Foto Resor utomlands

Över – Veckans ord att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Nu är det vecka 14 och  över är ordet att tolka  i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så gäller det att med bild /och/eller/ text tolka det angivna ordet. Det är fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med.

Ovan molnen och över Mongoliet. Snart dags att landa i Peking. Ovan molnen. Här passerar vi över Mongoliet för att om ett par timmar landa i Peking. (Mars 2018

Över

har mängder av olika betydelser och än fler blir de i kombination med olika sammansättningar. Bjuder på ett axplock av varianter och med hjälp av arkivbilder.

Inflygning mot Peking och vi är här ovanför den kinesiska muren. Ovanför, hör i betydelsen som över- veckans ord.Inflygningen mot Peking har börjat och vi är ovanför en del av kinesiska muren. (Syns i mitten av bilden som en smal, slingrande orm)

Kinesiska muren, världens längsta byggnadsverk med sina 6000 km, är en plats jag gärna besöker när jag är i Kina. Allra helst på orörda delar av den, en bit från Peking, därför att turistströmmarna där är mycket mindre. Och det  blir också en helt annan känsla att vandra här i tystnaden och ta in historiens vingslag. För historisk mark, snarare mur, är det verkligen.

Att vandra på muren och nära den kan erbjuda en del spektakulära övergångar. Här en hängbro som verkligen var både hängande och svängande.

Att sedan hänga i luften i en sorts sele för att ta sig över vattendraget var en upplevelse i sig.

Här ett ställe längs kinesiska muren ,mellan Jinshaling och Simatai, och man tar ett hopp över vattendraget.

Hej hopp! Ett skutt och snart är jag övet på andra sidan. Här vis Simatai längs kinesiska muren. Hej hopp! Bilden har varit med på bloggen flera gånger och  jag gillar den. Här är jag på väg över till andra sidan.

Från Kina tar vi “skuttet” till Tibet.

En stenrik trakt. Kontrasterna på bilden är slående med molnen och den blå himlen som svävar över det torra landskapet.

En bra bit utanför Lhasa, Tibets huvudstad vandrade vi upp till ett kloster 

Till slut en bild som medverkat flera gånger på bloggen och som är en klar favorit. Och nytillkomna läsare har kanske inte sett den.Lugnet tycker jag känns i bilden och utsikten över sjön, båtarna och omgivningen känns fortfarande magisk

Min favoritbild från vår resa till Tibet. Utsikten här över sjön och omgivningarna berör mig även om jag nu bara kan de n på bild.

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans tolkningar

40 svar på ”Över – Veckans ord att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

  1. Jag såg inte förrän jag tittade på bilderna att muren var men på bild. Så det var en ren slump. En trevlig överraskning.

  1. Vann jag! Helt otroligt! Så roligt! Måste genast titta.
   Detta foto gillar jag också och jag minns detta skutt så tydligt.
   Kram!

 1. Fantastiska bilder som illustration till veckans tema. Vad gör det att några har varit med förut – det är ingen mer än du som kommer ihåg i alla fall. :-). Tur att jag inte var med på hängbron, hade aldrig klarat det. Möjligen med förbundna ögon och med någon som hållit mig i handen.
  Kram från Ingrid

  1. Tack! Alla tog sig över hängbron och en del med hjälp. Vi hjälptes åt. Och en hand över finns alltid.
   Kram!

  1. Jag funderade på vinklingen och ovanifrån kändes bra. Så då fick det bli det. Det är så roligt att se alla olika vinklingar på temat och vilken kreativitet och glädje som finns i dem.
   Damen som svingade sig ut där gjorde det tillsammans med eleverna i mellan 10 och 13 år. (Med intyg hemifrån att de fick) Minnesvärt.
   Och höjdrädd är jag inte och fast satt jag. Utsikten minns jag också.
   Ha det gott du också.

 2. Även om jag sett vissa bilder tidigare så förundras jag över hur mycket du upplevt i samband med dina/era resor. Kinesiska muren och backarna i SAN Francisko skulle jag vilja se. Jag är ju en liten fegis och törs nog inte uppleva så många äventyr?

  1. Backarna i San Francisco har jag upplevt och även att åka spårvagn där.Men många år sedan nu.. Mycket har jag upplevt och många erfarenheter har dte blivit. Och jag hoppas på fler. Men du är så välkommen med via bloggen på det jag är och varit med om. Delar gärna med mig.
   Kram!

  1. Jag minns detta ögonblick som om det vore i går.Var på lägerskola med elever mellan 10 och 13 år och vi vandrade en mil på muren inan vi tog hoppet över vattendraget. (Eleverna hade intyg hemifrån och alla utom två valde att “hoppa”.)
   Önskar dig också en fin kväll.

 3. Åh dessa fantastiska bilder! SÅ fint har du grejat temat. Jag har sett några bilder förut och är lika imponerad varje gång. Härligt!
  Stor kram!

  1. Tackar! Ja, några bilder har varit med tidigare. Men jag vet att jag har många nytillkomna läsare och då blir dessa bilder liksom nya. Några av bilderna här är mina favoriter och fina och roliga minnen finns med i dem.
   Stor kram!

  1. Tusen tack! Ja, det blev “över” i form av ovanför hos mig idag. Dock inga nya bilder men jag tycker om de jag visat.

 4. Här har du nästan ÖVERträffat dig själv:-) Och det tackar jag för. Alla bilder är otroligt fina, men konstigt nog fastnar jag mest för sista bilden med “gräsöarna” och gummibåtarna i vattnet. Kompositionen av fotot tillsammans med ljussättningen gör att bilden liksom står ut och har “det” om du förstår vad jag menar. Ett fantastiskt foto.

  1. Ett par bilder har varit med förr men sista bilden från sjön i Tibet är en klar favorit bland alla mina bilder. Och ändå hade jag inte där en så bra kamera men bilden blev bra ändå.
   Tack för berömmet och både bilden och minnena från Tibet betyder mycket. Har haft med den bilden förr men den tåls att ses igen.

 5. Helt ljuvliga bilder och visst är det så att över kan användas på många sätt vilket kan göra det svårt ibland men du lyckas och att bara sitta och fundera över dina spännande resor och allt du får uppleva är ju värt att komma hit och titta varifrån jag kommer att få se bilder från denna gång.

  1. Jag har ibland svårt att begränsa mig om det finns många betydelser av ett ord. Men jag lyckades hyfsat med det idag tycker jag själv.
   Sista bilden är en favorit och har varit med förr liksom ett par andra men de passade ändå i sammanhanget och fick vara med.

 6. Ja du Ditte, du om någon har ofta varit över både här och där. Över i Kina, över i Sydamerika osv. osv. Så du kunde ju fylla många många över-sidor! Jag hade inte sett det sista vackra fotot, det andas verkligen harmoni och frid. Är det från Tibet? Kvällskram

  1. Sista bilden är från Tibet och en liten sjö där vi stannade till på väg upp till ett kloster än högre upp i bergen. Och en del över har jag varit på olika sätt. Vad roligt att du inte sett den. Bilden är en favorit trots att den kameran inte var “så bra”. Men miljön var desto bättre.
   Kram!

 7. Sagolikt vackra bilder från en tid som är över …
  .
  Tur att du har alla dessa bilder som bevis och påminnelse. Det är så lätt att glömma saker. Det märker jag själv när jag blickar tillbaka i min egen blogg.

  1. Tiden är över på ett sätt men inte på ett annat.För alla resor som jag gjort har bidragit till att ge mig minnesvärda upplevelser där möten med människor, nya miljöer och nya erfarenheter har påverkat mig som person och verkligen berikat mig. Och jag hoppas på många fler resor . Visst är det lätt att glömma saker men jag är bra på att minnas resor och särskilt de som verkligen berört mig.
   Sedan är bloggen är ju perfekt att ha för att friska upp minnet. Är så glad att jag började blogga vårt andra halvår i Peking och roligt att nu läsa om just det vardagliga.

 8. När jag tänker på “ÖVER”, tänker jag först och främst på hur lycklig jag är ,
  som har ett tak ÖVER huvudet. Så många nuförtiden har inga hem .
  Kan inte tänka mej, hur det skulle kännas.
  Skulle vara svårt att ÖVERkomma.

  1. Så sant Ruth! Visst är vi lyckligt lottade som har tak över huvudet. Jag var också inne på den tanken i tolkningen men nu blev det annat.

  1. Tack! Ja, några bilder har varit med men de fick återanvändas i temat. Vad snällt att du skickar länken till Kinaprogrammet. Ska absolut titta och jag har inte sett programmet.
   Kram!

 9. Härlig tolkning och fantastiska bilder! Men den där hisnande bilden där du åker i selen, där ser det ut som att du bara kommer över en del av floden och att du kommer att landa mitt i plurret 😉 Modiga du! 🙂

  Ha en finfin dag!

  1. Tack! Jodå, jag kom över hela floden och hann även se på utsikten som var riktigt fin.
   Önskar er också en fin dag. Och solen skiner….

 10. Ovan moln är min favvo på väg till …… en skön känsla …hoppas du mår bättre Ditte o kan njuta till fullo 🙂 kram å fin onsdag <3

  1. Jag är ofta på väg till och det i olika sammanhang.
   Tack, jag mår mycket bättre och smärtan är borta.
   Sol idag och en promenad längs havet väntar. I långsam takt.
   Kram och trelvlig onsdag.

 11. Härliga “överbilder”.
  SOS Köpenhamn fungerar väldigt bra. Har haft kontakt med dem flera gånger som reseledare, tyvärr.
  Skönt att var “hemma”, tycker jag också och idag är det klarblå himmel och sol här i trakten av Marbella.
  Ha en skön dag!

  1. Tack! Och det fick bli lite resande över-bilder. Passar mig bra.
   Roligt att höra att du också är nöjd med SOS Köpenhamn i de kontakter du haft. Så viktigt att det fungerar bra om något oförutsett händer.
   Önskar dig fortsatt fina dagar i Marbella.
   Här är det idag en skön “svensk” sommardag med + 24 i skuggan och lite svalkande vind.

 12. Vilka bra bild du fick till på muren, du hade ju tur med vädret också när du tog bilden. Din flygtur kändes hissnande bara att titta på. Utsikten över sjön var magisk.

  1. Jag upptäckte inte förrän jag såg bilden på datorn att muren kom med. Men det gjorde den. Och tur med vädret var det.
   Flygturen här över vattendraget minns jag och nästan alla elever som var med på vandringen tog den också. (Valfritt och med skriftlig tillåtelse hemifrån. DE är nog nu i 18-20 årsåldern och jag tror de också minns. )
   Sjön i Tibet är en favortbild. Resan dit med tåg från Peking, 48h och även vistelsen i Tibet är minnessvärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *