Torrevieja

Överraskad igen – Och en väldigt trevlig eftermiddag och kväll

Visserligen är min födelsedagsmånad förbi men jag har förstått att det år man ”nollar” så kan man sträcka ut festligheterna under hela året. Låter helt perfekt. Tack Ama för detta förslag.  Gårdagen blev  ytterligare en överraskningsdag för mig här i Torrevieja. Och överraskad blev jag verkligen.

Vy över Marquesa och Quesada

Och överraskad

blir jag gärna. Igår blev jag det än en gång. Vi var hembjudna till vännerna Leffe och Ingrid som bor i Marquesa, någon mil norr om Torrevieja.  Kanske, som ett resultat av att Ingrid har sina rötter i Västerbotten, bjöds vi en måltid med tydlig anknytning dit. Först av allt västerbottenpaj som förrätt som följdes av älgköttbullar och älggryta. Försvinnande gott. Och slutligen kom desserten;  kladdkaka, färska jordgubbar och glass. Jodå, det fanns plats för detta också.

Cava och goda tilltugg att börja med och väldigt mysigt att sitta ute på en fina terrassen.

Överraskad av en riktig Västerbottenmiddag som började med västerbottenpaj- Gott att bli överraskad av en Västerbottenmiddag. Här en läcker västerbottenpaj-

Plötsligt, från ingenstans, uppenbarade sig en del moln så vi flyttade in och fortsatte måltiden.

Älggryta och älgköttbullar med grönsaker och sallad blev en överraskande middag. Västerbottentema fullt ut. Jätteroligt att ses igen. Och glatt! Leffe, Bosse och Ingrid.

Och det är när vi äter desserten som Ingrid kommer med en jättestor korg och lämnar den till mig. Gissa om jag blev överraskad och tårögd. Verkligen! En så fin fin omtanke.

Överraskad på nytt. Och denna gång med en present. En korg proppfull med godsaker. Stort tack!Verkligen överraskad! Stort tack Leffe och Ingrid för en jättegod och trevlig middag och för den jättefina presenten.

Mörkret började sakta lägga sig över nejden och vi gick upp på takterrassen för att titta ut över omgivningarna innan det var dags för oss att åka tillbaka till stan.

 

Min fina korg ställde jag hemma på soffbordet och har idag öppnat och sett alla godsaker. Stort tack än en gång för allt.

 

41 svar på ”Överraskad igen – Och en väldigt trevlig eftermiddag och kväll”

 1. TACK så hjärtligt för en trevlig eftermiddag/kväll! Goda vänner kan man inte få tillräckligt av!

  1. Stort tack till er! Så gott och så trevligt. Och rejält överraskad blev jag också- Så san, goda vänner kan man inte få tillräckligt av.

 2. Du har ju födelsedagsmånad, så du tål nog en del överraskningar 😀 hihi, kul!
  Sånt är uppskattat!
  Så gott allt såg ut och så fin norrländsk meny!
  Huvva, här är kallt och vart tog solen vägen? Snön är nu borta, tur det, jag ska cykla frampå.
  Stor kram!

  1. Födelsedagsmånaden är slut men på Amas inrådan tar jag ett helt födelsedagsår. Verkar vara en god idé-
   Och överraskad blev jag igår igen. Rejält! En väldigt trevlig kväll blev det också med så god västerbotteninspirerad mat
   Här är det +26 just nu i skuggan och riktigt skönt. Skickar lite värme till dig.

 3. Jag har helt missat att du fyller jämt. Stort Grattis i efterskott. Roligt när man kan sprida ut firandet så att det räcker länge. Det är härligt med goda vänner. Dem ska man vara rädd om.
  Kram från ett kylslaget Stockholm

  1. Stort tack! Och visst är det fint att sprida ut firandet. vi började ju i februari med kryssning i Sydamerika där vi rundade Kap Horn och sedan blev det Spanien och mer firande.Goda vänner är viktiga och jag försöker vara rädd om dem.
   Skickar dig lite sol och värme. I Torrevieja har vi just nu vid 17-tiden +26.
   Kram!

 4. Vilken trevlig kväll ni hade! Så god mat ni blev bjudna på och så den fina presentkorgen på det! Riktigt mysig att nolla minsann 😀

  Kram och god kväll!

  1. Det blev en jättetrevlig och väldigt ”god” kväll. Och överraskad igen. Så roligt!
   Kram och trevlig kväll.

 5. Klokt att ta ett helt födelsedagsår! Fyller man med nolla i slutet så ska det firas.
  Grattis till överraskningen. Innehållet ser mycket gott och trevligt ut.
  Fortsätt bli överraskad!

  1. Jag tyckte vännen Amas tanke var riktigt bra. Och varför inte fira på olika sätt under hela året. Jag vet att lite mer är på gång under våren- Överraskning från döttrarna.
   Gårdagens överraskningsfirande blev så trevligt och lyckat. Och innehållet har vi smakat lite på. Bara lite.

  1. Jätteroligt! Och extra roligt att bli överraskad i omgångar. Vet att även döttrarna överraskar senare i vår. Men inte med vad. Spännande!
   Korgen innehöll så mycket gott och vi har provsmakat lite idag.

 6. Hej Ditte!
  Ja Ingrids älgmat går inte av för hackor!! Det vet jag…avis 🙂
  Ja nu har du blivit firad på alla sätt men nån bougainvillea har du inte planerat?
  Kram P ♥♥

  1. God afton!
   Ja, Ingrids mat åt vi med god aptit.
   Har ännu inte sett någon ny bougainevillea men ska gå till handelsträdgården i idustriområdet och titta. De bör ha en. Och du vet ju att det är trevligt att sprida ut firande. Så visst ska det bli en.
   Kram!

 7. Hola! Wow vilken trevlig ”date”! Och kul att bli överraskad! Det är så fint i Marquesa! Gillar bergen och det gröna – och tallrikarna! ?

  Snart ses vi!
  Kram till dig och H(D)umle! ❤️

  1. Hola! Ja, verkligen!Jättetrevligt och väldigt gott. Och överraskad blev jag verkligen.
   Välkomna hit! Ja, snart ses vi. Jättetrevligt.
   Hälsa till D(H)umle.
   Kram!

  1. Det var så trevligt att ses och jag blev verkligen överraskad. Korgen var/är så fin. Har testat lite av godsakena i korgen idag.Bara några små smakprov…

  1. Jag gör mitt bästa! Och en god tanke är det att 2019 får bli ett firarår. Mycket roligt har hänt hitintills. Och i går kväll blev jag på nytt överraskad. Så roligt!

 8. Det är inte alls dumt att följa (erfarna) Amas råd om födelsedagsår. Hon är smart! Vilken toppen överraskning med korgen som verkligen innehöll så många roliga presenter, som faller dig helt i smaken skulle jag gissa. Ätbart och drickbart åsså dessa snygga virkade dukar eller grytlappar. Så omtänksamt! Förstår att du blev både glad och rörd.

  1. Jag hängde på nästa direkt när Ama kom med förslaget. Ett bra sådant.
   Att jag skulle bli överraskad igår visst jag inte alls. Blev både tårögd och målllös. Så roligt att få en hel korg fylld med olika godsaker. Och idag har vi provsmakat lite. Det var så fina disktrasor (stod på) som också följde med i korgen. Tror t.o.m. att det är värdinnan där vi var som tillverkat dem.

 9. God kväll!
  Vilken trevlig em/kväll ni hade med Leffe och Karlsson. Kan tänka mig att maten var god. De bor ju också så fint. Tallrikarna känns igen, jag har lika dana.
  Otroligt fin överraskningspresent fick du också ?
  Kallt och blåsigt här idag och jag har frusit hela dan. Verkar lovande med vädret hos er.
  Många kramar/A-K

  1. God kväll!
   Det blev verkligen en jättetrevligt eftermiddag och kväll på alla de sätt. Tyckte nog jag lände igen tallrikarna och det stämde alltså.
   Överraskad blev jag verkligen också. Så rart av dem.
   Vi har haft +26 under dagen men i sent på em blåste det upp rejält några timmar.Hoppas att det mojnar tills i morgon.
   Krama! Vi saknar dig.

 10. Du har många goda människor omkring dig, både släkt och vänner. Och ofta är det så att om man själv bjuder på sig själv så får man samma tillbaka! Och korgen hamnade ju helt rätt! Så njut av ditt årskalas så länge du kan.
  Förstår att det måste känts väldigt speciellt med den middagen efter alla tacosfiranden. Jag menar, det är ju rätt svårslaget med västerbottenost och älgkött där nere! Kram

  1. Många goda vänner har jag runt mig, dock egentligen mycket lite släkt, förutom döttrarna, min svåger och svägerska. Vänner är viktiga för mig och jag försöker själv vara en. Och visst är det så att vänskap föder vänskap- Jag blev så glad över att bli överraskad och både tårögd och mållös. (Sällan haf tappar talet. Men det händer)
   Västerbottenmenyn var så god och visst är den svårslagen. Jag tror t.o.m. att älgköttet är med hit från egna jaktmarker långt uppe i Västerbotten.
   Kram!

 11. Vilken fin kväll med tjusig presentkorg.
  Har de tagit med sig älgkött från Sverige och västerbottensost?
  Känns som väl exotisk få tag på i Spanien eller?!
  Förstår det var en delikat middag.

  1. Det blev en jättetrevlig och god kväll på alla de sätt- Jadå osten är med från Västerbotten och älgköttet kommer nog från egna jaktmarker där uppe. Närproducerat i verklig bemärkelse.
   Att jag sedan också blev överraskad blev just en rejäl sådan. Och lite från korgen har vi provsmakat idag .

  1. Att bli överraskad tycker jag om och vi hade en jättetrevlig eftermiddag och kväll med så mycket gott att äta och god dryck därtill. Önskar dig också en trevlig torsdag. Kram!

  2. Det blev en en väldigt god och trevlig eftermiddag och kväll. Och överraskad blev jag verkligen.
   Önskar dig också en fin torsdag.
   Kram!

 12. Ser ut som en trevlig dag och kväll hos goda vännerna! Vilken trevlig överraskning! Så klart du måste firas!
  Kram

  1. Vi hade en jättetrevlig och god eftermiddag och kväll och överraskad blev jag verkligen. Kram och trevlig torsdag.

 13. Vilket härligt firande det blev – igen! Så god mat och trevligt sällskap på det, kan ju inte bli bättre! Ja, du fick ju en toppenbra presentkorg också som höjde det hela ytterligare ett snäpp, faktiskt 🙂

  Ser ut att bli ännu en härlig dag idag. Just nu snurrar tvättmaskinen, så finvädret är inte bara av godo… 😉

  Ha en finfin torsdag!

  1. Vi hade en jättetrevlig och god eftermiddag och kväll och även här blev jag rejält överraskad. Korgen var så fin och innehöll många godsaker. Vi provsmakade lite i går . Här är det sen frukost ute på terrassen och vädret ser ju lovande ut. Och det är ju tapasväder också. Trevlig torsdag.

 14. Grattis i efterskott ? vilken fin present och god mat. Härligt med överraskningar av goa vänner. Ha en bra dag och stor kram ?

  1. Stort tack! Och överraskad blev jag verkligen och en väldigt trevlig eftermiddag och kväll blev det.
   Ha det fint du också.
   Kram!

  1. Tack! Jag blev verkligen överraskad igen och väldigt glad.
   En jättetrevlig kväll had evi också-
   Stor kram!

 15. Men vilken trevlig överraskning!! En sån god middag och så fin present på det! Härligt! Födelsedagar ska man fira länge! Kram!

  1. Jag blev verkligen överraskad och det blev en jättetrevlig och god eftermiddag och kväll. Tror jag fortsätter att fira hela året.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *