Skyltar Stockholm

Prideparaden i Stockholm 2019 och “Skyltsöndag”

Söndag igen! Och dags för ännu en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri. Veckans skyltning är gårdagsfärsk och hämtad från Prideparaden i  Stockholm.

mOtorcyklar i olika varianter inleder alltid Prideparaden i Stockholm.Motorcyklar av olika modeller och med “prideflaggan” inleder alltid Prideparaden i Stockholm.

Prideparaden i Stockholm

blev igår ett stort och festligt avslut på den “Pridevecka” som varit.  I paraden deltog 200 olika fordon och man räknade med att över 50 000 deltagare gick med i själva paraden. Dessutom kantades innerstadens gator där paraden gick fram av omkring 500 000 åskådare.  Paraden startade strax efter klockan 13 vid Stockholms stadshus och slutade , “gick i mål” vid Östermalms IP, strax bakom Stockholm stadion. En sträcka som är ca. 3.5 km.

Paraden har under alla år den pågått haft lite olika sträckningar men de senaste åren har start varit vid Stadshuset och “mål” vid Östermalms IP. Detta var det 19:de året jag såg paraden och förra årets inlägg finns här.Där finns också lite med fakta om både paraden och prideveckan.

 

Tidigare år har jag sett paraden från Vasagatan, mitt emot Stockholms central. Och hit tar det ca 30 minuter innan de inledande motorcyklarna kommer. I år bytte jag den platsen mot Sturegatan, vid Humlegården, i slutet av sträckan. Men här var det inte lika trångt så det blev ett bra byte. Hit kom de första ekipagen vid 14.30  och sedan dröjde det säkert tre timmar innan alla hade passerat. Men då hade jag gett upp.

Ett viktigt budskap som funnits med i Prideparaden i Stockholm under många år. Ett viktigt budskap som har återkommit i  Prideparaden i Stockholm under många år.

Visst är prideparaden i Stockholm

en glädjefylld manifestation. “En manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter och samtidigt en demonstration för allas rätt att älska den man vill och vara den man är och vill.” (Hämtat Prideveckan/paradens hemsida.)

Här kommer ett glatt bildregn.  Många bilder blev det men budskapet är så viktigt.

“Babsan” – Lars  -Åke Wilhelmsson på sin rosa scooter.  Ja det mesta var rosa…

Jag såg bra från min plats längs Sturegatan.

Petter Stordalen. ägare av hotellkedjan Nordic Choice, är en av huvudsponsorerna till Prideveckan och Prideparaden i Stockholm. Norrmannen Petter Stordalen, ägare till hotellkedjan “Nordic Choice” och en av huvudsponsorerna till evenemanget hade många deltagare med i Prideparaden i Stockholm. 

“Travel for love” var Tony Ervings budskap.

Fyndigt!

Taiwan är det första landet i Asien som legaliserat samkönade äktenskap. Hoppas fler länder följer efter.

 

Så till politikerna

för de var också  representerade på olika sätt.Vad gäller “Löfvens” blandning såg jag för egen del inte några representanter på plats.  Men på bild har jag sett att bl.a.  finansminister Magdalena Andersson och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson var på plats.  (Här lyckades jag bättre att se dem förra året. )

Centerpartiet.Här syns till höger Fredrick Federley, eu-parlamentariket och partiets andre vice ordförande. Annie Lööf var i år inte med i paraden, men en hel del andra.  

Liberalernas nyvalda Nyamko Sabuni var med tillsammans med riksdagsledamoten, läkaren m.m.  Barbro Westerholm, 86 år.  (Minns inte namnet på kvinnan till vänster…)

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt m.fl.

Ett glatt gäng även här  “Nya moderaterna”  med stor an/uppslutning. Ulf Kristersson med skadad fot åkte “elmoppe” och de andra var solidariska med honom.

Partiledaren Ulf Kristersson i mitten med en  av döttrarna.

Aftonbladet/Sportbladet hade landslagskaptenen i fotboll med på flaket och även delar av både se svenska dam och herrfotbollslagen fanns med.

Aftonbladets sortrbilaga är sjäkvskriven som ekipage i prideparaden i Stockholm-Aftonbladet- Sportbladet är självskriven på Prideparaden i Stockholm.

 

Och visst var förlaget QX på plats med stor lastbil och många, många följare.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

28 svar på ”Prideparaden i Stockholm 2019 och “Skyltsöndag””

 1. Visst är det ett otroligt viktigt budskap för än finns det tyvärr många människor med ganska så stora fördomar. Självklart har vi rätt att vara den vi är och älska den vi vill. En av mina före detta kollegor var gift med en kvinna och tyvärr såg jag en del tråkiga sidor hos andra kollegor. Pinsamt minst sagt att man har sådana värderingar numera men det var den bistra sanningen… Jag hoppas att fler länder följer Taiwans exempel. Jag hörde en muslimsk ledare som konstaterade att det finns inga homosexuella muslimer. Hur naiv får man bli… Skrämmande!

  Härliga bilder du bjuder på i dagens skyltning!

  Kram

  1. Tack! Kändes naturligt med skyltar från paraden idag. Budskapet är så viktigt! Och visst finns det många idag som är inskränkta och med stora fördomar. Säkert ligger det mycket rädsla här. Jättetrist att dessa kollegor just var så inskränkta. Och synd om dem. Här i paraden fanns många muslimer med men som riskerar att bli dödade i sina hemländer. Så Taiwan är här en föregångare. Men de är ju inte ett muslimskt land. Undrar vilket av de muslimska länderna som skulle våga sig på att börja.
   Kram och trevlig söndag

  1. Förra året var det riktigt varmt. Betydligt bättre vädermässigt i år. Men än mer människor som kantade Stockholms gator. Jag såg i år paraden för 19:de gången och tycker den är en viktig manifestation.
   Vi har idag haft halvsoligt men jag har mycket att läsa in inför kommande resa så det passar bra att det är lite svalare.
   Trevlig söndag

  1. Visst är detta ett viktigt budskap! Och det passade väldigt bra med skyltning härifrån idag.
   Kram och trevlig fortsatt söndag.

 2. Ett nog så viktigt budskap…man tycker ju att 2019 är väl sent för att detta ska behövas..jag menar…kom igen…2019 och stora delar av mänskligheten är dummare än en skokartong ännu.
  Fina bilder där…bra jobbat.

  1. Tack! Visst är detta budskap viktigt! Men en del har inte förstått ännu vad det handlar om. Fantastiskt med 500 000 människor som kantade paradvägen. Och budskapet var solklart. Och en festlig och varm stämning var hela tiden närvarande. Men visst finns det de som själva skulle behöva komma ut ur sin skokartong och vidga vyerna.

 3. Oj, så länge paraden håller på. Jag förstår att du inte stannade kvar och såg hela.
  Jag gillade Försvarsmaktens skylt och även sportbladets byt om kom ut.

  1. Här fanns många ekipage med riktigt bra budskap och jag fick välja några. Men det var knepigt i sig. Paraden tar lång tid och med tanke på att det är 50 000 i paraden och 200 ekipage så tar det tid.
   Både Sportbladet och Försvarsmakten var fyndiga i sitt budskap tycker jag också.

  1. Ja, det var en positiv och väldigt glad parad där budskapet var solklart. Och fantastiskt med så många deltagare och att Stockholms gator längs paradvägen fylldes av beräknade 500 000. Nu har ni ju ändå varit med här på ett hörn. Trevligt!

 4. Å vilka härliga bilder! Tack för att jag också fick uppleva lite av paraden! Pinsamt nog har jag aldrig sett den live…
  blir imponerad att du sett den så många gånger! En underbar och viktig parad.
  Vi hade istället en toppenkväll i dina hemtrakter, och nog tittade jag extra upp mot ditt håll igår, både när vi kom till Thaiboat och när vi gick, skulle kanske ha vinkat också!
  Kram och trevlig kväll!

  1. Jag delar gärna med mig. Och F&S var med på ett hörn även i år. Budskapet är så viktigt och det är ju verkligen feststämning i stan.
   Förstår att ni hade en jättefin kväll här på Söder, i mina “hoods”. Och vädret var ju också bra.
   Nästa gång får ni ta en titt hitåt-
   Kram och trevlig kväll. Ja, den är ju snart slut…

 5. Tack, tack och återigen tack Ditte att du “bevakade” paraden. Ett helt underbart inlägg och veckans bidrag till Skyltsöndag:-)

  Minns att jag såg den första paraden för 19 år sedan. Då gick den bland annat på Strandvägen där jag stod. Å då var den “liten”, paraden alltså jämfört med idag. Senast jag såg paraden var 2017 och då stod jag vid Stadion (mindre folk). Å jämfört med för 19 år sedan har paraden ju verkligen utvecklats med en hel Pride-vecka på Östermalms IP.

  Det har blivit en folkfest och det är bra, mycket bra!!! Är otroligt impad över hur många kändisar du kände igen. Där hade jag lagt i lä kan jag säga. Bra jobbat Ditte!

  Som sagt – veckans bidrag till Skyltsöndag! Tusen tack för det och länken:-)

  1. Då har vi hängt med här i paradsvängen lika länge. Kul! Och visst var den då i liten storlek jämfört med idag. Strandvägen minns jag också.
   2017 och 2018 har jag sett paraden vid Vasagatan mitt emot Centralen men nu valde vi Sturegatan Ett bra val för var mindre trångt där. Men paraden kom ju hit betydligt senare också. Men jag var på plats utan att vänta alltför länge.Träffade några trevliga killar som tog hand om mig.
   Förut var ju “prideveckan ” i Tanto och jag har förstått att många tyckte miljön där var bättre. Men säkert annat som inte var det. Östermalms IP känns ju inte så lockande.
   I år missade jag ju både Miljöpartiet och representanter från S. men man kan inte lyckas jämt.
   Och givetvis ville jag ha med bilderna/skyltarna i Skyltsöndag. Viktigt!

 6. Tack för bra bilder från paraden. Den blir större och större för var år också. Nu var det ett par år sedan jag sett den, blir så när man även jobbar helger.

  1. Det var en verkligt stor parad med många väldigt många deltagare och mängder av människor kantade Stockholms gator. En viktig manifestation är det ju. Bra att jag kunde bidra med lite glimtar härifrån.
   Ha det fint!

 7. Tack för ett utmärkt referat från Pride-marschen. Jag har aldrig varit där. Tyvärr måste jag säga. Rena karnevalyran där jag hade smält in jag med. Och många viktiga och angelägna skylt-texter fick du med! Kram

  1. Vad trevligt att du var med mig via blogginlägget. Jag hade svårt att sovra bland de skyltar jag fotograferat, men ett urval blev det.
   Verklig feststämning och med så viktiga budskap.
   Kram!

 8. Det var många färgglada bilder med många glada människor. Bra att vädret var så fint.
  Jag har aldrig varit på någon av dessa parader, märkligt nog.
  Du stod verkligen bra till och fick fina bilder på många kändisar. Babsan är min favorit.
  Ha det fortsatt bra.
  Kram.

  1. En riktigt folkfest var det och med så många människor som är/var engagerade. Och budskapet är så viktigt.
   Jag hittade en bra plats och här var det heller inte “alltför trångt”. Och såg bra gjorde jag.
   Önskar dig en fin vecka.
   Kram

 9. Vilken härligt färgsprakande bild- och skyltkavalkad! 🙂
  Har bara kollat in paraden en gång och det var många år sen. Jösses vad den har vuxit sen dess!

  Ha en finfin start på veckan!

  1. Paraden har växt väldigt mycket. Minns att jag såg den första gången för nitton är sedan och då var det stor skillnad mot dagens parad vad gäller storlek. Men buskapet var ju detsamma. Här är det en folkfest och med 50 000 i paraden, 200 ekipage och 500 000 människor som kantade Stockholms gator. Och detta är ju en väldigt viktig manifestation.
   Önskar er också en fin vecka.

 10. Bra att den får finnas – synd att den behövs!
  I mitt jobb med ungdomar har vi pride varje dag på så vis att det aldrig får vara fel att vara den man är och älska den man vill!
  Hur svårt ska det vara?

  1. Ja, så är det. Och visst borde det vara en självklar rättighet att få älska den man vill. Vi är en bit på väg men vägen är lång att gå. Förstår att du ofta i ditt jobb har dessa frågor aktuella.
   Ja, hur svårt kan det vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *