Stockholm

På gång- I sällskap med strålande sol, blå himmel och vatten

Jag vaknade igår till sol och fågelkvitter som trängde in genom det halvöppna sovrumsfönstret. Och en strålande morgon visade det sig vara. Inte ett moln på himlen. Och att inta frukosten på balkongen kändes absolut som en god idé. Visserligen visade inte termometern mer än +12 grader. Men! I lä intill väggen, ett fårskinn på balkongstolen och med en jacka på  var det nästan behagligt. Positivt tänkande gäller. Nere på kajen var det full rörelse på gång och det verkade som om det vackra vädret hade lockat ut särskilt många denna vackra torsdag.

Utsikt från balkongen. Och här längs kajen var många på gång. På behöriga avstånd.Frukostutsikt från balkongen torsdag förmiddag. Många var det som var på gång längs kajen.Och man höll sina avstånd.

 

På gång

var det många som var längs Hammarbykajen hemma hos oss  denna soliga torsdag. Jag var absolut inte ensam. Här cyklade, promenerade eller joggade man.Alla åldrar var ute. Många hade kaffetermosar med och slog sig ner på någon av alla bänkar för att njuta av den vackra vårdagen.

På gång och på olika sätt. Promenad, cykling och pick nick. På gång och på olika sätt. Här har ett par mammor med barn slagit sig ner på en trappa och dukat upp för pick nick.

Från en bro till en annan.Från Skansbron till Danviksbron/ Danviktullsbroarna. Fortsättning följer.

Behörigt avstånd gäller. Här några som njuter i solen  i  Anna Lindhs Park.(Som fram till 2013-2014  hette Vintertullsparken. Anna Lindh bodde här på Södermalm alldeles vid parken.)

Jag fortsatte längs kajen och stannade till vid Barnängsbryggan vid det gamla industriområdet Barnängen.  Från bryggan här  kan man med färja kostnadsfritt ta sig över till Södra Hammarbyhamnen/Hammarby sjöstad .

En stadsdel som ligger nära men som inte hör till Södermalm annat än församlingsmässigt. (Sofia Församling) Delar av området visades redan 2002 på en bomässa och sedan har det efter hand byggts ut mer och mer.

Barnängsbryggan på Södermalm. Kah är både under och på gång mot DanvikstullsbroarnaJag är både under och på gång och passerar Barnängsbryggan. En del av Södra Hammarbyhamnen skymtar på andra sidan vattnet.

Kajsas kiosk vid Barnängsbryggan har många besökare. Borden är utspridda och i kön gäller en meters mellanrum.

Mycket på gång även vad gäller barnens lek här på förskolan. Jag passerar en förskola  och även där är en hel del på gång i det vackra vårvädret. 

Tvärs över Hammarby Sjö, en del av Östersjön, lyser Hammarbybacken lyser grön. Och så har den nog varit hela vintern. Här passerar också en av de första fritidsbåtarna jag sett för säsongen.

Jag fortsätter vidare

och närmar mig Danvikstullsbroarna, två stycken och broarna skiljer Södermalm och Stockholm från Nacka kommun.

Uppe på broarna stannar jag till och blickar ut  över nejden. Ser Globen och “Sjöstan” längst bort och till höger syns  min hemmakaj. I morgon går vi vidare. Men kontakten med vattnet behåller vi. Och vad gäller promenader och att gå så blir det ofta många steg dagligen både hemma och på resande fot. Nu är jag hemma i Stockholm, en stad som har en hel del att erbjuda även i dessa tider, så jag fortsätter att vidga vyerna med både gammalt och nytt. På olika sätt.

 

Visserligen är det vårdagjämning idag men rent vädermässigt så bjuder inte Stockholm direkt på någon vårsol. Men den jobbar på att ta sig fram. Så kanske blir det eftermiddagskaffe på balkongen. Med makens nybakade bullar.

 

30 svar på ”På gång- I sällskap med strålande sol, blå himmel och vatten”

 1. Oj då en make som bakar? inte illa alls. Ser härligt ut din bilder dock detta corona är ju så trist för alla de gamla o sjuka…hoppas du mår bra å önskar dig en fin fredag kram

  1. Maken sköter mycket av allt här hemma, även en del matlagning. Han är också en hejare på att baka matbröd.
   Jag mår bra och rör mig ute så mycket jag kan. Med varsamhet och försiktighet. Men så bra för kroppen att komma ut. Blir mellan 6 och 10 km /dag och tid att gå har jag ju.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram

 2. Stockholm har mycket att erbjuda och det hade din man också 😀 goda bullar!
  Ser på dina bilder att många personer är ute och rör på sig.
  Jättesoligt och fint här också men färre folk. Nu promenerade jag inte in till stan utan i områdena häromkring, så jag mötte ganska så få. Men en förskolegrupp fanns vid Vänerns strand vid utomhusgymmet och tränade.
  Jo, jag satt på min balkong i förmiddags och njöt, med ytterkläder, mössa och filt. Solade en bra stund, skönt.
  Stor kram och trevlig fredag!

  1. Här har det blivit dubbla promenader idag. En i mer mulet väder och en senare på eftermiddagen i sol- Ja, många, i alla åldrar, är ute och rör sig men med avstånd. God disciplin här.
   Satt också på balkongen på em idag med kaffe och bullar.
   Men igår blev det frukost här och så skönt mot väggen. Vi har ju söderläge, dock ingen inglasning. Men med fårskinn i stolen och jacka på var det skönt.
   Fint att du också kunde sitta på balkongen och likaså skönt med en vända runt Vänerns stränder.
   Stor kram och trevlig kväll

 3. Visst är det mysigt när solen är framme och man vaknar upp till värme
  Woow tänk att få sitta och äta frukost med den utsikten
  Riktigt fina bilder 😀

  Kram ♡

  1. Tack! Ja, vi bor bra här och det var årets första balkongfrukost. Sommartid blir det lätt alltför varmt där mitt på dagen eftetrsom det är söderläge.Å andra sidan blir det sköna kvällar
   Önskar dig en fin helg.
   Kram

 4. Så mysigt med solskenspromenad 😀 Det är bra fint vid vattnet i Stockholm. Gott med kaffe på balkongen och lyxigt med nybakade bullar 😀 Själv har jag jobbat hela dagen, men får se om jag gör någon liten tur imorgon 😀

  1. Än så länge går det ju bra att promenera och jag gör det gärna.Många steg och km blir det. Men eftetersom vi inte nu har bil är det svårare att ta sig ut och runt. Är i en riskgrupp(dubbel) så att ta buss, t-bana eller tåg känns inte ok. Och lite väl kyligt än för Vaxholmsbåt.
   Idag blev det dubbla promenader och däremellan kaffe med nybakade bullar på balkongen. Riktigt skönt.
   Hoppas att du kan göra en tur så jag och andra kan få se lite vackra naturbilder. Jag får mest hålla mig inom storstan. Men Nackareservatet finns alltid och där är det så fint.
   Trevlig helg

 5. Vilka vackra bilder och vilket väder du hade med dig!! Jag var tvungen att gå in på länken där du skrev om Barnängen, för jag undrade varför det heter så men där fick jag svar, tack för det 🙂
  Hoppas nu att du får en fin kväll, Ditte <3

  1. Tack!Och fint vårväder var det. Ja, “Barnängen” är ju lite speciellt och var ju förr ett industriområde. Fint att du kunde läsa om det. Kanske har du hört talas om “Barnängens tvål” och den itllverkades ju också här. (Fogelström har skrivit en hel del om området och de hårda villkor som rådde här.)
   Önskar dig också en fin kväll-

 6. Vilken härlig promenad och så roligt att se dina bilder. Jag vet att sonen stortrivdes i området och det var trevligt att upptäcka det. Förhoppningsvis kan han återvända men nu är det mesta en senare fråga…

  Så gott med nybakade bullar!

  Kram och god kväll!

  1. En fin dag var det! Och jag tror att du också delvis kände igen dig. Förstår att sonen trivdes här. Mitt i stan men nära till både natur och stadens puls.
   Nybakade bullar på balkongen smakade bra och sedan blev det ytterligare en runda. Fint i eftermiddagssolen.
   Kram och trevlig kväll.

 7. Åh vilket helt fantastiskt väder att vakna upp till, detsamma var det faktiskt här! Blir så glad i hela kroppen liksom 😀 Underbart det låter! Ta hand om dig <3

  1. Visst blir man gladare av att det är vackert väder. Och genast känns allt lättare.
   Ha det bra du också.
   Kram

 8. Visst var det en helt underbar dag igår. Idag var det betydligt kallare, men någon halvtimme på balkongen – jämfört med tre timmar igår – blev det även idag.
  Promenaden du visar idag har vi också gjort, så den här gången känner jag igen mig. Läste förresten att Danvikstull är en av broarna som är i stort behov av renovering. Jag gillar just Danvikstullsbron för den är så rejäl och har “karaktär”, mycket mera än Tranebergsbron eller Liljeholmsbron, som även den ska renoveras.

  Sedan verkar folk i dina trakter ha betydligt bättre disciplin än här i Täby. För det första är betydligt mera folk ute hos dig, för det andra verkar gällande förhållningsreglerna inte ha nått Täbybornas öron, varken yngre eller äldre personer. En himla tur att åtminstone gymnasieeleverna inte kan bilda klungor, då de förhoppnings pluggar hemma.

  Grattis förresten till en sådan man som din! Baka bullar – jag är extremt impad! Ingen av oss har någonsin bakat bullar eller en kaka. Men min man är betydligt bättre på matlagning än jag.

  PS. Såg du Guldbron komma på palts idag? Så på tv4 att det tog “bara” två och en halv timme. DS.

  1. Gårdagen var helt ljuvlig och jag varvade med promenad och balkonghäng. Så skönt. Och första frukosten ute. Ja, den var inte så tidig…Kul att du kände igen dig här. Och alltid skönt att gå längs vattnet. Jadå, Danvikstullsbroarna behöver ordnas till men det ställer ju till det rejält för trafiken mot Nacka, Saltis, och Värmdö. Jag gillar brom och den har ju sin charm.
   Här har folk god disciplin tycker jag och visar mycket hänsyn. Väldigt många är ute och rör sig, vilket är bra, men också så viktigt med varsamhet.Så många gymnasieelever har jag inte sett här. Men har svårt att tänka mig att de sitter hemma på sina kammare. Men kanske…
   Maken sköter det mesta av inkl. brödbak men detta var förstagången han bakade bullar och med mycket gott resultat. Matlagningen står jag mest för men han har talanger även där.
   Såg inte Guldbron idag för det var osäkert om det skulle ske idag eller i morgon. Men får snart ta mig en titt.

 9. Du har en duktig bagare i familjen ser jag? Eller kanske är ni bägge lika duktiga? Vilken strålande dag som ni fick börja utomhus. Känslan av att kunna sitta ute och fika eller äta för första gången på året är mycket speciell. Vi har inte hunnit dit, men känslan infann sig igår i skidbacken då vi intog fikat på en filt utomhus.
  Nu gäller det verkligen att vara positiv och hitta alla små glädjeämnen som gör livet lättare att leva. Att inte deppa ihop över sakernas tillstånd, vi kan inte påverka vad som nu sker, så har det varit sedan tidernas begynnelse. Med jämna mellanrum inträffar saker som ställer allt på ända. Våra förutsättningar att klara av problemen måste väl ändå anses som goda.Vill jag tro. Hoppas ni får en helg med många soliga stunder! Kram

  1. Maken bakar väldigt bra matbröd och detta var hans första bullbak. Väldigt lyckat blev det. Jag bakar också en del men mina döttrar är de bästa bagarna.
   Vi hade en härlig dag och så roligt att se så många ute och gå och sitta längs kajen med sina termosar. Och på behörigt avstånd.
   Såg hos dig att ni också njöt av en fin gårdag med fika utomhus i backen. Mysigt,.
   Visst gäller det nu att vara hoppfull och göra det bästa av det vi har. Är så glad att vi än så länge kan röra oss fritt och jag tror det betyder så mycket. Att samla krafter är viktigt. Men också att vara varsam med sig själv och andra.
   Önskar dig också en bra helg och att du inte ska ha så ont.
   Kram

 10. Ännu en härlig promenad att gå med på 🙂 Vilken skillnad mot här i Spanien. Folk får gå tillsammans utan att behöva ha nån specifik anledning och barnen får leka i parkerna. Helt rätt tycker jag! Det är alltför hårt här i Spanien…

  Vi ska ta oss till Aldi idag igen. Kanske inte den närmsta affären, men jag gillar deras sortiment och det är förmodligen färre människor där än på Mercadona eller Consum.

  Bullarna såg väldigt goda ut! Jag knycker ett par och piper iväg 😉

  Ha en fin dag!

  1. Jag är så glad för att vi kan komma ut och röra oss . Många är ute men alla är bra på att hålla avstånd. Och att vara ute i sig är ju inte skadligt. Större sammankomster undviks förstås och det är ju bra och nu är resandet även inom landet begränsat. Men det känns adekvat.
   Ni får gå långsamt och dra ut på stegen.
   Bosses premiärbak vad gäller bullarna blev lyckat. Han har tidigare bakat matbröd men nu kan även bullar bli aktuelle på repertoaren.
   Önskar er en så bra dag som möjligt.

 11. Ännu en härlig promenad! Tack för att vi får ta del av dina vandringar i huvudstaden!
  Vilken lycka med en bakande make!
  Just det ja – idag är en annan dag – den 21 mars och du fyller år! Stort GRATTIS! Önskar dig en fin dag!
  Kram

  1. Tack och tack! Jag passar på att som vanligt röra mig en del och det är bra både för kropp och själ att komma ut. Här är det många som är ute och går och rör sig och alla är bra på att hålla avstånd.
   Matbröd har maken bakat länge med detta var hans debut var gällde bullar. Bra debut så det kommer nog att bli fler bullbak.
   Känns lite märkligt att fylla år så det blir milt sagt en speciell dag där jag inte direkt kan träffa “de mina”. Men nu är det som det är. Och en promenad eller två ska det allt bli.
   Kram

 12. Ett stort GRATTTIS till dig idag, Ditte.

  Härliga bilder ifrån ett fint Stockholm i vårsol. Roligt att jag kan känna igen mig och påminnas om alla de promenader som mysingen och jag har gjort där på Söder.
  Bullarna som din make har bakat ser jättegoda ut. Förstår att ni njöt där på balkongen. Vi har inte börjat att fika på vår balkong ännu, men hoppas att det snart blir av.
  Ha det bra och trevlig dag önskar jag dig.
  Varm kram!

  1. Stort tack! Ja, en lite annorlunda födelsedag bli det förvisso. Och en promenad eller två ska det bli. Promenerar gör jag ju en hel del och i dessa tider blir de än fler än vanligt. Mycket annat är ju begränsat. Men något kalasande blir det inte och inte heller restaurangbesök. Vi är i alla fall friska och är glada för det. Maken har länge bakat matbröd men vad gäller bullar så var detta premiär. En mycket lyckad sådan. Så trevligt att sitta ute på balkongen med bullar till eftermiddagskaffet.
   Hoppas ni också snart kan inviga balkongsäsongen.
   Ha det fin ni också. Många tankar till er.
   Stor kram

 13. Härligt att få se dina bilder och frihet i naturen=) Jag behöver se lite grönska och Stockholmsvy. Här blir det bara steg runt poolen. Dock skönt att ha en trädgård i dessa tider. Jag ser även att du delar med dig av ett bullkalas till oss läsare<3 Kram
  Ta han om dig 🙏

  1. Så skönt att vi kan gå ut fritt. Och folk är bra på att hålla avstånd och det underlättare förstås.
   Har tänkt på er i Spanien och skönt att du har en tomt att gå runt på. Men du gillar ju också att promenera ås jag kan tänka mig att det blir instängt. Hoppas nu att att åtgärderna hjälper.
   Ja, här bakade maken bullar och det blev en lyckad premiär.
   Var rädd om dig!
   Kram

 14. Helt underbart som vanligt.
  Har ju då, om jag minns rätt, passerat utanför ert boende för några år sedan…ni bor väldigt fint.
  Lika soligt ser det ut att vara som när jag var där….fast lite varmare var det väl då sommartid.

  Fina bilder…ser fram emot flera av vår vackra huvudstad.
  Makens egna bakade bullar ger ju inspiration…gott gott 🙂

  Ha det bäst.

  1. Tack! Ja,nu när jag inte kan ta mig direkt någonstans utanför stan så blir det till att gå eller cykla. Bra motion både och. Visst bor vi bra här och det finns alltid något att se eller titta på. Kul att du känner igen dig här och området är ett väldigt populärt promenadstråk särskilt vackra dagar. Har nu i eftermiddag suttit en stund på balkongen, med en jacka på och det var riktigt sklnt i lä-
   Makens bullar blev väldigt lyckade. Han har bakat mycket matbröd men detta var första gången han gav sig på bullar. Men inte den sista.
   Ha det så bra ni kan hos er också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *