Stockholm Torrevieja

Oplanerat – Och väldigt trevligt

Vi är kvar i Torrevieja några dagar till och tiden här har gått fort. Snart fyra veckor och det blir bra att komma hem också. Absolut. Och en hel del trevligheter väntar. Men en av de saker som jag verkligen tycker om här är att det är enkelt att träffa vänner.  Mycket sker spontant och eftersom avstånden är korta så är det enkelt att ses tämligen oplanerat.  Ofta blir det , precis som hemma.  promenader. Här styr vi ofta stegen mot havet men passar också på att strosa runt i stan. Hemma I Stockholm blir det  också promenader och även där längs vattnen.

Något direkt hav kan man ju inte säga finns inne i Stockholm  men Östersjön eller som det också heter, Baltiska havet eller Baltiska sjön duger bra. Och ett fint sätt att ta sig runt här i Stockholmsområdet är att ta “pendelbåten”. Testa gärna- Flera olika sträckningar finns och SL-kort gäller Och som komplement finns  Mälaren, Sveriges tredje största sjö och att vandra här är också väldigt fint och variationerna är många. Roligt är det också att hamna i områden där man inte är så välbekant

På väg ner till havet och vi väljer ofta olika vägar. Helt oavsett väg är det ca 1 km.Nerför när vi går dit och en del uppför på hemvägen-  Här passerar vi genom ett väldigt lugnt villa och småhusområde från 1980-talet.

Oplanerat

blev det. Ett sms från våra Stockholmsvänner Jörgen och Susan plingade till med en fråga om vi ville ses. Visst ville vi det. Men här är det ofta långsam takt som gäller och skynda sig gör man bara i nödfall.

En annan variant på hus. 

Och just när man är ute och går finns det en hel del att titta på. Kabeldragningen har vi många gånger funderat över men efter våra år i Peking så är det förhållandevis god ordning på den spanska. Här i stan har man i många hus, både en och flerfamiljshus, installerat fiber. Fibern är delvis nedgrävd i gatan och delvis går den från olika elstolpar. För egen del blev vi anslutna till fiber i den vecka vi kom eftersom vår gamla internetantenn hade blåst ner. Dessutom rostat sönder.

Spanien. Totrrevieja Fiberdragningen kan tyckas vara installerad tänligen oplanerat. Men den fungerar. Även fiberdragningen kan tyckas vara installerat tämligen oplanerat. Men det finns nog ett visst system. För det fungerar. Oftast. 

Torrevieja. Spanien. Oplanerat med fiberkablar på trottoaren-Men ibland blir det lite knas med fiberledningarna. Känns som om dessa på trottoaren hamnat där oplanerat.

Grönskande balkong. Här har man satsat på pelargoner.

Vi närmar oss havet och denna dag är det gott på “Playa de los Locos”. Lite byiga vindar men i övrigt helt ok.

En bit från strand ser vi parasailing. Här en båt som drar en fallskärm som befinner  olika högt upp i luften.Man startar med att sitta på båtens akterdäck och när det blir fart så lättar man men hjälp av fallskärmen. (Har testat några gånger. Jätteroligt.) 

Så målet. Trevliga Coffee & Tapas. Här var vi från början fyra men blev snart sju. En jättetrevlig eftermiddag.

Torrevieja. Spanien. Coffee & Tapas. Ett oväntat och väldigt trevligt möte på alla sätt. En väldigt trevlig träff som skedde helt oväntat. Ja, nästan.  Stort tack alla.

 

26 svar på ”Oplanerat – Och väldigt trevligt”

 1. Så härligt somriga bilder från Spanien, och alltid trevligt att träffa goda vänner, brukar bli ännu mer trevligt när det är lite oplanerat! Kan inte fatta att jag faktiskt har vågat mej på parasailing, men väninnan fyllde ju 50 år den dagen, så vi båda tog mod till oss, nåt spännande ska man ju prova på, och det var kul!
  Sköt om dej!
  Kram

  1. Vi har haft en hel del fina försommardagar men även den del regn och svalare. Å andra sidan rår en ju inte på vädret.
   Parasailing har jag testat ett par gånger. Häftigt att ni gjorde det och visst är det roligt.Idag, med min “sketna” ryggs skulle det inte gå.
   Ha det bra du också.
   Kram

 2. Underbar balkong, inget Less is more där inte! Och yppigt och rikligt kan vara helt underbart! Visst har jag förstått både via din o Amas bloggar att umgänget där nere är enkelt och spontant. Sådant gillas verklgien. Och ni väljer ofta att träffas på något trevligt ställe som serverar mat och dryck. Det uppskattas också, särskilt som prisnivån är en helt annan än här hemma. Den delen av tillvaron tycker jag är fantastisk, det är klimatet, det varma vädret som skulle ställa till det för mig. Jag mår helt enkelt inte bra när det är så varmt.
  Om du frågat mig hade jag gissat att ni varit nere i två veckor, o du pratar om snart fyra! Otroligt vad tiden går fort!
  Kram o välkommen hem

  1. Det är så roligt att se hur man tar till vara sina små balkonger och vill att de ska blomstra.
   jodå, helt rätt. Umgänget här är enkelt och ofta oplanerat och är i många olika konstellationer.
   Just prisnivån gör det möjligt att ofta äta ute. Men jag har denna gång också lagat en del mat hemma eftersom ryggen inte vill medverka till att gå så mycket. Ofta ses vi med vänner för lunch och sedan blir det enklare på kvällen. I alla fall hos oss.
   Nu med runt +22-25 har det varit behagligt.
   Jag tycker inte heller om när det blir varmare. (Det oavsett var jag är)
   Snart fyra veckor här men nu ser jag fram emot svensk vår och inte minst tiden mellan hägg och syrén.
   kram

  1. Vi har haft många fina dagar men också det motsatta med en hel del regn, blåst och åska. Men en av fördelarna att stanna länge är ju att det brukar ordna sig med vädret.
   Tycker många här ordnar det fint på sina balkonger och visst lyser blomstren upp.
   Tack! Snart på väg hem men det blir bra det också.
   Önskar dig ett fint veckoslut.

 3. Så mysigt och spontant att stöta på vänner och ta en tapas tillsammans =) Inget stress utan livet lunkar på vad jag förstår. Tänk att det snart har gått 4 veckor ni har varit i Spanien och varierande väder har ni fått erfara. Skönt att även kunna variera boende. Ha det gott!!!
  Kram

  1. Tiden går fort och snart är det dags att åka hem. Och just det här med att träffa vänner oplanderat här är så mycket enklare eftersom avstånden mellan oss inte är så stora. Verkligen en fördel.
   Vädret har verkligen varierat men i och med att vi varit ett tag så vet man ju att efter ren kommer sol. Men mycket regn har det varit i Spanien i mars.
   Jag är så glad att vi kan variera där vi är men för mig är det ju Stockholm som är hemma.
   Kram

 4. Roligt och trevligt inlägg! Både gott och härligt.
  Jag fick en oplanera solbränna på balkongen i tisdags fm. Brukar inte bränna mig, ajaj.
  Trevlig kväll!
  Stor kram!

  1. Vi har fina dagar och just dessa oplanerade träffar piggar upp. Vi bor ju mer eller mindre i centrum av stan och det underlättar mycket.
   Att få en oplanerad solbränna är lätt hänt. Hoppas det inte gör alltför ont.
   Stor kram i kvällen. Även i kväll träff med vänner.

 5. Så trevligt att få se mer av omgivningarna och hur det ser ut hos er. Eldragningar utomlands kan vara väldigt “annorlunda och intressanta” men hade det inte fungerat hyfsat hade säkert metoden förändrats.
  Trevlig att träffas så pass spontant som ni gör.

  Kram och god kväll!

  1. Torrevieja är ju inte direkt en vacker stad men det finns många fina områden och det bästa är ju att det är en levande stad hela året om. Ingen direkt sommarstad.
   Ledningarna är speciella som så ofta i sydligare länder Men efter våra år i Peking är detta en mer “lightversion”. Om den nedblåsta fibern fungerar är jag nog tveksam till.
   Jättetrevligt att ses tämligen oplanerat och ofta blir det väldigt trevligt.
   Önskar dig också en bra kväll, det som är kvar av den och hoppas du mår bättre.
   Kram

  1. Vi har det bra. Vädret har ju varierat under våra fyra veckor här men summa summarum så minns vi bäst de fina dagarna. Ser nu fram emot att ta del av den svenska våren- Tänk tiden mellan hägg och syrén.
   kram

 6. Oplanerat men väldigt trevligt ser allting ut. Hoppas ni får alla de dagar ni är kvar i Torrevieja lika trevliga som ni har haft tillsvidare. Tack för fina bilder och lite kul detaljer med fiber på trottoaren osv.
  Kram från oss på Madeira

  1. Vi har haft många olpanerade dagar och jag uppskattar dem verkligen. Nu är det ett par dagar kvar och sedan ser jag fram emot att möta våren i Stockholm. Tiden i maj, mellan hägg och syrén är en favorit.
   Visst är det roligt med gatubilder och just detta med fiber och eldragningar är intressant. Men efter våra år i Peking så är detta en mer “lightversion” i ämnet.
   Kramar och ha det fortsatt fint

 7. Det är liksom inte samma sak att träffas i Stockholm som att träffas i Spanien tycker jag. Det är nog mycket mera spontant i Spanien att går ut och ta en drink eller äter en bit mat. Och där kan man ju göra det dagligen, då det är så otroligt billigt att “äta på lokal” där. Kan bara prata för mig själv, men jag kan inte minnas jag senast träffade någon “spontant” för en fika. Nej, här behövs minst en dags varsel. Konstigt egentligen.
  Är glad att ni kunde njuta av några riktigt fina soldagar i Torrevieja. Såg på BBC att vädret kommer bli sämre där snart. Så om ni kommer hem, så hoppas jag att ni möts av strålande solsken som det har varit här i över en vecka nu.

  1. Just så blir det ofta att man behöver en dags framförhållning. Vi har dock vännerna Susan och Jörgen som också bor på Söder och där ses vi då och då över spontana middagar (bestämmer samma dag) eller fika. Men tror att avstånden styr en del i storstan. Här har vi ju alla ganska nära.
   Efter nästan fyra veckor här med varierat väder, dock 2/3 fint så är det ok. Men ser fram emot svensk vår nu.

 8. Oj … fyra veckor redan! Tiden går verkligen fort!
  Härliga bilder och som vanligt intressant att få följa med på promenader och möten med vänner!
  Ha en fin fredag!
  Kram

  1. Ja, snart. Och visst går tiden fort. Men det ska bli fint att komma hem nu till den svenska våren.
   Kul att du är med.
   Önskar dig också en fin fredag.
   Kram

 9. 😊 Ja tänk så lätt det är att umgås i Spanien. Opretantiöst och ofta spontant. Naturligtvis bidrar den behagliga prisnivån och klimatet. Vi är bara där vintertid…bra temperatur tycker jag som inte heller gillar för många +!
  Tack för trevliga promenader i Torrevieja och välkommen hem till våren!
  Tråkigt med din onda rygg, du är en kämpe har jag förstått.

  1. Visst är det både enkelt, trevligt och lättsamt att ses här. Och det är ju heller inga avstånd för oss att tala om. Prisläget spelar ju givetvis också in.
   Jag vill inte heller ha det alltför varmt och har nu med +23-25 grader att det varit behagligt. Vi har haft en del regn men vädret rår en ju inte på.
   Tack! Nu ska det bli skönt att komma hem och möta våren i Stockholm och jag hoppas kunna se körsbärsblomningen i Kungsan.
   Kul att du har gått med runt här och kan tänka mig att du delvis känt igen dig .
   Ryggen och höfterna är nu ett riktigt trist skede och det är svårt att gå. Men med envishet kommer jag en bit.
   Önskar dig fina dagar.

 10. Tack själv för planerade och oplanerade träffar.
  Kommer att sakna Dig och Mr B oerhört när ni åker hem.
  Många kramar till Er båda🥰

  1. Stort tack till dig också och väldigt trevligt har vi haft. Och vi ses igen.
   Många kramar till dig också från oss. Och vi ses ju i kväll.

 11. Det ser så vackert ut ,-) Fina gator och balkongen är så fin ,-) jag älskar ju balkonger. Så fint att det är lätt och enkelt att träffa vänner och att det inte finns någon jäkt, utan allt är njutbart ,-) Ni har det jättefint och många vänner ,-)
  Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

  1. Jag blir så glad när man ordnar det fint på balkongerna och här är det ofta så. Roligt att se.
   Vi har många vänner här och i och med att det är enkelt att ses så gör vi det. Här är det lugnt tempo som gäller och det är skönt.
   Varm kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *