Spanien Torrevieja

Påskafton i Torrevieja – “Sabado Santo”

Idag har det redan hunnit bli annandag påsk. En dag man i Spanien kallar man ” Lunes de Pasqua” – “påskmåndagen. Men vi backar till påskafton i Torrevieja, “Sabado Santo” – den heliga lördagen, som vi tillbringade tillsammans med vänner. Och det blev en riktig långlunch precis som på spanskt manér.

Grönskande tomter är det gott om och några  av dem som inte blivit omskötta under pandemiåren lever sina egna liv.

Påskafton i Torrevieja.

Strålande sol, +24 grader och massor av grönska gjorde oss sällskap.

Spanien. Påskafton i Torrevieja. Strålande sol, blå himmel och +24 grader. Påskafton i Torrevieja i strålande sol. Inte ett moln på himlen. Och vi är på väg mot havet och det ska bli lunch med havsutsikt. 

Vi gick genom  “Los Angeles” villa och radhusområde från början av 1980-talet. Och grönskan i trädgårdarna var påtaglig. Klokt att välja växter av mer robust karaktär som klarar sig utan vatten och så mycket tillsyn.

Och en kilometer senare möts vi av havet och några enstaka palmer. Just här bakom palmen har det förr varit en omtyckt plats för husbilar och husvagnar. Första parkett. Men sedan några år är det förbjudet att stå här. Full förståeligt för det då inte att ta sig fram här till fots och det är en allmänning. Trassel var det även med det “sanitära”.

Påskafton i Torrevieja med olika nyanser av blått. Här blev det en paus innan vi fortsatte till restaurangen.

En liten bit längre bort, in mot stan, ligger Playa de Los , en av flera av stränder inne i stan. Inte helt fullt men många var på plats.

Spanien. Playa de Locos var ganska välfylld denna påskafton i Torrevieja. Playa de Los Locos, var välbesökt denna påskafton i Torrevieja. Men helt fullt var det inte. (Vad gäller strandtillvaron är den inte längre för oss. Titta kan man ju alltid.)

Så var vi då framme vid restaurang El Sabor. Här finns förutom en tydlig indisk inriktining på menyn också och en hel del annat. Stor bredd! Gott, vällagat och mycket prisvärt.

Här på terrassen på El Sabor har man fin utsikt över havet och så även om man sitter lite längre in .

Riktigt trevligt inomhus också. 

Jättetrevlig  och väldigt god påsklunch med vänner.  Här blev det en rejäl långsittning. 

Och några timmar senare var det dags att bryta upp.

Hej då! I alla fall för den här gången-

Även på hemvägen stannade vi till vid havet 

 

32 svar på ”Påskafton i Torrevieja – “Sabado Santo””

  1. Vi hade en riktigt trevlig påskafton och så roligt att också träffa vänner som bor i olika delar av Sverige. Lättare att göra det här ibland än hemma-
   Jag åt em indisk förrätt med friterade grönsaker, indiskt bröd med olika såser till och sedan en riktigt god sallad med “chèvere chaud”. Är inte direkt så mycket för påsk eller julmat som man brukar äte i Sverige. Knepigt med blandningar
   Skönt med sol hos er också.
   Önskar dig en skön annandag.

 1. Fick en underbar överraskning på Påskafton.
  Oplanerat besök av tre “herrar”. Det ringde på dörren, och där var Mike.
  “Hej, Mike, det var längsen vi sågs.” “Ja, Jack och jag och Kenny beslutade
  att vi skulle träffas hemma hos dej.” – “Det visste jag ingenting om”, sa jag
  “men kul att ni kom.”
  Dom tre “herrarna” tog examen från high school tillsammans med min son,
  år 1979, dvs för 43 år sedan, Vårt hus var som rec. center för ungdomarna
  och dom var ofta här. Dessutom gillade dom min make i högsta grad, och jag
  kunde klå dom i ping-pong. – Vilken känsla att bli ihågkommen med ett besök
  – och få en promenad down Memory Lane. Ingenting blått där, men det duger
  ändå, hoppas jag.

  1. Vad roligt! Kan förstå att du blev helt överraskad över herrarnas besök- Vilken påskpresent!
   Härligt att strosa med dem längs Memory Lane. Minnesvärt. Så glad för din del- Kan tänka mig att herrarna blev lika glada över att ni nu sågs igen.
   Önskar dig fortsatt fina dagar.
   Varm kram

  1. Vi har fina dagar här i Torrevieja och det blir många både spontana och planerade träffar med vänner. Här är det smidigt att just träffa vänner som bor i andra delar av Sverige för avstånden mellan oss här är korta.
   Strålande sol idag och +24 så det blev en heldag ute med vänner.
   Nu en stund på terrassen-
   Kram och trevlig annandag påsk-

 2. De vita, gula husen med alla blommor palmer det är bara WOW! Så snyggt.
  Är det stora kaktusar som blommar, otroligt snyggt. Ja bor man där gäller tåliga växter. Kan tänka mig hur härligt det måste ha varit att campa så nära havet ,-)
  Mysiga uteserveringar och häftigt ser det ut inomhus. Och som jag ofta skriver, rent och snyggt!
  Härligt med långsittning med goda vänner, det ser också mysigt ut.
  Att få uppleva havet så nära varje dag måste bara det vara härligt. Rogivande för många ,-)
  Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

  1. Hör finns så många hus med vackra trädgårdar och trots att panemin gjort att många ägare inte kunnat komma hit har växterna klarat sig.
   Jo, det är stora kaktusar som blommar. Visst är de mäktiga.
   Just här vi havet var det många campare men det blev ohållbart på flera sått. Och det är en allmänning så kruxet var att man inte kunde gå här för det var för trångt. Nu måste husbilarna vara utanför stan på avsedda platser.
   Havet dras jag till som en magnet och det trots min dåliga rygg och svårigheter att gå. Jag hankar mig fram-
   Jättetrevligt att här träffa vänner och i Sverige bor vi mestadels långt från varandra så det blir här vi ses.
   Varm kram

 3. Vilken trevlig påsk det blev. Fint sällskap och god mat klagar man inte på. Vädret verkar dessutom vara njutbart och lagom nu hos er.

  Kram

  1. Vi har haft fina dagar på alla sätt och väldigt roligt att träffa vänner, varav några, vi hemma i Sverige inte träffar så mycket. (Stora abvstånd och här är det “nästgårds”)
   Kram och önskar dig en bra start på en ny vecka. Och givetvis god bättring.

  1. Himla trist att det ska vara så segt att få pass. Men jag vet att det kan gå snabbare i grannstäderna till Stockholm. Hoppas å andra sidan att man snart släpper fler tider för att förnya sina pass. Håller tummarna.

 4. Så härligt med långlunch tillsammans med goda vänner, och i den härliga miljön! Så fint att se all grönska också, längtar verkligen efter den!
  Svar: Tennstopet har fått pris för sin ljudmiljö år 2017 från stiftelsen “Matro”, så jag brukar gå in på deras hemsida och kolla vilka restauranger som är bra samtalsmässigt( men är det mycket folk på Tennstopet så blir det i alla fall bullrigt tycker jag) igår valde jag ändå att byta restaurang till lite närmare, och billigare framför allt, och det blev ju jättebra!
  2021 vann värdshuset Ulla Winbladh pris för bästa samtalsvänliga restaurang, där har jag aldrig varit, så ett besök där måste planeras!
  Fortsätt njut av Spanien!
  Varm Kram!

  1. Det blev en riktigt lyckad lunch och i skön miljö. Vi var 7 personer men det gick fint att kunna prata.
   När jag bodde i Vasastan var jag ofta på Tennstopet, lite av mitt vardagsrum, under ett par år. Men mindes miljön som ganska bullrig när det var fullt. Så himla smart att du kan kolla hur ljudläget är på krogarna för det är viktigt. Ulla Winblad har jag besökt en del och då tyckt att det varit trevligt, gott och samtalsvänligt. Men det är något år sedan.
   Att du nu bytte blev ju så bra. Väl värt att testa var det. Skönt med gångavstånd också.
   Vi har även idag haft jättefint väder, +24, så det blev en dag utomhus i goda vänners lag. Lika bra att passa på.
   Varm kram

  2. Jag och några realskolekompisar åt lunch på Ulla Winblad.
   ÄNTLIGEN fick jag riktig stekt strömming. Yummy!
   Mycket trevligt ställe!

   1. Ulla Winblad är verkligen trevligt även i dessa dagar. Så så mycket ändras men Värdshuset Ulla Winblad består. Och de har frtfarande stekt strömming på menyn. Fint minne du har härifrån.

 5. Det är precis så Påak ska firas – om man är i Torrevieja alltså. Ser att era kompisar från Söder också var nere igen. Så kul:-) Sedan var det skoj att se att ordningen var återställd – alla, tjejer som killar hade trekvartsbyxor på sig. Nu är det vår även i Torrevieja efter en tid med fullväder.

  1. Jadå! Våra Söderkompisar kom i fredags och hängde på. Men i övrigt bor vi ganska utspridda i Sverige så då är dte extra fint att ses här.
   Nu har vi haft +24 ett par dagar och molnfritt. Bara att tacka och ta emot. Lite regn väntas i veckan. Men vi får se.
   Jodå 3/4 byxor hade vi nog, men Susan hade klänning. (Hon brukar ha det)

 6. Vilket påskväder, nästan som sommar hade ni och vi också. Underbart när sommaren kommer så där bara..
  Långlunch i gott sällskap med god mat, vad kan vara bättre än det?
  Här firar man inte annandag-påsk överhuvudtaget. Full fart till arbetet för alla. Vissa skolor har fortfarande påsklov men i övrigt så är det som vilken vardag som helst.

  Ha det bra ni båda!
  Kramar!

  1. VI har haft skönt påskväder och njutit av det. Här var ju hela mars vädermässigt en sorgesam historia och har förstått att det även var trist hos er.
   Roligt här att träffa vänner för i Sverige bor vi mestadels långt från varandra och det är svårare att ses. Här sker det ofta spontant eller med kort framförhållning-
   Så olika detta är då med annandag påsk. Här är det en helgdag men några butiker hade begränsat öppethållande. I morgon återgår det till det mer vanliga igen.
   Ha det gott ni också.
   kram

  1. Det blev lyckat och väldigt roligt att träffa vänner som vi hemma inte ser så ofta för vi bor i olika delar av landet. Men även ett par vänner från Söder var också med. Roligt även att ses här-
   Set ut att bli en bra dag och njuter nu en stund i skuggan på terrassen. Hoppas att få se ett par passionsblommor slå ut även idag.
   Önskar dig en fin dag.
   Kram

 7. Det är verkligen både gott och ett fint läge där på El Sabor! Och att avnjuta allt i glada vänners lag gör ju absolut inte saken sämre 🙂

  Ha ännu en härlig dag!

  1. Det var roligt att ses och god mat och fint väder gör ju mycket till.
   Önskar er också en fin tisdag. Och vädret ser ju lovande ut.

 8. Det var en jättetrevlig eftermiddag och så kul att vi äntligen fick till en träff!
  Tack Ditte, det gjorde du bra!

  1. Hej!
   Ja, det blev väldigt trevligt och gott.Och vi får tacka varandra att det gick att få ihop.
   Önskar dig och Ingrid fortsatt fina dagar
   Kramar från oss.

 9. Härligt med havet, förstår att folk söker sig dit även om det är inte är badsäsong eller är det det redan? Vilken stor kaktus, ser ut att vara ett par meter.
  Ha det fortsatt fint.

  1. Havet är jag så förtjust i men att spendera tid på en strand gör jag ju inte. Här kommer många tillresande spanjorer som har boende här nu till påsk- Fint väder har det varit i flera dagar och med temperaturer runt +24 och några har jag sett bada . Kanske är det +17-18 i havet-
   Här grönskar det mycket nu och jag gläds dagligen åt vackra blommor som slår ut på passionsblomman so klättrar på muren- Idag fyra nya och mängder av knoppar som väntar på sin tur.
   Ha det fint du också.

 10. Det måste ju bli långsittning vid ett så långt bord med så många vänner att sällskapa med! 24 grader, puh, vi har haft upp mot 20 grader i skuggan igår och idag och jag har redan börjat fundera över hur jag ska överleva sommaren…Parasoll är därmed beställt! Alltid lindrar det något, det och dopp i ån, en bra kombo! Tyvärr fattas palmerna, det vore skoj att ha en egen palm eller två, kanske spänna upp en hängmatta! Jaja man kan inte få allt. Kram från pörtet

  1. Ja, men det var ett lagom gäng och vi kunde alla prata och lyssna.
   Oj, så varmt hos dig. Bra att du beställt parasoll. Som du vet så undviker jag solen men ibland går dte ju inte när man är ute.
   Vad gäller palmer så kan vi titta på dem. De skräpar ofta en hel del men visst ger de skugga- Men det känns som att ett parasoll har samma funktion. Utan skräp-
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *