Foto

Regna – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Regna är ordet ordet  att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge.  Utmaningen i sig går ut på att med en eller fler bilder, kanske också med text, tolka det angivna ordet. De orden vi i år  fått att tolka är verb och det är fritt fram för egna funderingar och tolkningar. Och alla som vill är välkomna att vara med. (På hemsidan, länk ovan, finns temaorden angivna veckovis för hela året.)

Regnat har det gjort här Stockholmsområdet i augusti men det har ändå varit mycket måttliga mängder. Betydligt värre har det ju varit i andra delar av landet. Bilderna i dagens inlägg kommer från arkivet och från några av de regnrika upplevelser jag dokumenterat.

Norge och Lofoten. Regna gjorde det en hel del när vi reste uppe genom Norge från söder till Honningsvåg i norr. Norges nordligaste stad. Lofoten. Här brukar det regna.Och Regna gjorde det en hel del när vi var på resa i de norska fjordarna. Vi reste tur&retur med båt från den sydligaste punkten och längst upp till  Honningsvåg, Norges nordligaste stad. (Centralort i Nordkapps kommun)

Regna

kan det göra på olika sätt Ett lätt duggregn kan falla, det kan ösregna och sedan allt däremellan. Sedan kan man alltid “låtsas som om det regnar” – alltså inte visa att man reagerar på något. Men just det det hade jag ingen bild på

Södra Kina och ön Hainan. Här drabbades vi av ett riktigt oväder, en cyklon. Alltså ett område där lufttrycket är lägre än omgivningen. Och förutom att  regnet vräkte ner var vindarna var extremt kraftiga och hela Sydkinesiska havet var i uppror.

Skottland. Skotska höglandet. Här brukar det regna en hel del. Men det hindrade inte mannen att spela säckpipa för oss. Regna brukar det också göra i  Skottland. här på skotska höglandet.  Och det gjorde det även när vi var här. Men inte hindrade det mannen att spela säckpipa för oss.

Även här hemma kan det regna rejält. För några år sedan så föll det väldans mycket regn på kort tid  hemma hos oss på Söder i Stockholm. Vattnet forsade fram och gatubrunnarna kunde inte svälja de stora vattenmängderna. Och i samband med de kraftiga skyfallen kom också rejäl blåst som tog med sig en del grenar på träden.

Ett rejält skyfall med hårda vindar. 

Stockholm. Södermalm. Norra Hammatbykajen. Regna gjorde det verkligen denna dag för ett antal år sedan. Och blåste. Regna gjorde det verkligen.  Så här såg det ut på gatan, cykelbanan, gångbanan och kajen utanför hos oss. Jag fascinerades av att det var så mycket vatten att träden ledigt kunde spegla sig i det.

I juli i år var vi några dagar i Medelpad, i Timrå och i  Sundsvall. Till största delen hade vi riktigt skönt sommarväder men en av dagarna regnade det rejält och vi fick ändra våra planer. Men det gick ju bra det också.

Det blev en  blöt utflykt till Södra Berget i Sundsvall och en regnfylld runda i skogen. 

Utsikten över delar av Sundsvall och Alnön gör sig bra även i regn. Men blött var det men  barnbarnet Max  kom med uppmuntrande tillrop.

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans tolkningar.

 

30 svar på ”Regna – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

  1. Tackar! Ja, regn kan vara fint, men i lagom doser.
   Strålande sol har vi haft idag och en trevlig tisdagsvandring blev det.
   Önskar dig också en fortsatt fin dag.
   kram

 1. Härliga bilder. Lofoten har vi besökt, Vackert. Vi hade lite sol där men mest regn.
  Ja vilket oväder i Södra Kina , ön Hainan, bilden är vacker, men det ser lite otäckt ut
  Vacker bild från Skottland. Där har vi haft tur med vädret ,-) Säckpipa älskar min man.
  Vatten är tjusigt men vilken kraft det har. Man får respekt, alla forsar i Norge. Stackars alla människor överallt som drabbats så hårt av alla översvämningar. Utomlands och i Sverige.
  En regnskur är skönt. Som bara drar över ,-)
  Fin bild när träden speglar sig! Men där hade det vräkt ner.
  Fin bild på ditt barnbarn Max ,-))
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Ja, Lofoten är en regnrik trakt liksom hela Norges Atlantkust. Men vackert är det och en del sol hade vi också på vår långa resa här med båt längs fjordarna och in i dem.
   Minns än idag ovädret vi hade i Hainan i södra Kina. Det var den första cyklonen vi upplevde.
   Även i Skottland drabbades vi av regn men det hör ju till vanligheten. Tur att ni hade mer sol.
   Och visst kan regn vara fint i lagom mängder men det kan ju också ställa till så mycket förstörelse.
   Ha det fint du också.
   Kram

 2. Tack för regninlägg.
  Regn behövs men gärna i hanterbara mängder.
  Klarade oss i princip undan regn på vår Stockholmsresa .
  Kändes bra.
  I Thailand kan det ju regna MYCKET.
  Januari 2017 OTROLIGA mängder, översvämningar i bl.a. Huay Yang med tråkiga följdverkningar.

  1. Ja, hanterbara mängder önskar jag också vad gäller regn. Men vid norska Atlantkusten regnar det ofta och inte minst i Lofoten.
   Fint att ni klarade er utan regn i Stockholm för huvudstaden är ju finast i sol.
   Periodvis har vi varit i Thailand under regnperioden men där vi varit har det sällan varit så stora mängder som kommit samtidigt.
   Jättetrist med så mycket regn som ni fick i Huay Yang. 2017 och att följderna blev svåra.

 3. Första fotot från Lofoten, wow, magiskt vacker!
  Skottland är också fantastiskt, varit där över en långhelg och bilade runt. Jo, tror det regnade även när vi var där!
  Fin bild också över Sundsvall, fast främst på Max så klart!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack! Och Lofoten är en regnrik trakt, liksom stora dela av den norska Atlantkusten. Skottland är ju också tämligen regnsäkert.
   Och visst kan regn vara fint med helst i lagom doser.
   Välkommen hem!
   Ser fram emot att få läsa om er kryssning och se bilder. Så nyfiken.
   Såg i alla fall att du fick smaka på den sura strömmingen.
   kram

 4. Tack för en regnig resa till Lofoten, Skottland och inte minst här hemma i Sverige! Hos oss har det inte regnat så mycket nu i sommar men nu ska vi visst få några dagar då vi behöver ha paraplyerna till hands. Regnet är faktiskt välkommet för det har varit ruggigt torrt.
  Ha det gott!

  1. Var det nu regn som fototema så fick jag jobba lite för att hitta passande bilder. Och inte heller här har dte regnat så mycket i sommar och när det gjort det så har bilderna jag tagit inte visat så mycket av det. Undantag nu i juli i Sundsvall.Men regnet när vi “gjorde de norska fjordarna ” minns jag. Jodå, en hel del sol hade vi också på resan.
   Och visst behöver vi regnet men tyvärr får ju många länder alltför mycket av den varan och andra alldeles för lite.
   Ha det gott du också.

 5. Vilket läckert bidrag – bra variation där! Å speglingen i pölen är riktigt bra. Håller helt med dig, visst har det regnat på sina håll under augusti, men absolut inte i nollåttaland, åtminstone inte i Täby. Men bland annat Gerd fick ju översvämning i sitt källarförråd. Det har regnat väldigt lokalt och vädret kunde skilja sig åt på bara några hundra meter. Jättekonstig känsla faktiskt.

  PS. Det är ju rätt så grönt i Skottland, men speciellt i Irland. Om man frågar sig varför är ju svaret givet – det regnar ju hela tiden där;-) DS.

  1. Tackar! Nej, några aktuella regnbilder från Söder kunde jag inte uppbringa. Visst har det kommit regn, men i mindre mängder hos oss i huvudstadstrakten om man jämför med många andra platser i Sverige.
   Norges Atlantkust är ju regnrik och Skottland och Irland också.
   Och de regnbilder med speglingarna jag hade från Stockholm har några år på nacken.

 6. Supersnygga och läckra bilder till ordet Regna!
  Ja, det är verkligen en otrevlig upplevelse, som man måste genomlida och försöka ta det med en klackspark, om det går, haha.
  Här hos mig har regn ställt till det ordentligt, men det finns det som är värre.
  Stor kram från mig!

  1. Tack! Och regna gjorde det verkligen när jag minns tillbaka när jag tog bilderna.
   Här har vi mest haft spridda skurar i augusti men jag vet ju att stora delar av landet fått mycket regn och att det ställt till det rejält- Än värre är det ju runt om i världen. Många får för mycket regn och andra för lite.
   Stor kram!

 7. Helt underbar bild med hus och träd som speglar sig i regnvatten…fast det är klart, så ska det inte se ut.
  Duggregn är härligt promenadväder. Känns som om det är extra lättfattligt andas då.
  Skottland ligger på samma breddgrader som norra Götaland, södra Svealand. Kan vara vilket väder som helst. När vi var i Skottland var det kall sommar, men inget regn.
  Fina bilder!
  Kram!

  1. Tack! Bilden blev bra men jag minns än idag, trots att det var flera år sedan, så mycket regn som föll på kort tid. Vattnet forsade även in i vårt trapphus . Duggregn tycker jag också om och ger mig gärna ut då en sväng- Lite annat med ösregn.
   Vi hade under den vecka vi var i Skottland på rundresa regn 5/7 dagar. Dock inte heldagsregn. Men grönt var det och Atlanten bidrar ju till regnet där liksom längs Norges kuster.
   Kram

 8. Så fint de låga molnen låg på Lofoten och så härlig säckblåsaren såg ut i regnet.
  Jag brukar säga att jag inte är väderberoende men riktigt så är det inte. Har det regnat tre dagar i sträck så klagar jag högljutt…
  Jag skulle dock gärna stå ut med regn om jag finge åka till Skottland…
  Kram

  1. Jag minns så väl resan längs Norges kust och i fjordarna och mycket regn var det. Atlanten gör ju sitt till.
   Minns också väldigt väl regnet på skotska höglandet och skäckpipsblåsaren. Och all grönska.
   Regn tre dagar i rad är i alla fall 2 1/2 för mycket. Här kom det regn i natt och det ser ut att komma en eller annan skur under dagen. Men vi har haft fint i helgen och i början av veckan.
   Kram

 9. Här var det blött minsann. Fast jag tyckte allt att ni hade lite otur att säckpipeblåsaren tydligen inte hade vattuskräck 😉

  Snyggt tolkat och ha en fin – förhoppningsvis regnfri – dag 🙂

  1. Tack! Ja, det blev mycket regn. Visserligen har vi inte haft så mycket av den varan hos oss i sommar men en del regnminnen och bilder finns i arkivet. Vad gäller säckpipa kan jag tycka om det i rätta sammanhang. Minns att när jag tog studenten var det ett helt säckpipsband utanför skolan och spelade. Riktigt häftigt.
   Önskar dig en fin onsdag. Troligen kommer lite regn här under dagen.

  1. Tack! Jag håller helt med om att lagom är bäst. Vissa delar av vår värld får för mycket regn och andra på tok för lite.
   Kram

 10. Många fina regnbilder hos dig!
  Lofoten och Nordnorge är grymt vackert, jag jobbade ett år i den södra delen av landet men kom aldrig så långt upp tyvärr.
  Min favorit alla kategorier är säckpipeblåsaren, det är något speciellt med det ljudet som får mig mjuk till sinnes. Kläderna, människorna, pubarna ja hela kulturen och höglandet gör väl sitt till.

  1. Tack!
   Jag är halvnorska och har delvis växt upp i Norge och rest mycket i landet både som barn och vuxen. Och visst ger atlanten en hel del regn. Lofoten och Bergen är ju verkligen regnrika trakter. Men så vackra. Kanske får du tillfälle att besöka norra Norge vid tillfälle.
   När vi var i Skottland blev det också en del regn och det räknade vi med.Minnet här på höglandet med regn och en säckpipsblåsare är fint.Och grönskan är ju påtaglig.

 11. Heisann, jammen godt å ha et rikholdig arkiv å ty til når det blir så tørt her og nå. Jeg opplevde bare sol og finvær i Lofoten 2011, men desto mer regnskyll på Ko Samui i 2004. Det har satt seg på minnet, himmelen åpna og lukka seg like brått ved jevne mellomrom. Ha en solrik søndag, Ditte ;:OD)

  1. Jag har varit i Lofoten fyra gånger under olika år och det har alltid regnat delar av dagarna. Men inte gör det något. Lofoten är vackert ändå.
   Här har vi haft mulet idag men bara lite regn så jag hoppas morgondagen bjuder på lite sol.
   Önskar dig också en fin söndag.

 12. Oj vad det måste regnat i Stockholm när jag varit borta, var inne i stan i Torsdags och då regnade det ordentligt, men inte så mycket som på dia bilder. Skottarna måste tillverkat vädertåliga musikinstrument.
  Släppt mit inlägg om regnfotografering nu.

  1. I och för sig har det regnat en del i Stockholm, men bilderna var från arkivet så denna mängd har vi inte fått.
   Att Skottland är “grönt” med allt regn förstår man. Vi var där en vecka och det regnade både mindre och större mängder varje dag. Tänkte också på vädertåliga säckpipor.
   Kul att få se dina regnbilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *