Foto Torrevieja

Rån – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Rån är veckans ord att tolka i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så går den ut på att med bild och/eller text tolka det angivna ordet. Nytt för i år är att alla ord är homonymer. (Ord som stavas och uttalas på samma sätt men med olika betydelse.) Det är också fritt fram för egna funderingar och tolkningar och alla är välkomna att vara med.

Rån serveras ofta tillsammans med glass. Här på en glassbar i Torrevieja. Rån och glass! Här en stor och dyr variant i Torrevieja. Kanske för en hel familj. Om man kan komma överens om smakerna. 

Rån?

Kanske ett kex eller en “strut” som man kan fylla med glass eller annat. Alltså ett tunt och sprött bakverk. Eller kanske något helt annat.  En stöld eller överfall . Någon tvingar till sig något. Också ofta under hot eller våld.  (Tittade in hos synonymer.se för att jämföra mina tankar om ordet med deras. ) I veckans bidrag  kan jag bjuda på båda. Alltså något ätbart och något mer handgripligt. Det ätbara är ju mer hanterbart. Och att utsättas för ett rån är helt klart svårare att svälja.

Rån av olika slag i glassar. Här spanska varianter. Rån av olika slag. Här i några spanska  glassar. 

Lördagens cykeltur

började i dur och kom att sluta i moll. Vi  tog oss en tur till ett naturreservat några kilometer nordväst om Torreveieja och fortsatte  sedan mot grannbyn La Mata. Här blev det en god pizzalunch med havsutsikt. Och så småningom  gjorde vi oss färdiga för att cykla hemåt igen.

Njutbar lunchutsikt.

Cyklarna låser vi alltid ihop med rejäla lås. Svårare då för någon att stjäla dem. (Här är cyklar åtråvärda)

Vi sätter oss på cyklarna och tar  vägen som bussen brukar köra . Vägen är bred och vi cyklar på. Bosse (maken) trampar på några meter framför  mig.

Vad hände? 

Inte en bil på den breda gatan. Inte ens någon som går på trottoaren. Men det står en kille vid busshållplatsen. Ser det när vi trampar förbi. Och så plötsligt. Jag skriker, snarare vrålar. Jag ser plötsligt en hand som snabbt som ögat sträcker sig ner i min cykelkorg  och snor åt sig  kassen som ligger där. En kasse som innehåller min mobil och två kameror. Ynglingen  har troligen sett  när vi passerat vid busshållplatsen och springer ikapp oss.

Rån eller stöld? Rån sker under hot. Men vad är ett hot? Rån eller stöld? Hot eller icke? Det är det som skiljer en stöld från ett rån. Sedan är det frågan om vad som uppfattas som hot. Polisen här rubricerade det hela som “robar” – ett rån.

Kassen är borta. Jag vrålar och är samtidigt både arg, förtvivlad och ledsen. Vad jag vrålar minns jag inte. Bara att jag gör det. Bosse har förstått vad som hänt och vi cyklar båda som “galningar” för att hinna i kapp tjuven. Jag vrålar hela tiden.

Jag ser en man längre fram på gatan som målar ett staket och han har uppenbarligen hört mig och förstått vad som skett. Han ser ynglingen med en kasse i handen som rusar fram längs gatan.  Och strax efter kommer vi på cyklarna. Målarmannen släpper färg och pensel och tar upp jakten. Han springer otroligt snabbt.

Här är “hjälten”. Målarmannen som sprang för livet för att hinna ifatt tjuven. Och han lyckades. Stor lättnad!

Här i korsningen

framme vid bilen, hann målarmannen ifatt tjuven som där släppte kassen. Antagligen kände han på sig att det kanske inte skulle fungera att komma helskinnad ur detta.  Jag var helt tagen samtidigt otroligt glad och tacksam över att kassen kom tillbaka. Vilken insats “målarmannen” gjorde! Vilket civilkurage! Jag  tackade många gånger och försökte ersätta honom på något sätt. Men det lät sig inte göras.

Ingen fysisk skada skedde men jag var rejält tagen. Och tur var det att jag inte knutit fast kassen i styret, som jag ofta gör, för då hade jag helt obarmhärtigt  fallit i backen.

Att bli av med något, att bli bestulen, har jag upplevt ett par gånger tidigare i Stockholm. Illa det också men detta kändes helt klart som ett rån på öppen gata. Även om jag fick tillbaka min kasse med innehåll så  så har jag  svårt att släppa det hela. Tankarna mal.

Här i korsningen, vid bilen, var det som målarmannen hann ifatt rånaren/tjuven.

Titta gärna in här för att se fler tolkningar av “rån”.

Idag vidgar jag vyerna en bit norrut längs spanska Costa Blanca och hoppas på en lugn och odramatisk tur.

 

60 svar på ”Rån – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Gomorron kära Ditte!
  Ja inte lätt att komma över såna händelser…sätter sina spår. Jag vet! Men tur att du inte satt fast kassen! Denne hjälte som sprang i fatt!! Otroligt bra gjort! Nej det är inte säkert här, vissa lever på detta. Man får vara uppmärksam och vaken…ledsamt men nödvändigt!

  Fina glassbilder 🙂 WOW!! Ha det så bra du kan! Vi ses mañana! Kramar i massor! P ♥♥

  1. God kväll!
   Har varit på utflykt upp i bergen idag och tittat på mandelblommor. Fint att skingra tankarna. Behövligt! Men nog kommer händelsen att sitta kvar inom mig. Ja, du vet ju hur det kan kännas. Ja, visst var det tur att jag inte satt fast kassen. Brukar ju göra det.
   Och visst var målarmannens insats storartad.Vilken hjälte!
   Glassbilderna innehöll ju också rån men i ett mer vänligt sinnat sammanhang.
   Tack för omtanken. “Hasta manana”
   Stor kram

 2. Men usch och fy vilken hemskeupplevelse! Vilken oerhörd tur att det inte gick värre och att den där målarhjälten agerade så snabbt och fantastiskt bra! Även om man blir skitförbannad över att det finns såna där skurkar som inte kan skilja på ditt och mitt så finns det ändå hopp om mänskligheten när det finns människor som målarmannen. All heder åt honom!
  Än en gång – TUR att du inte åkte ikull eller kom till fysisk skada på nåt annat vis och att du fick tillbaks dina grejer. Förstår att du är tagen…
  Stor KRAM!

  1. Ja, det var illa! Jag var helt oförberedd om att detta kunde hända. Det fanns ju inga människor ute. Jo, en vid busshållplatsen och det var han som sprang i kapp mig. Jag fullkomligt vrålade när det skedde och hade nog kunnat “väcka de döda”. Målarmannen hörde mig och såg vad som var på g. Bosse och jag kom farandes i full karriär på cyklarna och “typen” med min kasse före. Springandes för fullt. Men målarmannen tog snabbt upp jakten och hann ifatt. Vilken hjälte! Och vi kom strax efter. Glädjande nog fick jag tillbaka kassen med både mobilen och båda kamerorna och allt fungerade. Var glad över att jag inte knutit fast kassen runt styret som jag brukar för då hade den kanske varit kvar men jag hade legat i backen med cykeln över mig.
   Tagen är jag. Verkligen
   Tack för omtanken och kram

 3. God morgon Ditte!
  Men fy så läskigt att bli rånad. Tur i oturen att du inte hade kassen knuten på styret och vilken gentleman som stoppade tjuven. Förstår att du har svårt att släppa tanken på händelsen.
  Många kramar/A-K

  1. God afton!
   Här har det varit utflykt hela dagen. Var bra att skingra tankarna.
   Jag var ju helt oförberedd på att någon skulle springa ikapp cykeln och ta kassen. Jag vrålade så högt…Och målarmannen hörde och såg sedan vad som var på gång och stack efter. Vilken hjälte. Och Bosse och jag hann näsan fram med våra cyklar. Jag fick tillbaka kassen med både mobilen och kamerorna och det var skönt. Och himla tur att jag inte knutit fast kassen i styret som jag brukar för då hade jag legat i backen med cykeln över mig. Men det lapp jag ju.
   Ja, tanken på händelsen sitter i. Djupt.
   Stor kram

 4. Men oj, vilken dramatik! Jag förstår absolut att du var helt tagen. Men vilken tur att målarmannen stod precis där och då och hann i fatt ynglingen. Och att du fick tillbaks kassen med sakerna i. Fy säger jag så läskigt!
  Stor kram!

  1. Tagen är jag fortfarande och detta var helt oväntat. Jag var totalt oförberedd. Och tur var det ju i oturen att kassen inte var fastsatt i styret. Brukar knyta den där…Målarmannen fattade snabbt vad som hänt, släppte allt och rusade eftetr. Och jag vrålade. Båda kamerorna och mobilen kom tillbaka med kassen. Tror tjuven släppte den när målarmannen med stora steg närmade sig.
   Både “buklandning” och detta på samma vecka. Puh!
   Tack för omtanken.
   Stor kram

 5. Vilken skrämmande upplevelse! Jag har faktiskt aldrig blivit utsatt för något rån och det är jag oerhört tacksam för. Vilken hjälte, som fick tag på rånaren! Det är inte många som vågar ställa upp och hjälpa till vid olika slags brott, och det är egentligen inte så konstigt. Allt har blivit så mycket råare idag och människoliv verkar inte så viktigt för en del. Trist slut på en fin utfärd. Kram.

  1. Ja, det var det verkligen. Och jag var helt oförberedd på detta. Målarmannen släppte pensel och målarburk och rusade efter och hann i kapp. Vilken hjälte och vilket civilkurage! Och visst har alt blivit så mycket råare idag. Man vet ju inte om det finns en kniv eller pistol med.
   Händelsen kommer jag att bära med mig ett bra tag. Och jag kommer nog att vara väldigt vaksam.
   Det hela slutade bra och det var tur.
   Kram och tack för omtanken

 6. Men. vad du fick vara med om. Så bra att du skrek så att målaren uppmärksammade situationen, och kunde rycka in och springa. Bra gjort av honom. Så rädd jag skulle ha blivit. Vet ej hur jag skulle ha agerat. Men, du gjorde det enda rätta och det slutade trots allt lyckligt.
  Fina bilder. Jag blir faktiskt sugen på glass, jag som sällan äter glass.
  Sköt om dig.
  Varm kram.

  1. Om du visst vad jag skrek! Men jag minns inte vad jag skrek. Målarmannen förstod dock genast vad som hänt och släppte sin pensel och rusade efter i full fart. Vilken hjälte! Jag blev först så väldans arg. Jag var helt oförberedd på att det kunde ske- Det hela slutade bra men inom mig funderar jag mycket. Och det var himla tur att jag inte hade satt fast kassen i styret som jag brukar för då hade jag fallit rejält och fått cykeln över mig.
   Glassbilden såg jag och den såg god ut. Men alltför stor och dyr. Kunde kansk etänka mig 1/5 av den.
   Tack för omtanken. Vi har idag varit uppe i bergen här och kopplat av. Kändes skönt.
   Stor kram

 7. Men fy så OBEHAGLIGT.
  Vilken tur en hjälte fanns där när det hela hände.
  Har tänkt tanken för har också en cykelkorg med kasse framtill. Kamera och mobil där.
  Hm måste fundera på eventuell åtgärd av detta.
  Ha kamera/mobil ifickan när jag cyklar. Fast sommartid har man ju ibland inga fickor lägga de i.
  Dölja väskan på något sätt.
  Trist att man inte ska få ha sina saker i fred.
  Minns du berättat om stölderna i Stockholm.
  Mig hände det ju på bussen Märsta-Arlanda, troligtvis.

  1. Det var så hemskt! Och jag var helt oförberedd att någon skulle springa i kapp mig. Och målarmannen reagerade så snabbt. Vilken hjälte! Maken håller på med ett “lock” att sätta fast över cykelkorgen. Kanske kan det vara något. Jag var glad att jag inte satt fast kassen i styret, för det brukar jag göra- Då hade jag legat i backen med cykeln över mig. Ofta har jag en ryggsäck, modell mindre, för kamera och mobilen är oftast i en ficka. Men det är ju lätt att den faller ur-
   Stölder har jag varit med om i Stockholm men detta tog mycket mer.
   Så trist för dig med stölden på bussen. Man blir så himla f-d och kränkt.

 8. Bra tolkning av ordet RÅN. Men fy, vilken hemsk upplevelse att bli RÅNad! Vilken tur att du reagerade så kraftfullt också och fick med dig målaren, som var snabb i benen och fick fast tjuven! Usch, vilken chock.
  Ett tag slängde jag nyckeln i cykelkorgen när jag cyklade iväg, lätt och behändigt. Men slutade med det för det är så lätt att den ramlar ur om det händer något med cykeln. Bäst är att stoppa värdesaker i fickorna eller i en magsäck /rygga. I cykelkorgen har jag ev. varor eller en tröja.
  Önskar dig en vacker utflykt idag!
  Stor kram, Gerd

  1. Tack! Ja, här blev det rån i dubbla bemärkelser. Glassen tittade jag på men den är för stor för mig och alltför dyr. Men en minivariant kunde jag nog tänka mig. Att någon skulle springa i kapp mig på cykeln och rycka min kasse ur cykelkorgen var jag helt oförberedd på. I vanliga fall har jag kassen fastknuten i styret och det var ju tur att jag inte hade det. Då hade jag legat i backen med cykeln över mig. Oftast har jag en ryggsäck men inte denna gång. Nu blir det ett lock till korgen på gång och det blir bra.Målarmannen reagerade så snabbt och hann i kapp förövaren. Verkligen en hjälte.
   En hemsk upplevelse var det och den sitter i. Kommer att göra det ett tag.
   Stor kram och tack för omtanken

 9. Fy fasen, vilken skrämmande upplevelse! Har aldrig haft nåt liknande,
  men jag kan tänka mej, hur det kändes. Och att gatan var så tom!
  Vilken underbar Målargubbe! Kan förstå, att du fortfarande känner dej
  uppskakad. – Kanske det blir ryggsäck på magen hädanefter!
  Magplask och rån inom samma vecka är (nästan) för mycket.
  Stor kram!

  1. Ja, detta tog mig hårt. Ja, Bosse var tagen han också. Jag var så helt oförberedd att någon skulle springa i kapp mig mig där jag satt på cykeln. Målarmannens insats var enastående. Vilket civilkurage! Jag brukar ha ryggsäck men nu tog jag en kasse för vi hade tänkt handla på hemvägen. Men Bosse håller på att konstruera ett “lock” över cykelkorgen så det blir ett bra komplement.
   Magplask och rån på en vecka blev väl mycket Absolut.

 10. Ojojoj, här blev det dramatiskt! Först blev jag sugen på glass, då jag är ett riktigt glassmonster, sommar som vinter…och sen byttes längtan till ett obehagligt drama. Fy fasen vilken skitstövel, jag blir rosenrasande och även lite skakis när jag läser och minns “mitt rånförsök” i BA, usch, sånt vill man inte minnas, samtidigt som det aldrig går att glömma.
  Sen så hade du ju dubbel tur och slutet blev gott. Vilken hjälte du hittade i målaren och vilken tur att kassen inte var fastbunden…det kunde verkligen ha slutat med katastrof!
  Bara en tanke?…använder du inte ryggsäck?

  1. Glassen tittade jag bara på. Glass tycker jag om men denna var i största laget. Men visst såg den god ut.
   Tänkte på dig och det som hände dig i BA. Man blir så f-d-Och det värsta är ju att detta sitter kvar och gör sig påmint då och då- Och man är ju inte beredd. Jag hade verkligen tur och denne målarman är en verklig hjälte.Så snabbt han reagerade och ville hjälpa till. Allt i kassen var dessutom helt.
   Jag brukar knyta fast kassen i styret men det var tur i oturen att jag inte gjorde det den här gången. Kan se mig själv liggandes i backen med cykeln över mig.
   Jag brukar använda ryggsäck. Men inte denna gång. Nu har maken konstruerat ett lock till cykelkorgen och jag kommer inte att ha något av värde här.

 11. Men hjälp vilken dramatik! 😨 Jag förstår att du är chockad och tagen av händelsen! Vilken otrolig fräckhet att sno ur cykelkorgen medans du cyklar! Tur du klarade dig utan fysiska skador i alla fall. Jag är helt förstummad och kan inte föreställa mig hur det känns.

  1. Jag var helt oförberedd på detta. Och så fint med målarmannen som tog upp jakten med oss och lyckades hinna i kapp. Det har tagit hårt på mig.Ser nu potentiella rånare lite var stans. Men ingen fysisk skada. Tur att kassen inte satt fast för då hade jag åkt i backen.Rejält. Man tror ju inte att sånt här ska hända😯

 12. Åh kära nån, vilken upplevelse!!! Tänk vilka vardagshjältar det finns i världen <3 Visst passade det som ett inlägg till utmaningen men i det här fallet hade det faktiskt räckt gott och väl med de andra rånen! Tack gode gud att allt gick bra till slut och att du inte for illa fysiskt även om det psykiska kan vara nog så jobbigt! Ha det så gott du kan nu <3

  1. Det blev ett bra slut på det hela. Rent praktiskt. Målarmannen gjorde en fantastisk insats. Så tacksam! Men påverkad av händelsen är jag helt klart. Det var verkligen obehagligt. Och så oväntat. Tack för omtanken. Är idag på tur upp i bergen och skönt att tänka på annat.

 13. Men vilken dramatik och vilken obehaglig händelse! Jag hade inte förväntat mig att saker i en cykelkorg kunde stjälas så men nu vet jag. Vilken tur att målarmannen var så snagg att killen släppte din kasse. Ett bra slut men jag förstår mer än väl att du blev chockad. Det var i alla fall tur att du inte knutit fast kassen för ett fall i backen kunde slutat riktigt illa.

  Kram och ha det så bra som det bara går.

  1. Ja, det blev verkligen en hemsk upplevelse. Och jag var helt oförberedd på att någon skulle springa i kapp mig och snabbt sno åt sig min kasse. Målarmannen reagerade verkligen snabbt och jag är så tacksam för hans hjälp- Ett bra slut blev det men upplevelsen lär hänga i. Och himla tur att jag inte hade satt fast kassen runt styret som jag brukar. Då hade jag legat i gatan med cykeln över mig.
   Tack för omtanken.
   Vi har varit uppe i bergen idag på “njutflykt” och det skingrade tankarna.
   Kram

 14. Men fy! Vilken upplevelse! Och vilken härlig insats av målarmannen! Så himla skönt att höra att det finns folk som hjälper till när nöden kräver det.
  Sedan satte ju mina tankar igång. Han stoppade alltså bara ned handen och ryckte åt sig. Ja, det var kanske tur att du inte knutit fast kassen. Men jag tänker, om du har din kasse i krogen, borde man inte kunna sätta ett skydd över? Jag vet att på kinabutiken hittade jag små packnät för motorcyklar. Egentligen funkar det ju med en rundel tyg med dragsko som du kan spänna runt. Så här:
  https://cdn.shopify.com/s/files/1/2180/6079/products/georgia-dublin-dorothy-cover-assorted-colours-1359_x700.jpg?v=1500001971
  Nu du, nu satte min hjärna igång!

  1. Tack,Emma för omtanken! Maken har ordnat ett lock med lås på cykelkorgen .Men tack för ditt fina tips. Kanske även blir ett liknande. Och vi var så glada för målarmannens insats. Det underlättade så mycket. Jag fick tillbaka kassen och blev inte skadad. Men man är ju helt oförberedd på att liknande ska inträffa. Men nu är jag beredd men obehagligt är det. Tack än en gång för omtanken.

 15. Nej, men fy f*********n. Vet precis hur du känner dig, då jag blev rånad i Benidorm dagen före julafton 2014. Det tog mig ett bra tag att inte hela tiden titta mig över axeln för att kolla om någon följde efter mig/oss. Förstår din chock. Det är ju nästan surrealistiskt…
  Å Policia Nacional får du nog hänga på rejält om du vill att dom gör nåt för att leta efter killen. De agerar ju efter mottot “ni fick ju era värdesaker tillbaka och är inte skadade så… ” och “det var säkert en från Marocko eller Rumänien”. För en landsman till honom skulle ju aldrig göra nåt sådant. Suck!
  Vilken insats av målarmannen! Han är värd både kramar, blommor och en stor ELOGE! Att det fortfarande finns människor som han gör en nästan trygg och gör att man inte förlorar tron på mänskligheten.
  Var kamerorna och mobilen oskadda?
  Bra att ni åkte upp till bergen idag. Då kan du skingra tankarna en aning.
  Känner verkligen med dig, då jag precis vet hur tankarna går. KRAM!!!

  1. Just så! Och då förstår du precis. Illa där i Benidorm för din del. Riktigt illa. Det var en pärs innan vi kom hem kan jag säga. Och att bearbeta att detta hände. Nej, ingen idé att leta. Kamerorna var ju i kassen. Men det är anmält och polisen rubricerade det som “rån”. Är så glad för målarmannen som sprang efter och lyckades få tag på kassen. Vilken hjälpte!Och det berättade vi för honom och polisen. Vi fick veta att det varit flera tillbud här i La Mata med både marockaner och “gitanos” från Östeuropa inblandade. Båda kamerorna var oskadda, liksom telefonen.
   Vi har haft en toppendag idag och verkligen inte tänkt på detta. Tänkte dock på dig när vi passerade Benidorm.
   Stort tack för din omtanke och du vet ju hur det kan kännas.
   Kram

 16. Vilken skräckupplevelse och att den sätter djupa spår är inte svårt att förstå! Tur att det finns vardagshjältar som agerar blixtsnabb i en sådan här situation. Tur att du kom oskadd ur det hela! Min man och jag har aldrig blivit utsatta för liknande otrevligheter fast vi har rest så mycket.
  Ha det gott!

  1. Det var illa! Både jag och maken var rejält tagna när vi kom hem. Upplevelsen tog verkligen på krafterna på alla sätt och vis. Visst var målarmannens insats beundransvärd. Verkligen en hjälte. Jga var helt oförberedd.
   Vi har också rest mycket och bott i Kina men något liknande har vi aldrig upplevt. Men nu blev det här i La Mata, i närheten av Torrevieja.
   Jag håller på att hämta mig men det tar nog son tid.

 17. Rån med glass ser ju härligt gott ut,-)
  Men vilken upplevelse!! Fy så otäckt.
  Jag förstår att du hade svårt att släppa det. Vilken fräckhet!
  Målarmannen var ju otrolig. Tur att tjuven inte kom undan.
  Och ja, tur att du inte hade knutit fast kassen!! Du kunde ju slagit ihjäl dig! Du som redan har så ont!
  Vilken dag!
  Nu får du hämta dig från den här otäcka upplevelsen!
  Jag har blivit av med pengar en gång, i Stockholm när vi handlat julklappar det är många år sen, när vi gick på tåget då tog någon min plånbok! Ha det jättefint nu!!
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Glassen tittade jag bara på. Jag skulle inte betala så mycket för en och alltför stor för min smak. Men den vaf färgglad och hade rån.
   Jag var så helt oförberedd på att någon skulle springa i kapp cykeln på detta sätt. Fanns inte riktigt i min tankebana. Men nu gör det. Målarmannen var verkligen en hjälte. Och min kasse kom tillbaka med innehållet kvar. Jag är glad för att kassen inte satt fast för då hade det gått riktigt illa.
   Så trist med din plånbok som försvann. Och visst blir man både kränkt och förbannad. Det händer ju så snabbt dessutom.
   Tack för omtanken. Kram!

 18. Men kära nån! Vilken lycka att du fick tillbaka dina ägodelar, men djupt inne är du säkert skärrad, arg och kränkt. Så obehagligt! Jag förstår att tankarna mal.
  Även om temat för veckan råkade vara rån så vill man absolut inte vara med om ett sådant. Vilken fräck en! Tack o lov att ni är de ni är och att mannen som blev dagens hjälte förstod vad som var på gång.
  Men fy bubblan!
  Må det inte hända igen!
  Kram

  1. Ja, det blev en cykeltur som började dur och slutade i moll.Jag var helt oförberedd på händelsen. Totalt! Kunde inte tänka mig detta.Jag brukar knyta fast kassen i styret men nu hade jag inte gjort det. Och tur var det på sitt sätt. Hade jag gjort det hade jag legat i backen med cykeln över mig.Jag vrålade, verkligen. Och målarmannen både hörde och såg vad som var på gång och satte högsta fart han också. Vi också på cyklarna men vi låg lite efter. Vilken hjälte målarmannen var och en sann hjälte.
   Ja, tankarna har malt må du tro. Idag var vi på utflykt upp till bergen ovanför Alicante och har njutit av vacker natur och mandelblommor. Bra att hitta på något och skingra tankarna.
   Och nu får det bli lock på cykelkorgen och ryggsäck.
   Tack för omtanken.
   Kram

 19. Hola! Så fruktansvärt! Vilken chockartad upplevelse! Tänk att vissa har så svårt att skilja på mitt och ditt. 😡 Målarmannen var verkligen dagens hjälte! Värmer alltid gott i hjärtat när man hör att det fortfarande finns människor med civilkurage. ❤️

  Många kramar från oss! ❤️❤️❤️

  1. Hola! Jag var helt oförberedd. Hade inte kunnat tänka mig detta. Helt osannolikt. Men det hände. Jag vrålade och målarkillen reagerade och såg vad som hände och satte världens fart. Och vi kom efter på cyklarna. Vilken hjälte målarkillen var och med stort civilkurage.
   Allt i kassen var intakt men jag är det inte inom mig. Om man säger så.
   Vi har varit uppe i bergen idag, ovanför Alicante. Bra att skingra tankarna.
   Stor kram och tack för omtanken.
   Hälsa Mr J.

 20. Men jösses vilken hemsk historia, tur att du kom undan med blotta förskräckelsen! Och vilken hjälte som sprang ikapp tjuven! En stor eloge till honom!
  Tur dock att du inte knutit fast kassen, då hade det gått mera illa.
  Vila upp dig nu och njut av finvädret!
  VArm Kram!

  1. Visst var det! Och jag var helt oförberedd på att de skulle hända. Målarkillen var verkligen företagsam och förstod snabbt vad som var på gång/språng.Vilken hjälte! Jag brukar knyta fast kassen i styret men nu hade jag inte gjort det. Och tur var det. Då hade jag legat i backen med cykeln. på mig. Det tog mig hårt och jag har ännu inte hämtat mig utan ser åt alla håll nu när jag är ute.
   Fint väder har vi och det blev ju ingen yttre skada skedd.
   Tack för omtanken.
   Kram

 21. Men snälla Ditte, vilka äventyr du har varit med om på sistone. Så himla fräckt att ta kassen så där mitt på dagen. Vad tänkte han? Att du inte skulle märka något? Vilken tur att du vrålade så att målarmannen fattade vad det var som hände. Nu får du försöka ta det lugnt, så du inte råkar ut för fler otrevligheter. Men jag vet ju själv att det tar tid att komma över en sån incident… man blir kränkt av fräckheten.
  Tänker på dig och önskar dig en trevlig och lugn vecka!
  Kram!

  1. Två incidenter på samma vecka… Jag var helt oförberedd här när killen sprang i kapp mig. Killen trodde med all säkerhet att han skulle komma undan för det var ju helt folktomt här uppe på gatan. Desto mer folk nere vid havet. Men vi skulle cykla hem. Och vrålade gjorde jag rejält. Och tur var det för målarmannen fattade snabbt vad som var på gång och slängde pensel och hink och tog upp jakten. Och efter kom vi på cyklarna.Det kommer att ta tid att komma över det hela. Minns ju så väl när vi var på”Hermans”.
   Tack, Marja för din omtanke.
   Kram

 22. Men … oj … vilken tråkig upplevelse! Så fräckt av tjuven – bra att du skrek och vilken hjälte han var mannen som målade! Skönt att det gick bra, men såklart kommer detta att sitta kvar i minnet ett tag!
  Glassrån är betydligt trevligare!
  Kram

  1. Det blev en cykeltur som slutade i moll. Jag var totalt oförberedd på det hela för det fanns ju inga människor på gatan. Jo, den här figuren då. Vid en busshållplats. Men att han skulle springa ikapp mig kunde jag inte ens ana. Jag vrålade och målarmannen förstod vad som var på gång. Vilken hjälte! Så tacksam. Jag märker nu att jag hela tiden rör huvudet när jag är ute så visst kommer detta att sitta i.
   Och visst är de ätbara rånen så mycket bättre-
   Kram

 23. Så ubehagelig. Det setter en liten støkk i oss når en kommer ut for slike ting. Alt jeg har reist og fartet rundt, så har vi bare blitt ranet en gang. Og godt er det.

  1. Verkligen obehagligt och jag var helt oförberedd. Vad gäller att bli rånad har det en gång hänt mig tidigare i en tunnelbanevagn i New York. Och det är ju inte så mycket under mängder av resor i olika länder. I Stockholm har jag blivit bestulen två gånger och väldigt trist. Men tursamt nog har jag inte blivit skadad fysiskt.
   Och du har ju också klarat dig ganska bra från att bli rånad. Hoppas det stannar vid det.

 24. Jäklars vilken tur i oturen ni ändå hade! Undrar om jag agerat lika snabbt som ni gjorde eller om jag bara stått helt tillintetgjord och undrat vad som hände! Ingen blev skadad och dessutom fick tjuven tji, förstår att ni ville ge en belöning till den fantastiska hjälpande mannen! Men han tyckte ju bara att han gjorde sin plikt, såna typer ska inte få härja fritt! Nu undrar jag två saker: dels om det är vanligt med typ “ficktjuvar eller liknande där nere, dels om du inte nästan iscensatt detta rån för att få till veckans onekligen bästa temainlägg??? Skämt åsido, klart att det inte var så, men håll med om att det var lägligt det hände…Sköt om er och varm kram

  1. Visst hade jag tur i oturen. Verkligen! Och jag handlade nog bara instinktivt. Jag var ju helt oförberedd på detta. Men skrika kunde jag. Himla tur att kassen inte satt fast i styret som jag brukar göra. Visst var målarmannen dagens hjälte! Vilket civilkurage. Och spanjorer gillar inte detta att andra folkgrupper kommer till Spanien och försörjer sig på att råna. Tyvärr är de överrepresenterade berättade polisen för mig.DE rubricerade det hela som ett “rån”. Tror inte det är vanligare här med rån eller fickstölder/stölder. Men visst förekommer de.
   Jag förstår ditt skämt och fnittrade också. Men icke! Känner mig fortfarande rejält påverkad och tittar mig nu noga omkring när jag går ut. SEr denna hand i cykelkorgen även nattetid.
   Kram

  1. Ja, det var illa! Och polisen rubricerade det som rån. Jag var ju helt oförberedd på det hela. Men som jag vrålade och det hjälpte på sätt och vis. För målarmannen, “hjälten” förstod vad som hänt och hjälpte till. Så tacksam! Och mina saker är tillbaka. Polisen berättade att det är ligor från östeuropa och Nordafrika samt “gitanos” som står för största delen av dessa brott. Så trist!

  1. Jag äter en glass här ibland och visst är de billigare än GB hemma. Tror det i mångt och mycket är liknande varianter som säljs i butikerna.

  1. Verkligen! Och jag var helt oförberedd. Men det blev tursamt nog ett bra slut. Föredrar ju heller de mer ätbara rånen.

 25. Heisann, du fikk meg til å tenke på at jeg kanskje også har vært utsatt for ran et par ganger, men har aldri tenkt på det som ran, fordi de ikke var noen person som trua fra meg gjenstandene. Det første tilfellet skjedde på bussholdeplassen i Arles. Der forsvant klokka fra armen min i køen. Mistanken falt på alle sigøynerne som virra rundt meg. Hadde de virkelig i trengselen for å komme på bussen, klart å få klokka av armen min? Borte vekk var den….
  Det andre ranet skjedde i Greenwich, NY. En gammel mann tok paraplyen min som jeg hadde lagt fra meg på fortauet da jeg skulle fotografere. Jeg løp etter mannen og sa strengt: It´s mine!!!! og tok den tilbake fra trillevogna hans. Ingen dramatikk… jeg trengte dem pga regnværet som kom “luskende”.
  Takk for historien din. Ønsker deg en fin ukeslutt ;:OD)

  1. Rån kan vara lite olika saker och oftast är det hot inblandat. Men här rubricerade polisen det som rån. Inte säkert de skulle gjort det hemma i Sverige. Men det var ju viss fara att jag skulle ramlat av cykeln. Som tur var hände ju inte det. De som stjäl och rånar folk har ju detta som jobb och är bra på det de gör. Trist att du blev av med din klocka och man hinner ju inte ens märka det.Fint att du tog tillbaka ditt paraply.
   Önskar dig också ett bra slut på veckan.

  1. Jag var helt oförberedd på att någon skulle springa i kapp min cykel och ta kassen. Fanns inte i tanken. Och visst hade jag himla tur att inget värre hände. Också så tacksam för “målarmannen” som gjorde en stor insats genom att springa ikapp tjuven. Nu när jag rör mig är jag väldigt vaksam. Och visst blev jag skakad av det hela.

 26. Usch vad obehagligt! Vilka idioter det finns. Och verkligen tur att du inte hade knutit fast kassen. Och vilken hjälte den där målarkillen. Tur i oturen, men sådant här ska inte behöva hända!!!

  1. Det var verkligen obehagligt och jag var helt oförberedd. Men i och med att jag “vrålade” så lyckades målarmannen att förstå att något var fel och satte full fart efter förövaren. Nu är jag väldigt försiktig och huvudet rör sig som hos en uggla. Jag är märkbart påverkad. Och himla tur att kassen inte var fastsatt. Jag har anmält detta och mest för att få det till statistiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *