Skyltar Spanien Torrevieja

Permanent turist

Permanent turist – när är men det. Eller är det något man blir. Finns det en skillnad mellan turist och permanent turist? Eller är det en själv som bestämmer. Finns deltid? Turist till viss del och  permanent turist till en annan del låter bra och passar mig nog utmärkt.  Jag kan känna mig som permanent turist på platser jag känner väl till och dit jag ofta återkommer/återkommit. Peking är en sådan stad, så även den lilla by i  Thailand dit vi ofta återkommit och Torrevieja likaså, för hit har vi nu pendlat i snart fyra år.

Vad gäller Stockholm och Södermalm så bor jag där men jag kan ändå ibland känna mig som permanent turist för jag upptäcker fortfarande nya saker i Stockholm och i omgivningarna nära och det fortfarande efter att ha bott i huvudstaden, och strax utanför, i nu snart 60 år. Samtidigt känns också Stockholm som hemma vilket gått bra att kombinera med uttrycket permanent turist. Synonymer till permanent är bl.a. varaktig och bestående och en sådan turist är jag förvisso på några platser. Vad gäller ordet turist så förklaras det bl.a.  med resenär/nöjesresenär/fritidsresenär/semesterfirare. Och varaktig semesterfirare är jag  och sedan är dt mer en definitionsfråga vad semester är. Men jag har ju alltid ledigt. (Alltså jag disponerar fritt min tid numer.)

Idag är det söndag, skyltsöndag, som bloggvännen BP så fint förvaltar. Här finns  det gott om skyltar så titta gärna in.

Många olika skyltar och alla ville vara med på bild.

Kanske en ny bil från Ford? Eller kunde vi behöva något från den helt nyöppnade, gigantiska, “Chinobutiken vid Habaneras. Den är nog nu den största i stan både vad gäller utbud och storlek. En titt blev det, dock inga inköp- Och efter att ha tittat här så kändes det skönt att komma in i shoppingcentrat Habaneras fräscha lokaler och mötas av “zona relax”. Kan vara en bra början på en shoppingrunda. (Nåja, den shoppingen var snart avklarad. Havet lockade mer. Till saken hör att Habaneras delvis är ett “öppet-tak centrum”  men där man kan dra över taket om regn skulle falla. Dock är alla butiker under tak.)

Fastnade som permanent turist här i stan för följande skyltar.

Vila kan behövas oavsett vilken sorts turist man är.


Visst är livet en resa i sig. Många stopp och upplevelser längs vägen. 

Lite mer spänning kan det bli att resa på en “chopper”.


Min favoritskylt. Passar mig väldigt bra.

För  att få ytterligare idéer så finns ett idélaboratoriet. Tror jag ska titta in där.

40 svar på ”Permanent turist”

 1. Det där idélaboratoriet lät ju intressant. Men var fanns ingången?

  Permanent turist, det är precis det jag också känner mig som här, nya saker hela tiden.

  1. Ingången till idélaboratoriet fanns där man själv så önskade.
   Man kunde knacka på väggen pch sedan öppnades en dörr,till synes osynlig,och man kom in.

   Kan tänka mig att du känner dig som permanent turist där du är. Jag gör det på fyra platser just nu men å andra sidan så
   bestämmer man ju själv var man känner sig som en sådan och det kan variera.
   Jag kan känna mig som tillfällig turist på platser som jag bara besöker en kortare tid och inte hinner lära känna mer ingående, mer på djupet, och som jag kanske inte heller kommer tillbka till. Men de kan ändå ha gett mig mycket.

  1. Det blir du! Och områden/trakter/länder/städer där du blir dte kan varieras. En klar fördel.
   Kram och jag önskar dig en lugn jobbnatt.

 2. Kul skyltning och jag erkänner, jag har inte läst hela texten, pga ögonens lilla sveda.
  Skyltsöndagskram ? fr ett regnigt Lidköping!

  1. Vad glad jag är över att du orkat titta in. Tänker mycket på dig och ögonen och hoppas det onda nu ska ge med sig
   Sitter ute den ljumma kvällen på terrassen och här har vi haft en ljuvlig dag med +25. Skickar genast lite sol till dig.
   Skyltsöndagskram.

 3. Jag anser mig nog vara en permanent turist på det runda klot vi bor. Är man intresserad av sin omvärld, både nära och långt borta, tolkar jag mig som permanentad (inte i håret) turist! 😉 kram

  1. Jag gillar uttrycket “permanent turist” och att resa är ju ett tillstånd som kan vara ganska så permanent.
   Ett behagligt tillstånd. Kram!

 4. Åh det låter fint med permanent turist tycker jag, än så länge kan jag nog bara klassa mig till turist men man har ju favoritställen som man gärna reser tillbaka till, som Tokyo 🙂

  1. Jag kan tänka mig att du är en “permanent turist” i Tokyo
   och jag tror nog du har en del andra platser där du också är mer permanentad. Jag har mina och hoppas utviga dem.
   Tokyo finns med på min lista och jag har ännu inte varit där. Hoppas att det blir snart.

 5. Permanent turist är ett väldigt bra ord faktiskt. Det är vi väl alla egentligen, överallt. Finns mycket man vill upptäcka både på hemma- och bortaplan 🙂

  Jag funderar ofta på när jag tycker att ett ställe har blivit för “turistifiserat”. Vad är jag då? Jag som är där på besök? Jag bidrar ju till det hela då. På gott och ont.

  Härlig skyltning!

  1. Tack! Och visst kan man tolka orden “permanent turist” på olika sätt. Något svar finns nog inte, men jag gillar uttrycket.
   Att besöka platser som blivit allltför “turistifierade” händer ju att man gör för där det finns något att se och uppleva så innebär det också turister så småningom. Så man får skynda på.
   När vi första och näst sista gången var på Phuket i Thailand 1980 fanns de två hotell och var en obesökt ö. Icke idag. Finns många liknande exempel.

 6. Hej Ditte!
  Har tittat på dina tidigare inlägg som är otroligt intressanta och färgglada, härligt!
  Å, så fina och roliga skyltar du fångat på bild i detta inlägg!
  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Vad roligt att du tyckt om det jag skrivit. Vi har här nu i kväll gått igenom många av dina inlägg med min svåger som är väldigt fågelintresserad och vi har på nytt njutet av väldigt vakcra bilder och fina texter.
   Och jag är så glad att kag nu känner igen fler fåglar.
   Idag blev det skyltar för det är “skyltsöndag” och jag tycker jag hittat en del fyndiga. Känne mig stundtals som “permanent toruist”.
   Stor kram och många tankar från mig.

 7. Soligt och varmt även här! Just nu följer vi det franska valet och känner oss en aning lugnare med Macron som president i Frankrike. Men… Ha det gott! Kram

  1. Så skönt att även ni kan njuta av det vackra vädret. Men visst kändes det oroligt med det franska valet.Har följt det.
   Men…. Säger so du.
   Önskar er en fin vecka.
   Kram!

 8. Vilka fina skyltar! Älskar verkligen den med “permanent tourist”! 🙂 Och visst kan man vara turist i sin egen stad! Inte minst i en lite större stad, då finns det ju alltid nytt att upptäcka!

  1. Tack! Jag är också väldigt förtjust i den med “permanent tourist”.
   Känner mig ibland som sådan och det är en bra känsla.

 9. Vilka härliga skyltar till den fyndiga texten:-) Gillar illutrationerna med Folkorna och motorcykeln bäst. Å en sådan Folka kör faktiskt runt här.
  Ja, vad är en permanent turist? Har aldrig tänkt på det. Om man återkommer till samma destination år efter år så är man kanske en sådan. I så fall tillhör vi definitivt kategorin permanenta turister i Benidorm:-)

  Tusen tack för toppen skyltning och länken:-)

  1. Tack! Gillade också Folkabussen. Tänkte på när jag i en sådan i slutet av 70-talet reste runt i USA
   under flera månader och från kust till kust.Minnesvärt och så roligt.
   Visst är uttrycket roligt Tror nog ni är permanenta turister i Benidorm.

 10. Permanent turist – spännande uttryck! Jag är uppvuxen i Norrköping, men känner mig ibland som turist när jag åker in dit från vår lilla stuga här på landet några mil utanför. … så jag är nog en sådan – ja, en permanent turist alltså. 🙂
  Många trevliga skyltar hos dig!
  Ha en bra dag!

  1. Jag tycker att “permanent turist” är ett bra uttryck och man kan tolka det som man vill. Och jag kan förstå att du är permanent turist både ute på landet och i Norrköping. (En stad där min svärmor bodde i största delen av sitt liv och där jag också varit en hel del.)
   Önskar dig också en fin dag.

 11. Permanent turist är väl bra att kunna vara. Eller om man ser det som så att man kan ha många hemma vilket är ett annat sätt att se det. Men även på hemmaplan finns det mycket nytt att upptäcka inom närområdet. Jag har fortfarande inte varit på Ven trots att vi pratat om det i åratal…

  Kram och god måndag!

  1. Vad som är extra bra med ordet tycker jag att det kan tolkas på så många sätt och innefatta det man själv vill.
   Ven är för mig också helt obesökt. Men jag tar gärna en tur dit.
   Kram!
   Önskar dig en bra start på veckan.

 12. Vilket underbart uttryck, “permanent turist”! Det vill jag vara hela tiden! Det måste ju vara när man hela tiden upptäcker saker, och det kan man ju faktiskt göra överallt, såväl på nya platser som där man bott i många år.

  1. Visst är det! Jag är också gärna permanent urist. Så mycket som möjligt! Och visst är det fint att upptäcka nya saker.

 13. Permanent turist är man nog alltid! Det var ett bra ord!
  Finns så mycket att besöka även på sitt eget hemmaplan!

  Stor kram och trevlig måndag!

  1. Visst är det ett bra ord. Användbart! Att se och upptäcka saker, gör vi ju ofta. Mycket finns det att besöka och det var man än är.
   Stor kram!

 14. Fina bilder på fina skyltar ,-)
  Härligt att få bestämma över sin egen tid ,-)
  Visst är det så att man upptäcker nya saker , platser hemma eller runt omkring.
  Permanent turist är vi också på vissa speciella platser ,-)
  Härligt när man kommer dit och känner sig mer hemma än borta ,-))
  Det ser så härligt ut där du är just nu ,-)
  Att ha två hem att pendla mellan ,-)
  Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

  1. Tanken på att det känns hemma när man är borta är ju behaglig. Mycket finns att se och upptäcka även på platser där man ofta vistas och det beror ju lite på vilka “glasögon” man tar på sig vad man ser.
   Vi har det väldigt bra här och så känner jag även när jag är hemma i Stockholm.
   Önskar dig också en bra dag och fin vecka.
   Kram!

 15. Vilka härliga skyltar 🙂 Du sprider och ger sådan värme genom dina inlägg 🙂 En fortsatt trevlig vecka 🙂

  1. Tackar! Ohc kan jag sprida lite värme och glädje så är jag glad för det.
   Önskar dig också en fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *