Allmänt Skyltar

Rekvisita, skyltar och reklam

Tillbehör i form av rekvisita – alltså lösa föremål, utrustning, material eller attiraljer som kan användas som skyltar  eller fungera som slyltar tittade jag särskilt efter i veckans skyltspanande och ett par sådana hittade jag. Vanligtvis ger skyltar information eller upplysning och vill visa på något, men ibland är skyltar inte helt tydliga utan förenade med viss gissning som kan ge det hela en vidare betydelse än den man först tolkar och tror sig förstå.

På en  700 meter lång/kort sträcka, från Ringens köpcentrum och hem hittade jag en del fyndigheter.

Vad sägs om levande reklam i form av små shetlandsponnies, dessa två var på promenad längs Ringvägen med sina skötare och väntade här utanför Ringen på att lunchmat skulle handlas. Kan tänka mig att det var personalen som skulle ha maten och hästarna motioneras. Jag blev nyfiken över, i mitt tycke, hästarnas ovanliga plats och fick veta att Orionteatern på Katarina Bangata, som ligger här i närheten, har hästarna med i en varitéföreställning som spelats nu i februari.

Tyckte först jag såg fel…

Längs  Ringvägen, liksom på hela Södermalm, ligger flera mysiga och populära caféer och de ligger tätt och upplysningen vad som gäller kan finnas med i deras skyltar.

Tyckte denna skylt kändes hoppfull om man gillar kaffe, men är man tedrickare är det kanske mer tveksamt- 

Verkar förekomma i begränsad upplaga. 

Kunde inte klura ut vad “Inferno online” var, tänkte att det kanske var ett café med ett lockande namn. Gick in och kom efter en lång gång ner till en jättestor spelhall med uppskattningsvis flera hundra datorer och här pågår , efter vad jag såg på skyltar,datorspel i princip dygnet runt på helgerna.  Inte läge att ens ta fram kameran där nere… För övrigt höjde jag medelålderna en hel del bara genom att titta in.

Café, restaurang eller kaos?

Strax bredvid hittade jag Kina Bambu men det var inte kinesisk bambu som jag hoppats på skulle finnas här utan varierad asiatisk mat som bäst lämpar sig för att ta med hem och äta. (Stället är väldigt litet men det går även äta här.

 

Nästan hemma stannade jag till vid en favorit, bar och restaurang Thaiboat, som ligger i Norra Hammarbyhamnen vid Hammarbyslussen- Skansbron och Skanstullsbron. Här utgör nu i vintertid hela båten och särskilt de gröna flyttbara plastpalmerna och bambustaketen en påminnelse om att  det snart är det dags för vårens ankomst.  Och  då, på premiärdagen, ska jag som vanligt sitta här  i en solstol på sandstranden och blunda och låtsas att jag är i Thailand. En lockand skylt och ett ställe med fin och kitschig rekvisita

Skyltsöndag är det  och den förvaltas av bloggvännen BP som  tar oss med vidare i skyltarnas värld.

 

 

 

32 svar på ”Rekvisita, skyltar och reklam”

 1. Haha, ponnyhästar på Ringvägen var väl inte det första man tänkte sig möta! Rackarns söta!

  Och så måste jag ju baka! Och fixa mandelmassa! Det får jag göra själv hittar ingen här.

  Gillar den där Tro, Hopp och Kaffe – även om jag föredrar té!

  1. Nej, detta var nytt för mig ockås, men annars kan man se det mesta här på Söder och det är en av de saker som gör att jag trivs så bra här. Allt är möjligt.
   Jag gjorde semlor förra året i Torrevieja men jag vet inte om jag tycker det var värt besväret. Grädden kom från Sverige men var fryst och tog evigheter att vispa och jag använde först fel mjöl till degen så den omgången bullar kändes mer som scones. Mandelmassan jag köpte på Carre var i alla fall dansk och smakade bra. Kul att se om du får till det. Hemmma har jag i flera år tidigare gjort semlor från grunden men nu är jag inte längre så förtjusta i dem. Finns det som jag tycker mycket bättre om i kaffebrödsväg.
   Här i trakterna ligger fiken på rad och alla är alltid välbesökta så man kan ju undra vad det är som drar. Alltid svårt att hitta bord.

   1. Och jag som tycker de egna är godast! För mycket grädde på de köpta. Och egen mandelmassa är godare, det med!

    Ja, Söder är Söder! Bodde vid Högalid ett år, jobbade alldeles intill Björns trädgård (inte i) och pluggade sömnad och mönsterkonstruktion vid Slussen. Så Söder har jag också varit mycket på!

    1. Jag håller med dig, egna semlor är klart de bästa men just när jag bakade dem i Torrevieja fick jag inte till det. Tror det var mjölet som var för “tungt”. Och alltför mycket grädde vill jag inte ha.
     Vad gäller Söder så är det som en stad i staden och allt är nära och ubudet varierat. Kul att du också bott på Söder och pluggat vid Medis.

 2. Vilken härlig skyltpromenad! När jag såg den minst sagt ovanliga vyn av de två hästarna tänkte jag osökt på arbetshästar uppe i bergen i Sydeuropa. Å på något sätt är ju dina hästar också arbetsdjur – fast de slipper dra på en vagn…

  Inferno online finns också på Odenplan. Var där en gång med bloggaren Gärdsmygen, vars son höll som bäst på att vinna ett spel, när hon klappade honom på axeln för att tala om för honom att vi var på plats. Han hade spelat i flera timmar och förlorade tack vare sin morsa. Han var INTE glad…

  Kul att du också la upp en skylt med anknytning till kaffe. Det gjorde jag också:-)

  Thaibåten ser aningen annorlunda ut den här årstiden, men himla läcker är den!

  Tusen tack för en toppen skyltkavalkad och länken:-)

  1. Shettisarna var lite ovanligt och så även på Söders gator där det mesta finns. Nu var de på lunchpromenad-
   Såg att Inferno Online också finns på Odenplan så företaget går nog bra. Men jag trodde först det var ett café- Icke!
   Kan tänka mig att Gärdsmygens son inte var glad…DE såg inte så glada ut de som satt här heller och utam morsor.
   Thaiboat är alltid läcker och det hela året om. Men nu i veckan kändes längtan efter dess öppnande stor och palmerna i plast såg stelare ut än vanligt.

 3. Visst finns det härliga skyltar vart man än går! Kul också att du blev så inspirerad att du undersökte det hela (fast lite fegt att inte ta fram kameran… 😉 ).

  Shettisarna i reklamsyfte där på första bilden påminner mig om när jag jobbade på Lycksele Djurpark i början på 80-talet och fick ett reklamuppdrag. Körandes en liten shetlandsponny på stan med en stor skylt på ryggen “Satsa på oss i Olympiatravet!”. Haha! Jag skämdes då, kan jag säga. Det hade jag inte gjort idag 😀 Man får mer distans med åren, och kan se humor på ett annat sätt 🙂

  1. Ja, jag fegade ur där och det gör jag inte i första taget. Men kundkretsen såg inte så vänligt sinnad.
   Här var shettisarna ute på en lunchpromenad men de såg lite vilsna ut där de stod och väntade. Men kan man ha stora hundar med sig så kan man ju ha shettisar.
   Kan se dig och körningen i Lycksele framför mig ….Och visst är det lite skönt att man med ökad ålder inte bryr sig så mycket.

 4. Jag hade också hajat till över hästarna på Ringvägen men det fanns ju som det oftast gör en helt logisk förklaring. I vissa lägen så vet man att det är helt fel att ta fram kameran och då får man bara avstå. Även om det i och för sig grämer en en liten smula… Thaiboat ser lite malplacerad ut där i snön men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan det är dags…

  Kram och god kväll!

  1. Jag tittade och trodde först det var stora hundar när jag såg shettisarna från sidan. Men icke!
   Vad gäller kameran så är det ju bäst att avstå ibland och här i spelhallen, som jag då inte visst att det var, kändes det som ett bra beslut. Jag trodde jag skulle komma in på ännu ett café. De ligger ju på rad här.
   Thaiboat är väldigt trevligt men visst känns plastpalmerna lite malplacé där de står och väntar in våren. Men de inger hopp.
   Kram och jag önskar dig en god start i morgon.

 5. Jag h ar haft en shettis med föl, en gång i tiden. Inte min grej, det var äldsta dotterns. Men söta är de.
  Kaffeskyltar går alltid hem!
  Det där med dataspel online, heter olika. Mitt äldsta barnbarn har varit på något sådant i Jönköping helgvis ett par år i rad och det kallades att man lanade. Sak samma.
  Tack för skyltrundan! Kram!

  1. Shettisar är alltid söta men nog så egensinniga. Kul att din äldsta dotter hade en och med föl- Här var det ovant att se två mitt i stan.
   Här var det en spelhall där man betalar för att använda datorerna och spelen och det fanns nog det mesta att välja bland.
   Just “lan” i Jönköping är ganska känt men detta är inte direkt samma sak utan mer kommersiellt.
   Just på Söder där jag bor ligger caféerna tätt och de är alla väldigt välbesökta från morgon till kväll och många sitter där med sina datorer och jobbar i stället för att sitta hemma. Ganska praktiskt i sig.
   Skyltsöndagskram

  1. Shettisarna var så söta och stod snällt och väntade utanför köpcentrat innan de traskade mot teatern igen.
   Kram!

 6. ÅH, Thaiboat…då påminns jag om den trevliga middagen och goda drinkarna vi drack där när vi firade sonens födelsedag för två år sen ( vart tar tiden vägen?) Så trevligt ställe, så dit vill jag igen!
  Du har verkligen lyckats med superskyltar denna söndag!
  Ha det gott och godnattkram!

  1. Tack! Och här är rätt gott om slyltar men ibland tänker jag inte på dem -är väl van vid dem. Nja, inte hästarna då. De var nya.
   Man kan ju undra vart tiden tar vägen.Instämmer helt.
   Och Thaiboat är lite av sommar för oss. Tittar ner på den nu men det känns inte så inbjudande i snöfallet.
   Kram!

  1. Det är första gången jag sett några shettisar som är på promenad här i stan och uppmärksamhet fick de. Hästar ser man då i ytterområdena son Valhallavägen och då från ridskolor. SEdan finns ju en del i Gamla stan som tar folk med på turer i vagn och sedan den beridna högvakten. Men dessa var ett helt annat mer husdjursbetonat inslag.

 7. Jag borde nog kolla skyltar lite mer. Det finns många roligheter där. Trevligheter också förresten! Ni har lika fin himmel som vi fast “några” grader kallare! Kram

  1. Du har ju gott om skyltar i din närhet och många både vackra och roliga kan jag tänka mig. Häng gärna på BPs skyltsöndag.
   Vi har haft några fina blå dagar, men nu är det grå tillbaka igen och idag förstärkt med snöblandat regn. Så viss längtar jag till Thailand eller Spanien. Men det finns en hel del att ta tag i hemma av trevligheter också så jag klagar inte inte. Och ädret är ju som det är hur jag än ställer mig.
   Stor kram!

 8. Oj då ja nog hade man reagerat på hästarna, ja semlor är gott men man får ju inte äta för många he he fina bilder kramis

  1. Nej, semlor äter jag en liten kanske två/säsong, Köper bara de minsta i miniformat.
   Hästarna var det många som stannade hos. Kul att se dem mitt i stan men de medverkade i en pjäs på en teater i närheten…
   Kram!

 9. Ponnyhästar mitt i stan, det var ovanligt. På Skansen har jag sett hästar så där och här vid Tornparken där barn fick rida på dom, vid något jippo. Så precis du kom där.
  Jaa, jag har saknat en semla, har inte ätit någon sedan i fjol i februari. Vi brukar bara äta en om året så i morgon är det dags igen.
  Verkligen fin skyltsöndag här hos dig.
  Varm kram och trevlig måndag.

  1. Tack för fin skyltuppmuntran!
   Hästarna med i en teaterföreställning här på Söder och var ute på lunchpromenad och en bra levand ereklam. Många stannade och villle klappa dem så de gjorde succé.
   Vad gäller semlor blir det en eller ett par små per år för min del men förr bakade jag dem och bjöd in till semmelkalas, men nu har jag gett upp det.
   Önskar er en fin kväll. Stor kram från mig.
   Kul att ni ska prova i morgon och det blir roligt att se/läsa var ni köper dem och vad du tycker. Gott blir det säkert.

  1. Bra reklam för teatern för många kom fram och frågade och var intresserade av shettisarna.
   Söder är speciellt på många sätt men just men just små ponnies brukar inte gå runt på gatorna. Uppiggande var det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *