Foto Torrevieja

Plagg på gång i Torrevieja

Jag befinner mig dagligen på gång på ett eller annat sätt och det vare sig jag är hemma i Stockholm, här i Torrevieja eller någon annastans. Dagens “gång”- promenad, liksom gårdagens, ägnade jag åt plagg på/i   gång. Plagg är veckans temaord, att fritt tolka i bild, hos Sanna i hennes utmaning, Gemsweeklyphotochallenge. (Där finns också andra deltagare, men jag är osäker på om det framgår via min länk dit. Det  är något med blogspot och Spanien som inte riktigt fungerar när det kommer till länkar. Och det oavsett vilken webeläsare jag använder.)

Plagg på gång.

Högsäsongen över men det är fortfarande sommarvärme och gott om folk.  Torrevieja är inte enbart är en turiststad utan också en stad där  många bor och arbetar året runt. Stan känns följaktligen levande och går liksom inte ide när turistsäsongen är över. I veckans utmaning har jag sett många varianter av plagg och inslag av strandliv och sommar finns med. Klart behagligt.  Vad gäller gången så går jag när jag tar bilderna eller också går de personer som jag fotograferar.

Längs strandpromenaden är det alltid fint att slå sig ner. Och inte ett moln och skön sommarvärme.

På väg till stranden.

Plagg lämpade för stadspromenad i Torrevieja. På gång i stan.

Samtal på gång.

Väl rustad för en dag på stranden. “Bohaget” är med. Liknande lass ses flera gånger om dagen. Allt ska hem till lunch vid 14- tiden. Kanske körs det också tillbaka till stranden för “andra sittningen” sent på eftermiddagen.

Gott om gäster på Playa del Cura, en av strändern inne i stan. Gott om badplagg.Playa del Cura, en av stränderna inne i stan, är fortfarande välbesökt.

 

 

 

40 svar på ”Plagg på gång i Torrevieja”

 1. Härliga plagg! 🙂 Visst är det trevligt att Torrevieja “lever” året om. Lite skönt när det inte är den värsta högsäsongen faktiskt. Både med tanke på temperaturen och det något minskade folkantalet.

  Jag ser “andra sittningen” som den som börjar då vid 14 när många går hem för siesta och käk. Tredje sittningen kallar jag den som börjar framåt kvällningen, sent på eftermiddagen. Vid första sittningen är det alltid som mest folk, då är det nästan inte nån idé att gå ner på stranden om man inte är ute efter ståplats då 😉

  1. Många plagg blev det. Och visst är det fint att Torrevieja lever året om. Vi är ju inte här på sommaren då det är som varmast, men nu är dte perfekt för mig.
   På stranden är jag ju aldrig, mer än när jag badar och då gör jag det helst vid La Mata och har en skuggig uteservering att uppsöka. Har även badat vid Cura en sen kväll i solnedgången och det har varit behagligt och nästan folktomt.
   Vad gäller ståplatserna avstår vi.

  1. Jag också! Skulle aldrig ens falla mig in, inte B heller, att vistas här på standen. Ska det vara så ska det vara Chackpong. Och där kan jag gå ner och bada och sedan upp i skuggan. Så perfekt. Numer är jag än mindre i solen.Solskadorna består.
   Fina minnen finns från Chackpong och där ingår både ni och M.
   Kram!

 2. Ser att ni har en riktigt behaglig och skön temperatur hos er nu. Ingen tryggande värme utan en härlig sommartemperatur. Här är det andra plagg som gäller och i dag var det klokt att ha regnjacka samt paraply i beredskap. Dock klarade vi av långrundan torrskodda men vinden var vass.

  Kram och ha en god kväll!

  1. Nu är det behagligt och med en temperatur som passar mig bra. Men skuggan är ju min plats och skolskärmen är både med och ofta på.
   Trevligt med långpromenad och rejält rsutad var du för både regn och annat.
   Önskar dig en fin kväll.
   Skickar lite sol och värme. Verkar behövas.
   Kram!

 3. Torrevieja är som Benidorm – en året runt ort, vilket är riktigt kul, speciellt för restaurangerna och barerna. Fina, somriga plagg som passar perfekt till den 24-gradiga värmen som syns på skylten.
  Himla skoj att se att du nu också ha blivit en riktigt duktig gatufotograf:-) Visst är det roligt att smygfota folk:-)))))
  Ett toppen bidrag!

  1. Tack! Visst är det fint med dessa “året-runt-orter”. Blir ju mer liv även i månader som inte är så varma.
   Ibland blir det lite “gatufoton”, ägnade mig en del åt det i Peking också. Men det går i vågor.
   Nu har jag ju också, som du, en väldigt bra zoom en av kamerorna och då märks det heller inte. Och snabbheten får en träna upp.
   Jobbar på det.

 4. Men hur underbart ser inte det där ut! ,-))))) Skulle kunna hoppa rakt in i en av bilderna, härliga “plagg” annat än att bylta på sig här!
  Njut på, där skulle jag kunna tänka mig att vara just nu!
  KRAM Primrose ,-))

  1. Du är varmt välkommen. Hade varit roligt att ha dig här. Tänk vad du hade piggat upp allt.
   Hoppas min sol och värme snart når dig.
   Kram!

 5. Bilden från stranden är alltså färsk? Här har det mattats av betydligt och på gatorna är det mest småbarnsfamiljer och äldre nu vad gäller turister. De har ju en tendens till att stå ut med tanke på sina plagg – eller kanske snarare på bristen av plagg.

  1. Jadå, bilden alldeles färsk och från i förrgår. Verkar som om många, även pensionerade spanjorer, kommit tillbaka för att njuta av bad, strand, stadsliv och sol ett tag till. Och många bor ju här även permanent.

 6. Lätta plagg, gående, på gång och gång. Solvänliga, svalkande och snygga.
  Klädsam vinkel på plagg 🙂
  Vinkar med scarfen och vantarna i fickan. mest regnkläder nu om dagarna här!
  Njutkram till staden du är i!

  1. Jadå, här finns alla varianter. Och det är trevligt att behålla sommaren ett tag till och nu med en värme som känns behaglig. (Vill ju inte ha det för varmt.)
   Jag vinkar tillbaka men utan scarf.
   Stor kram!

  1. Tack! Här pågår sommaren ännu ett tag och nu är det lagom “varmt” för mig. Tycker om att röra på mig och blir det närmare +30 så försvinner orken i ytakt med graderna.
   Och sommarplaggen har jag i användning.
   önskar dig en trevlig vecka.

 7. Härliga bilder o jag gillar när folk klär sig i färger 🙂 härliga dröm dig bort bilder tack för det …stor kram å fin dag

  1. Visst piggar det upp med färg! Och vi njuter av en förlängd sommar vilket är skönt.
   Önskar dig en fin dag!
   Kram!

 8. Så fint innlegg om livet i Torrevieja.
  Der har eg vore mange gongar og nytt livet på strandpromenaden.
  Fine og varierte bilder.
  Vi hadde leiligheit litt lenger sør i ni år og var der to-tre gongar for året, men solgte og bygde
  hytte her i Noreg.
  Saknar av og til varmen og atmosfæra.
  Nyt dagane !

  Og tusen takk for hyggeleg kommentar om Sunnmørsbunaden 🙂
  Helsing Anne-Mari

  1. Tusen tack! Och så extra roligt att du kände igen dig här. Kan tänka mig att du gått här många gånger.
   Vad trevligt nu med “hytte” i Norge! Och den norska naturen är svårslagen.
   Och du vet ju att Sunnmöre ligger mig varmt om hjärtat- Så hyggelig att se dessa vackra bunader.
   kram!

 9. Många plagg och mycket folk! Men visst är det härligt att det är liv och rörelse här hela tiden 🙂
  Stor kram och tack för igår!

 10. Riktigt riktigt roligt att titta på bilder från det allmänna folkvimlet. De bilderna upphör aldrig att fascinera! Kram!

 11. Ser verkligen härligt ut med alla sommarkläderna! Själv har jag tagit fram termobyxorna och tröjan när jag sitter stilla vi datorn.
  Kram från Ingrid

  1. Oj, då! Här njuter vi och många andra ett bra tag till av sommaren och nu är det också mindre hett.
   Mysiga middagr på terrassen i den ljumma kvällen känns också bra.
   Kram!

  1. Här är det en skön blandning och det mesta och det gillar jag särskilt mycket. Stan lever och folklivet också.
   Kram!

  1. Här pågår sommaren för fullt och jag njuter nu i kvällningen på terrasen och det är fortfarande +25.
   Skickar lite sol och värme, Men visst är hösten i Stockholm också fin.

  1. Nejdå, här pågår fortfarande sommaren och dte är nu riktigt behagligt. Och färgglatt är det både på människor och bland parasoller.

 12. Tack för all info om stränderna i Torrevieja, ett tu tre så kanske turen finns att jag får besöka den härliga staden…!!!
  Kram och sov gott!

  1. Gott om olika stränder är det och det behövs för under “högtrycket” här är det trångt. Skönt då med de längre stränderna en bit utanför stan där det är betydligt luftigare.
   Kanske blir det en tur hit vid tillfälle…
   Välkommen!
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *