Spanien Torrevieja

På väg från Stockholm till den spanska sommarstugan

God förmiddag från Torrevieja! Blå himmel och +16 grader nu klockan 11. Det ser ut att bli en vacker dag. Hit kom jag igår eftermiddag och var på väg, från dörr till dörr, i nio timmar. Ja, en del väntan ingår.  Och visst är det riktigt trevligt att vara tillbaka här igen.  (Är nu ungefär sex veckor sedan vi reste hem till Stockholm.)

Stockholm tidig tisdag morgon. Snart på väg mot ArlandaStockholm tidig tisdag morgon och jag är snart på väg mot Arlanda.

På väg

Jag  försöker numer  resa med plan, som i mitt tycke, avgår i dräglig tid från Arlanda. Jag väljer alltid flygbussen ut för den vet jag fungerar. Har ibland testat Arlanda Express  som går ut på 18 minuter men är det stopp i tågtrafiken (har upplevt det två gånger) så är det svårt att komma av och hitta alternativ. Flygbussen tar ca 45 minuter och den går alltid. Vad gäller priset är det också stor skillnad. Flygbussarna kostar 99 kr enkel om man köper biljett i förväg. Arlanda Express kostar 250 kr, enkelbiljett för pensionär och 299 för icke pensionärer. (Ibland finns också kampanjpriser.) Har man gott om tid går det att åka med SL biljett (Stockholm Lokaltrafik ) pendeltåg till Märsta och sedan ta vanlig buss.

Mitt Norwegianplan skulle lyfta 9.35. Incheckad var jag och med  bara handbagage infann jag mig vid gaten klockan 9 klar för ombordstigning. Numer väljer jag alltid prioriterad sådan (liten extra kostnad) och behöver inte stå i någon kö- Bokar också alltid plats i förväg för att sitta långt fram. Ofta åker jag SAS och bokar då gärna SAS plus, kostar några hundralappar mer och erbjuder en bekvämare resa. Mat och dryck ingår, plus extra bagage, (har aldrig det) prioriterad ombordstigning (slipper köa) och vald plats långt fram. Men eftersom vi reser hit ganska ofta har jag bra koll på flygpriser och avresetider. Undviker helst dessa tidiga fakirflyg som kan finnas.

Busshållplatsen vid Alicante flygplats . Ska snart vara på väg mot Torrevieja.Här vid busstoppet vid flygplatsen i Alicante och ska om ett tag vara på väg mot Torrevieja.

På väg mot Torrevieja

Planet var ca. 30 minuter försenat från Arlanda. Visserligen flög  in lite tid och landade 13.45 (en kvart efter tidtabell) men trots att jag verkligen rusade med min ”dragväska” så hann jag inte med bussen klockan 14. Såg den precis lämna hållplatsen. Bara till att slå sig ner på närmsta uteservering och vänta på nästa buss klockan 15. Men tid har jag ju som pensionär gott om.

På väg med flygbussen mot TorreviejaPå väg mot Torrevieja med flygbussen. En direktbuss som tar ca. 50 minuter. (Avståndet är dryga 50 km)

På vägen hem till ”stugan”.  Mycket grönska och blå himmel känns upplyftande. Och det är ljust. Klockan är ändå strax efter 17. (Här kommer inte mörkret krypandes förrän klockan 18)

Hemma på vår Solskensgata. Skönt att sitta en stund ute på terrassen. Tänker på den slump som gjorde att vi hamnade här  i september 2013.  

30 svar på ”På väg från Stockholm till den spanska sommarstugan”

 1. Välkommen tillbaka till Spanien🤗
  Huvudsaken att solen skiner, blå himmel och ljuset. Det får en till att må så bra=)
  Smarr drag att bara ta kabinbagage. Har de börjat att ta betalt ännu?
  Synd att du inte hann med bussen men du hann fram innan solnedgång. Ha det bäst Ditte och njut!!
  Kram

  1. Tackar! Visst betyder både sol och ljusare dagar mycket. Vad gäller bagaget så beror det på biljettypen. Och den billigaste köper vi inte så bagaget kommer vi nog att kunna ha med. Vet att Ryan på lägsta priset tar betalt och Norwegian ska börja 1/2. Men de som bokat före dess kan ta med en rullväska utan att betala-
   Lite väl optimistiskt att tro att jag skulle hinna på 10 minuter. Men jag försökte. Satt bra där på uteserveringen och väntade en timme.
   Känns fint att vara tillbaka.
   kram! Ha det fint du också.

 2. Så skönt att vara på plats i sommarstugan igen. Vädret verkar riktigt tilltalande och skönt. Framförallt måste det vara lyx att se en blå himmel för den anas sällan här.

  Kram och ha det gott!

  1. Här är det lite borta och lite hemma. Och vädret både igår och idag har varit riktigt bra. Sitter fortfarande ute på terrassen men med en tröja på. Och blått är det.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Vi reser hit till ”stugan” ungefär var sjätte vecka och är här lika länge. Fin omväxling. Men sommartid är vi hemma i Sverige. Och sol och värme hoppas vi på. Bra både igår och idag, sol och +18 och mörkt blir det inte förrän klockan 18.

 3. Välkommen hit ned! Snöpligt med bussen, spelar ingen roll om man har tiden, att bara sitta och vänta när man vill komma fram och pusta ut

  I förhållande till flygbiljetten så är ju Arlanda Express svindyrt! Du kan förresten åka pendeln från Stockholm till Arlanda också. Enkelbiljett kostar 157 kr. Har du månadskort betalar du 120 kr extra för en passageavgift till Arlanda. Det går även att ta Uppsala-pendeln till Arlanda. Men som du säger, flygbussarna är ju smidiga om man åker från Stockholm.

  Alla vägar bär till Arlanda, i det här fallet.

  1. Tackar! Trevligt med en vända hit. Och ljusare och varmare än hemma i Stockholm är det ju. lite snöpligt med bussen men en kopp kaffe utomhus och titta på folk gick bra det också. Vi tar oftast flygbussen som är smidig. Pendeln från stan tar längre tid och är ju dyrare. Åker vi tidigt en morgon brukar vi bo över på Clarion på Arlanda, helt perfekt, med 100 meter till säkerhetskontrollen. Då åker vi pendeln till Märsta och sedan buss. Äter sedan en god middag på hotellet och även frukost. Bra start på en resa.
   Men denna gång blev det ingen övernattning .

  1. Visst är det! Och ljuset! Här är klockan nu strax efter 18 och det börjar skymma. Hemma är det ju ett konstigt vinterväder. Stockholm har ju haft mellan +6 och +10 grader och gröna gräsmattor. Även körsbärsträden i Kungsan tror ju att våren är här i januari.
   Lite snö lyser ju i alla fall upp lite.
   Ha det fint du också.

 4. Hej Ditte!
  Bra att resan gick fint! Var en brand och bök på flygplatsen i dag…omdirigerade plan..
  Vilken tur att ni valde detta lilla hus när ni köpte 🙂 För oss. Solskensgatan sa Ingrid ♥ Och vi har hängt på.
  Jag hoppas kunna åka men fortfarande inte fått provsvaren trots 2 påstötningar…
  Kram P ♥♥

  .

  1. Hej P!
   Jadå tack, resan gick jätttebra. Oj, då – ja en brand kan ställa till det rejält. Ja, Solskensgatan säger vi ju och det stämmer ju. INte minst mellan maj och oktober. Då finns ingen skugga här att uppbringa längs gatan.
   Hoppas proverna är ok så att du kan åka.
   Vi hörs!
   Kram

 5. Välkommen hem höll jag på att skriva, men det är kanske bättre att säga ”välkommen till ditt andra hem”. Så skönt med extra långa soliga dagar och värme. Det har i och för sig varit 10 grader här och enstaka solglimtar, men det är ju ingenting att skryta med direkt;-)
  Att sitta på det caféet Costa tror jag det heter ute och kolla på alla resenärer är alltid spännande. Älskar att titta på folk på flygplatser.. Så olika och ofta underhållande beteendemönster.

  1. Tackar! Helt ok nu med en sväng hit. Dagen idag var behaglig på alla de sätt och +18 i skuggan.
   Har ju varit i norr i sex veckor. Bra att jag kom går för idag brann det på taket till Alicantes flygplats och många plan fick omdirigeras. Hemma är det ju ovanligt milt för att vara vinter och väldigt grönt. Enstaka solglimtar är ju bra det också. Helt rätt! Jag satt på Costa och väntade. Och bra underhållningsvärde är det.

  1. Skönt med längre dagar och ljuset. Och att strosa längs havet gör jag gärna i sol 0ch +18 grader. KLart du ska passa på att ta en tur hit.

 6. Hej där i sommarstugan, som plötsligt blivit vinterstuga! för visst är det vinter nu, både här och där, dock väldigt varma sådana. Körsbärsträden i Kungsan är i full knoppning såg jag nyss. Men ibland blir det så här, allt ställer sig på ända.
  Årstiderna är inte lika pålitliga som förut, men de flesta verkar tycka det är skönt med varmare klimat.
  Ha det så skönt, här är jag glad att mörkret inte infinner sig förrän efter klockan fyra. Det går framåt om än långsamt
  Kram

  1. Hej och god morgon! Ja, vinter är det hemma men här vill jag nog temperaturmässigt säga att det är lite försommar. Igår +18 grader i skuggan på eftermiddagen och strålande sol. Jag såg också på tv att körsbärsträden fått fnatt och hade knoppar. Blir ju inte alls bra när naturen lurar oss. I Stockholm kan jag undvara snön men jag unnar din trakt och alla andra som behöver snö att få den.Verkligen! Men visst är det en märklig vinter.
   Noterade även i Stockholm att mörkret väntade med att anlända till 16 och visst är det skönt med att det är ljust längre.
   Kram

 7. Verkar lite konstigt att resa tilll SOMMARstugen i januari,
  men namnet spelar ju ingen roll. 🙂

  1. Det har du rätt i. Men viss känsla av svensk försommar får vi ändå här.Igår hade vi +18 grader på eftermiddagen och folk badade….

 8. Ni som vi har en reträtt från mörker och kyla. Ni har mycket kortare resa och kan flexa mycket mer. Det är bara att vara tacksam och ödmjuk inför möjligheten att leva som vi och ni gör! Njut nu i ert paradis!
  Kram

  1. Visst är det fint att kunna byta ut mörker mot mer ljus. Och så sant, vi har vi en mycket kortare resa hit. Men som du nog förstått är våra tankar ofta i trakterna kring ert paradis. Så jag gläds över dina inlägg och vackra bilder och reser i tankarna ofta tillbaka.
   Ha det gott!
   Kram

 9. Ha det så skönt. Känner du till att bokar du Norwegian via Ticket så får du ett bagage på 20 kilo extra, ifall du vill shoppa. Funkar så till London så kolla upp om det gäller alla flighter.

  1. Aha! Tack! Bra att veta. Ska genast kolla upp detta. Reser ju hit till Spanien med handbagage men vid andra resor kan det ju vara bra att veta. Troligen gäller det alla Norwegians resor .

  1. Förstår det! Men jag önskar er fina dagar där ni är.
   Här är det sol och klarblå himmel och det är bra så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *