Stockholm

Oplanerat, trevligt och gott

Gårdagens träff med väninnan Agneta blev som vanligt väldigt trevlig. Men innehållet i vad vi skulle göra  var oplanerat. Vi har nu i snart två år träffats på tisdagar för olika ”aktiviteter”” . Det brukar bli utflykter, museibesök, längre och kortare promenader och inte minst också en ”god paus”. Förra tisdagen hade vi planerat in ett besök på Moderna museet främst för att se utställningen ”De tio största”, målningar av Hilma af Klint.

Nu skulle vi ses vid Stureplan och utifrån väder och vind bestämma vidare vad vi skulle göra. Jag var i väldigt god tid så det blev en kortare runda runt kvarteren.

Från oplanerat till planerat

Jag kom med tunnelbanan och valde utgången mot Grev Turegatan. Noterade här  att man hade börjat sätta upp juldekorationrna. (Väl tidigt i mitt tycke.) 

Fint upplyst inne på restaurang Sturehof, men så är det alltid. I byggnaden här ligger Sturegallerian, en mindre och i mitt tycke trevlig galleria med flera trevliga restauranger och caféer.

  ”Tures”, en av restaurangerna inne i Sturegallerian som oftast är väldigt välbesökt. 

En fördel med Sturegallerian är att det är gott om fåtöljer och sittgrupper så en kan slå sig ner och vila rygg och fötter. Och det gjorde jag. Funderade samtidigt på om vi skulle vara lite kulturella även denna dag. På tunnelbanan till Östermalmstorg hade jag sett reklam för en fotoutställning på Scenkonstmuseet  med bilder som fotografen Christer Landergren tagit och med fokus på många världsartister. Och med tanke på att museet ligger helt nära Sturegallerian passade det ju bra. Visserligen blev det en del konst förra veckan för min del. Men det utesluter ju inte lite av den varan även denna vecka.

Stockholm. Ett oplanerat besök på Scenkonstmuesset. Här en bild av Tina turner tagen av fotografen Christer LandegrenSå det blev ett helt oplanerat besök på Scenkonstmuseet. Och hit återkommer jag i bloggen under veckan. Här en bild av Tina Turner från 1971 när hon uppträdde i Kungl. Tennishallen. BIlden är tagen av fotografen Christer Landegren. 

Efter ett par timmar på museet blev det dags för en paus. Valmöjligheterna här i området är många men vi satsade på Paulas i Östermalmshallen.

Gott och trevligt att sitta ner och pratat en stund innan Agneta och jag skildes åt.

Stockholm. Östermalmshallen. Även här var besöket oplanerat. Oplanerat var även besöket i Östermalms saluhall. Men gott och trevligt blev det. Precis som det brukar vara. 

 

24 svar på ”Oplanerat, trevligt och gott”

 1. Oplanerade aktiviteter är ofta de bästa upplevelserna. Din croissant ser superläcker ut. Det var min favorit det året jag gick i skola i Schweiz.
  Kramar

  1. Vi ses i princip varje tisdag och det är så trevligt. Ofta blir det en promenad som vi kombinerar med annat. Ibland helt oplanerat som besöket här på museet och ibland mer planerat.
   Croissanter, mest chokladfyllda, har jag också med mig i minnet och smaken från Schweiz och sommarstudier där. Fina minnen!
   Kram

 2. Det såg både gott och trevligt ut! Roligt med oplanerat också.
  Här har jag suttit och försökt klicka in en biljett till jul men SJ har stora problem idag när biljetterna släpps, så i skrivande stund kanske jag har en biljett, eller inte, men får ta det lilla lugna, det ordnar sig
  Hoppas du har en fin onsdag!
  Stor kram!

  1. Väldigt trevligt med våra träffar på tisdagar och vi hittar på olika saker att göra. Ich ofta blir det också något gott att äta och dricka.
   Hörde att det var knepigt med SJ och biljetterna men hoppas du har fångat en. Kanske går det bättre i morgon eller i natt.
   Har haft en jättetrevlig onsdag med långlunch och bokklubb- Och en promenad blev det också.
   Hoppas du också haft en fin onsdag.
   Varm kram

 3. Men vilken mysig dag ni fick tillsammans, jag lite väl tidigt med julen nu, men ser på instagram att många influencer har börjar julpynta och det är på tok för tidigt jag hade tröttnat fort.Mysigt med adventsljus men inte nu.Scenkonstmuseet minns jag att min minsta dotter älskade o pratade så mkt om när hon var där med skolan för flera år sedan,hmm kanske får bli ett besök dit framöver, kram o fin onsdag och hoppas du fått lite sol på dig i dag.

  1. Alltid roligt att ses och det oavsett det vi gör. Men ofta blir det något trevligt.
   Jag är inte så julig så för mig är det väl tidigt.Vi tycker ju olika och till första advent är det mer lagom för mig.
   Scenkonstmuseet var riktigt roligt och med flera parallella utställningar.
   Roligt att din yngsta dotter varit där och gillade besöket.
   Har haft en jättefin onsdag men en trevlig och väldigt ”god” långlunch i samband med bokklubben.
   Lite sol blev det ändå.
   Hoppas du haft en bra dag.
   Kram

  1. Jadå! Så trevligt med dessa tisdagar. Ibland mer planerade ibland ganska oplanerade. Men alltid fint att ses. Och något gott att äta och dricka blir det också.
   Scenkonstmuseet är trevligt och olika utställningar finns. Men inte är det ett museum en i första hand tänker på. Men ett lyckat besök blev det och vi hade mest fokus på fotoutställningen.
   önskar dig också en fin onsdag.

 4. Det där spontana, oplanerade brukar oftast bli väldigt bra och det blev det ju för er del.
  Härligt att ni träffas varje tisdag i den mån ni kan göra det och sedan gör er utflykter än hit än dit. Inspirerande.
  Tack för att jag också kunde vara med på ett litet hörn.
  Kram

  1. Vi har ju en del att välja på här i stan och i omgivningarna och det underlättar. Just att vi har en ”fast” dag är bra för då vet vi. Men den kan vara flexibel också om det behövs.
   Kul igår att se fotoutställningen.
   Kram och trevlig kväll.

 5. Ser väldigt gott och trevligt ut med fina kaffet och croissanten. Fastnade för bilden🙂och de får gärna lysa upp gatorna redan, just de fina girlander som sätts upp över gatorna tycker jag om.
  Idag var det dock lite ljusare än igår. Läste sen att snön väntas komma i slutet av månaden med viss reservation av metereologen.
  Ha det fortsatt fint och trevligt i veckan.

  1. Jag, som inte är en julig person tycker man kan vänta lite. Men visst piggar girlangerna upp. Har dotter med barnbarn i Uppsala och tycker man där brukar göra så fint inför advent. Blir ett besök där i november för att titta.
   Fint med lite mer sol dag. Bara att njuta.
   Önskar dig också en bra fortsatt vecka.

 6. Man behöver inte alltid ha så noggranna planer för det har lätt för att bli bra ändå vilket det ju också blev. Ni har ju mycket att välja bland om ni inte har specifika önskemål.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  1. Nej, då! Vi är även ganska spontana och här finns mycket att ”spontanisera” på. En trevlig em och ett trevligt besök
   Önskar dig också en fin kväll..

 7. Reklam fungerar. Det har du bevisat! Visste inte ens att det fanns ett Scenkonstmuseum i Stockholm, men nu vet jag det också. Å Tina Turner var/är en av mina absoluta favorit sångerskor. Har nog de flesta av hennes skivor.
  Sturegallerian är annorlunda med ett urval av butiker som man inte direkt hittar på Gallerian till exempel. Sedan är butikerna ofta mera ”exklusiva” än i ett ”vanligt” shopping centrum. Elaka människor skulle säga att butikerna är anpassade för rika östermalmstanter och Stureplanens brats. Men jag är ju inte elak;-)

  1. Mycket av reklam som jag ser, ”ser jag” men jag noterar den inte. Men just denna fastnade jag för.
   Många fina bilder såg vi och roligt att se bilderna på många artister. Tina Turner är absolut en favorit hos mig. Har också många av hennes skivor.
   Jag gillar Sturegallerian just för att urvalet av butiker är bra och att det är lugnt. Att det sedan finns bekväma sittmöbler och bra toaletter är extra plus.
   Visst kan det vara så att flera butiker är lite mer exklusiva…Å andra sidan är det trevligt att ev. handla här med personal som är intresserad.
   Nu är det ju inte så att jag handlar så mycket här. Esprit är en favorit och de finns ju inte här-
   Nej, inte är du elak. Absolut inte. Men lite ligger det i du skriver.

  1. Ja, jag också. Och vi har här väldigt mycket att välja på som är inom räckhåll. Viktigast är att vi ses och det blir alltid bra. Vi är båda två också väldigt flexibla.

 8. Oplanerade aktiviteter brukar ofta bli riktigt bra och nu fick vi ett förslag till aktivitet i morgon för Scenkonstmuseet, som jag aldrig hört talas om, lät riktigt trevligt.
  Din croissant ser riktigt god ut (trots att vi är riktigt mätta nu).

  1. Här fungerar det ju fint att hitta oplanerade aktiviteter för mycket finns i närheten.
   Ta gärna en titt in på Scenkonstmuseer. Fri entré nu. Fotoutställningen had evi fokus på men tog en titt även på övriga avdelningar.
   Önskar er en fin torsdag.

 9. Östermalmshallen har sin charm. Vacker! Och Tysta Mari har fantastisk strömmingsflundra.
  Precis som du uppskattar jag de utställda ”vilomöblerna” inne i Sturegallerian, men det är trist att så många lokaler står tomma eller nödtorftigt förklädda till informationsytor.

  1. Jag uppskattar att slå mig ner i Sturegallerian och vila ryggen och likaså är det fint med de fräscha publika toaletterna. Lugn miljö i gallerian. Men trist att en del lokaler står ”tomma”.
   Östermalmshällen gillar jag så det blir ofta ett besök här.

 10. Paulas macka såg ljuvlig ut! Sturegallerian kommer jag ihåg, men nu är det nog andra aktörer där. Det ska bli skoj att se mer från Scenkonstmuseet. Kanske känner man igen några…
  Kram

  1. Det blev en god pausmacka i Östermalmshallen och prismässigt rimlig.
   Sturegallerian är bra om en vill vila trötta fötter, få lite lugn och ro och gå på toa. Men handlar här blir det sällan.
   Scenkonstmuseet kommer i morgon.
   Jodå, du kommer att känna igen en del artister på fotoutställningen.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *