Torrevieja

Regn och mer regn – Lite uppehåll och trevlig påskmiddag

Påsken här i Torrevieja har milt sagt varit fylld av regn och än mer regn. Regnet kom i gång under långfredagen, visserligen med ett och annat kortvarigt uppehåll, men absolut inget uteväder. Regnet tilltog rejält under natten till påskafton och vissa  gator stängdes av eftersom vattnet inte rann undan och var meterhögt. Och en hel del översvämningar var det runt om i stan.

Playa de Los Locos, en av stränderna inne i Torrevieja, hårt påverkad av allt regn och den hårda blåsten. Påskaftons kväll  passerade vi Playa de Los Locos, en av stränderna inne i stan. Ett upprört Medelhav med “gammal, hög, sjö” som ligger kvar efter allt regn och den hårda blåsten. 

Regn i massor och lite uppehåll

var vad påskafton bjöd oss på. Tanken var att vi på kvällen skulle stråla samman med vännerna Susan och Jörgen för att gå ut och äta middag tillsammans. Om det alltså var möjligt att ta sig ut. Men regnet tog ledigt fram på eftermiddagen så vi var hoppfulla och traskade iväg fram på kvällskvisten. Med badskor (har inga gummistövlar här) och paraplyer i packningen.

Allt regn hade fyllt poolen så att den nästan svämmade över.Allt regn hade ökat  på vattenmängden i områdets pool. Den var i stort sett  fylld till bristningsgränsen.

Trevligt med vätskepaus innan vi fortsatte mot aftonens påskmiddag på lokal-

Vi tog oss vidare mot restaurangen för att förhoppningsvis klara oss undan regnet. Men blött var det överallt.

Boulebanorna i Rosaledaområdet såg ut som simbassänger efter allt regn. Boulbanorna i Rosaledaområdet  påminde om simbassänger efter allt regn.

Vi gick vidare längs det som en gång var Los Locos stranden, en av flera stränder inne i stan. Stranden fanns inte kvar utan den hårda vinden, vågorna och regnet hade tagit den med sig. Men kommunen brukar vara snabb med att få stränderna i gott skick igen.

Alllt regn som fallit och dne hårda blåsten hade tagit största delen av Playa de Los Locos med sig. Playa de Los Locos har efter allt regn, stora vågor och hård vind försvunnit. Bild från påskafton. 

I mars 2018 var Playa de Los Locos in takt. Inget regn hade då dragit med sig stranden till havs. Playa de los Locos. Foto från mars 2018. Då fanns både stranden och solen. Inget regn hade dragit med sig sanden till havs.  

Mäktigt hav! Vilka krafter!

Dags för middag

blev det efter att vi stått ett tag vid havet och blickat ut. Valet föll på restaurang El Sabor. En restaurang som har väldigt bra indisk mat men här finns mycket att välja på så den bör passa de flesta.

Vi  (3/4) gick på indiskt tema och började med lite blandade rätter. Riktigt gott!

Bosse, Jörgen och Susan. Bosse valde att slå runt på en speciell wienerschnitzel som inte finns på menyn men som kan fås på beställning.

Det blev en jättetrevlig middag och kvällen blev sen. Och vi klarade oss hem innan regnet på nytt, ett tag efter midnatt, satte fart igen.

Gårdagens fotbeklädnad i brist på gummistövlar.

Och regnet öste ner i princip hela dagen. Kanske med en kvarts paus för att fylla på mer vatten.

26 svar på ”Regn och mer regn – Lite uppehåll och trevlig påskmiddag”

 1. Vad gör vädret när man har trevligt ändå, javisst är det tragiskt det som hände där, men som du säger man kan inte sluta åka för att det kanske händer något. Det kan hända varsom ….ni ser ut att ha det gott ändå trots vädergudarna inte är på er sida just nu …stor kram fina du o fin kväll <3

  1. Vi har det bra och idag har det varit regnfritt och det blev en fin promenad längs havet och spontan träff med vänner. Nu väntar middag på terrassen. Visserligen med en tröja på men det är ändå +18 grader.
   Önskar dig också en fin kväll.
   kram!

 2. Sandaler funkar bra i regn … ja, i brist på gummistövlar alltså 🙂
  Trist med ovädret, men tillsammans med goda vänner och god mat så brukar det bli bra ändå! 🙂
  Kram

  1. Jadå! Badskorna i plast fyllde sin funktion. Men det har regnat massor. Vi har haft det bra men mer synd om de som fått i vatten i sina hus och i sina garage och källare. Vi bor ganska högt, tursamt nog.
   Kram!

 3. Tyckte nästan lite synd om er, men nu skriver du ju att det var uppehåll. Då slipper jag tycka synd om dig;-)
  Maten såg suveränt god ut. Älskar indisk mat och inte minst doften från de olika kryddningarna. Trodde nog aldrig att jag skulle se flip-flops på dina fötter – inne i “byn alltså. Men man tager det man haver. Äger inte ens gummistövlar här hemma så jag förstår precis;-)

  1. Trist har det varit med i princip tre dagars regn. Vi är ju inte alls vana vid det här och jag läst i spanska tidningar att man här inte på 73 år fått så mycket regn på kort tid. Idag var det uppehåll och bra promenadväder. Skönt!
   Påskaftons kväll bjöd på uppehåll och det blev en lyckad kväll med god mat och att det ens gick att ta sig ut.
   Vad gäller badskorna var det makens fötter på bild men jag hade också dessa på mig när vi gick till vännernas hus i nästa kvarter för att se att det inte regnat in.Gummistövlar har vi inte alls här och att ta mina dyra Eccoskor i blötan ville jag inte. Och det var inga människor ute och såg oss… Dock är “foppatofflor” värre i mitt tycke.
   Men i morgon väntar vi lite sol. SEr fram emot den.

 4. Återigen naturens krafter. Men det verkar lugna sig, jag har tittat på väderkartan.
  Tittade även för svägerskan, men de åker hem i morgon. De har haft tråkväder men inga översvämningar och liknande.
  Här flödar solen som allra bäst, helt fantastiskt! Bara tacka och ta emot.
  Nu blir det snart nattabingen, har varit i kyrkan några timmar, så det känns helt OK att kojsa nu.
  Stor kram!

  1. Naturens krafter rår en inte på- Mne idag har vi haft regnfritt och +20 så det blev en fin dag även om inte solen tittade fram så mycket. En skön dag längs havet.
   Vi kommer nu att få bättre väder igen från i morgon och tid här har vi. Vi har ju haft fit de flesta dagar sedan vi kom den 17 mars. Värre för de som bara har en vecka på sig. Men allt regn har ju ställt till det på många sätt-
   Hoppas konserten gick fint.
   Stor kram!

 5. Hola! Tack för en trevlig kväll! Naturens krafter rår man ju inte på och jisses så mycket regn! En konstig känsla att landa i Stockholm i eftermiddags och mötas av strålande solsken och värme – brukar ju alltid vara det omvända.

  Har hunnit med en middag med sonen och novian på kvällskvisten. Nu väntar strax John Blund och i morgon stundar en vecka med fulltecknad kalender – både jobbmässigt och privat!

  Kram och hälsa Señor H(D)umle!

  1. Buenas tardes! Tack själva! Jättetrevligt och uppehåll var det ju. Men mycket regn kom det under påskhelgen. Idag dock uppehåll och vi kunde ge oss ut igen.
   Fint att landa i Stockholm i fint väder och mysigt med middag tillsammans med son och “novia”.
   Full fart förstår jag att det blir i veckan och hoppas det blir en riktigt bra vecka på alla sätt.
   Senor D (H)umle hälsar .
   Kramar till er från oss.

 6. Jag antar att regnet som kommit är välbehövligt men att det kommer som det kommer är förstås inte roligt. Jag minns att de gånger de regnade när vi var i Malagatrakten så regnade det med betoning på regna och tennisbanorna såg ut som stora insjöar. Men ni hittar ju på trevligt ändå, trots vätan. Gott trevligt dessutom! God fortsättning på veckan Ditte, jag ser att ni är i den höga Nord igen!

  1. Tack! Vi är kvar här ett kort tag till. Efter att det vräkt ner i nästan tre dygn kändes det igår fint med lite uppehåll både påskaftonens kväll och igår var det regnfritt. idag tittar t.o.m. solen fram så det kan börja torka upp ordentligt. Många hus har fått in vatten så lite värme nu skyndar på att torka upp.
   Önskar dig också en fin start på veckan.

 7. Visst är det mäktiga krafter i vatten, oavsett om det kommer uppifrån eller rullandes in från havet. Nu hoppas vi att ni får det lite lugnare på vattenmängden ett tag, det ser onekligen ut som om behovet är mättat. Det där med badskor och vatten upp till fotknölarna känner jag igen…och det går ju bra så länge det är hyfsat varmt.

  1. Igår var det regnfritt och så även idag, just nu…Så regnvädret verkar ha dragit sig bort. Men tre dygns regn, och mycket regn, har satt sina spår.
   Här har vi inga stövlar så badskorna fick komma på. Och bad som bad…

 8. Vilken trevlig dejt och god mat! 🙂
  Dom lär ha “lite” jobb att fixa till stränderna, men som du säger det är dom duktiga på. Inte första gången det behövs kan man säga. Övning ger färdighet 🙂

  Nu ser jag blå himmel och solsken utanför fönstret. Bra! Det är nämligen precis dags att hänga tvätt 😀

  Ha en fin dag!

  1. Det blev en jättetrevlig kväll och skönt att regnet upphörde ett tag på påskaftons kväll så det gick att ta sig fram utan badskor.
   Stränderna har ju, i alla fall inne i stan, flutit bort till stora delar, men kommunen brukar vara raska på att komma med ny sand. Men kanske inväntar man att havet ska dra sig tillbaka ännu en bit.
   Den blå himlen ser vi också nu så det ser lovande ut.
   Trevlig tisdag!

 9. Jag har en viss förkärlek för väderdramatik. I lagom mängd tycker jag det är uppfriskande. Snöstormar är det bästa jag vet, regnoväder hamnar längre ner på min gilla.-lista, kanske för att de ofta håller på i all oändlighet. Kan nästan känna hur härlig luften känns där nu, efter regnen. O nog är jag lite avis, vi behöver också regn, varför inte på nätterna…”ler”
  Trevlig tisdag/Kram

  1. Vi har fått väldigt mycket regn och nästan på tre dygn lika mycket som faller här i Torrevieja på ett år. Hus, garage och källare samt gator är inte dimensionerade för detta så många vattenskador har det blivit. nu ser det bättre ut på regnfronten och hoppas så att det hinner torka upp.
   Ja, ni hade kunnat få en del av regnet som kom här. Men kanske kommer det. Och viktigt att få fyllt på vattendepåerna.
   Kram från ett nu soligt Torrevieja.

 10. Ni har fått regn, mer än önskvärt kanske. Vi har det kruttorrt i markerna, jag har varit ute och njutit av skogen i påsk, kruttorrt. Men behagligt är det för en som gillar försommarsol och försommarvärme! 🙂

  Som många redan kommenterat, ser ni dock ut att ha haft trevligt trots att det varit blött utomhus.

  1. Vi har här fått nästan lika mycket regn på tre dygn som det faller på ett år. Väl mycket för vare sig hus eller gator är riktigt dimensionerade för detta. Men nu verkar regnet ha försvunnit vidare så det kan börja torka upp.
   Har förstått att det hemma är väldigt torrt i markerna. Men regnet kanske kommer.
   Så skönt med en skogspromenad men kan tänka mig att det är torrt.
   Vi har haft det bra och passat på att ge oss ut när det varit uppehåll. Vi har inte personligen heller drabbats av läckage in i huset men vet många som haft det blött. Vinden har också legat på rejält på sina ställen och det har bidragit till läckage genom taken och altandörrar.
   Hoppas nu på sol så att det kan torka upp.

 11. Det var ett oroligt hav som du visar, absolut inbjudande. Otäckt med så mycket regn som ger en del förödelse för somliga. Här hemma har vi haft väldigt fint med temperatur +18 i skuggan.

  1. Havet var verkligen oroligt och väldigt upprört av både regn och hård blåst. Men det var fascinerande att stå här och titta på alla krafterna som finns.
   Vi har fått nästan lika mycket regn på tre dygn här som det annars brukar komma på ett år. Här har många husägare drabbats med läckage både i hus, källar och garage. Även stränderna inne i stan har regnat och blåst ut i havet. Nu verkar det som om regnet dragit vidare och solen har börjat återkomma. Förhoppningsvis torkar det snart upp igen.
   Skönt med det fina vädret hemma. Hoppas di kan passa på att njuta av det.
   Här har vi ju både under mars och april haft många vackra dagar så jag ska inte direkt klaga. Men väl mycket regn på kort tid blev det.

 12. Ni brukar ju skriva att ingen strand finns kvar. Men vad finns i stället då? Och vad gör de när de reparerar, lassar sand från någon annanstans? Hämtar tillbaka från havet? Blir lite nyfiken! 😀
  .
  Här har ju vädret också varit skit, vintern kom väldigt sent i år eller fasansfullt tidigt! Nu är det visserligen 17 grader och solen kisar lite men på förmiddagen när vi var ute var det 13 grader och regn. Hu!
  .
  Härligt att ni har maten att njuta av i vätan!

  1. Vad gäller stränderna så har sanden dragits med ut till havs av de kraftiga vågorna och allt regn. Nu är det dessutom högvatten och det innebär att Medelhavet går ända upp till kanten för strandpromenaden så här finns nu sten. Sand i mängder körs hit till stränderna och fylls på när havet igen dragit sig tillbaka. Detta är kommunen snabba med. Detta gäller främst några av stränderna inne i stan. De stränder som ligger i utkanten är längre och mycket bredare och har större marginaler för att tåla det höga vattenståndet. Men även de är påverkade.
   Här har regnet dragit vidare och både igår och idag har vi haft runt +20 och skönt promenadväder med en del sol mellan varven. Hoppas att värmen snart återkommer till er.
   Träff med vänner och god mat gillas och det tar vi helt klart fasta på.

   Då har vi det nog svalare än vad vi har just nu.

 13. Vilken kontrast mellan fotona. Jag gillar havets alla temperament. Men jag önskade att jag fick trycka på “knappen” själv. Det kunde blivit spännande att ta ett parti boule. 😉
  Kram

  1. Verkligen! Och havet är mäktigt. när man blickar ut över det, var än man än befinner sig, är det lätt att förstå all kraft som finns här.
   Boulebanorna var verkligen under vatten så kanske nya regler behövdes för att kunna spela.
   Kram och trevlig onsdag. Här är det sol idag och det ser ut som om det fina vädret är på väg tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *