Skyltar Stockholm

Prideparaden i Stockholm – En glädjefylld manifestation

Söndag igen! Och dags för ännu en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri. Veckans skyltning är gårdagsfärsk och hämtad från prideparaden igår i Stockholm, “EuroPride Parad”. Paraden tågade genom centrala Stockholm och är “Prideveckans” största evenemang. Detta är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek  för mänskliga rättigheter. Och jag var på plats. Första parkett och nöjd med mitt resultat.

Prideparaden inleds med ett antal motorcyklar. Paraden inleds med ett stort antal  motorcyklar .

Prideparaden -EuroPrideparaden

avslutar “prideveckan” i Stockholm och hela festivalen flyttas till Göteborg mellan den 14 och 19/8. EuroPride är i sig ett återkommenade evenemang där en Pridefestival i Europa får rätten att just heta  EuroPride. Det hela är ett internationellt arrangemang som lockar besökare från hela världen till Europa. London var först ut med Europride 1992. Under veckan har det varit många olika arrangemang i Stockholm med seminarier, teatrar, schlagerkvällar, politikerduskussioner och mycket annat och just prideparad avslutar det hela. Förra årets EuroPride hölls i Madrid, Spanien.

Skyltar och bilder i urval.

Prideparaden i Stockholm lockade ca 45 000 människor att deltaI gårdagens Prideparad beräknades 45 000 personer ha deltagit och över 200 ekipage var anmälda-

Pridefestivalen har förekommit i Stockholm sedan 1998 och brukar infalla i månadsskiftet juli/augusti och hela veckan pågår mängder av aktiviteter. Regnbågsflaggor syntes överallt och man räknade med att ca 300 000 människor kantade paradvägen genom Stockholm. Vad gäller regnbågsflaggan så kom den till i slutet av 1970-talet och skapades av den amerikanske konstnären och aktivisten Gilbert Baker.

Viktigt budskap som starkt applåderades.

Antalet människor som kantade paradvägen genom Stockholms city beräknades vara omkring 300 000.

Petter Stordalens hotell  deltar och är sponsorer av evenemanget.

Tidningen QX ekipage.

Aftonbladets sportbilaga. Och två från höger syns Janne Andersson, förbundskapten för herrfotbollslaget.

Mark och Jonas med sitt tydliga budskap.

De flesta partiledare var med men Ebba Busch Thor var i Göteborg.  Men när Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt kom mot slutet hade jag gett upp. Och SD hör inte hit…Däremot fanns FI representerade med bl.a  Gudrun Schyman.

Här liberalernas Jan Björklund.

“Öppna Moderater” – Moderaterna med sin partiledare, Ulf Kristersson. Fredrik Rheinfeld var den förste  partiledare som gick med i Prideparaden och det var 2004.

Centerpartiets Annie Lööf var glad.

Glad var också Stefan Löfen som här hade sällskap av finansminister Magdalena Andersson och “Säpo”

Miljöpartiets språkrör  Gustaf Fridolin tog sig en sväng om med kulturminister Alice Bah Kunke.

 

Prideparaden har jag sett i 18 år och även förra året skyltade jag härifrån.

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

PS 

Just nu  klockan 15 är det ösregn och åska i huvudstaden. Maken och jag ska ge oss iväg på en mindre resa så jag uppdaterar i morgon eftermiddag.Datorn får “hemester”, alltså stanna he men telefonen är med. Önskar er kära läsare en efetrmiddag och trevlig kväll. Själv ska jag göra mitt bästa för att få till detta.

32 svar på ”Prideparaden i Stockholm – En glädjefylld manifestation”

 1. Jag misstänker att man måste vara ute i god tid om man ska få boende ganska centralt en sådan vecka. Flera år har jag haft vaga planer på “att någon” gång vill jag vara i huvudstaden den veckan. Ser ut som rena glädjefesten! Jättefina bilder!

  1. Tack! Så är det nog. Och stan är fyld av fest, färg och glädje denna vecka. Budskapet är viktigt. Kanske kan du få till att komma ett annat år.

 2. Det var en rejäl uppslutning och det behövs i tider som dessa. Ändå har det hänt väldigt mycket på senare år vilket är tur!

  kram och ha en härlig söndag!

  1. Uppslutningen var stor och det var en färgsprakande och glad tillställning med ett viktigt budskap.
   Önskar dig också en fin fortsatt söndag. Här kommer nu rehäl åska och regn.
   Kram!

 3. Mäktigt fotografen! Mycket viktigt budskap ja. Och Säpo fick väl gå med vare sig man ville eller inte ? Härliga bilder ?

  1. Tack! Visst är detta ett viktigt budskap och manifestation. Och Säpo var flitigt representerad i flera sammanhang.

 4. Härligt!
  Tack för titten på paraden. Pinsamt nog har jag aldrig varit in till stan och tittat på den, borde bli ändring på det!
  Ha en härlig njutflykt!
  ;-D

  1. Du var ju med via mig. Även F&S deltog med ett ekipage. Kul! Tänkte då på dig. Det var verkligen festligt med ett viktigt budskap . Njuter från vår ”balkong” på Birka. Vacker kväll. Kram!

 5. Många som var med … verkligen en riktig show! Säpo- killen ser ut som en skum typ!
  Kanonbilder Ditte! Färgglatt och häftigt!
  Önskar dig och maken en trevlig resa!
  Kram

  1. Tack! Härlig stämning var det och det viktiga budskapet gick fram. Ja, Säpo ser man ibland på långt håll . Inte alltid så diskreta . Kram och trevlig måndag.

 6. Vilket perfekt tema för veckans Skyltsöndag! Och fantastiskt fina bilder där du lyckats fånga både folkfesten och en hel hög med celebriteter 🙂

  Ha en trevlig liten resa nu då – hoppas att vädret bättrar på sig så ni slipper vatten uppifrån.

  1. Till Ama! Hann inte skriva klart…En trevlig resa är det och regnet är inte med till havs. Trevlig måndag!

 7. Japp, precis så minns jag Pride Paraden! Färgglad, viktiga budskap, glada människor och hundratusentals gladaåskådare på Stockholms gator. Extra kul naturligtvis att paraden bara blir större och större för varje år och att fler och fler städer både i Sverige och utomlands nu arrangerar egna parader.
  En fantastisk fin pinfärsk skyltning Ditte! Tackar för den och länken:-)

  PS. Njut av resan och strunta i att blogga med mobilen. Skitjobbigt ju! Vi finns kvar även i övermorgon! Här kom det en skur vid klockan 17:00 igen, precis som igår. Ingen åska dock. Strålande sol igen efter 20 minuter. DS.

  1. ❤️Tack! Och färsk var skyltningen. . Visst är detta ett viktigt . budskap! Och visst är det roligt att dels paraden växer och att mycket annat ordnas under Prideveckan. Bloggning från mobilen blir det inte. Men jag har njutit av en ljuvlig tur genom skärgården i strålande sol och vacker solnedgång.

  2. Jag brukar se paraden och precis som du beskriver den var den även i år. Men med än fler deltagare och åskådare.

  1. En lättnad att inte SD var med. De står ju inte heller för inkluderande . Härlig stämning var det och med ett så viktigt budskap.

 8. Jag skulle jättegärna vilja delta eller åtminstone vara åskådare på Pride något år. Alla glada underbara positiva människor som delar så mycket kärlek. Kan det bli bättre? Än att få bestämma själv vem man älskar. Samtidigt träffade jag så många flyktingar som flytt från förtryck och hot just för att de inte får vara det de är skapta till. Så sorgligt. Jättefina bilder har du fotat, jag kände att jag var med ute på gatan med flaggan i hand! Kram

  1. Vad roligt Paula att du var med mig här. Du hade tyckt om detta. Budskapet är viktigt. Jag har också jobbat en hel del med flyktingar och vet vad du menar. Och här fanns de med i paraden på olika sätt. Kram!

  2. Tack! Och du var med! I tankarna.Så bra att jag var på plats och jag delar gärna upplevelsen från paraden. Glatt var det och med viktiga budskap. Och jag flaggade!
   Kram!

 9. Fina foton.
  Såg lite av paraden vid Sergels Torg.
  Väldigt mycket folk så mina foton blev kanske inte så bra.
  Egentligen borde jag/ vi lyssnat på Alcazar men det “orkade” vi inte med.
  Fick räcka med middag på Hallwylska.
  Nu åter i Umeå.
  Hoppas ni får en fin resa.
  Titti

  1. Tack! Mycket folk var det, både i paraden och längs gatorna. Jag har en bra zoomkamera och stod bra till vid Centralen. Trevligt med middag på Hallwylska. Deras gård är så fin. Och museet i sig väldigt trevligt. Förstår att det blev ett lyckat besök i Stockholm. Vi har det väldigt bra och hade igår en fantastisk kväll ombord. Stockholms skärgård är verkligen vacker och särskilt i fint väder. Ha det bra!

  2. Tack! Mycket folk var det. Jag stod vid Centralen och där ser man bra. Och zoomkameran var med. Kul att du också såg paraden. Det är ju en verklig folkfest. Trevligt med Hallwylska och middag. Önskar dig en fin vecka hemma.

 10. Vilka härliga färger därifrån du bjuder på, speciellt motorcykeln. Tyvärr missade jag den, kom hem idag och skall iväg i morgon igen, hann med lite shopping i ovädret och släppa en skyltsöndag. ,

 11. Men va härligt att du delar så fina bilder o ord ang en så viktigt parad & mening härliga starka färger som står för så mycket bra o folk borde ta till sig : ) tack kram å fin dag

  1. Vad roligt att du var med här via bloggen. Och fart, färg och mycket glädje var det . Många i paraden, ca 45 000 och några hundratusen åskådare. Kram och trevlig måndag. ?

 12. Åh, vilka härliga bilder och så roligt att få se paraden via dig från din parkettplats. Intressant med mer bakgrundsinfo också som jag inte hade koll på.

  Tack så mycket för din fina och viktiga rapport.

  Stor kram

  1. Tack! Ja, en bra parkettplats hade jag. Och jag delar gärna detta färgstrakande, glädjande och viktiga budskap.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *