Södermalm

Premiär för säsongen – Boule & Berså har öppnat

Valborgsmässoafton kom även i år och likaså första maj. Så nu är alltså den sista vårmånaden liksom invigd.För egen del tar jag dagarna till vara  och njuter av den vackra grönska som jag har helt i närheten. Snart är också min favorittid här, den  mellan hägg och syren. Valborgsmässoafton kände vädermässigt lite svajande men friskt vågat är hälften vunnet. Så tillsammans med våra “Södervänner”, tillika Spanienvänner, Susan och Jörgen skulle vi gå på premiär. För vårt “förlängda vardagsrum” restaurang och bar m.m. Bolue & Berså skulle ha säsongspremiär och öppna klockan 15. Och givetvis ville vi vara på plats.

Stockholm. Södermalm. Premiär för nya och vackra planteringar på vår innergård. Premiär var det också denna dag för nya vårfina planteringar på vår innergård.

Premiär

i alla fall nästan, blev det för oss med balkongfrukost. Och som extra tillbehör passerade en del båtar, snarare flytetyg, i kanalen under tiden.

Ingen skönhet i vårt tycke, men med personliga drag. Kändes lite “meckigt” att ta sig uppför stegarna i sjögång. Men då kanske “flytetyget” ligger still.

Inte direkt så mycket snyggare i profil. Men kanske ändamålsenlig. Påminner om de båtar för fiske man kan se i bl.a. Florida. I bakgrunden fraktfartyget “Jehander”, en av de ledande leverantörerna av berg och grusmaterial till byggindustrin. 

Stockholm. Södermalm. Hammarbykanalen. Premiär för att se en SUP komma förbi. En annan variant  av flytetyg som passerade i kanalen. Premiär nu i vår  för oss att se en SUP komma förbi. 

Vädret blev fram på dagen lite mer tveksamt men var det premiär på Boule & Berså så var det.( I länken finns också adress  hit. Flera bussar går hit från Slussen i Stockholm. En resa på några minuter)

Vi Står på Danviksbron med kanalen under oss och blickar söderut. Avicci Arena/Globen i bakgrunden likaså delar av Hammarby sjöstad.  Till höger syns delar av kajen vid Norra Hammarbyhamnen.

Lite kyligt var det till att börja med. Men vi var först i kön och fick ett bra bord med tillhörande soffgrupp i öä.

Stockholm. Nacka. Danvikstull. Premiär för säsongsöppningen hos Boule & Berså; restaurang, bar m.m-Premiär för en ny säsong hos Boule och Berså. Och visst skulle vi vara med. Även förra året var vi här på säsongspremiären. Kyligt även då.

Men molnen skingrade sig och himlen blev tämligen blå och solen värmde. Så här blev vi sittandes.

Gästerna strömmade till alt eftersom.  

Danviksbron öppnas. Kanske minns några bron från den klassiska scenen i Lassa Åbergs film, SOS Sällskapsresan. Nu såg vi ingen båt som hängde i luften. 

Men både större och mindre båtar passerade.

Tack för en trevligt premiärbesök. Och visst går vi snart hit igen.

34 svar på ”Premiär för säsongen – Boule & Berså har öppnat”

 1. Tiden mellan hägg och syren är så fin tycker jag med. Generellt är maj en fin månad och sedan så väntar sommaren. En trevlig nypremiär blev det också för er del men lite kallt såg det ut.

  Önskar en glad måndag!

  Kram

  1. Lite kyligt var det, men när solen kom fram så blev det genast bättre. Och är det premiär så är det.
   Önskar dig också en fin måndag.
   Kram

  1. Vi hade en fin helg. Och att gå hit till Boule & Berså till Valborg har nästan blivit en tradition. Trevligt! Och det blev varmare efter hand när vi satt här.
   Hoppas ni också hade en fin helg.

  1. Jättetrevligt! Vi går gärna hit och B&B har blivit lite av vårt förlängda vardagsrum. Vi tar gärna en sväng hit när andan faller på.
   Roligt att dina föräldrar har varit här och hoppas ni också tar en tur i vår/sommar.

  1. Jag tycker den tiden är så fin. Här får vi vänta ett tag till och du än längre. Å andra sidan varar våren hos dig betydligt längre.
   Premiären hos B&B blev lyckad och vi hade en så trevlig eftermiddag.

 2. Härligt med fler och fler vårtecken 🙂 Fast fortfarande vill inte bilderna visa sig för mig på vissa av bloggarna…

  Ha en fortsatt fin maj!

  1. Det är en härlig tid här nu och kommer ju att så vara en bit framöver. Förstår att det är knepigt med laddningshastigheten ombord. Minns att jag när jag bloggade från vår resa i Sydamerika fick minska dem rejält och det var även knepigt för mig att se bilder i vissa bloggar. Men det ger sig när du kommer hem igen. Du får tänka dig bilderna när du läser texten.
   Ha det fortsatt fint du också.
   Vi är med!

 3. Det stormar här ute. När jag kombinerar vinden här med den där höga båten blir jag nästan sjösjuk! Jag är en verklig landkrabba, ingen i världen får mig ombord på en sup-bräda! Däremot tycker jag om att ro på en insjö, men det är länge sedan. Har suttit ute i rabatten idag, nu är varje por i mig genomblåst! Jag är ingen uteserveringsbesökare, och märker nu att pandemin gjort mig ännu mera “skygg”! Det är troligen dags att ta sig i den obefintliga kragen… Ha det gmott!

  1. Jag gillar sjön och vi har haft båt i flera år. Mest segelbåtar och de gungar inte så mycket. Maken är ålänning,från skärgården där, och i princip uppvuxen på sjön.
   Den här båten/flytetyget som passerade i kanalen förstår jag inte vad man ska ha den till här . Anar att det är för fiske men här i trakterna är det ju inga större fiskar i omlopp.
   Ro på en insjö gör jag också gärna Lugnt och stilla.
   Vi har under pandemitiden också besökt Boule & Berså och det har varit trevligt att träffa vänner där från maj till mitten av september. vi var där innan pandemin och nu efter det värsta av den fortsätter vi att gå hit.
   Ha det gott du också.

 4. Maj är en vacker månad. Den brukar gå då fort bara. Speciellt mellan hägg och syren. Så det behöver inte bli jättevarmt i maj..
  15-18 grader ..och lite sol som värmer, det räcker långt.
  Mysigt att ha ett strömställare, där ni kan umgås med vännerna. Saknas på landet! Vi får hitta andra sätt att ses, på ett kravlöst sätt. Våra söndagspromenader är en rådande grej…
  Ha det gott! Kram

  1. Visst brukar maj försvinna i rask takt. Jag är verkligen så förtjust i tiden mellan hägg och syren men den går också snabbt.
   Boule & Berså besöker vi ofta och det är enkelt att gå dit längs kajen och skön stämning på plats. Och just kravlösheten gillar vi. Och visst hittar ni andra sätt att ses i era trakter. Lika gott det som annat.
   Kul med era söndagspromenader. Och jag hänger gärna med där.
   Önskar dig en bra vecka.
   Kram

 5. Tror absolut att det där är en båt avsedd för fiske – av rätt stora firrar, då. Jag har varit ute på liknande, men avstått från att klättra upp ovanför däck … har man lätt för svindel är vissa beslut enkla att ta!

  1. Jag har varit ute med liknande och större båtar i Florida och Västindien men här kändes den lite överspänd. Fiskarna i Östersjön är ju inte av det direkt större formatet och till Medelhavet är det nog tveksamt om den ska. men jag känner ju igen den så ska se om jag ser den igen.

 6. Ser att ni absolut inte var ensamma på premiären. Som du säger – är det premiär så är det. Bara på med varma kläder och hoppas på att det blir varmare. Även här var ni inte ensamma. Vinterkläderna har uppenbarligen inte hängt undan än – inte här heller;-)
  En härlig bild med Danviksbrons öppning – en solklar 10-poängare:-)
  Sedan håller jag helt med dig om den konstiga båten. Ful är den, men kanske “anordningen” är till för nåt. Jag menar det finns ju inte samma stora fiskar i Östersjön som det gör i Florida…

  1. Vi är ju här på B&B ganska ofta från det de öppnar nu och tills de stänger i höst. Vi gillar verkligen att gå hit. Den avspända miljön inte minst- Och var det premiär så skulle vi ju vara på plats.
   Vad gäller båten med stegarna har vi inte sett den tidigare. Den minns man. Men här verkar det lite överspänt med en sån båt- Fiskarna är ju inte direkt så stora här- Går ju bra att fiska utan så många finesser.

 7. Ja samma här, mellan hägg och syren, det känns i hela kroppen o själen det vackraste tiden på året ,-) Vi har inte börjat sitta på balkongen ännu, för kallt! ,-) Ovanlig båt med hög stege, den har absolut charm ,-))) Charm är nog bättre än snygg! ,-)
  Så fina planteringar som finns nu, jättefint ordnat.
  Jaha heter dom SUP, verkar vara inne nu, ser häftigt ut. Lite påpälsade är ni, men det ser mysigt ut!
  Minns bron från Åbergs film ,-)
  Solig dag och i lä var det skönt ,-) Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Ja, den här tiden mellan hägg och syren närmar sig. Men den kan få ta lite tid på sig så vi kan njuta av våren lite längre.
   Vi har suttit en hel del på balkongen och gjorde det även i mars innan vi åkte till Spanien. Är det lä fungerar det fint.
   Skull tycka att det vore knepigt att ge mig uppför stegarna på båten och särskilt om det gungar.
   Våra innergårdar är så vakcra och har både magnolia, körsbärsträd och många vackra planteringar. Tar gärna ett extra varv.
   Bron och scenen från SOS skrattar jag åt varje gång jag passerar.
   Ha det fint du också.
   Kram

 8. Filmen SOS glömmer man ju inte =)

  Jag tror att du hade en kyligare Valborg än mig. Idag har man kunnat blåsa bort……
  Mycket fin vårplantering=)

  1. Tänker på den varje gång vi passerar här och jag ler. Det var lite kyligt på Valborg till att börj med men när solen bestämde sig för att komma fram blev det mycket bättre. Men varmt var det ju inte. Men jackan åkte av.
   De har verkligen gjort så fint på gården så jag tar gärna en extra sväng förbi.

 9. Så vårligt , båtligt och alltligt. Tack Ditte, jag har njutit av bilderna, skeendena och den där SUP ser intressant ut. Skulle gärna testa den men inte i kalla vatten.
  Ha det fint båda två!
  Kram

  1. Båtar gillar vi och nu över majhelgen var det många varianter på gång. Den här “fiskebåten” Kändes lite udda just här. Har testat liknande båt i Florida, men ett par storlekar större, men där är ju fiskarna betydligt större än de vi har här i våra vatten. Just den båten har vi inte sett tidigare. Kanske skulle den vidare ut i Östersjön- SUP har jag testat för några år sedan men då var det varmare i vattnet. (Och jag testade i en insjö)
   Ha det fint ni också.

 10. Visst är det en fin tid som kommer, verkligen härligt just mellan hägg och syren. Så fint att ni var först på plats och fick bra platser i lä, mysigt! Ha det fortsatt fint!
  Kram

  1. Bara att njuta. Här var vi lite osäkra på vädret. Men det ordnade till sig. Kul att vara här på säsongspremiären.
   Ha det fint du också.
   kram

 11. Hola! Vilken härlig premiär och fin eftermiddag vi hade! Och värmen kom med solen. 😊 Kollade B&B:s insta senare och ”träkonstruktionen” utanför staketet förvandlandes faktiskt en valborgseld! Lite vågat mtp träden runt omkring. Säsongspremiären är på god väg att bli en tradition för ”de fyras gäng”. 😉

  Ha en fin vecka! I morgon och på onsdag blir det hemmakontor för min del så då blir det morgonlufs på kajen!

  Kram ❤️

  1. Hola! Tack för ett gott initiativ! Och tur med vädret blev det ju. Så också att det eldats på B&B:s Insta. Onekligen vågat.
   Och de fyras gäng hänger i och på. Än har “hon” inte kastat in handsken.
   För egen del lufsar jag inte så mycket men kanske tar du i lite för mig också. Får spara lite krafter till helgens evenemang .
   kram

 12. Hej, jag tycker de senaste åren knappt haft något mellan hägg och o syren utan de har blommat nästan överlappande varandra. Här får vi vänta ett tag, och blåsigt som bara sjutton är det, varenda dag. Så jag huttrade lite när jag tittade på fotona från er premiär. Men ni hade lä och då blir det så mycket skönare.
  Nu ska jag kika på din selfie!

  1. Kan nog instämma i det. Men lite finns kvar och det tar jag. Är nog här i sammanhanget lite nostalgisk. Kan bli det ibland .
   Vi satt i lä och solen kom fram allt mer.Och trevligt hade vi.
   Kram

  1. Vi tittar gärna hit och gillar konceptet och stämningen. Enkelt att ses här och alltid något att fästa blicken på.
   Kula att du hängde med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *