Foto

Önskar – Veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge

Önskar – är veckans ord att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Utmaningen i sig är att med bild /och/eller/ text – tolka ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med. Och ordet önskar – vilken eller snarare vilka betydelser det kan ha kom upp i mitt huvud.

Lite mer än en halv måne syntes på himmelen. 

Vad önskar jag?

En hel del. Jag provade att byta ut ordet önska mot eftertrakta, vilja ha och längta efter. Och i de orden  ligger ett stort mått av hoppfullhet. Bilderna är veckofärska och tagna sent på kvällen i Grisslehamn uppe i Roslagen.

Vad jag önskar mig ena dagen stämmer inte så ofta överens med det jag kan önska en annan dag. Vissa grundönskningar finns ständigt – att “de mina” och de jag känner ska må bra på alla sätt och här kan jag även inkludera mig själv.  Och visst finnns en önskan att det vore så  överallt .

Men när  jag nu låter fantasin skena iväg  i det fina månskenet så önskar jag just att jag kunde sitta där på månen, dingla med benen och titta ner på det som händer på jorden. Här uppifrån ges en god över och inblick och utsikten är fin. Tänk om jag hade kunnat påverka och styra upp mycket av det som sker och med en fast och varm hand.  Mycket tokigheter och elände  finns liksom mycket glädje och lustfylldhet. Men det är tveksamt om någon i beslutsfattande ställning hör min röst här uppifrån månkanten. Ja, jag hörs nog inte alls.  För visst skulle ett samlat grepp behöva tas för att ställa saker och ting till rätta.

Ibland önskar jag att jag kunde sitta på månen och titta ner och påverka det som jag tyckte var fel och orättvist. Månen, lite mer inzoomad än på första bilden och den “fnasiga” ytan syns bättre. Här kunde jag sitta och hålla i mig.

Här påminner månen lite om ett skrovligt ägg. 

Tittut – bakom grantopparna.

Lite suddigt försvinner månen bakom träden och jag passar på att klättra ner på jorden igen.

Får väl säga som Einstein “Jag gillar tanken på att månen finns kvar även när jag inte tittar på den”

 

Titta gärna in här för att läsa och se fler av veckans ”önskar tolkningar”

 

 

 

40 svar på ”Önskar – Veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge”

  1. Tack! Kanske var Roslagsmånen extra fin denna kväll. Härlig miljö var dte i alla fall.
   Stor kram!

 1. Vi skramlar en biljett till månen, jag kan tänka mig att följa med, jag är säker på att vi kan göra stor dåd. För visst är det så. …..vi måste rädda världen från undergång. Men vi får nog nöja oss med att göra små förändringar på hemmaplan. Men önska och drömma det får man göra. Rolig tolkning av veckans tema! Kram

  1. Vad trevligt att du följer med och med gemensamma krafter kan vi säkert uträtta en del. Men visst är det en god början att börja på hemmaplan i liten skala. Men fantasin skenade iväg.
   Kram och jag önskar dig fina dagar.

 2. Vad fin tolkning, o vackra bilder jag tar ju oxå bilder på månen ibland kul att se den på så nära håll 🙂 önskar dig en sommar dag så fin på alla vis kram kram

  1. Tack! Det var så fint att sitta här vi havet i Roslagen och se månen som nästan var i trädgården med oss. Och med en bra zoom kommer månen än närmare. Varmt här idag också, nu +29.
   Kram och trevlig tisdag.

 3. Vilka fantastiska bilder på månen! Och du önskar ju samma som Anders – hans drömresmål är ju just att få åka till månen 🙂

  Ha en härlig (få se nu…) tisdag! 😀

  1. Tack! Jag den var påtagligt nära här uppe i Grisslehamn. I alla fall kändes den nära. Men jag skulle denna kväll gärna svingat mig upp med ett rep och satt mig där på kanten och dinglat med benen.
   Önskar dig också en fin tisdag.

 4. Jag vill ha en egen måne ♫♪♫♪ sjöng Ted.
  Jo, nog har månen varit symbol för mycket trolskt och romantiskt, fascinerande.
  Fin tolkning av önskan!
  Jag önskar dig en fin dag, stor kram!

  1. Jag kan gärna dela min måne med andra. Och visst hade jag denna kväll en önskan om att sitta där uppe och dingla med benen och titta ner på vad som händer runt om i världen och sträcka ut en hjälpande hand då och då.
   Varmt här idag också. Nu på eftermiddagen +30.
   Jag har barnbarnet William här och vi är i lektagen. Så mysigt.
   Stor kram och trevlig tisdag.

 5. Fine månebilder, men teksta di er kjempeflott.
  Ja, tenk om ein kunne få innflytelse på mange av dei tinga som skjer i verda.
  Du har eit godt poeng der !!

  Klem

  1. Tusen takk! Ja, man kan få önska och tanken är ju fri.
   Kram och jag önskar dig fina dagar.

  1. Nu var det en önskan och en tanke jag hade. Och omöjlig att uppfylla. Men tänka kan man. Vad trevligt med månfestival i Fredrikstads gamleby. Önskar dig en fin fest. Extra roligt med Fredristad och där har jag varit många gånger. (Min mamma är föddes i Sarpsborg och där bodde min mormor när hon inte var på Sunnmöre)
   Ha det gott!

   1. Takk Ditte, og drømmer skal man ha…. som den Lille Prinsen! Jeg legger inn noen bilder fra Månen i løpet av fredag formiddag på bloggen min, så får du ta del i stemninga i byen du kjenner ;:OD)

    1. Men jag har också mer verklighetsförankrade önskningar. Läste din blogg i kväll och svarade. Jag ser fram emot dina månbilder och ska gärna titta. Och Fredrikstad känner jag väl till. Men tror inte jag mött månen där. Ha det gott! ❤️

 6. Vilka fantastiska bilder, Ditte!

  “Tänk om jag hade kunnat påverka och styra upp mycket av det som sker och med en fast och varm hand.” Visst önskar man att man kunde göra så! Och däri ligger ju ett problem. Många vill styra upp men åt olika håll. Summan av det blir ju att man stå där i mitten med styret i handen och kommer ingenstans, inte de som sitter i släpet bakom cykeln heller. Om någon blir lite starkare och ändå får fart på cykeln så kommer de andra inte att se de vackra blommorna utmed vägkanten, de kommer bara känna alla hål som cykeln dunsar ned i, de hål som den som just då styr inte märker av så mycket för de hör liksom till, det är dessutom lite jämnare längre fram men då är de andra redan helst blåslagna och ömma så de njuter inte längre, inte alls.

  Men önskan finns nog där hos de flesta, att göra fint och gott åt sig och de sina.

  1. Stort tack! Månen kändes riktigt nära här uppe i Roslagen. Och önska kan man även om jag är resalist och inser att en del önskningar stannar just där. Gillade verkligen din liknelse för just så ser ju verkligheten ofta ut. Men en del kan förändras och att lyfta blicken lite och stå ut med lite skumpande under vägs tar en ändå lite framåt. En bit på väg.

 7. Vilka fantastiska bilder på månen! Att sitta där och dingla med benen vore inte fel. Annars är nog mina önskningar med basala och grundläggande.

  Kram och ha en härlig kväll!

  1. Tack! Jo, vanligtvis är mina önskningar också betydligt mer jordnära. Men nu med månen inom “räckhåll” -via kameran, fick jag en önskan och tanke. Men det var just då.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

 8. Kanonbilder på månen! Härligt inlägg till veckans ord – för visst är det så att önskningarna varierar från ena dagen till den andra …
  Kram

  1. Tack! Jag tog många månbilder och sovrade mycket. Och när jag satt där i trädgården i Grisslehamn denna vackra kväll skenade fantasin och tankarna liksom önskningarna.Visst varierar de och tur är väl det.
   Kram!

 9. Otroligt vackra och imponerande månbilder! Vilken skicklig fotograf du är!

  Gillar också dina tankar om det som borde styras upp här i världen. Det finns onekligen en hel att önska … Jag är övertygad om att världen skulle vara en bättre plats om du fick ha ett finger med i spelet! 🙂

  Stor kram!

  1. Stort tack! Månen var så närvarande denna kväll uppe i i Grisslehamn, Roslagen och tankarna fladdrade. Och visst finns mycket att önska och det gör jag ju.
   Stor kram!

 10. Vilka enastående bilder på månen och vilken helt suverän och totalt annorlunda tolkning. Undrar om du inspirerades av boken “Den lille prinsen”. Gillar verkligen din tolkning, WOW:-) Önsketänkande att kunna styra olika händelser i världen, och jag är övertygad om att du hade lyckats betydligt bättre än många andra om du fått chansen.

  1. Stort tack, X 2. Ja, det blev en annorlunda tolkning. Och när jag satt här uppe denna vackra kväll i Grisslehamn var månen påtaglig och väldigt närvarande. Och min fantasti satte i gång. “Den lille prinsen ” har jag läst men tänkte inte på den när jag skrev inlägget. Har nu i kväll plockat fram boken. Och visst är det ett önsketänkande både att sitta på månen och dingla med benen liksom att se vad som händer runt om i världen. Skulle jag sedan kunnat påverka något så hade det varit fint. Men så är det inte.

  1. Tack! Månen kändes verkligen nära just här denna kväll. Och jag hade gärna suttit där på kanten och blickat ner över världen-
   Kram och trevlig onsdag.

 11. Vilka vackra bilder du tagit av månen! Man kan lätt vandra iväg på fantasins vingar när man tittar upp i skyn. Man önskar verkligen att de som bestämmer högst upp i kedjan kunde ställa saker och ting till rätta.

  1. Tack! Här vid havet i Roslagen kändes månen nära och önskningarna också . Och fantasin skenade iväg.Rejält.?

 12. Så härlig tolkning! Inatt var jag uppe en stund och tittade på månen och försökte föreställa mig hur du sitter där uppe och vinkar åt mig! Det är ju en fantastisk utsiktsplats!

  1. Tack! Man kan ibland fantisera och önska. Och just denna kväll var månen så närvarande där vi satt i trädgården. Och visst hade jag vinkat till dig.

  1. Tack! Jag hade gärna önskat att sitta där på månkanten och dinglat med benen och blicka ner på jorde och se vad som hände. Och önskar får man.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *