en avdelning högst upp “under taket” och såg att andra restauranger också utökat med platser en trappa upp.
   Blommorna och de röda bänkarna var det som piggade upp nu på Östermalmstorg. Annars var det “stendött”.
   Jag som behöver sitta ibland hade kommit ner på en bänk men behövt en vinsch för att komma upp. Stor suck.

 4. det finns verkligen mycket gott där i Östermalmshallen – både för ögonen och gommen! Misstänker att det är lite för dyrt för mig, men att titta kostar ju inget 🙂
  De där bänkarna är färgklickar, men ser inte speciellt bekväma ut!
  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Visst gör det. Och priserna är ganska höga . Men alltid god kvalité. Roligt att gå runt och titta och njuta av att se allt fint och gott.
   Jag som ofta behöver sitta en stund då och då hade gärna önskat mig att jag även skulle kunna ta mig upp utan en vinsch.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

  1. Här i Östermalmshallen, liksonm även i Hötorgshallen är det inspirerande att ta en titt. Särskilt de dagar då det är grått ute.
   Räksmörgåsarna här har vi testat förut men nu var det kö till restaurangen så det får anstå.Handskalade räkor gäller helt klart.
   Kram

 5. Det är något visst med saluhallar för allt ser så fräscht och gott ut. Räksmörgåsarna såg ytterst delikata ut och en god sådan är aldrig fel.
  Bänkarna såg minst sagt intressanta ut men frågan är hur sittriktiga de är… Kanske mer för yngre förmågor tänker jag,

  Kram och god kväll!

  1. Visst är det. Jag är förtjust i både Östermalmshallen och i Hötorgshallen och som reserv har jag här hemma Söderhallarna. Nu blev det ingen röksmörgås här. Kö! Och jag står inte i kö för att äta. Men vi har testat den.
   Jag behöver slå mig ner då och då och här hade jag nog kommit ner. Men för att komma upp hade nog en vinsch behövts.
   Såg inga yngre förmågor heller som slog sig ner här. Så kanske var bänkarna mest skådebröd.
   Kram

 6. Så goda fiskspetten ser ut! Östermalmshallen har jag inte varit in på åratal, sist jag var där såg jag Martin Ljung där, och det var ju ett tag sedan, så det är hög tid att åka dit igen!
  Må så gott!
  Kram

  1. Fiskspetten är riktigt goda och liknande finns i Hötorgshallen och de är lite billigare där. Knndistätheten är stor här, inte minst på fredagar. Ta dig en tur när andan faller på.
   Ha det bra du också.
   Kram

 7. Så många godsaker och härliga färger! Marulk är min absoluta favoritfisk. Fast jag blev lite förvånad – visste inte att du gillade räkmackor? Kan inte minnas att du har ätit nån sån tidigare… 😉 😀

  Ha en fin dag!

  1. Östermalmshallen liksom Hötorgshallen är det alltid trevligt att besöka även om man inte handlar. Marulk är gott men det är inte så ofta jag äter den.Nej, att jag gillar räkmackor som är välgjorda på norska eller svenska räkor på grovt bröd har jag ätit en och annan i mina dagar. Nu var det kö här till restaurangen, höstlov i Stockholm,så vi avstod att köa här.
   Önskar dig också en trevlig torsdag.

 8. Haha, undrar just om designern till de bänkarna har provsuttit dem själv? Förmodligen inte…
  Funktion först och främst, i alla fall när det gäller sittmöbler..
  Helt ljuvliga blommor som piggar upp, här råder total brist på färg i min värld. Som om någon lagt ett grått filter över hela omgivningen.
  Vete sjutton om jag någonsin ätit marulk. Har ätit väldigt lite fisk i mina dagar, tyvärr, tycker det är gott men på mindre orter är det dåligt utbud annat än i frysdisken. Jag föreställer mig att marulken är en “tjockare” fisk?
  Så det är till storstaden folk åker på höstlovet? Ja varför inte, här på vischan är det ju mellansäsong, efter sommar och före vinter, inte mycket att göra för turisterna eller oss bofasta heller…
  Kram

  1. Jag som verklige behöver sitta ibland hade kommit ner men sedan behövt en vinsch för att ta mig upp.Här gick nog design före funktion. Inte var jag gillar.
   Blir också extra glad över att se färgrika blommor när det är så grått ute. Nu fanns det på Östermalmstorg bara en försäljare och i övrigt dött. Förutom bänkarna.
   Marulken är en tjock fisk. Ingen skönhet men god. Här i stan var det massor av människor nu och många turister förstod vi.
   Turisterna kommer nog till er när snön kommer. Och säkert var det många i somras.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *