Allmänt Stockholm

Omväxlande vecka med mycket av det mesta

Även denna vecka har varit omväxlande och att fylla dagarna med trevligheter är inget jag behöver anstränga mig för att få till. Och att bo centralt i Stockholm med mycket av det mesta nästgårds är ju något jag verkligen uppskattar. Jag kan enkelt välja mellan asfalt eller något av de många olika grönområden som finns helt nära. Och ofta är också Saltsjön/Östersjön och Mälarens vatten inom bekvämt räckhåll. Vet att jag i januari skrev om just de fördelar jag tycker Stockholm har och de blir ju inte direkt färre nu när våren och sommaren står för dörren.

Stockholm. Södermalm. Norra Hammarbyjamnen.Även sjöfåglarna har en omväxlande tillvaro här längs HammarbykanalenBlickade ut i morse och en trut (tror jag det är)  hade slagit sig ner på en av masterna till en husbåt nedanför oss. Och även trutarna och de andra sjöfåglarna här verkar ha en omväxlande tillvaro. Många master har de att välja på för en vilopaus.   Är tacksam om de  inte väljer våra hustak.

En omväxlande vecka

har det varit på många sätt. Och omväxling vill jag gärna ha.

Stockholm. Södermalm. Norra Hammarbykajen. Omväxlande väder har det varit och fint att då en solig eftermiddag passa på att ta en paus på kajen. Omväxlande väder med en hel del sol i början och mitten av veckan. Här är det några som njuter av eftermiddagssolen på kajen där vi bor. 

För någon vecka sedan beställde vi en ny soffa och i måndags kom den med leverans. Fem rejäla kollin kom och dessa skulle bli till en soffa. Jag trodde i min enfald att soffan i princip skulle komma färdigmonterad. Men ack så fel jag hade. Vi har tittat på soffor en längre tid men de flesta butiker hade leveranstider på mellan 8-16 veckor och detta förklarade de var p.g.a Covid 19 att leveranserna till butikerna drar ut på tiden. Bestämde oss då för en helt ok. soffa från IKEA som som bara hade en veckas väntetid.

Vår hall blev snabbt fylld av stora kartonger och de som inte fick plats här fick vara på balkongen.

Tur att maken är en otroligt praktisk person som räknar ut hur det ska vara. För egen del tyckte jag det hela såg ut som ”plockepinn”. Soffan anlände måndag kväll klockan 20.10 och fyra timmar senare var den i hopmonterad. Men att sätta på klädseln fick  allt vänta .Omväxlande var det absolut att montera ihop en soffa som kom som "plockepinn". Omväxlande var det absolut att montera ihop alla delar så att det blev en soffa. För egen del var jag hantlangare och kom tämligen ofta med uppmuntrande tillrop.

Nästa dag. Sim- sala-bim!  Soffan är påklädd och klar. Det är en ”2.5 sits” soffa, men man kan ju undra hur den ”halva personen” är beskaffad. (Som komplement till soffan har vi var sin bekväm fåtölj med fotpall  så större soffa ville vi inte ha)

Mer från veckan

En riktig långpromenad på Djurgården tisdags: Från en udde till en annan – en fin strandpromenad,Längs Djurgårdsbrunnskanalen och området runt Rosendal.

Djurgården och på väg från Blockhusudden till Villa Parkudden

Djurgården. Att promenera här är verkligen omväxlande. Inte minst naturen.Här i magnoliaträd i full blom. Hela vår runda på Djurgården var både vacker och omväxlande. Här ett magnoliaträd jag såg på en tomt och som är helt i blom.

Många steg blir det per vecka och att ha bra skor är en förutsättning. Och att de är hela. Så i fredags bestämde jag mig för lite förnyelse på skofronten. Jag har testat många olika märken och modeller men de flesta har inte en stötdämpande funktion. I varje fall inte tillräckligt i mitt tycke. Har nu slitit ut skor av både märkena Nike och Adidas och bestämde mig igen för att återgå till ”Skechers”. (Har haft flera av dessa tidigare.) Och i butiken här på Sveavägen med kunnig personal så blev jag med två par skor. Skorna till vänster blir mina ”gåskor”. De har dels en god stötdämpande och uppbyggd sula som är bra för min rygg och dessutom formar de sig efter foten. (Har haft liknande modell tidigare och varit riktigt nöjd)  De till höger är liknande men sulan är inte lika kraftig. (Mer för promenader runt 5-6 km. )

Omväxling även på skofronten. En gammal beprövad modell och en ny.Även på skofronten blev det omväxling. En modell jag kände till, den till vänster och den till höger blev en ny variant.

Hötorgshallen

När jag nu ändå var i närheten blev det ett besök både på Hötorget och i Hötorgshallen. Tyvärr var handlarna betydligt färre på båda ställena och det som en följd förstås av rådande pandemi. Kunder behövs för att handlarna ska kunna finna skvar och de har inte kommit.

Ett besök i Hötorgshallen lockar alltid.

Jag gick ett par varv runt och tog in atmosfären och hade egentligen inget ärende. Men att ta hem ett par lax och räksandwich  från Fiskeläget hem lockade.

Jodå! Det var lika gott som det såg ut.

 

50 svar på ”Omväxlande vecka med mycket av det mesta”

  1. Nej, vi satt faktiskt ute på balkongen. Det var lä och en helt ok. kväll. Och vi har värme.
   Maken är verkligen enormt praktiska när det kommer till allt. Även vad gäller städ,tvätt, strykning, fönsterputs, disk, bakning och att laga saker.Jag är nog mest till påseende. Men lagar oftast maten och planerar och ordnar med våra resor.
   Fint att du också har en handy-man hemma. Värt så mycket.

 1. Hej Ditte!
  Ja du rör på dig! Det är ju det man ska göra! Jag har också köpt Sketchers bara för du sagt dom är bra för vissa svårskodda fötter 🙂 jag har ju en tå som inte vill ha tak…
  Beställde på nätet. Tog ett nr större. Det står så konstigt när det gäller storlekar numera…Dom är rymliga och sköna. Tog ju inte med mig dom jag har i Torrevieja för att jag trodde jag skulle åka tillbaka…efter sommaren.
  Sån där soffa skulle passa hos mig. Den jag har är stenhård så jag sitter inte där alls. Bra att du har kära Bosse som är duktig på allt!! Hälsa!
  Kram P ♥♥

  1. Hej P!
   Jadå, jag rör mig mycket och det ger god energi och styrka åt kroppen. Jag har varit så nöjd med alla mina skor från Sketchers men det kan variera med storlekarna. Jag har nu 39 på ett par och det andra 38 1/2. De är så duktiga i butiken och ger mig rätt skor. Fint att du är nöjd med dina.
   Soffan blev väldans bra och fint att den ”bara” är 175 cm lång. Men den är ganska djup. Men det gör inget för man sitter bra i den. Bosse gjorde ett storartat jobb och han är ju väldans praktisk och ser hur saker och ting ska vara och sättas ihop. DEt gör inte jag.
   Bosse hälsar tillbaka med stor kram.
   Kram även från mig.

 2. En fin vecka! IKEA-möbler är ”gör-det-själv” och det fixar inte jag. Jag saknar min handyman. Så när jag köper någon möbel får det kosta lite mer, för jag behöver både hemkörning och montering.
  En alldeles lagom soffa för er! Sigge och jag förde med oss varsin soffa och tre fåtöljer och vi hade faktiskt plats till allt detta i trean. Men nu har jag bara den nya bäddsoffan och två fåtöljer.
  Jag har varit ute idag och fotat och filmat. Soligt men kyligt och blåsigt.
  Tyvärr vill inte några av väninnorna vaccinera sig så mycket faller på det. Kanske inte går att fortsätta med kören då, tänker jag.
  Vilka braiga skor! Jag är också noga med vad jag sätter på fötterna.
  Nu ska jag fixa med mina tulpaner som jag köpte på torget. Trevlig lördag!
  Stor kram!

  1. Man kan beställa montering också men då skulle vi få vänta så länge. Är begränsat i rådande tider. Vi brukar alltid köpa färdigt men ville nu inte vänta flera månader på leverans. Så det här blev ok. Man kan här också beställa montering från andra företag men Bosse är praktisk så det gick bra även om det tog några timmar. Tror knappast personal hade gjort det snabbare- Det här är en bäddsoffa och det var därför det var klurigt med monteringen för den ska dras rakt ut. Smidiga mått med bara 175 cm bredd. Visserligen lite djup men det gör inget.
   Bosse får en liknande fåtölj som den jag har på måndag, ställbar i olika lägen och med fotpall Monterad och klar. Men den har vi då väntat på i tre månader.
   Trist att dina väninnor inte vill vaccinera sig. Men vi är ju olika och vi väljer ju själv. För vår del skulle alternativet att få Covid vara betydligt sämre och vi vill absolut inte leva isolerade utan har mycket som vi så småningom vill göra.
   Skorna är så bra och rekommenderas också av rehab. Jag har ju haft flera par tidigare och de gör verkligen mycket till för att avlasta ryggen-
   Vad trevligt med en tur ut. Kanske är det så att du testar med med din nya kamera .
   Här har vi inte haft något fint väder idag men ute har jag varit. Blev ändå en tur på 7 km och de nya skorna var på.
   Köpte blommor i går på Hötorget och de står så fint.
   Önskar dig en trevlig lördag.
   Stor kram

 3. Grattis till den nya soffan, bra med en händig man! Jag brukar också mest vara hantlangare när det gäller 😉
  Å grattis till ny askor, är nyfiken på just ditt märke, bekväma promenadskor är ju ett måste!
  Mums med gott från Hötorgshallen, vi är just nu på väg ut för att äta tapas på en hoppas jag lugn restaurang, vad gäller musik!
  Ha en fortsatt fin lördag!
  Kram

  1. Tack! Soffan blev bra och maken gjorde ett otroligt bra jobb. Jag hejade på. Vi brukar annars få hem möbler färdigmonterade men nu är det så lång väntetid i många butiker och det kändes trist. Så det här blev bra.
   Sketcher har sin butik på Sveavägen, nästan vid Mio och har även löparskor och annat. Bra personal som kan och vet vad som kan passa. Jag har haft Sketcher i olika omgångar och de är så bra för min rygg med sina stötdämpande sulor.
   Vad gott med tapas. Hoppas du slipper hög musik. Önskar er en fin kväll och hoppas du berättar hur det var. Och var ni var.
   Kram!

 4. Men en sådan massa paket för en liten soffa! Tur att maken är en händig en. Samtidigt som jag skulle tycka att det det skulle vara en utmaning att få ihop soffan. Skulle nog tagit tre gånger så lång tid för mig! Fin blev den iaf. För egen del trivs jag bäst i öronlappsfåtöljen med fotpall till.
  Skor är viktiga. Har ett antal mer eller mindre slitna promenerarskor. Har dessutom en bra sula i. När jag är har fått covid-sprutorna, så tänker jag åka till Engelssons i Falkenberg och göra åt en månadslön. ( Den lön jag får på 15 % tjänst) Ska framförallt köpa ett par vandringskängor ( under 2000 kr) och dessutom lite ”promenadkläder”.
  Centralt i Stockholm tycks inte vara fel. men nu bor ni ju dessutom vid vatten, och det är det väl inte så många centralboende som gör? Fantastiskt läge har ni iaf!
  Ha det gott! Kram!

  1. Detta hör till ovanligheterna att vi går hem något som inte är monterat och klart. Men vi ville inet vänta i flera månader på en ny soffa. Lika illa i alla butiker vi varit i kontakt med. Men maken är händig och fick ihop allt. Jag har en öronlappsfåtölj med fotpall spm jag kan ställa in ryggstödet på och där sitter jag. Maken får hem en liknande i nästa vecka. Men hopsatt och klar. Soffan blir till gäster.
   Vandringskängor har jag och de är jättebra men nu med mina ryggbesvär är de knepiga att ha- Skorna jag köpte nu har jag haft liknande tidigare och de har bra sula som fint avlastar ryggen så det blev en repris av dem. Och det andra paret kan jag ha när jag inte ska gå så långt och det är varmt ute.
   Vi bor väldigt bra här på kajen. Att promenera till Gamla stan tar ca 35 minuter och till Hötorget ytterligare en kvart. Men mycket finns ju här hemma på Söder som i sig är ganska stort. Att hå runt ön längs med vattnet är ca 9 mil och det gör vi ganska ofta.
   Önskar dig en fin helg.
   Kram

 5. Snygg soffa, läckra mackor!
  Vi behöver nog också leta upp ny soffa, en som passar oss äldre … maken som är rörelsehindrad hamnar i en hög i den soffa vi nu har (och som jag iofs gillar och sitter bra i men …)
  Har haft rader av Ikea-varianter och gillat dem, men de har såvitt jag minns kommit hem färdiga.

  1. Tack, soffan blev bra. Jag sitter mest i en öronlappsfåtölj som är ställbar och med fotpall till och maken får en liknande som kommer i nästa vecka. Men det har tagit tre månader. Den kommer monterad och klar.
   Att få hem soffan monterad var knepigt nu för det var lång väntetid på den servicen. Men den är ju absolut att föredra. nu ordnade maken det hela på bästa sätt men jag hade aldrig grejat det. Tungt var det också men den är stabil. Bra så.

 6. God kväll Ditte!
  Så fint det blev med soffan och du ska vara glad att ha en så händig och duktig man. Jag har ju haft den äran med hjälp i Torrevieja ibland.
  Skorna såg fina ut. Låter bra med anpassade sulor, kanske något för min vänsterfot.
  Gissar på att det blev räkmackor som fick följa med hem😊
  Jag önskar er en fortsatt trevlig helg och många kramar till er båda.

  1. God kväll!
   Det blev riktigt bra med soffan och Bosse är ju praktisk till i motsats till mig.Och du vet att han gärna hjälper dig om det behövs. Vi brukar ju numer köpa det som kommer färdigmonterat men då skulle vi fått vänta i månader. Så det här blev bra. Även IKEA har monteringsservice men även där var väntetiden lång.
   Skorna blev bra. Har ju haft dem tidigare och de ger bra stöd och avlastning. Fint med personalen i butiken är så kunnig. Tror du skule gilla dem.
   Både räk och laxmacka kom med hem. Kunde inte välja.
   Ha det fint du också. Vi hörs.
   Kram. Saknar dig.

 7. Jag förstår att ni är nöjda med ert boende och läget. Sonen valde ju en central etta på Kungsholmen men för samma pengar kunde han fått en trea i en förort men där ville han inte bo och jag förstår honom. Inte för att det är något fel på förorterna men som singel och mitt i karriären vill han bo centralt.

  Så bra det blev med soffan. Precis lagom stor för två för den halva tror jag inte på 😉 Sedan är det perfekt med fåtöljer. Husse och jag sitter mest i dem faktiskt och det är så skönt med fotpall.

  Skechers är fenomenalt sköna så jag funderar på att beställa ett nytt par nu i vår.

  Kram och god kväll!

  1. Vi bor ju ganska ”litet” 70m2 men läget är helt suveränt. Hus har vi haft en bit utanför stan och det var jättebra. Men det var då. Vi har gjort som er son valt innerstan och då lite mindre. Men vi behöver inte större och förorten är jag färdig med.Här har vi mycket av det mesta inom gångavstånd och kommunala transporter fungerar utmärkt. Båtarna inte minst. Jag har en skön fåtölj med fotpall och olika rygglägen och makens kommer på måndag så soffan blir till gäster. Kul att läsa att ni tänker liknande.
   Jag är väldigt förtjust i Skechers skor så nu blev det två par till lite olika ändamål. Så bra för ryggen också.
   Kul att läsa att du också tycker om dem-
   Önskar dig en skön kväll.
   Kram

 8. Snygga skor! Jag beställde ett par blå Rieker på nätet och sedan ett par Hoka One one challenger. Bra skor är superviktigt.
  Smörgåsarna ser så fina ut och jag förstår att de slank ner lätt.
  Soffan var också mycket snygg, men som alltid är det ett plockepinn, men det brukar inte vara så svårt att få ihop sakerna.
  Underbart med spegelblankt vatten. Ha en fin kväll!

  1. De här är bra öför mina fötter och rygg. Måste alltid prova. Har två par Rieker men inte då som ”gåskor” till långa sträckor utan sandaler och ett par lite mer för snyggare bruk. Hade inte hört talas om Hoka One one men såg nu att Löplabbet hade dem Ska nog gå dit och testa dem också. Tack för tipset.Smörgåsarna åkte med av bara farten och de var riktigt goda. Inte svåra att göra själv heller men det var ögats begär.
   Maken är praktisk och fick ihop soffan men skulle vi vänt oss någon annanstans hade väntetiden blivit flera månader. Lika illa hos alla möbelbutikerna här. Men IKEA levererade det vi skulle ha och bra så. Jag har en bekväm fåtölj med ställbar rygg och fotpall som favorit och maken har beställt en sådan som kommer på måndag. Soffan blir mest, tillsammans med andra stolar för vänner som kommer-
   Önskar dig en fin kväll.

 9. Jättefin soffa och bra att inte behöva vänta på leverans så länge. När jag köpte soffa så var leveranstiden c:a en månad och den gamla soffan blev såld snabbare än jag trodde, så jag använde en 90-säng som soffa i väntan på den nya😁
  Skorna såg sköna ut och visst är det viktigt med bra dämpning, speciellt om man går på hårda underlag.

  1. Soffan blev bra och maken gjorde ett bra jobba att få ihop delarna. Vi ville nu ha en mindre soffa och den här är ”bara” 175 cm så det ger oss mer plats. Och den blir för vänner som kommer. Jag har en ställbar fåtölj med fotpall och makens kommer i nästa vecka
   Möbelbutikerna här ville ha ca 3 månaders leveranstid men på IKEA fick vi soffan inom en vecka. Så det avgjorde det hela. Gamla soffan gav vi bort genom sidan ”Bortskänkes.se” så det var gjort på några timmar. Den soffan var ca 14 år.Visserligen var vi i Kina fyra av dem , men gammal var den och sliten.
   Fint att du kunde använda en säng som soffa. Fungerar ju bra det också.
   Dessa skor brukar var så bra och sulorna avlastar en hel del för min rygg. Nog så viktigt för jag är ju ofta i, på elle runder gång.
   Önskar dig en fin helg.

 10. Snacka om någonting av varje den gånga veckan! Sedan måste jag beundra din man att han monterade ihop den fina soffan. Jag hade ju valt inklusive montering;-) Storleken av soffan är helt perfekt!
  Skechers, dom till vänster har jag också. Älskar dom. De fjädrar så skönt, men jag minns att det tog ett tag att vänja sig. Men efter vinterns kängor med ”stel” sula är Skechers rena drömmen. Å det märks att du gillar blått i alla nyanser:-)
  Fiskeläget verkar ha tagit över Melanders monter när de gick i konkurs ifjol. Å laxmackorna – MUMS!!!

  1. En bra vecka med lite av varje. Maken är jätteduktig på allt praktiskt och gjorde ett kanonjobb. Skulle vi här ha väntat på montering hade det tagit flera veckor nu och så länge ville vi inte vänta. Och att söka andra företag som monterade kändes jobbigt det också.Så detta att Bosse monterade var det som ändå gick snabbast. Den här gången är det bäst att tillägga. Soffans storlek är perfekt och jag sitter i en bekväm stol med fällbar rygg och fotpall och en till likadan till B kommer i veckan. (Så soffan blir mer för vänner som kommer och barnbarnen. Jodå, man kan som gäst ta ”våra” fåtöljer också-
   Kul att du också kör med Sketcher. Jag har haft några par och nu blev det nya. Har haft Ecco och andra som komplement men de är inte lika bra öfr min rygg. Blått gillar jag men kunde faktiskt tänkt mig ett par orange. Men de fanns inte i min storlek.
   Så är det nog att Fiskeläget tagit över Melanders.Men Melanders finns i Söderhallarna och i Östermalmshallen.
   Mackorna såg goda ut och de var det också.

 11. Sonen har haft lite trassel med föterna men har sedan han började med Sketchers inte gnällt. Mannen min har också köpt av det märket och ör jättenöjd. Mina skor börjar också bli slitna, kanske jag också borde investera i det märket, BP höjer dem också till skyarna. Fast helst går jag barfota …

  1. Skor är ju viktiga och jag har ju rejält trassel med ryggen och ska inte går barfota så dessa Sketcherskor har jag haft flera par av. DE finn sju som löpskor, för de som promenerar mycket och i många andra varianter. Fint att både sonen och maken är nöjda. Jag går ju mellan 6 och 12 km/dag så skorna är så viktiga för att avlasta ryggen.

 12. Vi köpte också ny soffa för ett tag sedan, från Mio, och leveransen sköts upp så många gånger så jag började undra om vi någonsin skulle få soffan, men till slut kom den. Vi valde att betala 500 kr extra för att få den monterad och killarna som levererade monterade så snabbt och smidigt så det var värt pengarna. Kul också att du skrev om Skechers just nu, jag sa just till min sambo att jag vill åka in till deras butik på Sveavägen i morgon. Jag köpte Skechers för första gången i en outlet-butik i Kalifornien för några år sedan och sedan dess är det de enda skor jag använder och jag har hunnit slita ut ett antal nu så det är dags för nya. De absolut skönaste skor jag någonsin gått i och jag har väldigt besvärliga fötter så sköna skor är viktigt. Kul att du hittade några par som du var nöjd med.

  1. Trist för er med den uppskjutna leveransen. Och detta med att leveransen kunde skjutas upp fick vi höra i alla möbelbutiker. Vi ville inte vänta tre månader och sedan kanske ytterligare tid. Vi hade gärna betalat för montering men då hade vi fått vänta flera veckor på det så alternativet föll genast bort. Inte är det alls värt att själv montera saker men ville vi ha vår soffa så maken gjorde det hela galant. Jag har haft Sketchers skor i olika omgångar och sedan haft andra parallellt. Men med de ryggbesvär jag har så fungerar Sketcher bäst för mig och jag går ju mycket.
   Roligt att höra att du också gillar dem och jag har här i kommentarerna sett att vi är många som gör det. De finns ju även i olika utföranden för både promenader och löpning och även som sandaler.
   Jag är supernöjd med mina och ska köpa deras sandaler senare i vår.
   Hoppas du hittad några skor som passade dig.
   Trevlig söndag

 13. Ikeas ”platta” paket kan ta mer plats än man tror. Båtar och blommor nu är våren verkligen här. Mackorna såg jättegoda ut, kanske skulle besöka Hötorgshallen.

  1. Absolut! Och nu var de ju inte så platta men vi har en balkong där en del av dem fick bo. Maken monterade soffan och den blev bra. Men många delar var det. Veckan blev bra och med just lite av varje. Hötorgshallen gillar jag men tyvärr har en del handlare även där slagit igen. Mackorna var riktigt goda och var ett ögats begär-

 14. Du bor vackert och har massor av möjligheter att variera utomhusstunderna. Jag skrev genast upp namnet Skechers. Hm. Det är kanske enbart damskor. Snygg färg. 🙂 Jag hade valt de till vänster.
  En Djurgårdstur är aldrig helt fel. Inte heller att ha en händig och snabb monterare nära till hands som inte är dyr i drift. En hantverkare är givetvis lika viktig. Hoppas ni var nöjda med premiärsittningen.
  Söndagskram, en annan B

  1. Vi bor bra här och trivs och just att enkelt kunna ta oss både till naturen och annat betyder mycket. Och utan egen bil är det snidigt med bra båtkommunikationer, bussar och tunnelbana. Och att vi lätt kan promenera till många platser, vilket vi ju ofta gör.
   Sketcher har bra herrskor också i många varianter. Ta dig en titt för de är riktigt bra. Nu blev det två par så jag kan variera. Ett par gör att lå långt i och ett par för kortare sträckor.
   Soffan blev bra och B gjorde ett jättejobb för att få ihop den. Vi ville ha den monterad men väntetiden var lång och vi ville inte vänta. (Soffan är mer ett komplement för vi har varsin fällbar fåtölj med fotpall där vi sitter.)
   Önskar er en fin söndag.
   Kram

 15. Så ni hittade en lagom stor soffa till slut, IKEA kan man alltid lita på.
  Vid en av mina resor till Seoul behövde jag ett par bra skor. Köpte ett par sketcher. De var mina bästa sightseeingskor i flera år.

  1. Vi har letat länge men de flesta butiker hade ca.3 månaders väntetid på en. Var väldigt intresserad av den lilla som du visade men den hade nu också nästan tre månaders leveranstid. Så den här blev bra eftersom vi bara behövde vänta i en vecka.
   Roligt att du också tyckte om dina Sketcherskor. Jag har haft några par och sedan emellanåt testat andra. Men jag tycker de passar mig och ryggen så bra så nu blev det två olika.

 16. Snygg soffa och snyggt ”plockepinnat” också 🙂 Skorna var också jättefina och såg sköna ut, speciellt dom högra. Jag gillar skor som man inte måste snöra – väldigt bekvämt. Ett tips är att inte ta jättelånga promenader till en början om du inte kånkar med dig dom ingådda skorna på turen. Hur sköna skor än brukar kännas så ligger skoskaven där och lurar… Åtminstone är det så för mig 🙂

  Ha en fin dag!
  PS: Jag tror att ”truten” är en fiskmås… 😉

  1. Soffan blev bra och Bosse gjorde ett jättebra jobb att få ihop den. IKEA har nu här lång väntetid om man ska få varorna monterade och vi hade inte lust att vänta på det. Dessa Sketcherskor har jag haft många par av och för mina fötter och min rygg är de verkligen bra. Sulan avlastar ryggen fint. Gillar också skor som inte behöver snöras men då hade jag inte fått just dessa så jag fick göra avkall. Men det andra paret är det bara att kliva in i. Dessa testade jag genast och gick 6 km och inte ett skoskav. Men jag brukar oftast få det.DE här har små kuddar bak i hälen som också avlastar.
   Aha, en fiskmås. Kan vara. Vi trodde det var en ung trut född förra året.
   Önskar er en fin söndag.

 17. Härligt o viktigt med sköna skor 🙂 men gud va gott med räkor kan tänka mig det smakade bra! kul med ny soffa o varför skall man ha större än vad som behövs? kram å fin söndag

  1. De här skorna är extra bra för min del eftersom de också avlastar ryggen när jag är ute och går och det gör jag ju mycket. Hötorgshallen är det alltid roligt att besöka och ofta handlar jag med något hem. Så blev det nu också-
   Vi har varsin fällbar fåtölj med fotpall där vi sitter så en större soffa behöver vi inte ha. Den här känns väldigt bra.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram

 18. Så bra det blev med den nya soffan! Vi har lärt oss att all beskrivning för att sätta ihop diverse möbler och annat finns på youtube!
  När man är ute mycket är det A och O med bra skor! Jag betalar gärna vad det kostar. Jag har dyra skor, men kan gladeligt köpa en T-shirt för 25 kronor!
  Man ska vara rädd om sina fötter och rygg!
  Läckra smörgåsar, mums!
  Kramar

  1. Tack, för tipset! Ska tänka på det till nästa gång. Om den nu kommer.Vi hade gärna beställt montering men då skulle vi få vänta på den. Så B bestämde att han skulle göra det.Pappersbeskrivningen var helt ok (enligt maken) och han fick ihop allt utan att ha delar över.Bra så! Soffan har vi mest ”för att” och själva har vi varsin ställbar fåtölj med fotpall där vi helst sitter Perfekt för mi rygg. Men soffan är riktigt skön.
   Skor är så viktiga och hittar jag några som känns bra slår jag till och det utan att ha frågat efter priset.
   Smörgåsarna var ett ”ögats begär” och bra att stötta handlarna är det också. Flera butiker här i Hötorgshallen, som på många andra ställen har fått stänga eftersom köparna är få.
   Önskar dig en fin söndag
   Kram

  1. Tack! Skorna är så sköna och eftersom jag går långt och mycket är bra skor väldigt viktigt.

 19. Har ju en fru som är en riktig ”fena” på att få ihop möbler från Ikea, själv får jag bara ångest när jag ser allt som ska sättas ihop.
  Länge leve min älskade hustru. 😉

  Jo, leveranserna drar ju ut på tiden i dessa tider med covid, våra krukor jag beställde var ju rosa och tydligen inget som gått åt för de levererades omedelbart, det mesta andra kunde de inte utlova någon leveranstid på alls.

  Nya skor får man ju skaffa ibland, hög tid för mig också, kanske blir att ta sig ner på stan snart efter över ett år med att inte åka ner alls.
  Tur att spårvagnen går dit annars hade jag nog inte hittat 😉

  Ha en fin söndag Ditte.

  1. Förstår att du är glad över din älskade hustru med även denna talang. Här är det maken som har den. Men jag är ganska bra på att komma med uppmuntrande tillrop- Perfekt att ni fick era krukor så snabbt. Här gick det ju snabbat med soffan men från andra butiker hade det tagit minst tre månader.
   Jag är så glad för skorna och de underlättar när jag går. Och det gör jag ju mycket.
   Fint att du har spårvagnen som kan ta dig dit du ska.
   Önskar dig också en fin söndag.

 20. Vilken tur att du har en händig karl. Mina äkta och mindre äkta män har inte varit så bra på den punkten alla gånger. Silvertejpen har kommit till användning i mångt och mycket. Snygg soffa i nätt förpackning blev iaf resultatet!
  Skomärket du köpte var helt nytt för mig, som först på gamla dar har insett att skor är något man inte ska snåla in på. Så mycket problem man kan undvika med fötterna och ryggen med rätt skor.
  Kramen

  1. Verkligen! För jag har för egen del ”tummen mitt i handen”. Vi hade helst beställt med montering men även där är väntetiderna långa och vi ville inte vänta. Soffan blev bra och är ”bara ” 175 cm lång. Den ska inte vara till oss. Jag har en fin, ställbar och skön fåtölj med fotpall som är bra för min rygg och maken får sin nu i veckan. Så soffan blir mer till som extra sängplatser och sittplatser. Det är en bra bäddsoffa som också är skön att sitta i. Skor av detta märke har jag haft i omgångar och för min rygg är de väldigt bra. De avlastar, sulan formar sig efter foten och de ger bra stöd. Ne, skor måst få kosta.
   Kram

 21. Superfin soffa med fina kuddar 🙂 Den gillar jag. Och finns det hjärterum finns det stjärterum <3
  Det där med bra skor är en hel vetenskap för sig. Dina skor ser supersköna ut och dessutom väldigt fina. Jag har köpt flera skor som känns bra i butiken och sen när man väl är ute på promenad så har jag ångrat mig. Men tror du jag lämnat tillbaka dom?? Nej då… Tänker att dom kanske kan komma till användning ändå… Knasigt värre!!

  1. Soffan blir ett bra komplement. Vårt vardagsrum är inte så stort och vi får ta till extra stolar vid behov. Maken och jag har sköna fällbara stolar med fotpall så soffan är ju i vardagen helt ”ledig”.
   Eftersom jag har trassel med min rygg och går mycket så har jag haft dessa Sketcher skor innan. De avlastar ryggen och formar sig efter foten så jag är väldigt nöjd med dem. Har knepiga fötter men dessa är bra. Och de finns i många olika modeller.Känner väl igen det där med felköp.

  1. Soffan blev bra. Vi brukar ju beställa allt klappat och klart men i ”dessa tider” skulle vi fått vänta på monteringshjälp och det ville vi inte. Men maken är duktig så det ordnade sig.
   Hötorgshallen besöker jag gärna och då får något gott följa med hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *