Spanien Torrevieja

Oplanerad vecka med en del gott och blandat

Redan fredag. Igår var det en vecka sedan vi kom tillbaka hit till Torrevieja efter nästan en månad hemma i Stockholm. En vecka som försvunnit i rask takt. Precis som veckorna gör hemma i Stockholm eller någon annanstans. Veckan har varit tämligen oplanerad men med tydliga inslag av diverse trevligheter. Långpromenader, mycket sol, hav och utevistelse, träff med vänner, god mat och dryck. Hemma på terrassen i eftermiddagssolen har bokläsning/boklyssning och en del reseplanering ytterligare förgyllt tillvaron.

Även en helt oplanerad promenad tar oss oftast till havet. Här en liten del av strandpromenaden i Torrevieja. Även en oplanerad promenad bär oftast till havet. Här en liten del av strandpromenaden i Torrevieja. 

Veckan har varit tämligen oplanerad

och det är skön känsla ibland att det just är så. Dagliga promenader blir det och efter att ha titta på telefonens stegmätare  såg jag att 47 km avverkats i veckan. Promenaderna innebär ju inte att vi rusar fram i tillvaron utan de inkluderar tapasstopp och ibland lunchstopp och stopp bara för att njuta av sol och hav. (Sol i ansiktet har jag helst inte p.g.a. mins solskador. )

Under gårdagens promenad passerade vi Aldea del Mar, ett bostadsområde som består av flera kvarter och med högre och lägre hus. De lägre husen är byggda i morisk stil och det är påfallande grönt i hela området. Lägenheterna är privatägda men olika hotellsidor erbjuder boende här. Området är verkligen fint och ligger  några hundra meter från en av Torreviejas stränder, Los Locos. I en av  Aldea del Mars  trädgårdar finns en allmän pool som verkligen är fin och entréavgift gäller både för boende här och för besökare. (Ganska dyrt – Vill minnas att ca 10 euro gällde för vuxna och lite mindre för barn.) Inom poolområdet finns också en trevlig restaurang som serverar riktigt bra mat.

En liten del av Aldea del Mar.

Katter finns det gott om

i stan och de allra flesta är vildkatter och fler och fler blir de. Även i år, för tredje året i rad,  har Torrevieja kommun fått tillskott i kassan från Alicanteprovinsen för att kunna kastrera fler katter. Detta görs, katterna märks med ett snitt i örat och släpps fria igen. Och man räknar med att till årsskiftet ha kastrerat runt 200 katter. Gott initiativ.

En av vildkatterna på “cat walken”.

Och den vill gärna var med på bild.

 

Vi gick vidare

ner till havet och någon direkt trängsel var det inte. Inga problem alls att hitta sig en avskild plats. Några hurtiga badade också. Andra hade tryckt ihop sig vid en mur för att få lite mer lä.

På parkett vid havet.

Jodå, några som badade. Och klart vatten är det.

Samling på Playa del Cura. En bra träffpunkt är det här vid muren. Och oftast lä-

För oss blev det ett tapas och vätskestopp inklusive fin utsikt över havet innan vi fram på eftermiddagen drog oss hemåt.

 

Nästa vecka kommer att bli lite mer planerad och visst finns det en hel del att se, uppleva och göra både i Torrevieja och i omgivningarna. Och givetvis kommer vi att testa tapas under den tapasrunda som äger rum den 15-18 november och den 22-25 november. (Här brukar vi vara med och testa)

 

26 svar på ”Oplanerad vecka med en del gott och blandat”

 1. Tiden går verkligen fort! Och fast man inte alltid har något inplanerat händer det oftast något trevligt ändå!
  Härligt att man kan sitta och njuta av solen på stranden!
  Stor kram och trevlig helg!

  1. Visst är det så. Det här har verkligen varit en helt oplanerad vecka men ändå fylld av det som varit gott och blandat.
   Och visst lyser solen på oss. Idag med vass vind. Men den lyser.
   Trevlig helg!
   Stor kram!

 2. Härliga bilder! Idag tog till och med jag mig ned till strandpromenaden, det var ett tag sen sist.

  Kul med tapasrejs igen – man kan inte annat än att älska det evenemanget 😀

  Ha en fin kväller!

  1. Vad roligt att du idag kunde ta dig ner till havet och strandpromenaden.Och den rejäla vinden gjorde det ju inte direkt enklare för dig. Bra kämpat!
   Hoppas att du hinner få än mer krafter tills det är dags för tapasrejset. För trevligt är det ju verkligen. Och oftast också gott med en del nyheter.
   Önskar er också en fin kväll.

 3. Å så söt den lilla kissemissan är! Fick du klappa henne? Bra initiativ av kommunen att begränsa för blir de många kan de bli lite besvärliga och folk blir så irriterade och så blir det bara fel … Men katterna gör ju ett bra jobb med att hålla möss och råttor i schack så som tur är så “tas de inte bort”.

  Ojoj, jag tror inte att det är någon som badar här hos oss … Skitkallt ute ju! Fast jag såg en kvinna som gick i linne, själv satt jag i bilen med jacka och sjal lindad runt halsen. Vet inte vem man ska skaka på huvudet åt. 😀

  1. Jadå, hon lät sig klappas men mest av maken. Han är en sann kattvän och jag ligger i träning. Visst är detta ett gott initiativ att kastrera katter det är lätt hänt att de blir för många och far illa. Här tror jag inte de “tas bort” och jag ser på flera ställen i stan att folk ställer ut mat. Men det lockar givetvis råttor också.
   Vi har haft runt +20 grader och de berättade att det var +18 i havet. Mne jag avstår bad. Tror ni haft kyligare väder än hos oss.
   Idag var det vass vint men ändå +20 i skuggab och i lä var det behagligt. Men linne gäller inte för mig men en tunnkofta känns lagom dagtid.
   Trevlig kväll.

 4. Vilka härliga promenadvägar ni har och den första bilden gillas verkligen. Vilket bra initiativ att kastrera katterna men staden har det igen är jag säker på. För många hemlösa och vilda katter blir lätt ett problem.

  Så härligt att den trevliga sporten lurar runt hörnet. Nu gäller det bara att toppa formkurvan 😉

  Kram och god kväll!

  1. Jga tycker promenader är det “motionsform” som passar mig bäst. Dels ser jag mycket under tiden, får oftast frisk luft och orken ökar. Jag kompletterar med ett ryggprogram – BRAK. buk, rygg, armar och knän som jag enkelt gör hemmma (eller borta) ett par gånger i veckan så jag tycker ktoppen är i ok fas.
   Visst är det ett gott initiativ att kastrera katterna för de blir lätt alltför många och som sen far illa.
   Ja, att toppa formkurvan med ett tapasrejs känns välmotiverat.
   Trevlig kväll.
   Kram!

 5. Vilka härliga bilder! En riktig vitamininjektion för oss nollåttor som haft fem gråa dagar i streck den här vecken. Även om din vecka var oplanerad så planerade ni er resa alldeles perfekt.
  Jättekul med tapasrejset igen. Det måste vara en specialitet för just Torrevieja, för jag har inte sett detta arrangemang någon annanstans på Costa Blanca.
  Å vilka fullträffar du bjuder på med katterna, jag både dina bilder och kastreringen. Verkligen ett toppen initiativ, istället för att avliva katterna.

  1. Jag medverkar gärna till att pigga upp de grå dagarna hemma. Och vår resa hit var tämligen spontan men blev nog bra vädermässig- November brukar vara grå hemma. Tapasrejset är trevligt just för att man även testar lite restauranger man inte besökt innan och sedan blir urvalet av tapas lite mer kreativt. Men jag gillar ju även de verkligt traditionella också. Jag har inte heller varit med om detta “tapasrejs” någon annan stans. Men kul att det här återkommer under året och i lite olika skepnader.
   Katten var så fin och ägnade sig här åt att jaga flugor men där hann jag inte med att få till bilder. Och detta med att kastrera katter är lovvärt- För de blir lätt många.

   1. Visst finns det tapasrejs här med!
    Benalmadena har de fyra senaste åren haft ett kring april i samarbete med sportanläggnigen, det ska vara hälsosamma tapas: Ruta de la tapa saludable
    https://www.pdmbenalmadena.es/files/imgs/prensa/web/14894-4-ruta-tapa-saludable.jpg
    I Fuengirola har de Ruta de la Tapa Erótica som jag tror pågår just nu. Torremolinos har sin, Malaga, Mijas, Nerja, Velez-Malaga … Skulle våga mig på att påstå att varje kommun har sin för jag vet inte hur många jag har sett reklam om och nu när jag googlade dök det upp ännu fler.

    1. Kul att dessa rejs även finns söderut. Kanske även norrut.Här har vi dem i olika varianter och vid flera tillfällen under året. Och det är roligt att de ordnas. Blir också då att man testar barer och restauranger man inte tidigare kanske besökt och gärna ses med vänner dessa dagar och testar. Och eftersom det ibland och på olika sätt är en tävling mellan restaurangerna så är kreativiteten stor både vad gäller smak och utseende. Får försöka pricka in detta vid tillfälle.

 6. Vilket ljuvligt väder! Och fortfarande bikiniväder ser jag, lovely! Är väldigt sugen på att bo i varmare områden när man så småningom går i pension, som jag helst skulle vilja göra idag, men då måste man vinna lite pengar på triss eller nåt ann
  Underbarart att få ta dagen som den kommer!
  Så bra att de kastrerar dessa vildkatter! I De behöver ju inte bli fler!
  Kram och ha en trevlig helg!

  1. Ja, du har några år kvar…Jag slutade i princip jobba när vi flyttade hem från Kina 2010 och då var jag 62 år. Men jaobbade lite “som jag ville” efter det både hemma och i Peking och i Thailand. Och numer är det roliga resejobb som gäller då och då. Vi åker ju hit till den spanska sommarstugan när andan faller på och det är ganska smidigt. Och en vinst på en lott skulle även passa mig bra.
   Gott initiativ vad gäller vildkatterna för många är de.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 7. Det är riktigt uppfriskande att få följa med på alla dina resor hit och dit 🙂
  Vad soligt och fint det är där hos dig, här hemma viner den färgstarka hösten utanför husknuten.

  Ha det gott!
  Kram Christina

  1. Vi bestämmer oss ofta med kort varsel och det är alltid trevligt att byta miljö då och då. Och det gör jag även om jag är hemma också. Stockholm i sig har mycket och omgivningarna också. Hann uppleva oktober hemma och det var vackert med alla färger.
   Ha det fint du också.

 8. Skönt att ta dagarna som de kommer och att inte planera för mycket. Härliga bilder! Verkligen bra initiativ med katterna – förhoppningsvis blir det inte riktigt lika många kattungar kommande år.
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack! Visst är det skönt att inte planera så mycket och tiden att göra det vi vill finns ju. Och vill vi inte göra något så är det också skönt. Just nu långfrukost på terrassen med +22. Tittar och hoppas att en av passionsblommorna ska slå ut idag.
   Ha det gott du också.
   Kram!

  1. Visst är det skönt med solen, blå himmel och de ljusare dagarna. Och tiden kan en undra var den tar vägen. Skönt med sol hos er också. Lika bra att ta vara på den.
   Trevlig helg!

 9. Vilken härlig promenad. Under tiden jag läste funderade jag på hur varmt det kan vara i vattnet, men fick svar på den undran när jag läste kommentar och dina svar på dem! +18 grader, ja, inget jättevarmt badvatten, men ändå acceptabelt om man är riktigt badsugen.

  Hemma i Sverige har vi verkligen gått in i novemberdimman. Grått, kyligare, men inte kallt än. Ovanligt varmt för att vara så långt fram i november. I södra Sverige i alla fall går kor och hästar ute än, det räddar en del bönder med tanke på den dåliga skörden under vår torra sommar. Allt har något gott med sig, nästan i alla fall.

  Fortsätt njut av din tillvaro och bjud oss nordbor på fler vackra bilder!

  1. Vi ser varje dag de som badar.Ligger solen på kan det nog vara helt ok. Vi har nu temperaturer på dryga +20 i skuggan under dagen, Idag t.o.m. +23. Behagligt tycker jag.Vi äter gärna frukost ute när solen skiner även om det krävs en kofta på.
   Jag hann ju med en del höst hemma under oktober så nu i november tar jag ledigt från den.
   Skönt att det ännu inte blivit kallt hemma och säkert kommer fler fina novemberdagar.
   Ha det gott.

 10. Härliga promenader i november. Bra initiativ att kastrera katterna. Det borde man införa här med hundarna.
  Skönt med pendelavstånd till sommar/vinterstugan. Kram

  1. Här är det nu lagom varmt med dryga +20 grader och då känns det lätt att promenera. Minns fortfarande när jag blev attackerad av en ilsken hund bortanför Beach Park och fick fly ut i vattnet. Visade sig senare att den hade bitit flera och den försvann sedan till munkarna. Jag blev inte biten men väldigt rädd och är ju inte alls hundrädd i vanliga fall. Men hunden var sjuk…
   Trots att vi är här är vi ändå med er i tankarna i Thailand. Bara så du vet.
   Läste nyss att en bloggvän jag har, som nu bor i Bangkok, (Lady in Bangkok heter bloggen) varit några dagar just på Chrystal Beach. Såg bilder och log.
   kram!

 11. Fina dagar i oplanerad tillvaro gör verkligen susen mellan annat som en väljer planera. Upplevelser i gott liv är det ju vilket som. Härliga bilder med utbud för en var och lite mat ska en ju ha också.
  Att ta tillvara katterna tycker jag är bra och vilka fina katter du visar på bild!
  Stor kram från regnigt och blåsigt Arvika; men jag ska naturligtvis ut, regnkläderna på från topp till tå 🙂
  Stor kram!

  1. Jag skickar genast sol och lite värme. Men regn och det grå kan också vara fint. Här tar vi ju dagarna som de kommer, men det gör vi ju oftast hemma också. Men visst är vi ute mycket mer här. Dagarna är ljusare/längre och det är varmare.
   Visst är det ett gott initiativ att kastrera katterna så att de inte blir än fler.
   Önskar dig en fin söndag.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *