Stockholm

På vägen hem – Några extra steg och några möten

Måndag och en ny vecka är här. En vecka jag hoppas ska ge lite mer vårkänsla än den föregående. Dock en öppen fråga. För egen del började dagen med ett träningspass på Södermalms rehab med en fysioterapeut i 45 minuter.  Detta är något som återkommande 1-2 gånger i veckan, plus träning hemma och promenader. Allt för att få lite ordning på min trasiga rygg. Och jag tycker det går framåt. Här är min envishet en styrka jag är tacksam över.  Och på vägen hem, efter träningen, blir det ofta inte den kortaste vägen jag väljer utan passar på att röra på mig när jag ändå är igång.

Stockholm. Södermalm. På vägen hem såg jag att krokus kommit upp. Lite vårkänslaPå vägen hem såg jag att flera krokus hade dykt upp. Är det månne vinterkrokus?

På vägen hem

från träningen som sker på Rosenlunds sjukhus på Södermalm stannade jag till och noterade att det “borttappade”, försvunna huvudet var ersatt av ett helt annat. Även texten under var bytt. Och första april är det inte ännu-

Förra veckan såg det ut så här. Då saknades själva huvudet. 

Idag fanns ett annat huvud på plats och med en helt annan text; “Internationell man av mysterie”. Hmmm??? Återstår att se vad som finns nästa gång jag passerar. Ett nytt möte blev det med detta huvud.

Med lätta steg gick jag vidare och bestämde mig för att gå genom Tjurbergsparken. Här är det planerat att bygga ett stort nytt hus. Men protesterna har varit många och ingen markröjning verkade ha startat.

Stockholm.Södermalm Passerade en del av Tjurbergsparken på vägen hem. Passerade en  del av Tjurbergsparken på vägen hem.  Husen till väster tillhör “Blomsterfonden”på Ringvägen som är ett  populärt seniorboende.

Jag bestämmer mig för att efter Tjurbergsparken korsa Ringvägen och via Eriksdalslundens koloniområde ta mig ner till Årstaviken och promenera hem längs vattnet.

Stockholm. Södermalm. Eriksdalslunden. På vägen hem såg jag några som slagit sig ner för en förmiddagsfika på berget.  Gick på vägen hem förbi några som tog en fikapaus  på höjden i Eriksdalslundens koloniområde .

Jag stannade till  uppe på berget och zoomade in en del av södra Årsta som ligger här på andra sidan Årstaviken. Även här finns ett  mindre koloniområde  som skymtar mellan träden.

Tar mig sakteliga nerför berget till vattnet och  men god  hjälp av trappor och naturen. Mälaren är till största delen isfri men inne vid strandkanten finns lite is kvar.

Här, där det var isfritt, gick det ganska lätt att skaffa mat.

Men här körde det ihop sig. 

Stockholm. Södermalm. Årstaviken. På vägen hem mötte jag en hel del andra promenadentusiaster. Det var fler än jag som tog några extra steg denna förmiddag vid Årstaviken. Jag gjorde det på vägen hem. Men alla andra?  Många har  anammat detta med jobb hemma och att röra sig mellan varven.

 Nästan hemma.

 

40 svar på ”På vägen hem – Några extra steg och några möten”

 1. Härligt det går lite framåt med ryggen.
  Förstår det är många som promenerar längs Årstaviken.
  På mina promenader möter jag oftast bara ett fåtal.
  Fortsatt trevlig måndag.

  1. Jag är verkligen glad för framstegen och jag jobbar hårt för att nå dem. De dagliga promenaderna gör ju också sitt till.
   Här, både längs Årstaviken kajerna och är det ofta “folkvandringar” men de som rör sig är bra på att hålla avstånd.
   Önskar dig också en trevlig måndag.

 2. Så skönt att det går framåt med rehab och träning. Övning ger färdighet! Trevligt att kunna promenera hem genom fina områden.
  Det är väl konstigt att et alltid (nästan) ska protesteras när en förändring är på gång! Bygg gärna, men inte här är slagorden som skalar när man inte vill ha förändring. I vissa fall är det säkert berättigat. Tyvärr nästan alltid när förskolor och äldreboenden ska etableras!
  Sådär nu fick jag luft var den nu kom ifrån!
  Kramar

  1. Det har gett resultat och jag är glad och tacksam för det. Och envisheten har jag ju med mig.Bra så!
   Och fint att strosa hemåt längs vattnet. Någon brådska har jag ju inte.
   Här i området vore det olyckligt med ett jättehus eftersom de flesta lägenheterna i Blomsterfondens hus inte har balkonger och många boende kan lätt ta sig till parken på egen hand och gör det. Det blir för många den varma årstiden som ett extra vardagsrum.Så vi får se vad som händer. Viktigt att i innerstan bevara grönskan.
   Men jag håller verkligen med dig vad gäller att man klagar ofta när förskolor eller andra boenden ska byggas. Men här gäller det inte någotdera utan bostäder som blir svindyra.
   kram

 3. Så skönt att det går framåt med din rygg så fortsätt att kämpa på. Det måste kännas skönt när träningen ger utdelning.
  Så märkligt med huvudet! Du får helt enkelt rapportera vad som finns där nästa gång.

  Kram och god måndag!

  1. Både jag och ryggen tar oss framåt och det känns bra. Sen hur långt;tja det vet man inte. Men fysioterapeuten är nöjd och tycker jag gjort synliga framsteg.
   Visst är det märkligt med huvudet som byter skepnad. Får ta och fråga i receptionen nästa gång.
   Önskar dig också en bra fortsatt måndag
   kram

 4. Här var det hur som helst ingen huvudlös historia …
  Nästa gång man går förbi Eriksdalsbadet tror jag att krokusdalen kan vara i högform. Älskar den! (fast nu lämnar jag stan några dagar, hoppas de inte vissnar blixtsnabbt)

  1. Nej då! Huvudet kom tillbaka i ett helt annat utförande och med annan skylt. Spännande! Idag fanns inga krokusar i slänten här men de bör snart vara här- Jag ska be krokusarna stanna kvar så du hinner med att se dem när du är tillbaka.
   Trevlig tur!

  1. Jag kämpar på och framåt kommer jag. En liten bit i taget.
   Vad gäller försvunnet huvud så är det ju märkligt. Men idag fanns ett nytt huvud på plats och med en annan text. Fortsättning följer.
   Tankar och stor kram

 5. Åh så härligt att det känns som att det går åt rätt håll med ryggen! 🙂 Så himla konstigt med statyhuvudet förresten, vem får ens för sig att ta det? Det måste ju ha suttit fast ordentligt!

  1. Framsteg har jag gjort och jag gnetar på med min träning och dagliga promenader. Är så glad för alla små förbättringar. Att stå kan jag bara göra 15 minuter i taget utan att få ont men att gå är mer smärtfritt.
   Visst är det märkligt med huvudena. Och idag ett nytt huvud och en ny skylt. Ska se hur det ser ut nästa vecka. Spännande!

 6. Sista bilden ser nästan ut som en målad tavla =)
  Här har man inte velat gå på promenad frivilligt idag…..men jag har haft turen att stå inne och jobba hela dagen. Friskluft får det bli någon annan dag. Hade en kund som sa att det skulle bli ännu värre väder imorgon, bara att hoppas att hon har fel =) Ha det gott!

  1. Jag var ute ganska tidigt idag eftersom jag hade fys.rehab. träning. Och det doftade lite vår i luften. Och än mer blev det av vårkänslan när jag strosade hemåt.
   Fint att du kunde hålla dig inne idag och frisk luft går ju fint att få när det är bättre väder.
   Här ska det bli fint i morgon så jag har träff med min promenadvänninna för en heldag ute. Ser fram emot det.
   Hoppas det inte blir så illa hos dig. Vädret kan ju ändra sig.
   Ha det så bra du kan.

 7. Det där med de saknade huvuden är riktigt spännande. Har googlat med alla möjliga och omöjliga frågeställningar men inte fått napp alls. Nåt söder-mysko kanske, men som sagt spännande och roligt.
  Åtta grader var det här och lika lite sol som hos dig, men behagligt. Man frös i alla fall inte när man var ute. Å vilken tur vi nollåttor hade idag – ingen snö som i Norrköping och Nyköping:-)

  1. Visst är det märkligt. Tack för att du också anlitat Mr. Google. Jag också men kom ingen vart.Först fanns det ett huvud där under flera veckor, sedan kom förra veckan skylten med att huvudet saknades och en lapp att det fanns i receptionen. Men det gjorde det inte. Jag frågade.Och idag var det ett nytt huvud på plats och en ny skylt med ett helt annat budskap. Får klura mer här nästa gång.
   Här kom solen lite på em och då skyndade vi ut på balkongen i 30 minuter.
   Här var det lite vårkänsla i luften. Eller så inbillade jag mig.

 8. Härligt att det går framåt med ryggen, trasiga sådana är inte roliga att ha att göra med!
  Tack för en härlig promenad, med ett litet mysterium, genom det vackra Stockholm.

  1. Jag är glad för allt med ryggen som känns bättre och jag har varit flitig med träningen på både fys.rehab och hemma. Promenaderna som jag gör bidrar ju också till extra styrka.
   Visst är det ett mysterium med huvudena. Först fanns det, sedan var det borta och efterlyst och idag ett nytt med en helt annan skylt. Undrar hur det är nästa gång jag passerar.
   Fint med några extra steg på vägen hem och att ta den längs vattnet. Lite vår i luften dessutom.

 9. Du är så duktig på att hjälpa kroppen läka, men så har du ju jobbat delvis med kroppen hela livet. Det spelar säkert in och ger dig ett starkt och bra resultat!
  Jag förstår att protester uppkommer när boenden har fina grönområden i närheten och man plötsligt tänkt sig smälla upp stora hus där istället. Stockholm växer, men inte bara på gott. Många fina grönområden är numera ett minne blott.Det gäller verkligen att lämna kvar tillräckligt med naturlig grönska, man ser ju inte minst nu hur viktig den rekreationen är för oss människor, även stadsborna.
  Nu till kvällens Alla mot alla, kram från pörtet

  1. Jag kämpar på och roligt när resultaten märks, om än aldrig så lite. Jag inser och vet att jag inte får slå mig till ro. Att stå är för mig det värsta och det kan jag kanske göra i 15 minuter utan att få kraftig smärta. Men det går bättre att gå och då med “ryggstödet på” och med sittpauser. Jag är egentligen stark i kroppen men nu när diskarna är nästan nedslitna på åtta kotor så ställer detta till det.
   Just här är det helt olämpligt med ett jättestort hus. Många av de som bor i seniorboendet på Blomsterfonden har inga balkonger utan ses gärna i den närbelägna parken. Dessutom blir bostäderna här så dyra, ca 10 000/kr eller mer för en liten tvåa och hur många kan betala det.Söder har ju hitintills bevarat många parker och de behövs. “Alla ” kan ju inte bo på Stureplan.
   Kram!

 10. Underbart att du får hjälp med rehab träningen, för det ger ju resultat! På Rosenlunds sjukhus började jag gå hos min första audionom i början på 2000-talet.
  Kul att få se lite av Blomsterfondens hus därpå Ringvägen, är medlem i Blomsterfonden och har undrat lite var på Ringvägen deras hus ligger.
  Såklart körde jag ett åk för dig idag, med solsken i blick och fina backar!
  Kram från Järvsö!

  1. Jag är så glad för den här träningshjälpen och nu verkar den ge effekt. Jag kan ju inte få alla åtta utslitna diskar tillbaka men bara att jag kan gå och har lite mindre ont är ju en fin känsla.
   Vad roligt att du också känner till Rosenlund. Här verkar mycket av det mesta finnas.
   Blomsterfonden har säkert 5-6 hus som ligger strax efter Ringen, mot Eriksdal. Husen har också små fina gårdar mellan sig med utemöbler sommartid.
   Vad rart av dig att du tog ett åk för mig också. Stort tack!
   Önskar dig och de andra fortsatt fina dagar.
   Kram

  1. Är nyfiken på vad som ska finnas här nästa gång jag kommer. Återstår att se.
   Tack, ryggen känns lite bättre och träningen i kombination med promenader har påverkat till det bättre.

 11. Det gläder mig att din envishet och din träning ger positivt resultat! Det ger ju kraft och lust att fortsätta! 🙂
  Krokusarna är säkert vinterkrokus eller snökrokus … är osäker på om det är samma art med samma namn, men de verkarföredra gräsmattor framför rabatter och sprider sig gärna.
  En fin promenad fick du – tack för alla trevliga bilder!
  Önskar dig en fin tisdag!
  Kram

  1. Envisheten är till stor nytta och jag känner att ryggen blivit lite bättre. Min fasa är ju att inte kunna gå.
   Fint att se krokusarna och jag såg dem i gräsmattan där det verkade komma fler av dem.
   Bra att kunna välja att gå längs med vattnet och jag vill ju gärna se hur sjöfåglarna också har det. Svanarna såg ut att må bra och ska nog snart börja “boa”.
   Här ser det ut att bli en strålande dag så jag satsar på mycket tid utomhus.
   Önskar dig också en fin tisdag.
   kram

 12. Så skönt att du känner förbättring i ryggen! Och visst kommer man långt med att vara envis ☺
  Stor kram

  1. Visst är det! Och hoppas innerligt detta består. Helt bra blir jag aldrig men är det som nu så får jag vara glad. Och att det inte blir sämre förstås.
   Stor kram

 13. Skönt att det går framåt med ryggbesvären! Då ger din idoga träning ett bra resultat alltså. Bra så!
  Mysko med huvudena…
  Härliga vårtecken med både blommor och folk i rörelse 🙂

  Ha en fin dag!

  1. Jag är ju envis och det hjälper mig långt. Men jag inser ju att åtta trasiga diskar inte kan bli som nya. Men håller de sig som nu är det bra.
   Huvudena är spännande. Undrar vad som finns där nästa gång jag kommer.
   Strålande vårväder idag så en härlig utedag väntar
   Ha det fint ni också.
   Trevlig tisdag.

 14. Fint att det fungerar med rehab, ja, envis måste man vara, vore väl sjutton annars.
  Bilden av södra Årsta fick mig att tänka på filmen “söderkåkar”, vet inte varför med det finns något där.
  Vacker bild är det verkligen. 🙂

  Ha en underbar tisdag Ditte.

  1. Jag är så glad för att det går framåt på olika sätt. Och envisheten hjälper mig långt- Smärttålig är jag också och det hjälper mig också en del.
   Söderkåkar är delvis inspelad här på Södersidan men visst kan de små röda kåkarna i Årsta påminnan o dem i filmen/serien. Bra var den i alla fall.
   Önskar dig också en fin tisdag. Här är det blå himmel och en utedag väntar.

 15. Du är verkligen en kvinna i rörelse – välgörande för både kropp och själ. Så får man följa med på trevliga promenader. Hoppas att de snart är lite mer vårlika.
  Önskar dig en härlig tisdag.
  Varm kram!

  1. Jag försöker. Och som bloggvännen och vännen Tove brukar säga om mig; “Vila i rörelse” eller “Rörelse i vila”- Stämmer bra. Och att jag rör mig är en del av att läka på olika sätt. Och jag går så länge som jag kan.
   Jättetrevligt att du är med på promenaderna.
   Strålande väder idag så en utedag väntar.
   Önskar dig också en fin tisdag.
   Kram

  1. Jag är ute och promenerar mycket och det är ett bra komplement till den andra träningen. Och lite bättre har jag blivit. Så skönt.
   Ja, sista bilden är fin och du känner ju igen dig här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *