Trevligheter Utflykter

På turné

Under några dagar har jag befunnit mig på olika turnéer;  i Stockholmstrakten, i Västerås och i Uppsala och jag har trivts bra med det. Turnén kommer att fortsätta och idag blir det en tur till Sundbyberg för att stråla samman med Torreviejavännen Preciosa . En längre resa blir det imorgon då det i arla morgonstund med flyg bär av norrut till staden Skellefteå där nya äventyr väntar.  Här kommer jag att göra och upleva något jag aldrig gjort tidigare och nya möten av skilda slag väntar.  En klar utmaning som känns väldigt spännande och rolig. Mer om detta kommer.

Västerås och vännerna Gunilla och John besöktes häromdagen tillsammans med Helenfamiljen. (Ena dottern med familj)  Jättetrevligt på alla sätt. Gunilla och John bor på kajen med Mälaren 20 meter från huset och det innebär också att det alltid är något att titta på antingen till sjöss elle runt om.  Scenariot varierar.

Västerås mötte oss med strålande solsken och att umgås, äta och dricka gott och promenera längs vattnet var helt lagom för oss lite äldre. Helenfamiljen besökte det otroligt häftiga äventyrsbadet /actionbadet”Kokpunkten” och alla var stromförtjusta, både äldre och yngre. Troligen landets mest spännande äventrs/actionbad. Bäst är att boka biljett i förväg.

Utsikt från balkongen så man behöver inte ens promenera för att ha vattenkontakt. 

Att ha en rejäl kikare till hands för att zooma in fågellivet ute på Mälaren, båtar och allt annat är jättespännande-

Här är det ”stora” Max, äldste sonen i Helenfamiljen som undersöker kikaren och vad man kan se. Och det var mycket.

Tyvärr orkade inte det vackra vädret hålla sig kvar så när jag igår kom till Uppsala så var dte milt sagt blött. Jag var bjuden till Vakaslaskolan i Uppsala där eleverna från förskoleklassen och till klass fem på eftermiddagen bjudit in föröldrar till ”öppet hus”. Tyvärrr gjorde vädret  att det inte blev riktigt som det var tänkt med olika altiviteter men Max visade stolt runt oss i sin fina skola. Vaksalaskolan ligger mitt i Uppsala och här går elever från f-klassen till klass nio, dock i olika delar av skolan. Fördelarna med detta är många eftersom de yngre blir väl omhändertagna av de äldre.

Vaksalaskolan har anor från 1929 och mycket av den gamla charmen finns kvar. (Dock är klassrummen och övriga lokaler varsamt moderniserade. Men gott om utrymme finns det på skolan. Inga små kassrum här inte. )

Vackra smidda järnräcken i trapphallarna.

Som ”gammal” lärare tycker jag att skolans vision är bra. Här har man inte tappat bort vare sig kunskap, relationer eller framtid. Allt viktigt.

Max slutar nu i förskoleklassen och börjar i höst klass ett. En stor kille som stolt visade sin skola.

Och för att fira att förskoletiden är slut och att det varit mors dag blev det besök på konditori där jag fick en present, en vacker ljuslykta.  Stort tack!

Vet att dessa lyktor kallas för ”Maja lyktor” och jag har bara sett dem på bild tidigare men nu är jag ägare till en.  (En del av vinsten, 50% av privatförsäljningen,  går till Barncancerfonden och det tycker jag känns bra. Maja är dotter till kvnnan som designar lyktorna.  När Maja så föddes hade flera vänner till familjen mist sina barn i cancer och tanken kom att även Maja kunde drabbas. Och cancer kräver resurser, som i sin tur är beroende av pengar….)

Min fina lykta.

 

 

 

 

 

 

 

28 svar på ”På turné”

 1. Vilken fin dag. Synd att vädret spelade er ett spratt, men ni fick ju guidad tur i skolan i alla fall.
  Lyktan är så fin! Kramar

  1. DEt blev en bra dag men vädret rår man inte på och vi fick tänka om, men det går ju bra det också.
   Max tog oss runt och det var roligt att få en rundtur på skolan under hans ledning.
   Lyktan tycker jag mycket om och i flera bemärkelser.
   Kram!

 2. Tack för i dag Ditte! Du muntrade upp mig och jag kunde gå backen upp utan att stanna 😀 Tror det var du och den rosa princessbakelsen som gjorde susen. Ha en bra resa i morgon!!
  Kram P ♥

  1. Tack själv! Jätteroligt att ses! Var ett tag sedan.Skönt att du kunde gå backen upp utan stopp.
   Jag kanske överförde viss kraft. Och den rosa bakelsen förstås.
   I morgon bär det av mot nya äventyr och dte ska bli jätteroligt- Nya möten står för dörren.
   Kram!

 3. Vilka härliga dagar du har haft tillsammans med vänner samt flickorna och deras familjer. Skolan som Max går på tycker jag ser väldigt trevlig ut. Härligt att klassrummen renoverats varsamt så att de passar ihop med det vackra yttre. Visionen låter dessutom genomtänkt. På vår skola har vi ”Vi leker och lär för framtiden!”

  Kram och god kväll!

  1. Jag har haft verkligt fina dagar och omväxlande.
   Vaksalaskolan är bra och modern i mångt och mycket men varsamt renoverad och klassrummen är stora, högt till tak och luftiga med mycket ljus som komme rin genom stora fönster.
   Er skolas vision har med ordet lek, men kanske är det inte en f-9 skola. Men visst är leken alltid viktig. Oavsett ålder.
   Kram!

  1. Fina städer båda och i morgon blir det nya mål som väntar, nya möten och utamningar.
   Visst är Vaksalaskolan fin och en bra skola. Max trivs jättebra och jag gillar klart deras visoin.
   Ha det bra du också.
   Kram!

  1. Vaksalaskolan ligger alldeles bredvid Vaksala torg, mitt i centrum av Uppsala.
   Skolan är anrik och väldigt bra och jag som gammal i branschen gilllar både visionen som skolan har och att det går elever där från förskleklass till klass nio. De större tar finta hand om de små.
   Lyktan tycker jag mycket om och den lyser så fint.

 4. Du är på Sverigeturné med andra ord.
  Mälaren sett från den balkongen – WOW säger jag bara. Vilket läge!

  Den fina skolan i Uppsala gillar jag också skarpt. Så mycket charmigare än dagens moderna skokartonger.

  Å lyktan är ju som klippt och skurit til dig:-) Förstår att du gillar den!

  Ska bli skoj att läsa din ”rapport” från Skellefteå. Du kanske har planerat att tillbringa några dagar på en ”renfarm”;-)

  1. Ja, det blir en mindre Sverigeturné. Och jag har startat den. Vaksalaskolan i Uppsala är väldigt bra och har sin bevarade ”patina”, men pedagogiken hänger med. Pch jag (gammal lärare) gillar både deras vision och att det är en skola från förskoleklass till klass nio.
   Nej, jag ska inte till en renfarm- Något helt annorlunda och något jag inte gjort tidigare. Spännande och väldigt roligt.
   Rapport kommer.

 5. Oj, bilka intryck jag har fått dels från den fina skolan i Uppsala och från Västerås.
  Vilken fin lykta och den fina tanken bakom den=)
  Nu blir jag allt nyfiken vad din nya utmaning är// många kramar från Spanien

  1. Många intryck blir det och jag tycker om när det händer saker. Men jag är också nöjd med att ”göra så lite som möjligt”.
   Jag ser fram emot nua utmaningar i morgon och helt nya för mig. Spännande och roligt.
   Kramar från mig.

 6. Kul för Max att få visa sin skola. Och vilken fin lykta! Wow!!!!
  Å nåt spännande är på gång ser jag…..
  Kram och sov gott!

  1. Max är glad för sin skola och dte är roligt att komma med dit.
   Lyktan tycker jag mycket om och den ger ett så vackert sken och har nu fått sin plats hemma hos oss.
   Ja, nya spännande saker väntar.
   Kram!

 7. Du sitter verkligen inte still. Det är så skoj att få följa med på dina resor, långa som korta. Fina bilder och fina dagar. Det är trist att vädret här hemma är så opålitligt. Nu väntar jag med spänning på en rapport från Skellefteå. Kram

  1. Nej, jag är inte så stillasittande direkt. Bäst att passa på att ta mig runt när jag kan.
   Idag blev det en längre resa , till Skellefteå och det är spännande dagar och roliga som väntar. Kallt är det och det känns inte som om sommaren direkt hunnit hit trots att det är första jun idag. Termometern nådde bara +5.
   kram”

 8. Åh! Du ska till mina ursprungliga hemtrakter! Kul 🙂 Ska bli roligt att se vad du hittar på där, och om jag känner igen mig. Många år sen jag var ”hemma” nu…

  Kikare för att studera ”fågellivet ute på Mälaren, båtar och allt annat”? Jag misstänker att det där ”allt annat” även kan skrivas ”grannarna”? 😉 😀

  Ha en braig tripp norröver!

  1. Skellefteå ”calling” i sena kvällen. Har varit här sedan i morse och det har varit full fart. Men inte märks det att juni är en sommarmånad, +5 idag. Tänkte på er här idag…

   En rejäl kikare är bra och den kan ju användas till det som känns intressant öfr stunden. Bra zoom har den.
   Ha det bra ni också!

 9. Vilken trevlig utflykt! Och så fina bilder!
  Lyktan var verkligen vacker!
  Önskar dig en fin dag
  Stor kram – saknar dig!

  1. Tack! Ja, här har det utflyktats och trevligt har det varit.
   Lyktan blev jag väldigt glad för och den passar fint på den plats den fått hemma hos oss.
   Här har dte varit full fart hela dagen och jag är nu i Skellefteå sedan i förmiddags och
   det känns inte här som att juni är en sommarmånad, +6 idag. Men jag har dunjacka med…
   Stor kram!
   Saknar dig också.

 10. Du är verkligen på ”g” varje dag! Och nu uppe i Skellefteå. Spännande att sen få läsa vad du gjort som du aldrig tidigare gjort! Max så fin framför sin skola. Han ser så stolt ut. Synd på vädret! Går inte att lita på att det blir bra väder i detta land. En stor nackdel. Trevligt med utflykten till Sumpan! Nu fick P säkert lite gott till kaffet. Ha det nu riktigt trevligt på dina äventyr! Kram!

  1. Jag tycker ju om att vara ”rörlig” och besöket här i Skellefteå är verkligen spännande och så roligt.
   Max trivs bra i sin skola och kul att han visade oss runt. Men rn tyvärr var vädret väldigt trist.

   Alltid trevligt att träffa P och visst blev det lite gott till kaffet.
   Ha det bra!
   Stor kram!

 11. Härligt med utflykt till så fina städer, dessutom med samvaro med nära och kära. Vilket underbart läge vid Mälaren! Skolan i Uppsala är mycket vacker och verkar väldigt bra.

  Västerås är min mammas hemstad, så där var jag mycket som liten. I Uppsala har jag, som du kanske vet, numera min äldste son.

  Vilken fin lykta du fick med ett gott ändamål för inkomsterna. Mycket bra koncept!

  Stor kram!

  1. Visst är det roligt att både utflykta och att träffa de mina.
   Vaksalaskolan är verkligt fin och har gamla anor och bra, i mitt tycke, att skolan har elever från f-klassen till klass nio.
   Roligt att din mamma är från västerås, och visst är det en fin stad med gamla anor
   Och Uppsala som studenstad är ju härlig.
   Lyktan tycker jag mycket om och ändamålet är ju väldigt bra.
   Stor kram!

 12. Vilken oerhört vacker skola…har några vackra här i stan också men den jag jobbar på ser ut som en bilverkstad…om man tittar på den från fel håll iallafall 🙂

  Fina bilder där.

  Ha det så underbart 🙂

  1. Tack! Vaksalaskolan är verkligen en vakcker byggnad och varsamt renoverad inomhus.
   Och skolor kan ju se så olika ut men dessa äldre skolor har ju sin charm.
   Ha det bra du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *