Stockholm

Picknick, vatten, båtar och vänner – En strålande lördag

Vi här i huvudstadsområdet har liksom stora delar av landet haft ett strålande väder  under helgen. Ja, inte bara under helgen utan också  i veckan och även innan dess. Termometern har både igår lördag och idag söndag rört sig runt +30 och orken att ge oss ut på några större äventyr har inte riktigt funnits. Men igår blev det  en jättetrevlig picknick vid vattnet med vännerna Susan och Jörgen. Och patsen var väl vald. Vid inloppet till Stockholm-

Picknick på Södermaln. Första parkett vid Saltsjön och inloppet till Stockholm Picknick på Södermalm vid inloppet till Stockholm. Här satt vi på första parkett. Till höger i bild och rakt fram ligger Saltsjökvarn och Danviksområdet i grannkommunen Nacka.  Den stora byggnaden längst bort är Danvikshemmet, ett äldreboende. 

Vänner, vatten, båtar och picknick

blev helt perfekt denna lördag. Vi hade först en tanke på att välja “vårt förlängda vardagsrum”, “Boule &Berså men tänkte att det var många fler än vi som ville gå dit. Så valet föll istället på “udden” mitt emot. Ett bra val där vinden fläktande och det fanns skön skugga för mig att tillgå.

Stockholm. Södermalm. Danvikskanalen. Här satt flera vid vattnet som också hade med sig picknick och stolar. Vi gick österut längs kajen och på vägen såg vi flera som tagit med sig stolar och slagit sig ner vid vattnet för att också ha picknick.

Vi kom fram till Danvikstullsbron och denna gång gick vi under bron. (Ska vi till Boule& Berså så går vi över den och kommer då till Nacka kommun.)

Vi stannade till och blickade över kanalen. Jodå, Boule & Berså var välbesökt redan klockan 13.30.  Men vi hade en liten bit kvar att gå.

Så framme vid udden och det var här vi skulle slå “läger”. Utsikt mot Stockholms inlopp rakt ut och mot Kungliga Djurgården till vänster. Perfekt att ha campingstolarna med för extra komfort.

Stockholms inlopp. Alldeles vid vattnet. En perfekt plats för vår picknick med god utsikt. Perfekt plats för vår picknick och med god utsikt. En plats som erbjöd både sol och skugga . Bara att välja. För mig blev det förstås i skuggan.

Gott om båtar på väg både in och ut från stan. Många var också på väg och mot både Danvikskanalen och Hammarbykanalen för att sedan slussa och ta sig in i Mälaren.

Stockholm. Vid Danvikskanalen. Vattenskotrarna gav god underhållning till vår picknick. DE körde för fort och här var polisen med på noterna. Fartbegränsning råder. Jodå, vattenskotrarna gav också viss underhållning till vår picknick. Ja, inte de i sig. Men att polisen var på hugget. Här är det fartbegränsning men det hade inte uppmärksammats av vattenskotrarna.

Polisen på väg efter vattenskotrarna.

Tidig eftermiddag  övergick

till sen och vi bröt upp. För vår del promenerade vi hemåt längs vattnet och kajen. Samma väg vi kommit. Och snart var vi hemma. Den sena eftermiddagen över gick i kväll och hemma, fortfarande omgivna av båtar och vatten satt vi länge ute på balkongen. Helt omslutna av ljumma augustikvällen såg vi mörkret så småningom sänka sig och stadens och båtarnas ljus tändas.

Stockhlm. Södermalm. På vägen hem från vår picknick stannade vi till vid Danvikstullsbron. På väg hem från vår picknick på udden stannade vi till en stund vid Danvikstullsbron. (Förbinder Stockholm/Södermalm med Nacka kommun) Både Globen i fjärran och några klättrare på väg uppför Danviksklippan fångade vår uppmärksamhet.

Klättrare gör sig beredda att ta sig uppför Danviksklippan. Och här uppe på klippan och höjden ligger också ett väldigt trevligt bostadsområde som också heter Danviksklippan.

Sen eftermiddag hemma på balkongen –

Och som övergick i sen kväll.

Idag är det en ny vecka och den börjar med en strålande måndag. Och här är tanken att vi ska iväg på en heldagsnjutflykt. Passar på att önska alla läsare en trevlig måndag och bra start på veckan.

 

34 svar på ”Picknick, vatten, båtar och vänner – En strålande lördag”

 1. Vilken härlig dag för en picknick! Och ett suveränt val av både plats och sällskap 🙂
  Personligen tror jag att vattenskoterförarna mycket väl visste att det var hastighetsbegränsning, men att dom struntade i det. Vad dom dock inte visste var att polisen var på hugget… Ungefär som dom som kör som biltjuvar på vägarna och åker fast.

  Ha en härlig utflyktsdag! 🙂

  1. Vi hade en jättefin lördag och har ju här haft strålande väder i snart två veckor. Men jag väljer ju skuggan. Gilar verkligen att vara vid vattnet och det omges vi ju av både hemma och när vi går ut.
   Polisen har plockat mängder av både vattenskotrar och förare i sommar. Så bra!
   En strålande njutflykt har vi haft idag och Stockholm och skärgården bjuder verkligen bara nu på det bästa.
   Önskar er en fin måndag.

 2. Härligt du haft det o ja skugga är nåt jag oxå väljer om jag ej är på stranden 🙂 fina bilder o mat o sällskap är en fin kombo ..njut av dagen o ha det gott kram

  1. Jag väljer ju bort stranden men är gärna vid vattnet och då i skuggan. Vi hade verkligen en jättefin lördag.
   Ja, söndag också liksom även idag. Bara fina dagar och njutbara kvällar just nu.
   Kram

 3. Oh, så härligt det ser ut! Sommar, sol och hav!
  Här är det bara grått och trist, med regn som kommer och går. Riktigt less på det här vädret nu.
  Längtar till Sverige med en svensk sommar!
  Njut av värmen!

  1. Vi har här haft en vackert och skönt sommarväder i ett par veckor snart. Och nästan väl varmt med temperaturer närmare +30-
   Vår picknick blev väldigt lyckad och fint att kunna ses utomhus. Och här har vi ju alltid nära till vatten och båtar som ger god underhållning.
   Hoppas vädret hos dig ordnar till sig. Men jag skickar genast lite fin svensk sommar med sol.

  1. Ja, här är det i mitt tycke i varmaste laget för man orkar inte direkt vara så aktiv när det är närmare +30. Inte jag i alla fall- Piciknicken var jättetrevlig och det fanns ju skugga.
   Stor kram

 4. Hade också satt mig i skuggan!
  Trevligt med picknick.
  Fint väder i norr också men kanske ej så varmt som hos er.
  Fast på vår uteplats i söderläge blev det tillräckligt varmt och lite till!
  Hoppas ni haft en fin dag.

  1. Visst är det skönt med skugga. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag och att sitta vid vattnet och se alla båtar är så roligt- Vi är ju omgiven av vatten och båtar hemma också men vår balkong har söderläge och är inte så stor att vi alla ledigt får plats.
   Så jag kan förstå att det blir varmt hos er också. Vi drar ner markisen men den hjälper inte just mitt på dagen.
   Vi har haft en toppendag idag! Så lyckad! Kom just hem.
   Trevlig kväll.

  1. Stockholm har så många fina platser där man kan ha pciknick och vattnet är alltid nära. Och visst är det skönt att det vackra vädret är tillbaka.

 5. Vilken härlig picknick det blev och en perfekt plats att sitta på. Hoppas att er heldagsnjutflykt blev bra och givande. Än kan i njuta några dagar av det fina vädret.

  Kram och god måndag!

  1. Det blev väldigt lyckat. Men inte något bad. Just här vid inloppet till Stockholm är det inte läge för det. Men vill man bada går det i närheten, men nu är det alltför trångt och stränderna längs Mälaren är små. Ute i skärgården är det bättre för bad men å andra sidan är det knepigt att ta sig dit med båt på helgerna eftersom båtarna är proppfulla.
   Har just kommit tillbaka efter dagens njutflykt. Väldigt lyckad och inte alls trångt på båtarna idag. Måndag och många är i jobb igen.
   Och det vackra vädret lär bestå. vi tackar för det.
   Önskar dig en fin måndag-
   Kram

 6. Stan är verkligen full av vatten! Vilken härlig dag och kväll ni fick. Tror att dagens tema också är vatten? HA det fortsatt gott!
  Varm Kram!

  1. Visst är det härligt med Stockholm som omges så fint av vatten.Verkligen en jättefin dag och kväll. Jodå, vatten idag också men på ett annat ställer.
   En toppendag har vi.
   Kram! Och en varm sådan.
   Ha det bra du också.

 7. Hola! Så trevligt och skönt med fläktande vindar! Underhållande att sitta nere vid vattnet – händer något hela tiden! Vi har ju fin vattenutsikt från vår lägenhet, men tyvärr inte från ballen. Där har vi röda stugor och fågelkvitter istället – vilket är härligt på sitt sätt. Vi har dock vattnet från mycket nära promenadavstånd och liksom ni drar vi oss gärna dit. 😀

  Ser fram emot njutflyktsrapport!
  Kram och hälsa Mr B! ❤️

  1. Hola! Tackar för det goda initiativet! Jättetervligt och god underhållning på olika sätt. Och varierad. Bra att växla utsikten och det kan ni ju verkligen göra. Vi saknar ju här de röda stugorna.
   Och till vattnet drar vi oss ju väldigt gärna.
   Njutflyktsrapporten kommer på onsdag och torsdag. Riktigt lyckad dag blev det. Och inge trängsel alls.
   Mr B hälsar. oOh hälsa Mr J.
   Kramar från oss.

 8. Vilka underbara bilder! Ja, det finns mycket att göra för den som kan komma iväg och har vänner. Underbart att kunna vistas i skärgården.
  Stor kram

  1. Tack! Vi har ju ganska bra möjligheter här att komma iväg både med båtar och till fots. Och nu när vi hade till picknicken gick vi ett par km längs kajen bara. Fint att ses utomhus. Och idag har vi haft en heldag i innerskärgården. Så fint och trevligt och med gott om plats på båten både ut och hem. Nog så viktigt.
   Stor kram

 9. Vilka härliga och somriga bilder:-) Ja, vilken underbar sommar vi har, ingenting att klaga över tycker jag. Å er picknick var verkligen en njutflykt med kostnadsfri underhållning. Härligt:-)

  1. Vi har ju sommar och nu när det är så härliga dagar tar vi den till oss. Jag förstås i skuggan, men trivs bra där.
   Picknick här med god underhållning gillas.

 10. Vilka härliga fartfyllda foton på vatten-nivå. Som jag kan längta…här kan man inte ha andra båtar än kanoter och roddbåtar och sup-ar i våra små vattendrag. Vattenskotrar har blivit ett otyg bland dem som missköter sig, precis som fyrhjulingar som kör sönder terrängen och snöskotrar på vintrarna som beter sig illa. Fartens tjusning verkar radera allt förstånd…
  Vilket bra val av picknickställe, ni har nog en viss fördel av att ha så otroligt bra lokalkännedom så ni vet var smultronställen finns och var det kan vara lite mindre folk där man kan sitta ostört.
  Kram från pörtet

  1. Men visst går roddbåt och kanot eller kanske paddelbåt/sup bra. Lugnt, stilla och tyst. En del förara av vattenskotrar skulle inte ens få hyra dem. Men enligt svensk lag finns inga regler för att köra dem. Men för att köra vanlig moped krävs det kurs och intyg . Plus att man ska vara 15 år.
   Här ute på udden är det bra, dock inte så grönt. Men mycket vatten, skugga bakom skyltar och god underhållning. Man kan ju inte få allt.Och gott om plats är viktigt. Det hade vi verkligen.
   Kram från balkongen i sena kvällen.

  1. En strålande lördag och vår picknick var jättetrevlig. Och med god underhållning här vi vattnet. Poliserna har jagat vattenskotrarna i sommar och nu hoppas vi det blir krav om förarbevis för att köra dem.

  1. Visst är de. Och det finns ju många att välja på. Fantastiska miljöer mitt i stan. Tar ofta en tur även till Reimersholme och Långholmen.

  1. Många av vattenskotrarna visar god hänsyn men sedan finn det en drös av “Allantypen” som riskerar andras säkerhet på olika sätt och inte visat någon hänsyn. Men polisen och kustbevakningen har jobbat bra i sommar. Många skotrar har beslagtagits direkt och förarna fått gå hem längs kajen.
   Gilla kvällarna nu när ljusen speglar sig så fint.

 11. Vilken underbar utsikt du har från din balkong! Njutflykt är nog det finaste ord jag hört på länge. Det täcker in så mycket. Jag ska verkligen lägga det på minnet. Kram

  1. Vi bor väldigt bra här och trivs. Mitt i stan men med vatten och natur helt nära.
   En njutflykt, själva ordet, kom jag på för några år sedan då jag varit på en utflykt som verkligen var extra njutbar. Och nu är det både jag och andra som lagt ordet i sin vokabulär.
   Så roligt att du är tillbaka. Har saknat dig.
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *