Torrevieja Trevligheter

Pigg söndag tillsammans med vänner – Torrevieja dag 6

Dagarna här i Torrevieja är lätta att fylla går i samma raska takt som hemma. Och gårdagen, söndag, blev minst en lika pigg dag som övriga dagar. I det här sammanhanget menar jag alltså pigg i betydelsen glad och livlig. Minigolf/bangolf på Las Salinas med vänner  eftermiddagen och  senare en avslutande middag. En väldigt lyckad kombination.

Torrevieja. Spanien. Minigolf på Las Salinas blev en rolig och pigg inledning på vår träff. Minigolf/bangolf på gång och blev en bra inledning på en rolig och pigg söndag eftermiddag.

En pigg söndag

blev det verkligen. Och med hög stämning från början.Jätteroligt att ses och lika roligt att göra något aktivt ibland. När vi var här i somras ägnade vi åt oss åt boule. Minnesvärt och med full aktivitet. Och rejält hett var det. Svetten rann nästan uppåt.

Samling, uppsnack och lagindelning vid minigolfbanan. Ami,Carita, Dan, Bosse, Camilla och Staffan. Vad gäller lagindelningen spelade  damerna mot herrarna.

Torrevieja. Spanien. Minigolf på Las Salinas. Och visst ärjag ganska pigg och i god form. Stor koncentration från min sida och övriga kom med glada tillrop. Kände mig riktigt pigg och i bra form. Men inga häftiga rörelser. (Har ett operationssår så att ta ut svingen eller svängarna var inte aktuellt.)

Kul här med bana nr 14 som är ett torn och är lite av symbol för staden Torrevieja. Torrevieja betyder nämligen gammalt torn.Här längs kusten fanns nämligen förr flera gamla fyrtorn.

(Vill du veta mer om Torrevieja och lite “ung” historia så gjorde jag en stadsvandring i Torrevieja  och berättade med ord och bild också i “Vandra vidare i Torrevieja.”)

Ami förde damernas protokoll. Och med den äran.

Vill till att också fokusera och inte bli distraherad.Jag gjorde verkligen mitt bästa. Men det räckte inte alls till vinst. Inte denna gång. (Hamnade i mitten av startfältet.)

Visst ser jag fokuserad ut. Och jag går helt in för uppgiften. Kanske borde jag haft några få extra handicap poäng. För jag är trots allt fortfarande konvalescent.

Middag

Efter ett riktigt roligt spel, skratten blev många, var det  hög tid för middag. Bara att gå snett över gatan till restaurang El Novillo där bord var bokat utomhus. Här finns à la carte matsedel eller så kan man äta en trerätters för 9.95 euro eller en lite dyrare för 15.95 euro. I båda ingår också bröd med aioli förutom förrätt, varmrätt med grönsaker och en dessert. För maken och mig var det första gången vi vara här men inte alls den sista. Väldigt gott och trevligt.

 

Visst blev det en pigg söndag!  Och perfekt att avsluta med en god och trevlig middag. Så skönt att sitta utomhus i den sena och ljumma kvällen. Stort tack till er alla. 

 

26 svar på ”Pigg söndag tillsammans med vänner – Torrevieja dag 6”

 1. Om det är något som jag gillar så är det att spela bangolf. Förr gjorde vi det väldigt ofta och det var en självklar sysselsättning sommartid. Numera finns det inte så många banor kvar här vilket är synd. Så trevligt att spela tillsammans och sedan avsluta med en prisvärd middag. En trevlig söndag helt enkelt 😀 Bra jobbat av dig dessutom.

  Kram och god måndag!

  1. Vi har spelat en del förr men hemma blir det ganska sällan. Däremot brukar vi passa på här nere och perfekt att spela med vänner och kombinera med middag. Verkligen en trevlig och uppiggande söndag.
   Önskar dig en fin måndag.
   Kram

  1. Verkligen en lyckad dag-Jag åt pasta med brockolisås till förrätt, fläskfilé med champinjonsås, grillade grönsaker och goda pommes och till dessert en citronsorbet. Och sedan ett gott Riojavin.

 2. Det var verkligen en rolig eftermiddag och kväll. Och jag tyckte vi kämpade på riktigt bra med klubborna 😃
  Stor kram

  1. Roligt var det och väldigt gott. Och ett gott jobb gjorde vi med klubborna. Absolut!
   Stor kram och tack för igår.

 3. Va trevligt det ser ut! Å jag tror nog du gjorde ett galant jobb med att svinga dina klubbor! Mysigt att gå ut och äta efter det! Så roligt att se Staffan med er, får minnen från både ESC och vi har setts på Diggilo också!
  Ha det fortsatt fint Ditte!
  Varm Kram

  1. Det var verkligen både trevligt, roligt och gott. Och att jag inte vann gjorde absolut inget. Och visst var Staffan med.
   Vi fortsätter att ha det bra ett tag till.
   Ha det fint du också.
   Kram

 4. Jag har spelat en gång i tiden men som sagt, det var då, det. Säkert kul där nere i värmen!
  Trevligt med vänner och göra saker tillsammans.
  Snart ska jag dra iväg med Sigge Batavus, som är omplåstrad ganska så mycket, dyr sjukhusvistelse, men han verkade pigg nu 😀 Jag ska träffa gospelvänner.
  Stor kram och trevlig kväll!

  1. Det är alltid både trevligt och roligt att ses och att samlas kring boule eller minigolf piggar upp innan maten.
   Fint att din elcykel nu är i form så att du kan nyttja den. Trevligt att träffa gospelvänner.
   Här blir det middag med vänner.
   Önskar dig också en trevlig kväll.

 5. Minigolf var det länge sedan jag spelade. Betydligt angenämare än boule om du frågar mig…
  Ja nu förstår jag att temperaturen är alldeles lagom för diverse aktiviteter, skönt så. Och ni är ett helt gäng därnere som träffas och hittar på aktiviteter, både spontana och kanske också lite mer planerade. Kan det bli bättre?
  Kramen

  1. Jag spelar gärna både boule och minigolf och många skratt blir det. För mig är det nu sköna grader med ca +24 under dagen och nu i kväll vid klockan 22 är det fortfarande +22 och vi sitter ute.
   Här är det kort startsträcka och lätt att ses. Och trots att jag fortfarande är konvalescent så hänger jag med ganska bra. Och alla är så tålmodiga med mig. Har varit fina dagar och det är några kvar.
   Kram

  1. Vi har det bra. Och fint att vara konvalescent här. Nåja, jag är ju pensionär så det går ju bra. Vi har några dagar till på oss. Tar dem gärna till vara.
   Ha det bra du också.

 6. Visst ser du fokuserad och koncentrerad ut. Du är ju också en tävlingsmänniska å då är de olika idrottsgrenarna ingen lek utan “blodigt allvar”. Känner igen mig där. Man vill göra sitt bästa och helst undvika att komma sist. Och det lyckades du ju med:-) Bra där!

  Restaurangen såg ju jättefin ut. Alltid roligt att “snubbla över ” nya ställen, för annars brukar man ju av gammal vana gå till favo ställena.

  1. Jadå! Jag var och är nog en tävlingsmänniska men har inga problem med att andra lyckas bättre.Ganska behagligt så här på “ålderns höst”. Förr var jag mer åt det hållet. Idag bryr jag mig inte så mycket utan gläds åt att ha fina vänner och skratta. Sist kom jag inte Men hade kunnat bjuda på det.
   Den här restaurangen var “ny” för oss men de andra har den som en favorit. Vi var supernöjda med restaurangen och vi gillar verkligen det lokala.Hit kommer vi tillbaka.

 7. Om du vill vara säker på att vinna en minigolf-match ska du utmana mig. Jag är helt OTROLIGT usel på minigolf! Nu har jag nog inte testat på kanske 25 år, men jag betvivlar att jag “vilat mig i form” …

  1. Vore trevligt med ett parti. Och att vinna måste jag inte. Ser mer tjusningen i goa skratt och fin samvaro. Men du kan nog ha vilat dig till god form. Sådant händer.

  1. Kul hade vi! Och kanske skulle du kunna frilansa och rita några banor. Tror du skulle passa perfekt för det-

 8. En härlig dag och kväll alltså! Synd att inte tjejerna vann kan jag tycka, men huvudsaken var ju att ni hade kul och trevligt tillsammans 🙂

  Ha ännu en finfin dag!

  1. Det var nog ganska nära att vi vann. Vi var ju en mindre i laget så poängmässigt gjorde vi nog det. Trevligt var det i alla fall och god middag blev det också.
   Önskar dig också en fin tisdag.

 9. Ser ut som en riktigt trevlig söndag! Många år sen jag spelade bangolf … men minns att det var kul 🙂
  Ha en fin fortsättning på denna dag!
  Kram

  1. Det blev en riktigt lyckad eftermiddag och kväll. Och roligt att vara fler som spelar minigolf tillsammans.
   Ha det fint du också.
   Kram

 10. Det brukar ju vara varmt och gott i oktober, men i år är det varmare än vanligt.
  Kul med minigolf när man är ett litet gäng och så en god middag som avslutning.
  Menu del dia är oftast ett bra alternativ, oftast gott och alltid billigt.
  Ha det så skönt i värmen!

  1. Oktober är ju en bra månad i Spanien och just att det är mer lagom varmt. I alla fall i mitt tycke är det så. Och i år har det verkligen varit behagligt. Jag har bara varit på plats i nio dagar men fina dagar har det varit.
   Kul att ses och ett parti minigolf piggar upp. Perfekt med middag efteråt.
   Önskar dig fortsatt fina dagar och jag är i kväll nu åter på svensk mark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *